HNK Hajduk Split izdvojena tema

poruka: 2.633
|
čitano: 818.613
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: HNK Hajduk Split
Dermentor kaže...

Odavno nema pravih navijača, i torcida i bbb su huligani kojima je mjesto u zatvoru i golom otoku. Bio sam u Milanu i jedina sranja koji su radili su bili debili sa zastavama torcide i bbb. Oni se bore protiv svog mozga i toga što su ih majke rodile retardirane i nemaju nikakve budućnosti.

Krasno generaliziranje. Nemaš pojma i nisi upoznat sa situacijoom, nisu svi navijači huligani. Malo razmisli o tome, jer cijelu jednu ogromnu skupinu ljudi osuđuješ za nešto, i ne samo to nego bi ih sve strpao u zatvor i goli otok. Ne razlikuješ navijače i huligane.

Ako si bio u Milanu, onda bi baš i trebao znati da su sranja radiili pojedinci, ne cijele skupine. I ako si bio u Milanu onda se valjda i sam nazivaš navijačem. Pa se strpaj onda fino u zatvor.

Mogu misliti koliko bi ti lijepo bilo da ljudi kažu "sve one budale koje su bile u Milanu treba strpati u zatvor". A nerede nisi radio ti, nego si tamo išao valjda podržati reprezentaciju. Takvih ljudi je u navijačkim skupinama puno više nego onih koji odlaze na utakmice s ciljem da naprave nered.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2014 21:41 (antimadridista).
15 godina
HNK Hajduk Split

Navijam za Dinamo (da se odmah na početku deklariram) i podržavam otpor i borbu Hajduka protiv Mamića i njegovog utjecaja na HNS. Isto tako mislim da je Mamić (i njegov utjecaj) manji problem kojeg ima Hajduk. Veći problem je nesposobna uprava i lutanje u struci tako da su Tudora (kojeg smatram perspektivnim trenerom) ostavili na vjetrometini. Upiranjem prstom samo u Mamića je zabijanje glave u pijesak. Hajduk je legendarni klub i zaslužuje bolju upravu od trenutne.

Stručnjak za odmaganje...
16 godina
HNK Hajduk Split

U normalnim i pravnim državama koje su makle huligane sa tribina problem je riješen da se svako od tih mamlaza koji se našao na popisu POLICIJE morao javiti prije svake utakmice u policijsku postaju a oni najgori su čak i zadržani za vrijeme utakmice u policiji. Prije svega reći ću da sam navijač Hajduka ali....ovu gamad koja sebe naziva torcida treba iskorijenit iz kluba i sa sjevera...napravili ste veću štetu vlastitom klubu nego li je sam Mamić kriv. Hns na čelu sa Šukerom i Mamićem su rak rana Hrvatskog nogometa ali što Torcida radi ovom jadnom Hajduku to je strašno. Stojim na istoku i gledam tekmu, vodimo, kad ono neki idiot baca topovski udar na stazu i nakon 2-3 min gori stolica...i umjesto da ga sama Torcida, odnosno ostatak potjera sa stadiona oni se još bune što kazne Hajduk zbog bengalki i topovski udara...da sam na mjestu vodstva Hajduka na stadio bi se ulazilo po imenu i prezimenu...pa ako sa Matinog sjedala poleti bengalka Mate bi i naj... a ako Mate nije sjedio na svom mjestu drugi put bi jer bi ga oderalo za xy kuna...Poštovani Torcidaši molim da se izjasnite i javno rečete koliko ste plaća uskratili radnicima i igračima jer je Hajduk igra na praznom stadionu dvije a izgleda i tri utakmice...ma  kako vas uopće nije sram nazvati se navijačima a kamo li navijačima ponosa Dalmacije i Hrvatske, vi ste jedni obični huligani i sramota Hrvatskoga naroda. Čast iznimkama ali malo ih je. HŽV

Frka85
15 godina
stručnjak kaže...

U normalnim i pravnim državama koje su makle huligane sa tribina problem je riješen da se svako od tih mamlaza koji se našao na popisu POLICIJE morao javiti prije svake utakmice u policijsku postaju a oni najgori su čak i zadržani za vrijeme utakmice u policiji. Prije svega reći ću da sam navijač Hajduka ali....ovu gamad koja sebe naziva torcida treba iskorijenit iz kluba i sa sjevera...napravili ste veću štetu vlastitom klubu nego li je sam Mamić kriv. Hns na čelu sa Šukerom i Mamićem su rak rana Hrvatskog nogometa ali što Torcida radi ovom jadnom Hajduku to je strašno. Stojim na istoku i gledam tekmu, vodimo, kad ono neki idiot baca topovski udar na stazu i nakon 2-3 min gori stolica...i umjesto da ga sama Torcida, odnosno ostatak potjera sa stadiona oni se još bune što kazne Hajduk zbog bengalki i topovski udara...da sam na mjestu vodstva Hajduka na stadio bi se ulazilo po imenu i prezimenu...pa ako sa Matinog sjedala poleti bengalka Mate bi i naj... a ako Mate nije sjedio na svom mjestu drugi put bi jer bi ga oderalo za xy kuna...Poštovani Torcidaši molim da se izjasnite i javno rečete koliko ste plaća uskratili radnicima i igračima jer je Hajduk igra na praznom stadionu dvije a izgleda i tri utakmice...ma  kako vas uopće nije sram nazvati se navijačima a kamo li navijačima ponosa Dalmacije i Hrvatske, vi ste jedni obični huligani i sramota Hrvatskoga naroda. Čast iznimkama ali malo ih je. HŽV

I ti si stručnjak??? {#}

Nikad nisi bio na utakmici, možda si na tv-u gledao. Ako itko drži Hajduku glavu iznad vode to je Torcida. Imamo više preplatnika nego Dinamo navijača.

