Nikad mi nije bilo jasno zašto se klubovi kažnjavaju za sranja koja navijači naprave? Bilo tko može reći ja sam navijač Dinama ili Hajduka i radit sranja i proći nekažnjeno, a klub je taj koji ni kriv ni dužan plaća kazne pojedinaca. Ne može niko opravdati to kažnjavanje klubova, niko.
Klub je organizator utakmice koji zarađuje od prodaje karata i dužan je osigurati da se sranja ne događaju. Naravno da se organizator mora kazniti. Problem su dvostruka mjerila pa tako npr. na utakmici između Rijeke i Hajduka u kojoj je Rijeka organizator, domaći navijači prvo raketama gađaju gostujuće, pa dva puta ulaze u teren i napadaju igrače gostujuće momčadi, pa napadaju fizioterapeuta (Hajdukov šef osiguranja mora uletiti u obranu jer ni policiju ni zaštitare nije briga za to što se događa) pale baklje, uvredljivo navijaju...
i dobiju manju kaznu od (citiram):pet minuta prije početka utakmice, a za vrijeme koreografije bacanja traka rola papira ispred iste tribine, pale jednu baklju, dvije svjetleće dimne bljeskalice, jednu rasprskavajuću pirotehničku raketu, te šest dimnih kutija koje su pravile dim narančaste boje, a od kojih je jedna gorjela i u prvoj minuti utakmice.
Kad živiš u takvom sustavu i državi onda je sasvim normalan bunt protiv tog sustava i predstavnika te države. Ovo je još ništa šta slijedi.