GNK Dinamo Zagreb izdvojena tema

poruka: 5.001
|
čitano: 1.276.180
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
GNK Dinamo Zagreb

Osvrt na utakmicu protiv Istre.

Generalni dojam: Nastavljaju se problemi u organizaciji igre. Nema nikakvih istreniranih mehanizama u igri i uigranih akcija (ne znam što se radilo zadnjih mjesec dana). Theophilovo napucavanje je preciznije od dodavanja naših veznih igrača, toliko o tome. Jedina prednost što danas nismo imali Baturinu u prvom sastavu (napokon) i Mišića zbog žutih kartona pa nije tko imao napraviti kritično dodavanje prema nazad ili protivniku u noge.

Obrana: Više manje ok, prolazne ocjene. Perković na pravom mjestu u pravo vrijeme pa je dao gol, Ristovski asistent. Theophil pokazuje da bez njega ne možemo, nekoliko važnih reakcija kojih da nije bilo moglo je opet završiti loše po momčad i rezultat.
Sredina: Sučić ostavio najbolji dojam, ali svi igraju nekako previše uplašeno. Bilo je jedno dodavanje, slično onome Mišiću protiv Lokomotive koje je moglo biti skupo. Ne znam je li Bulat bio u pitanju ili neko drugi. Totalno nepotrebna dodavanja koja se ponavljaju iz utakmice u utakmicu. Postavljam si pitanje jel ovaj stručni stožer analizira uopće prethodne utakmice. 

Napad: Hoxha aktivan, mislim da su prodori/driblinzi bili svi uspješni, ali dodavanja i ubačaji, na tome mora poraditi. Kaneko bez nekih opasnijih prodora, ali trudi se, zatvara linije. Svidjela mi se jedna njegova reakcija u obrani i vidi se da mu je stalo za razliku od nekih. Petković, ključno dodavanje prema Ristovskom koje je rezultiralo ubačajem za gol. Ali kako me prisjednu neke njegove reakcije i nepotrebno kompliciranje, građenja koja rezultiraju izgubljenom loptom jer očekuje da će mu sudac svirati svaki mini kontakt. Mora se uozbiljiti.

I još za kraj teren. kad Zagorac traži "pola sata" površinu koja nije ispunjena rupama da uspješno ispuca loptu, to dovoljno govori kakav je teren danas bio. Tereni iz 3. lige su premija za ovaj teren danas.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.1.2024 20:58 (fighterZu).
14 godina
GNK Dinamo Zagreb

Prvo sam mislio da je zahebancija u pitanju, ali sada sam uvjeren da nitko Lokomotivi niti danas nije objasnio protiv koga igra.

Tek kada ti komarac sleti na jaja,shvatiš da se problemi ne rješavaju nasiljem!
15 godina
GNK Dinamo Zagreb

Umjesto da nastavimo u nekom ritmu nakon Gorice mi odigramo ponovno kriminalnu utakmicu. Jad i bijeda od trenera i igre. Stvarno mi više nije jasno što se više čeka. Nikakvi mehanizmi, akcije, ama baš ništa i dalje čovjek sjedi na klupi i čeka da mu neki igrač riješi sam utakmicu. kakvo je to vođenje utakmice?? On tako misli igrat protiv gornjeg dijela tablice? Obrana pušta na sve strane i stalno iste je**ne greške. U prvi sastav stavlja igrače od 19 i 20 godina da mu drže svu obranu (dečki ne znaju ni komunicirat ni vikat na terenu, toliko su uigrani da ni to ne znaju). Baš sam pričao prije utakmice da se bojim ovog istostanka Tehophila (žuti kartoni) više nego bilo kojeg drugog igrača trenutno, jer nam je obrana bez njega za koplje ispod.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.2.2024 19:34 (fighterZu).
15 godina
GNK Dinamo Zagreb

Prvo poluvrijeme je Dinamova obrana bila smiješna.

Zadnjih 15 minuta, Čabraja uvodi dva klinca od 18 i jednog od 19 godina i Dinamo u tom periodu ne može stvoriti nijednu ozbiljnu priliku.