Na kraju pišeš nebuloze, da si navijač Hajduka što nisi. Volio bi našu Torcidu i nebi srao ovako.

http://freebitco.in/?r=624635
15 godina
HNK Hajduk Split

A zašto se pojedinci koji rade nerede ne kazne? Zapitaš li se nekad? Zato što to nekome paše. Nekome paše da se budale koje rade nered pusti da prenoće u policijskoj postaji i pusti ih se sljedeći dan vani bez posljedica.

Sve se snima na stadionu, a pojedinci nikad ne odgovaraju. Jer nekome paše govoriti da su svi navijači huligani i da su najveći problem našeg nogometa i države općenito.

Budale koje rade nerede treba zatvoriti i zabraniti im pristup stadionu, ali ne treba generalizirati i reći da su "cijela Torcida i BBB huligani". Jer vjeruj mi, znam iz prve ruke da u navijačkim skupinama nema milijun huligana, nego su huligani manjina.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2014 21:57 (antimadridista).
15 godina
antimadridista kaže...

A zašto se pojedinci koji rade nerede ne kazne? Zapitaš li se nekad? Zato što to nekome paše. Nekome paše da se budale koje rade nered pusti da prenoće u policijskoj postaji i pusti ih se sljedeći dan vani bez posljedica.

Sve se snima na stadionu, a pojedinci nikad ne odgovaraju. Jer nekome paše govoriti da su svi navijači huligani i da su najveći problem našeg nogometa i države općenito.

Budale koje rade nerede treba zatvoriti i zabraniti im pristup stadionu, ali ne treba generalizirati i reći da su "cijela Torcida i BBB huligani". Jer vjeruj mi, znam iz prve ruke da u navijačkim skupinama nema milijun huligana, nego su huligani manjina.

E ovo i mene ždere godinama. Uz svu današnju tehniku i tehnologiju kažnjavaju se klubovi i organizatori umjesto pojedinaca. Tako radi i UEFA i FIFA. Ubij me ako znam razlog za to.

16 godina
HNK Hajduk Split

Torcida su navijači a ne oni huligani na sjeveru što sebe zovu Torcidom...asu kada god stignem idem na istok i pokušavam gledat i ne nervirat se zbog jadnog Hajduka....a onda vidim pola mulaca na sjeveru kako pali stolice i baca pirotehniku...pa se onda zgadim sam sebi ...jado jadni opet si da 60 kn Mamiću i Hns-u jer su ovi debili na sjeveru opet napravili dernek...ponavljam čast iznimkama...kolega mi redovno ide na sjever i sam kaže da 90% njih nema pojma protiv koga Hajduk igra a kamo li nešto dr....Torcida je od 90-ih dobivala pare i financirala se od kluba i bila a izgleda i ostala paravan za pranje i izvlačenje para iz kluba, žalosno...podržavam neigranje u Zagrebu i neka kaznu Hajduk jer je zaslužia po propisima, neka ga izbace u drugu ligu ja ću opet doć na Poljud...a vi  (ne svi) huligani sa sjevera mrš sa stadiona.

Frka85
15 godina
neaktivan
Kao navijac hajduka preko 15 godina i stotine utakmica pohodenih i litrama dima i suzavca u ocima, mogu samo rec
Torcidi i hajduku je za sve kriv mamic kao sto su hrvatima za sve krivi srbi, komunjare, jugoslaveni itd
Prvo pocistite svoje dvoriste. Koliko se para izvuklo iz hajduka, razni vidosevici fiorentiniji surjaci... Da ne nabrajan dalje
A tek huligani koliko su kostali hajduka. Nisu svi navijaci huligani dakako al ako torcida sama ne sankcionira te pojednice koji stete ugledu navijacke skupine, nemaju pravo radit ovakve ispade,
Hajduk bi bio nekoliko puta bogatiji klub (i opcenito klubovi hnl-a) da nema uhljeba i huligana. Pa bi vodstvo torcide nastavilo dzabe putovat i jist i pit na racun hajduka i nebi radili probleme.
A brbica i ostale necu komentirat, samo se dodvoravaju navijacima umisto da ih rjese a la margaret thacher. Ponavljan pocmite od svog dvorista...
17 godina
neaktivan
HNK Hajduk Split

Fascinatno da svi krecete od pretpostavke da je ovo PRAVNA drzava, a to nije tocno. Da mi zivimo u uredenoj drzavi Mamic ne bi uopce postojao, trunuo bi u zatvoru vec godinama za ono sto je napravio u Bjelovaru tijekom ratnih godina. Meni nije jasno kako itko moze branit njega ili HNS ili reprezentaciju (osim ako nema vlastite interese). Evo bas sam danas pricao s ekipom koja je bila gore, kazu da je izrezirano bilo kao u najboljim holivudskim filmovima, dosla je nekakva lista s imenima ljudi koji nisu kaznjavani i njima se brani ulaz na stadion (krsenje ustavnog prava RH), naravno Dinamo i MUP ZG/ST demantiraju jedne druge i prebacuju lopticu. I sta da sad naprave ljudi kojima je zabranjeno ulaz na gradski stadion u drzavi u kojoj zive ? Da se okrenu i odu, pa covjece jel vama jasno da se krse zakoni ovdje na veliko ??? Ili je vama zagrepcanicima to postalo toliko normalno pa se ne obazirete na to ?

Mi jako dobro znamo ko je kriv za stanje u Hajduku, a ti su na optuzenickim klupama po sudovima ali cisto sumljam da ce zavrsit iza resetaka...pravna drzava, jel. Mene naslovi ne zanimaju nemamo mi financijska sredstva ni kadar da osvajamo naslove ili igramo europu, al me zanima nogomet i zelim opet gledat taj je*eni HNL a ne minjat program jer znam da ce nas pokrast i da je sve namiesteno. 

A taj famozni huliganizam, evo imam tu u kvartu tipa koji ima sudsku zabranu za sve stadione u RH, i tip uredno sjedi doma pred TV-om i ceka da mu doma pozvoni MUP i provjeri jeli tu. Isto je bilo i jucer, isto je bilo i s ostalih 36 huligana koji su sudski kaznjeni. A sta je s ostalih 50 s te crne liste, znaci ja mogu sutra napravit listu ljudi s faksa koji mi idu na ku*aci zabranit im ulaz na predavanja ? Mislim ako moze Dinamo i Mamic zasto ne bi i ja ?! 

Torcida kakva god bila bar jos ima muda za nesto i vi bi rjesili problem huliganizma (koji nevjerovatno preuvelican) a tko ce se onda obracunat s HNS-om i Gazdom ? I meni je ova uprava odlicna, jer ova uprava se rjesava dugova i pokusava stvorit financijski stabilan Hajduk, rade da mi klub vodi "ulica" (narodni klub, da narodni jer pripada navijacima) nego nekakav Serif.

Float like a butterfly, sting like a bee. His hands can't hit what his eyes can't see. Now you see me, now you don't. George thinks he will, but I know he won't.
15 godina

Znaš što mene intrigira. Tko može napisati popis navijača. Po meni samo netko tko poznaje situaciju i ekipu koja je u Torcidi. Živo me zanima tko će na kraju ispasti autor tog popisa (mene da pitaš da ti napišem popis 90 ljudi koji navijaju za Hajduk, to bi trajalo unedogled). MUP je danas napisao priopćenje u kojem niti su priznali niti su otklonili da su oni autori tog popisa.

14 godina
HNK Hajduk Split

Eeee da je više ovakvih djela u našoj lijepoj Hrvatskoj svima bi bilo bolje,a ne 99% ljudi šeta pognute glave i ne čine ništa da im bude bolje!!Pogledajte malo dalje od ovoga,zaboravite na baklje i topovske udare,ovdje se radi o puno ozbiljnijoj stvari zbog koje cijela država trune već godinam!!

Nego žao mi je dijela javnosti i navijača koji se već asimilirani i staju na stranu HNS i MAmića!!

AUDIOFIL
17 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Znaš što mene intrigira. Tko može napisati popis navijača. Po meni samo netko tko poznaje situaciju i ekipu koja je u Torcidi. Živo me zanima tko će na kraju ispasti autor tog popisa (mene da pitaš da ti napišem popis 90 ljudi koji navijaju za Hajduk, to bi trajalo unedogled). MUP je danas napisao priopćenje u kojem niti su priznali niti su otklonili da su oni autori tog popisa.

Gledaj Mamic je svojedobno mahao policijskim dosjeima u NU2, tako da je sve moguce. 

Float like a butterfly, sting like a bee. His hands can't hit what his eyes can't see. Now you see me, now you don't. George thinks he will, but I know he won't.
14 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Navijam za Dinamo (da se odmah na početku deklariram) i podržavam otpor i borbu Hajduka protiv Mamića i njegovog utjecaja na HNS. Isto tako mislim da je Mamić (i njegov utjecaj) manji problem kojeg ima Hajduk. Veći problem je nesposobna uprava i lutanje u struci tako da su Tudora (kojeg smatram perspektivnim trenerom) ostavili na vjetrometini. Upiranjem prstom samo u Mamića je zabijanje glave u pijesak. Hajduk je legendarni klub i zaslužuje bolju upravu od trenutne.

Trenutna uprava Hajduka nije u klubu kako bi ga opljackala. To je ogroman korak prema naprijed. Riba se cisti od glave tako da je upiranje prstom u Mamica jedini ispravan prvi korak. O struci je besmisleno pricati jer da Hajduk, ili bilo koji drugi klub osim Dinama, sutra besplatno dovede 11 najboljih svjetskih igraca i najboljeg trenera, opet ne bi bio prvak. Svi su toga svesni ali sta je, tu je. Hajduk je prisiljen igrati u takvoj ligi jer zivi od prodanih ulaznica. To se sve da trpiti sa nadom u neka bolja i postenija vremena. Ovo sto se ove sezone dogadja, e to se ne da trpiti. Cisto izivljavanje kriminalca i narkomana koji ne moze shvatiti kako klub koji 10 godina nema rezultat niti ce ga imati narednih 10, ima navijace a njegov "atomski" projekt privlaci samo muktarose i ulizice te se sramoti protiv trecerazrednih klubova. Tragikomicno je gledati igrace dinama navikle na HNL tretman kako traze faule u europskim utakmicama a cude se kad se njihovi startovi sude. Mamic je najveci problem Hajduka ali on je jos veci problem Zagreba. Zagepcani su svjesni da prisilno daju novac za neciji privatni interes a ne za svoj nogometni klub.

15 godina
HNK Hajduk Split
Čini mi se da se apsolutno nista nece promjenit nakon ovog jer u tom hns-u nema niti jednog postenig covjeka. Netko s iti malo postenja bi odsupio i priznao sve jer takvo nesto je potrebno da se sadasnja vlast srusi. Hoce li se issta promjenit?
1 DA
13 NE
Zdravi i veseli bili :)
16 godina
HNK Hajduk Split

Za mene krivi potez Hajduka...

Torcida i ostale navijacke skupine su same krive za razne liste zbog svog ponasanja. Crne liste nisu nastale jel se Mamicu digo na desnu a ne na livu stranu.

Torcida se uvik vadi na pojedince koji stvaraju nerede i sta su napravili u tom slucaju?

Imamo crne liste da sprijece pojednice na stadion, Torcidi ne pase(tj tim glasnim pojedincima)

Imamo kamere da se snimaju(Torcida se zali radi privatnosti)

Imamo potrebu da svatko sjedi na svojoj stolici da se lakse nadju ti pojednici(Torcidi ne pase)

Pitanje je zasto Torcida ne da, da se ti pojedinci uhvate ako su oni krivi za krivi ugled Torcide?

15 godina
JackD kaže...

Gledaj Mamic je svojedobno mahao policijskim dosjeima u NU2, tako da je sve moguce. 

Mada nemam neko dobro mišljenje o njihovim novinarskim uratcima (zbog toga ovu vijest treba uzeti s ogradom) izgleda da je popis ipak napravila policija. Ako je to istina, kako gledati na potez Hajduka?

BlueMax kaže...

Trenutna uprava Hajduka nije u klubu kako bi ga opljackala. To je ogroman korak prema naprijed. Riba se cisti od glave tako da je upiranje prstom u Mamica jedini ispravan prvi korak. O struci je besmisleno pricati jer da Hajduk, ili bilo koji drugi klub osim Dinama, sutra besplatno dovede 11 najboljih svjetskih igraca i najboljeg trenera, opet ne bi bio prvak. Svi su toga svesni ali sta je, tu je. Hajduk je prisiljen igrati u takvoj ligi jer zivi od prodanih ulaznica. To se sve da trpiti sa nadom u neka bolja i postenija vremena. Ovo sto se ove sezone dogadja, e to se ne da trpiti. Cisto izivljavanje kriminalca i narkomana koji ne moze shvatiti kako klub koji 10 godina nema rezultat niti ce ga imati narednih 10, ima navijace a njegov "atomski" projekt privlaci samo muktarose i ulizice te se sramoti protiv trecerazrednih klubova. Tragikomicno je gledati igrace dinama navikle na HNL tretman kako traze faule u europskim utakmicama a cude se kad se njihovi startovi sude. Mamic je najveci problem Hajduka ali on je jos veci problem Zagreba. Zagepcani su svjesni da prisilno daju novac za neciji privatni interes a ne za svoj nogometni klub.

U potpunosti se slažem da je Zdravko Mamić osoba koja nebi trebala značiti ništa u nogometu. On je vrh ledenog brijega, koji je nastao, dozvolom da "menadžeri" mogu sudjelovati u upravljanju klubom ili u vođenju momčadi. Po meni nedopustiva praksa koja je preslikana iz političkog miljea gdje "biznismeni" zamrzavaju svoja upravljačka prava (prebacuju ih na odvjetnike) kad postanu državni dužnosnici. Nakon toga firme procvjetaju i postaju uspješne. Politici nije bio interes to spriječiti i Mamić je najgori mogući proizvod nastao iz tog sustava.

Ipak mislim da zanemaruješ činjenicu da Hajduk nema kvalitetu, zadnjih nekoliko sezona. Kad sagledaš činjenice da je Hajduk godinama proizvodio igrače koji su bili naši najbolji igrači (ili među najboljima) začuđuje činjenica da je to stalo. Ne mogu reći da se proizvode loši igrači ali sam od Hajduka naviknut na puno bolje. Najbolja škola nogometa u Hrvatskoj može i mora bolje. Trenutni kadar kojeg ima Hajduk ne može bolje od mjesta na kojem se nalazi. Nadam se da si toga i sam svjestan. Kupuju se poluproizvodi od igrača koji ni po čemu ne zaslužuju nositi Hajdukov dres. Jasno je da se nema novaca za nešto višea li čemu onda davati novce nekom tko ne vrijedi baš puno, zar nije bolje ist novce dati domaćem dečku?

14 godina
neaktivan
HNK Hajduk Split

Kvaliteta ili nekvaliteta Hajdukovog igrackog kadra nema veze s ovim. Hajduk je kroz povijest imao i teze rezultatske krize pa su navijaci ostajali uz klub. Sto se mladih igraca tice dovoljno je vidjeti kako se na svjetsko prvenstvo vodi Zelenika koji je jedan od najgorih golmana HNL-a i sad ovo guranje Halilovica koji, kad je Dinamo trazio rezultat u EL nije imao mjesto ni u prvih 11. Ko je god s tim deckom igrao kaze kako vece govno u zivotu nije vidio. I sportsko i ljudsko.

Brat kao trener kluba a kum kao izbornik, to bi valjda i Kim Jong Una bilo stid. Izbijeno oko policajcu = 20 000kn kao organizatoru utakmice , uzvracenih nekoliko bengalki na gostovanju = 200 000kn.

Hajduk ima svoje unutarnje probleme, kao i svaki klub. Zna se da se u omladinskoj skoli guralo samo one sa jakim vezama i one koji su placali 5000€ godisnje. Sad je zetva takvog sijanja. Hajduk sam mora rjesavati taj problem. I financijski.

To treba odvojiti od problema koje Hajduk,kao jedini klub koji ne zeli sudjelovati u Mamicevim muckama, ima sa HNS-om. Ko da crncima koji su se borili za ukidanje ropstva kazes kako je njihov najveci problem neobrazovanost a zabranjeno im je znati citati.

17 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
JackD kaže...

Mada nemam neko dobro mišljenje o njihovim novinarskim uratcima (zbog toga ovu vijest treba uzeti s ogradom) izgleda da je popis ipak napravila policija. Ako je to istina, kako gledati na potez Hajduka?

U subotu je izasla vijest da su navijaci zvali igrace i branili im da igraju, Hajduk je to demantirao i rekli su da je to nemoguce jer se igracima oduzimaju mobiteli pet sati prije utakmice. Svetina je u subotu izjavio da je spis dosao od PU Splitsko-dalmatinske, pa su ga oni demantirali. Jucer u emisiji na HTV 2 je Svetina sam sebe demantirao jer je na pocetku rekao da je lista dosla iz Splita zatim ga je Ljubo Pavasovic Viskovic pitao jel to stvarno istina, da bi Svetina okrenuo plocu i reka da je lista dosla iz Predsjenistva.

Meni je recimo smijesno da je MUP sazvao hitnu konferenciju za medije da objasni kako se kombi zabio u hidrant, umjesto da objasne kako i tko je stavio 50-tak imena na tu listu koji ne bi trebali bit na njoj. 

15 godina
HNK Hajduk Split

....unazad par godina pa do dana današnjeg na crnoj listi je završilo oko 2000 boysa.

steam: CRO_ZeNGe battlelog CRO_ZeNGe i marko0702
14 godina
neaktivan
HNK Hajduk Split

Najgore od svega je to sto je Mamic toliko opijen moci koju ima da se javno sprda. Mogu sta hocu a vi mozete plakati. Uskoro se ocekuje kazna UEFE za nerede na San Siru. Vjerojatno ce biti utakmica bez publike. Oce se netko kladiti da ce HNS odluciti da se te utakmice igraju na Poljudu? 

15 godina
JackD kaže...

U subotu je izasla vijest da su navijaci zvali igrace i branili im da igraju, Hajduk je to demantirao i rekli su da je to nemoguce jer se igracima oduzimaju mobiteli pet sati prije utakmice. Svetina je u subotu izjavio da je spis dosao od PU Splitsko-dalmatinske, pa su ga oni demantirali. Jucer u emisiji na HTV 2 je Svetina sam sebe demantirao jer je na pocetku rekao da je lista dosla iz Splita zatim ga je Ljubo Pavasovic Viskovic pitao jel to stvarno istina, da bi Svetina okrenuo plocu i reka da je lista dosla iz Predsjenistva.

Meni je recimo smijesno da je MUP sazvao hitnu konferenciju za medije da objasni kako se kombi zabio u hidrant, umjesto da objasne kako i tko je stavio 50-tak imena na tu listu koji ne bi trebali bit na njoj. 

MUP je mogao i trebao odmah dati službeno priopćenje u kojem bi nedvosmisleno potvrdili/opovrgnuli tko je što napravio. Ovako, čak i da ga izdaju, par dana poslije, gubi se pravi smisao. Nisam gledao TV emisiju ali mi je logično da ih je Ljubo Pavasović Visković ispreskakao. Pa ipak je on jedan od jačih odvjetnika u HR.

15 godina
BlueMax kaže...

Najgore od svega je to sto je Mamic toliko opijen moci koju ima da se javno sprda. Mogu sta hocu a vi mozete plakati. Uskoro se ocekuje kazna UEFE za nerede na San Siru. Vjerojatno ce biti utakmica bez publike. Oce se netko kladiti da ce HNS odluciti da se te utakmice igraju na Poljudu? 

Svaka rit dođe na šekret. Tako će i on, kad tad dolijati.

Ti si optimist s tom utakmicom bez publike. Mogli bi nas opako oplesti ili čak izbaciti (kad pogledaš kronologiju događanja, ne vezanu samo za tekme naše repke).

14 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
BlueMax kaže...

Svaka rit dođe na šekret. Tako će i on, kad tad dolijati.

Ti si optimist s tom utakmicom bez publike. Mogli bi nas opako oplesti ili čak izbaciti (kad pogledaš kronologiju događanja, ne vezanu samo za tekme naše repke).

Potpuno razumijem lude u Zagrebu kojima je Dinamo postao nezanimljiv. Polako i ja prema reprenzetaciji gajim slicnu ravnodusnost. Nista mi ne znaci predznak "Hrvatska" ako toj reprenzetaciji Dalmacija nije Hrvatska. A lako da je samo nogomet u pitanju. Rukomet, kosarka, boks... sve privatne prcije. Jedino u ragbiju se 80 minuta mozes tuci s purgerima a nakon toga s njima popiti hektolitar piva.

Tesko je nekoga svrstati medju optimiste ili pesimiste kad je skoro indiferentan prema svemu tome.  Nisu izbacili srbe ni albance zbog puno vecih pizd*rija i prekinute utakmice pa nece ni nas. Kao sto sam ranije napisao, HNS je na strani Platinija a svaka usluga u politici se placa tako da nema teorije da Platini ucini potez koji bi mogao dovesti do smjene u HNS-u.

15 godina

Opće je poznato da su Mamić i klošar Borovec jako dobri prijatelji i da ovaj Maminju liže šupa*k kad god stigne. Ove liste su namjestili 100%, jer to tako funkcionira u ovoj levatskoj državi.

Jel treba još?? Jel treba još??
http://freebitco.in/?r=624635
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.11.2014 20:19 (x18x05x).
15 godina
HNK Hajduk Split

Meni su još najbolje priče kako je Mamić nešto najbolje što se dogodilo našem nogometu, ja zbilja ne vjerujem da netko može podržavati tog čovjeka. Uvijek kad se on spomene u pozitivnom kontekstu, ja pomislim da se ti ljudi sprdaju i trolaju.

Argumenti su im najbolji, "10 godina zaredom prvak". Pa tko nebi bio prvak u ovoj našoj kaljuži od lige kad od grada dobivaš silne milijune svake godine, a od lige si napravio privatnu prčiju u kojoj igra tvoja druga ekipa (što je jedinstven slučaj u svijetu)? Gdje su rezultati u Europi? Predmet su sprdnje.

I onda kažu da su navijači Hajduka kmečavci i da su uvijek drugi krivi. Ne, navijači i vodstvo Hajduka samo žele regularno natjecanje, ništa manje ni više. Hajduk je danas klub koji privlači svake godine sve više članova, sve više pretplatnika. Današnja uprava Hajduka radi i rješava probleme koje su stvorile one prethodne, ali današnji Hajduk je onaj Hajduk koji navijači žele. Ljudi su prepoznali rad i možete vidjeti da navijači Hajduka danas prate svoj klub sretni jer znaju da se oni mogu osjećati kao dio tog kluba.
Nažalost, ljudi gledaju samo kroz rezultat na terenu, a ne možeš preko noći bez novca stvoriti ekipu, nemaš čarobni štapić. Ali ako se nastavi ovako, dugovi će se vratiti (dugovi koje su nabile loše uprave koje sa današnjom upravom nemaju veze) Hajduk će za par godina biti konkurentan. Pod uvjetom da natjecanje postane REGULARNO.

Jer trenutno u ovoj našoj kaljuži, ni kombinirana ekipa Barcelona i Reala nebi mogla biti prva.

Nažalost, naš nogomet i društvo općenito je u banani, pa ako tražiš da se nešto radi legalno i po zakonu, onda "kmečiš i tražiš previše". Jer smo naviknuti da je sve kod nas u banani.

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.11.2014 20:32 (antimadridista).
17 godina
odjavljen
stručnjak kaže...

Tako je i u Hrvatskoj i za tih 37 navijača ništa nije sporno, te se i Hajduk ogradio od bilo kakve podrške istima. Međutim, problem su ostali navijači s crne liste koji nikad nisu bili osuđeni, a neki ni evidentirani, a koji su diskrecijskim pravom ili Boroveca ili Mamića (što dođe na isto) završili na crnoj listi. Toga ipak nema nigdje nego kod nas, u Sj, Koreji i eventualno u Kini.

mario.L_hr kaže...
JackD kaže...

Sve jedno, policija je napravila svoj popis (čak nebitno je li Mamić naručio da neka imena budu na njemu ili ne) na kojem su osobe koje nisu osuđivane i nije im izrečena zabrana. Kad policija preuzme ulogu pravosuđa, onda je jasno da sa sustavom nešto ne štima i Hajduk je odlučio boriti se protiv takvog sustava.

Općenito, što se huliganizma i organizacije utakmica tiče, to je apsurd svoje vrste:

Organizator se prvo javlja MUP-u, pa MUP radi procjenu opasnosti, procjenjuje potrebno osiguranje, broj redara i broj policajaca. Organizator angažira redare, te plaća policiju. Redari koordiniraju s policijom, a zapovjednik na terenu može prema osobnoj procjeni ispraznit tribinu, primjenit silu i sl. On nikom ne odgovara iako u slučaju njegove pogreške stradaju nevini.

Onda dalje, organizator je za za osiguravanje utakmice MUP-u platio za procjenu i za osiguranje. U svakom pravnom odnosu bi u slučaju nereda organizator imao pravo na naknadu od MUP-a jer je MUP-u platio procjenu i osiguranje, a MUP to nije uspio izvršiti. Ali ne, organizator plaća kaznu HNS-u, a MUP je sveta krava. Utakmica prošla bez incidenta? MUP je čist. Utakmica prošla s neredima, materijalnom štetom i/ili ozljedama? MUP je čist! Policija uletila na tribine bez opravdanog razloga (a jedini opravdani razlog je u slučaju kada su ostali gledatelji izravno ugroženi i situacija se ne može drugačije riješiti) i ispendreči sve od reda? MUP je čist! -> To nije definicija zaštite, već reketa!

Ovo dalje o kažnjavanju gostujućeg kluba neću ni komentirati (navijači nisu u nikakvom pravnom odnosu s klubom)! Jedino ako je preko kluba išla prodaja karata, ali i to je apsurdno. Zamisli da CD shop popije kaznu jer je u njemu lik koji je na koncertu napravio sranje kupio kartu!

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
15 godina
MrBlc kaže...

Sve jedno, policija je napravila svoj popis (čak nebitno je li Mamić naručio da neka imena budu na njemu ili ne) na kojem su osobe koje nisu osuđivane i nije im izrečena zabrana. Kad policija preuzme ulogu pravosuđa, onda je jasno da sa sustavom nešto ne štima i Hajduk je odlučio boriti se protiv takvog sustava.

Općenito, što se huliganizma i organizacije utakmica tiče, to je apsurd svoje vrste:

Organizator se prvo javlja MUP-u, pa MUP radi procjenu opasnosti, procjenjuje potrebno osiguranje, broj redara i broj policajaca. Organizator angažira redare, te plaća policiju. Redari koordiniraju s policijom, a zapovjednik na terenu može prema osobnoj procjeni ispraznit tribinu, primjenit silu i sl. On nikom ne odgovara iako u slučaju njegove pogreške stradaju nevini.

Onda dalje, organizator je za za osiguravanje utakmice MUP-u platio za procjenu i za osiguranje. U svakom pravnom odnosu bi u slučaju nereda organizator imao pravo na naknadu od MUP-a jer je MUP-u platio procjenu i osiguranje, a MUP to nije uspio izvršiti. Ali ne, organizator plaća kaznu HNS-u, a MUP je sveta krava. Utakmica prošla bez incidenta? MUP je čist. Utakmica prošla s neredima, materijalnom štetom i/ili ozljedama? MUP je čist! Policija uletila na tribine bez opravdanog razloga (a jedini opravdani razlog je u slučaju kada su ostali gledatelji izravno ugroženi i situacija se ne može drugačije riješiti) i ispendreči sve od reda? MUP je čist! -> To nije definicija zaštite, već reketa!

Ovo dalje o kažnjavanju gostujućeg kluba neću ni komentirati (navijači nisu u nikakvom pravnom odnosu s klubom)! Jedino ako je preko kluba išla prodaja karata, ali i to je apsurdno. Zamisli da CD shop popije kaznu jer je u njemu lik koji je na koncertu napravio sranje kupio kartu!

Ako sam dobro shvatio cijelu priču, policija ima pravni temelj za izradu listi i zabranu pristupa na utakmice. Isto je prošlo kroz zadnje izmjene i dopune zakona. Ne kažem da je to OK ali pravni temelj postoji.

Što se tiče huligana i huliganskog ponašanja na utakmicama (a ima ga, ne treba pred tim zatvarati oči) nitko nikada nije pokušao riješiti taj problem. Ponekad imam osjećaj da nekim i odgovara takva situacija jer je okreću vodu na svoj mlin a i hrpa novca se okrene u sigurnosnim mjerama. U današnje vrijeme nepersonalizirati krivnju za neki incident je pravi smjeh.

17 godina
odjavljen
mario.L_hr kaže...

Ako sam dobro shvatio cijelu priču, policija ima pravni temelj za izradu listi i zabranu pristupa na utakmice. Isto je prošlo kroz zadnje izmjene i dopune zakona. Ne kažem da je to OK ali pravni temelj postoji.

Što se tiče huligana i huliganskog ponašanja na utakmicama (a ima ga, ne treba pred tim zatvarati oči) nitko nikada nije pokušao riješiti taj problem. Ponekad imam osjećaj da nekim i odgovara takva situacija jer je okreću vodu na svoj mlin a i hrpa novca se okrene u sigurnosnim mjerama. U današnje vrijeme nepersonalizirati krivnju za neki incident je pravi smjeh.

Ajmo reći da pravni temelj postoji. Zakon kaže da policija i organizator na temelju saznanja može zabraniti navijačima pristup stadionu. Međutim, tu je zakon jako nedorečen. Je li saznanje ako anonimna osoba dojavi telefonom da osoba xy planira raditi nered ili je saznanje ako postoje dokazi? Kome policija odgovara ako greškom stavi neku osobu na popis?

Kad pravni osnov ne postoji, onda to rješava tužba, ali kada zakon daje pravnu osnovu, bilo s namjerom ili zbog nedorečenosti i dvosmislenosti, onda su drastičnije mjere potrebne kako bi se potakla promjena zakona i to je upravo ono što je Hajduk napravio.

Što se huliganizma tiče, tu se slažemo. Potrebno ga je riješiti, ali to se može elegantno, bez tretiranja kompletne navijačke populacije kao stoke, bez ulijetanja policije na tribine i pendrečenja odreda (a tu bude svega, dobiju po sebi i žene i djeca, pa i ljudi koji veće leže bez svijesti). I bez evidencije sjedala se lako može identificirati par pojedinaca koji prave najviše problema i izdvojiti ih na samom izlazu sa stadiona ili čak pratiti do kuće, te ih uz dokazni video-materijal provuči kroz pravosuđe i najrigoroznije kazniti. Kad bi se samo 5 - 10 najgorih huligana po utakmici tako tretiralo, nakon par utakmica bi se svi ponašali u skladu sa zakonom.

Uz to se još da i neki ispušni ventil, pa se recimo u koordinaciji s vatrogascima i organizatorom dogovori da navijačke skupine izdvoje par osoba koje su prošle sigurnosnu obuku, a koje će u dogovorenom trenutku izvesti bakljadu koja ipak predstavlja nekakvu tradiciju koja, kad se izvede na način da ne ugrožava nikoga i ne ometa susret, može poprilično podignuti atmosferu i atraktivnost događanja.

Međutim, određenim ljudima odgovara da se problematični pojedinci ne izdvajaju iz skupine kako bi se čitava skupina mogla diskreditirati jer ta ista skupina javno ukazuje na grijehe tih ljudi!

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
15 godina
MrBlc kaže...

Ajmo reći da pravni temelj postoji. Zakon kaže da policija i organizator na temelju saznanja može zabraniti navijačima pristup stadionu. Međutim, tu je zakon jako nedorečen. Je li saznanje ako anonimna osoba dojavi telefonom da osoba xy planira raditi nered ili je saznanje ako postoje dokazi? Kome policija odgovara ako greškom stavi neku osobu na popis?

Kad pravni osnov ne postoji, onda to rješava tužba, ali kada zakon daje pravnu osnovu, bilo s namjerom ili zbog nedorečenosti i dvosmislenosti, onda su drastičnije mjere potrebne kako bi se potakla promjena zakona i to je upravo ono što je Hajduk napravio.

Pravni temelj postoji i naravno da će ga policija primjenjivati u svoju korist. Izravnu krivnju za nedorečenost snose vrli saborski zastupnici koji ne kuže puno stvari ali dižu rukice kako im se kaže. Promjenu se treba pokušati gurati kroz Sabor jer je to institucija koja je nadležna za zakonodavstvo. Kad se takve stvari krenu rješavati radikalno, obično nastradaju najmanje krivi ili nedužni. Najviše me strah toga. Ne volim radikalizaciju bilo kakve vrste jer kad je sitaucija takva nikad neznaš što će neka usijana glava (nije bitno s koje je strane) napraviti i onda je mali korak do kaosa.

MrBlc kaže...
Što se huliganizma tiče, tu se slažemo. Potrebno ga je riješiti, ali to se može elegantno, bez tretiranja kompletne navijačke populacije kao stoke, bez ulijetanja policije na tribine i pendrečenja odreda (a tu bude svega, dobiju po sebi i žene i djeca, pa i ljudi koji veće leže bez svijesti). I bez evidencije sjedala se lako može identificirati par pojedinaca koji prave najviše problema i izdvojiti ih na samom izlazu sa stadiona ili čak pratiti do kuće, te ih uz dokazni video-materijal provuči kroz pravosuđe i najrigoroznije kazniti. Kad bi se samo 5 - 10 najgorih huligana po utakmici tako tretiralo, nakon par utakmica bi se svi ponašali u skladu sa zakonom.

Uz to se još da i neki ispušni ventil, pa se recimo u koordinaciji s vatrogascima i organizatorom dogovori da navijačke skupine izdvoje par osoba koje su prošle sigurnosnu obuku, a koje će u dogovorenom trenutku izvesti bakljadu koja ipak predstavlja nekakvu tradiciju koja, kad se izvede na način da ne ugrožava nikoga i ne ometa susret, može poprilično podignuti atmosferu i atraktivnost događanja.

Međutim, određenim ljudima odgovara da se problematični pojedinci ne izdvajaju iz skupine kako bi se čitava skupina mogla diskreditirati jer ta ista skupina javno ukazuje na grijehe tih ljudi!

U kakvom stanju sam viđao ljude da pale baklje, strah me i pričati (pijani, napušeni,...). Nisu svjesni što se s bakljom može napraviti (posebice u gužvi). Ako je bakljada dekor onda bi trebalo propisati gdje kada i pod kojim uvjetima se isti može upriličiti. Slažem se da bi bakljama trebali rukovati ljudi koji su prošli neku vrstu obuke.

15 godina
HNK Hajduk Split

Član Torcide u emisiji Studio 4. Nije imao nikakve zabrane, bio je samo u Milanu ali cijeli život je bez prekršaja, normalan je navijač. Završio je na crnoj listi i bilo mu je zabranjeno kupiti ulaznicu.

http://www.nogometplus.net/nogometplusnet/tekst/TabId/98/ArtMID/508/ArticleID/1277/HNS-Mi-Dinamu-nismo-dostavljali-liste-Tko-je-onda-sastavio-crnu-listu-u-Maksimiru.aspx

A Šuker se skriva tko zna gdje. Banda lopovska.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.11.2014 13:56 (antimadridista).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice