Bečki konjušari? Ti konjušari su od Dalmatinaca sposobniji pun kurac, da nemate bogomdanog mora bili bi kruha gladni. Što ste i bili donedavno kada ste masovno bježali u Slavoniju. Ali sada fino dolaze turisti, pa nas lagano možete sve poslati u rodni kraj dok pijete pivčugu radnim danom ujutro.
Ali dobro, uzmimo da si ti u pravu, uzmimo da se nekakva polunepravda može rješavati nasiljem, vidjet ćemo gdje će to odvesti Hajduk i Torcidu. Samo se treba pratiti rezultat, a Hajduk je u tom pogledu tragičan, 17 godina ni blizu naslova, a ovo je prvi put u 10 godina da se došlo do drugog mjesta. Samo se nastavite tako boriti protiv nepravde, pa javite ovdje kako vam to prolazi.
Konjušarskim mentalitetom smatram onoga ko se miri s nepravdom pod parolom "život je nepravedan". Puno je lakše na te stvari gledati iz perspektive onoga nad kim se nepravda ne vrši. Da, turisti fino dolaze ali nažalost vas ne možemo nigdje poslati jer je država nakaradno uređena. Ti Dalmatinci koji su otišli trbuhom za kruhom u Slavoniju nisu otišli parazitariti nego raditi. Danas je centralizam Slavoniju uništio pa ljudi bježe od tamo. Baš me zanima da sutra nestane turizma gdje bi prije zavladala glad, u Dalmaciji ili u zagrebu.
17 godina HDZ u srcu režimskog milicijskog kluba s nekoliko imena, lažirane povijesti, dokazane pljačke naroda... nije problem ni još 17. Taman toliko Arsenal nije ništa osvojio, Liverpool je osvojio jedno prvenstvo u 30 godina, pa to nimalo ne umanjuje veličinu tih klubova koji i dalje imaju najviše i najbolje navijače.
Znači Dinamo je nepravedno prvak već godinama jel? Zašto onda Hajduk nije ostvario bilo kakav zapaženiji europski uspjeh? Tamo je pravednija situacija, zar ne?
Ja nisam ni za Dinamo ni za Mamića, jebe mi se i za jedne i za druge, a Mamić je pravomoćno osuđeni kriminalac, tu nema dvojbe, no međutim oni su imali vrlo dobrih rezultata u zadnje vrijeme, i stvoreni su fantastični igrači. Čak mislim da je neki rekord bio u finalu svjetskog 2018., nešto da je rekordan broj igrača iz Dinamove škole igrao finale. To su objektivni i jasno mjerljivi uspjesi, na svjetskom nivou. A Hajduk i Torcida nije baš da luče neke uspjehe, Torcida eventualno u točnosti pogađanja vene špricom iz prve, kužim da su u tome najjači u Europi, a i šire.
Ali ono što je najzanimljivije je neobjektivnost vaše internet brigade, uključujući tu i tebe. Na sve strane u svakoj situaciji uvijek tvrdite kako je Torcida sve odradila kako treba, a zlikovci ih napadaju bez razloga. Ja sam pročitao reakciju Torcide Split na te sve događaje, oni tvrde da su oni potpuno nevini, a da su policija i Dinamo isključivi krivci. Kao da živimo u Međuzemlju, jedna strana je potpuno u pravu, a druga potpuno u krivu, pa jel to baš tako?? Pa barem da su napisali da su sve strane nešto sjebale. I naravno naveli su onu dobru staru "trpimo nepravdu već godinama i sad je kulminiralo"- to sam čitao i 2005. Tu se pokazuje integritet i iskrenost, jer ljudi jako dobro znaju kakav narkomanski ološ čini Torcidu i znamo svi jako dobro kakve su sve svinjarije izvodili kroz godine.
Kad mene citiraš onda bi bilo zgodno da se držiš onoga što sam napisao a ne izmišljaš stvari. Moje mišljenje o Torcidi (osim da je najbolja navijačka skupina) je da je to ološ koja svoje frustracije liječi divljanjem u čoporu. Ako postoji nešto što mi se gadi onda je to to. Vrijedi i za policiju jer sam nebrojeno puta gledao kako se u čoporu iživljavaju na nekome a kad zagusti bježe.
Ako se vratiš unatrag kroz moje postove vidjet ćeš da pišem upravo ovo boldano, sve su strane nešto sjebale. Za navijače koji su napali policiju jedino što ima smisla je zatvor. I to ne mjesec - dva. Problem s navijačima, pogotovo s Torcidom, je što se nitko ne želi dirati u njih jer to automatski znači gubitak izbora u Splitu i Dalmaciji. Dovoljno je pogledati vrijeme lockdowna u kojem su se građani kažnjavali zato što su išli prošetati psa u šumu, na obiteljskom okupljanju ili sprovodu ih se okupilo više od 10, dok je istovremeno 100 000 navijača paradiralo po Splitu, političari se prežderavali u ilegalnim birtijama s brojačima novca za šankom a na sprovode govana ko što su Bandić ili Tuđman jr. je mogao ko hoće bez ikakvih epidemioloških mjera. Kad to vidiš sasvim je jasno na koji način i kakvim sredstvima se upravlja državom. Čak se i jedan prof.sci. Puljak stavio u obranu huligana jer jedino tako može dobiti izbore.
Problem o kojem ja pišem je nesposobnost (ne bi me čudilo da iza svega stoji namjera) policije i organizatora utakmice. Koliki lumen moraš biti da ne shvatiš što će se dogoditi kad 1600 budala koji su kupili kartu i proputovali 400km ne pustiš na stadion. Priče kako su mogli na stadion bez transparenata, bubnjeva i sl. su priče za malu djecu. Normalno da nisu htjeli unijeti transparente jutro prije utakmice jer ni jedan ne bi ostao. Zašto bi se odrekli navijačkih rekvizita kad sve druge navijačke skupine na Poljudu ili bilo kojem stadionu mogu imati bubnjeve i što hoće? Zašto bi trpjeli dvostruka mjerila?
Znači osnovno pitanje je je li netko stvarno toliko glup ili je ovo isprovocirano s namjerom. Ko da u Dinamovom dresu na dan utakmice šetaš Splitom (ili obrnuto). Možeš ti reći kako tebi Ustav to dozvoljava, kako je to sloboda govora i izražavanja i zakon je stvarno tu na tvojoj strani... ali ti si idiot ili provokator.