Obrana titule je sve dalje i dalje

15 godina
GNK Dinamo Zagreb

Stigao nam Rog. Ne razumijem te odluke. I uz to ne može igrati do 4. mjeseca. Nadam se da ce u Dinamu se vratiti u formu, i sve pet što se tice njega. Samo ne vidim što će nam još jedan vezni igrač. Tu smo stvarno puni i nemamo problema sa ozljedama. Što je sa Halilovićem? Čudi me da ne dobiva malo više šansi kada nam u veznom redu nema protoka lopte. A tu se da se malo osvrnem i na prošlu utakmicu. U prošloj utakmici u vezi, drugo poluvrijeme Bulat, Misic i Ademi. Totalno mi je to neshvatljivo, a vidiš da ne stvaraš šanse. Gubiš na kreativnosti kad ti ta 3 igrača igraju u vezi (pogotovo ako Misica staviš da ti igra 6.-icu). Zasto ne uvesti Halilovića/Brodića/spustiti Petka na ofenzivnog veznoga ako se već vadi i Sučić i Baturina.

Spominje se ponovno  i eventualno dovođenje Dejana Lovrena. Kako obrana sada izgleda, Lovren sa svojim iskustvom bi mogao to i sasvim solidno pokrpat. Puno bolje obrana izgleda kad ima barem jednog seniora odozada (to je pokazao Theophil). A mogao bi i unijeti neku pozitivnu energiju u svlačionicu. Iako niko ne obraca pozornost na bekove i zadnjeg veznoga koji ostavljaju previše prostora odozada. I tu je previše grešaka na koje bi treneri trebali bolje reagirati

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.2.2024 19:30 (fighterZu).
15 godina
GNK Dinamo Zagreb

Velik klub za velike rezultate!

Velika večer za sve koji navijaju za hrvatske klubove!

10 godina
GNK Dinamo Zagreb

Čestitam plavim dečkima na vrlo važnoj pobjedi. Ipak nisu zaboravili igrat nogać, ali očigledno im jako smeta situacija u klubu i oko, to se vidi iz aviona, a nitko ih ne štiti kako rezultat ne bi trpio. Nadam se da će im ovo pomoći u dizanju samopuzdanja i u domaćem prevenstvu.

Taraba WoW
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.2.2024 12:58 (Taraba).
15 godina
GNK Dinamo Zagreb

Pobjeda nad Betisom je već šesta pobjeda Dinama nad klubovima iz Liga petice u posljednjih 5 sezona.

2023/24: ✅ Betis 
2022/23 :✅ Chelsea 
2021/22: ✅ Sevilla 
2021/22: ✅ West Ham 
2020/21: ✅ Tottenham 
2019/20: ✅ Atalanta 

Bravo Dinamo!!

18 godina
GNK Dinamo Zagreb

Jarni na aparatima!

Stavio kuću i okućnicu na Betis!

AMD Ryzen 7900X3D; Gigabyte Gaming X670 X AX; G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000 C30 32 Gb; MSI 4090 24 Gb X Trio; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
4 godine
GNK Dinamo Zagreb

Napokon nešto pametno grade, zajedničkim snagama bez političkih prepucavanja, ovo smo mi napravili, ovo ste vi napravili..

合氣道
14 godina
GNK Dinamo Zagreb

Napokon da ce Dinamo dobiti stadion koji zasluzuju!

Iako znam da je politika u pitanju jer blize se izbori, moze li mi netko objasniti zasto jednostavno nije Dinamo kao klub odhebao sve, samostalno kupio plac i svojim novcem krenuo u gradnju? 

17 godina
Re: GNK Dinamo Zagreb

Koliko sam upućen u situaciju, zato jer se radi o ogromnim parama i tuđem zemljištu. Crkvi, kao vlasniku odnosno suvlasniku zemljišta ne trebaju novci već utjecaj i "protuusluga" koju su ovim ugovorom dobili. Za tu zemlju u Maksimiru su dobili nekoliko zemljišta odnosno novih crkava u cijelom gradu. Dinamo kao klub nema takav utjecaj niti novce da može sam financirati taj projekt, a u svakom slučaju radi se o za gradu (i državu) velikom zahvatu koji se htio -ne htio mora raditi u suglasnosti sa gradskim i državnim institucijama. 

14 godina
Bichanich kaže...

Koliko sam upućen u situaciju, zato jer se radi o ogromnim parama i tuđem zemljištu. Crkvi, kao vlasniku odnosno suvlasniku zemljišta ne trebaju novci već utjecaj i "protuusluga" koju su ovim ugovorom dobili. Za tu zemlju u Maksimiru su dobili nekoliko zemljišta odnosno novih crkava u cijelom gradu. Dinamo kao klub nema takav utjecaj niti novce da može sam financirati taj projekt, a u svakom slučaju radi se o za gradu (i državu) velikom zahvatu koji se htio -ne htio mora raditi u suglasnosti sa gradskim i državnim institucijama. 

Jasno mi je to sve, ali nisi me razumio!

Zasto novi stadion mora biti na Maksimiru? Ne znam sada bas dobro okolicu ZG, ali sam uvjeren da postoji parcela u ZG na kojoj se moze sagraditi stadion (nesto poput onoga sto je Osijek napravio).

Da Dinamo kao klub nema novaca ili uz pomoc sponzorstva nekakve kompanije ne moze ostvariti takav projekat, malo mi je tesko povjerovati u to.

2 godine
protjeran
GNK Dinamo Zagreb

Ovaj PANJ želi biti predsjednik Dinama? Mislio sam da je Jarni kalun ali ovaj je još veća klaunčina, ovo samo bedak može izjaviti

https://www.index.hr/sport/clanak/zajec-da-hajduk-igra-s-panathinaikosom-u-europi-navijao-bih-za-panathinaikos/2540689.aspx?index_ref=naslovnica_sport_ostalo_d

4 godine
Kuun-Lan kaže...

Ovaj PANJ želi biti predsjednik Dinama? Mislio sam da je Jarni kalun ali ovaj je još veća klaunčina, ovo samo bedak može izjaviti

https://www.index.hr/sport/clanak/zajec-da-hajduk-igra-s-panathinaikosom-u-europi-navijao-bih-za-panathinaikos/2540689.aspx?index_ref=naslovnica_sport_ostalo_d

Kaže ; Jedino ako bi igrao s Panathinaikosom, onda bih vjerojatno navijao za Panathinaikos jer sam od njega dobio kruh.

Po logici bi onda trebao navijati i protiv Dinama kad igra protiv Panathinaikosa, jer mu Dinamo nije dao kruh, nego Panathinaikos.

Čeka se Petkovićeva nova izjava.

合氣道
15 godina
GNK Dinamo Zagreb

Zeki ovo nije trebalo, baš je ispao glup.

Nego, neka vaša predviđanja za novi stadion pošto su gospoda riješili imovinsko pravne pizdarije, tj. kad bi bilo gotovo? 2035., 2040? 😁

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.2.2024 22:08 (vrinho).
16 godina
Kuun-Lan kaže...

Svi ovi prijašnji su bili sličnog kalibra, nebi me čudilo da on bude neki K u Dinamu. 

XBOX-PS-Steam: TiToBodyBaq
8 godina

Idu izbori. Inače, nikad vjerojatno. 

AMD,........is that baba Su trying to sell us dog sh*t or what?
12 godina
vrinho kaže...

Zeki ovo nije trebalo, baš je ispao glup.

Nego, neka vaša predviđanja za novi stadion pošto su gospoda riješili imovinsko pravne pizdarije, tj. kad bi bilo gotovo? 2035., 2040? 😁

ak riješe svu papirologiju - 2 godine do početka izgradnje + 2 godine cca za samu izgradnju (po procjeni arhitekta Barića) - znači ništa prije 2028.\29.)

podsjetnik da se prije toga mora sredit i Kranjčevićeva

al da - izborna je godina pa tko zna kaj će bit kad prođu isti :)

15 godina
GNK Dinamo Zagreb

Zeki, definitivno nije trebala ta izjava. Išao se ulizivati navijačima u "igri prijestolja" za vlast u Dinamu. Nije dobar taj trend.
Ovo nije dobro, zapelo kod papirologije za rekonstrukciju Kranjčevićeve. Spominje se montažni stadion na Sveticama: https://www.index.hr/sport/clanak/dinamo-dobiva-zamjenski-stadion-dok-se-gradi-novi-maksimir-evo-tko-bi-ga-radio/2540660.aspx
Kao obično, političari su sve usrali. Mogli su napraviti zamjenski stadion u Sesvetama, koji je imao sve papire
Ali, Tomašević se odlučio na Kranjčevićevu, najavio da će još prošle godine odraditi papirologiju i na proljeće ove godine krenuti sa izgradnjom.

Tko zna, kada će se stvar porenuti sa mrtve točke? Nadam se uskoro.

15 godina
GNK Dinamo Zagreb

kranjčevičeva ima hrpu papiroloških problema sa stanarima obližnjih zgrada.
Oni tamo planiraju graditi kao kamp i cesta do njega bi trebala prolazit doslovno kroz zgrade u adžijinoj ( i dok ne isplate stanare nema niš od tog).

17 godina
Milka30 kaže...
Bichanich kaže...

Jasno mi je to sve, ali nisi me razumio!

Zasto novi stadion mora biti na Maksimiru? Ne znam sada bas dobro okolicu ZG, ali sam uvjeren da postoji parcela u ZG na kojoj se moze sagraditi stadion (nesto poput onoga sto je Osijek napravio).

Da Dinamo kao klub nema novaca ili uz pomoc sponzorstva nekakve kompanije ne moze ostvariti takav projekat, malo mi je tesko povjerovati u to.

Zato jer ti država i grad kroz prostorne planove uvjetuju gdje smiješ graditi. Takve velike stvari poput bolnica, stadiona, škola, zračnih luka i slično ti se planiraju i definiraju kroz prostorne planove. Ne možeš ti kao privatni investitor kupiti zemljište koje je u npr. stambenoj zoni ili nije uopće u građevinskoj zoni i tamo graditi što hoćeš. Stadioni kao i spomenute zgrade su velikog društvenog značaja i za sobom vuku još masu druge infrastrukture i planiranja - pristupne ceste, promet, infrastruktura, potencijlnu buku i ostale oblike nepogodnih stvari koje bi smetale u nekoj određenoj zoni, itd. 

I za Osijekov stadion je bilo potrebno utvdriti da je sve u skladu sa prostonim planom (ili izmjeniti plan za tu namjenu u dogovoru s investitorom), pa tek onda napraviti projekt i graditi. A izmjene planova i slično su ti sfera politike i ustupaka te raznih interesa - baš kao i ovaj sa zemljištem na Maksimiru koje je djelomično od Crkve, investicija od države i grada, pa je potrebno kompromisno usuglasiti sve strane. A jedan GNK Dinamo je tu gotovo pa sporedna institucija. 

EDIT: I da ti odgovorim; ne mora biti na toj lokaciji. Čak štoviše neka je intencija kod projektiranja stadiona, a posebno onih gdje bi se iodržavale manifestacije većeg kalibra (Liga prvaka, repka, potencijalna prvenstva, veliki koncerti i slično), da se takvi stadioni rade malo van grada, uz veće prometnice gdje je moguće prometno bolje povezati stadion sa gradom i/ili zračnom lukom. Pa kad ti repka igra da nije nekom iz Dalmacije ili Slavonije još dodatnih sat vremena probijanja do/od stadiona koji je u centru grada, odnosno kad Dinamo igra svaki tjedan da se ne mora blokirati tu polovicu grada.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.2.2024 10:33 (Bichanich).
10 godina
GNK Dinamo Zagreb

meni je sama pomisao da drzava radi stadion profesionalnom klubu bizarna
pa bio to hajduk dinamo osijek rijeka itd

drzava treba osiguravati amaterski i djeciji sport, ovo je bacanje novaca i velika predizborna kampanja

a jos najgore je sta ce i ovi ljudi sto to iti podrzavaju biti izigrani, ovo ce neslavno propast

17 godina

Slažem se; previše je novca tu kojeg Dinamo obrne da bi mu netko drugi financirao išta, no tako su uređeni pravni odnosi da je dosta teško to odraditi samostalno. Prvenstveno zbog zemljišta i odnosa sa gradom, a onda i zbog toga što Dinamo koliko god bio financijski moćan nije dovoljno jak da može dugoročno tako nešto financirati.

I sad te jedna do dvije slabije sezone gdje ne bi bio prvi u HNL-u i ušao u neku od skupina Europe odnosno prodao 2-3 igrača vodi u bankrot. Dodaj na to kredit sa godišnjom ratom od desetak milja eura i skužiš koliko je to nategnuta financijska konstrukcija. A novi stadion ti ne bi značajno podigao prihode od ulaznica i stadiona, barem ne u nekom rangu koji ti je potreban da bi značajnije pokrio troškove.

10 godina
Bichanich kaže...

Slažem se; previše je novca tu kojeg Dinamo obrne da bi mu netko drugi financirao išta, no tako su uređeni pravni odnosi da je dosta teško to odraditi samostalno. Prvenstveno zbog zemljišta i odnosa sa gradom, a onda i zbog toga što Dinamo koliko god bio financijski moćan nije dovoljno jak da može dugoročno tako nešto financirati.

I sad te jedna do dvije slabije sezone gdje ne bi bio prvi u HNL-u i ušao u neku od skupina Europe odnosno prodao 2-3 igrača vodi u bankrot. Dodaj na to kredit sa godišnjom ratom od desetak milja eura i skužiš koliko je to nategnuta financijska konstrukcija. A novi stadion ti ne bi značajno podigao prihode od ulaznica i stadiona, barem ne u nekom rangu koji ti je potreban da bi značajnije pokrio troškove.

naravno
a da li dinamu opce treba toliki stadion
realno stadion od 15k je dovoljan za dinamo,znacajno su manji troskovi, pronađi privatnog investitora, sponzora

osijek ima opus arena na slican nacin. Kapacitet 13tisuca ljudi, sasvim dovoljno 

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.2.2024 11:40 (sporttest).
9 godina
neaktivan
sporttest kaže....

naravno
realno stadion od 15k je dovoljan za dinamo,znacajno su manji troskovi, pronađi privatnog investitora, sponzora

osijek ima opus arena na slican nacin. Kapacitet 13tisuca ljudi, sasvim dovoljno 

Baš to.

Zakaj raditi neki megalomanski stadion, kad je 15k za 99% utakmica i previše.

A za to love imaju i sami - sjetimo se samo da je Dinamo 9. u SVIJETU po zaradi od transfera u 21. stoljeću, a rashodi su im nikakvi u odnosu na ostale klubove s te liste (znači realno još i bolje kotiraju).

Usporedbe radi, Dinamo je uprihodio puno više nego kaj npr. jedna Barcelona (veliki svjetski klub) uopće ima godišnjih rashoda (primjera radi, baš Barcelonin projekt novog stadiona za blizu 100k gledatelja bude koštao manje nego Maksimir do sad).

Tek toliko da se vidi koliko je zapravo to mali financijski izdatak za Dinamo, a kad bi gradili sami za sebe to bi im i dugoročno bilo puno isplativije.

umjereno intelektualno oštećen i ponosim se time
13 godina
protjeran
sporttest kaže...
Bichanich kaže...

naravno

O čemu ti pričaš jbt.

Pa danas na ovom ruglu će bit 20 000 ljudi, da je stafion normalan bilo bi 35-40000 sigurno.

Dinamo je klub koji odigra godišnje desetak europskih utakmica, ako nista, samo radi tih utakmica i mogućnosti da reprezentacija napokon ima adekvatan stadion treba kad se već gradi stadion imati kapacitet minimum 40 000 mjesta.

17 godina
Silent horror1992 kaže...
sporttest kaže...
Bichanich kaže...

naravno

O čemu ti pričaš jbt.

Pa danas na ovom ruglu će bit 20 000 ljudi, da je stafion normalan bilo bi 35-40000 sigurno.

Dinamo je klub koji odigra godišnje desetak europskih utakmica, ako nista, samo radi tih utakmica i mogućnosti da reprezentacija napokon ima adekvatan stadion treba kad se već gradi stadion imati kapacitet minimum 40 000 mjesta.

Tako je, mislim da ispod 40k ljudi ne bi trebalo gradit stadionu Zagrebu za repku i Dinamo. Imat ćeš Kranjčevićevu za manje tekme i potrebe; za repku i Dinamo ako ideš graditi onda ideš na 40-50k ljudi pa onda uz Opus, eventualnu rekonstrukciju Poljuda i uz spomenutu Kranjčevićevu imaš temelja za prijavu za neko nogometno prvenstvo, a to bi bio ogroman boost za turizam i ekonomiju

4 godine
GNK Dinamo Zagreb

Zaboravili smo da i Rijeka gradi novi stadin Kantrida koji treba biti završen do 2039 god.. Multikompleks s tri nebodera, stadionom i hotelom..

Lijep, moderan stadion s 12000+ mjesta.

Investitor bi trebao biti konzorcij u kojemu su tvrtke Black kite E&CInvestment Fund iz Luxemburga, Fiume Kantrida Development d.o.o., tvrtka kćer Black kitea, Teanna ltd iz Londona, ZDL arhitekti, Aestus development i Kamgrad.

Slažem se da država ili grad ne bi trebali davati novce za stadion, no ovaj projekt u Maksimiru bi trebao niti Nacionalni stadion (stadion u glavnome gradu Hrvatske koji je od nacionalnog interesa, ne Dinamovog) kojega će koristiti Dinamo, vjerojatno i još neki zagrebački klub, pa bi zbog potreba repke bar meni bilo smiješno, nelogično, graditi moderan stadion u glavnome gradu Hrvatske s manje od 30.000 mjesta.

Zamislite, igramo kvalifikacijske utakmice za razna natjecanja, dođe ti u goste Njemačka, a ti imaš ponuditi najviše do 15 t sjedećih mjesta u bilo kojemu gradu Hrvatske !? Cirkus kolorado.

Jedino da se sve utakmice repke igraju u Splitu, a znamo da to tako ne ide, jer HNS to ne bi dozvolio.

Ako Dinamo želi graditi "baš sebi" manji stadion, tko im brani, no Dinamo će se lijepo okoristiti ovom državnom investicijom, jer nisu sad ludi planirati graditi baš Dinamov stadion.

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.2.2024 12:51 (Zaporožac).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice