GNK Dinamo Zagreb izdvojena tema

poruka: 5.005
|
čitano: 1.363.673
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
GNK Dinamo Zagreb

Mamići, vratite se, sve vam je oprošteno

11 godina
neaktivan
Re: GNK Dinamo Zagreb
Snoozly kaže...

Mamići, vratite se, sve vam je oprošteno

Ne volim Mamiće , ali mi nakon Zorana Mamića nismo imali dobrog trenera , usudio bi se reći da je Zoran bio bolji trener čak i od Bjelice .

https://www.youtube.com/watch?v=1EAHz5PgHa0
12 godina
protjeran
GNK Dinamo Zagreb

Ma brodo je. Nema beda. Tam prolazimo. Na njihovom terenu. Nisu to nikakvi svemirci. Samo odigramo svoju igru, te evo nas pred ulazom Lige Šampiona.

Lijepi gol, našeg Bulata.

Ovaj gol u '90 minuti...eh, to vam je nogomet. Njegova ljepota i njegova čar.

Glavu gore Dinamovci, bit' će bolje. Vrlo skoro. Za 4 dana.

@Snoozly

@morbida

Nemojte da ova tema bude o njemu. Čovjek je osuđeni kriminalac koji je napunio kasu Dinama, te ju sada ovi prazne.

Vrlo jednostavno.

Možda se vrati kada kasa opetu bude prazna, kao što je to bilo prije nekih 20-ak godina.

Al' zakaj bi se vratio? Ima novi biznis, 20 godina mlađu žensku, itd....

dzg
18 godina
neaktivan
Sve očekivano. “Moderni Dinamo” suvereno korača prema prosječnosti. Sve očekivano. Samo nastavite bez tate. Smiješi nam se sredina tablice u prvenstvu i izgubljene utakmice protiv ekipa kao aek koje bi trebali mazati s par golova razlike i to na tempomatu…
He who is brave is free.
9 godina
GNK Dinamo Zagreb

Ma ne razumijete vi, Dinamo je shvatio da nema šanse u grupnoj fazi Lige Prvaka pa je odlučio igrati za NK Koeficijent, svejedno bod u grupnoj fazi LP, EL ili KL vrijedi jednako koeficijentskih poena.

15 godina
GNK Dinamo Zagreb

Bišćan: imali smo mjesec i pol dana za pojačanja, nije bilo puno pomaka, a trebali smo već imati te igrače tu.

I to je to

Čačić nije ništa napravio apsolutno ništa na zimu, Šimić vrlo malo, premalo.

Ako odu Ivanušec i Petković, bojim se da slijedi borba sa Osijekom za treću poziciju

12 godina
protjeran
GNK Dinamo Zagreb

Ma Dinamovci ne padajte u malodušje. To je tek jedna šalo tekma. Okay, nije bila tak' loša, sem dva gola u našoj mreži.

Ovak' i onak' smo u Evropi. Napadmo pokal Lige Šampiona ili Evro-lige. Prvenstvo ima još puno kola, te Kup.

dzg
18 godina
moderator
GNK Dinamo Zagreb

Treba jednom probati i tu konferencijsku ligu, moglo bi biti zabavno.

...
18 godina
GNK Dinamo Zagreb

Biće to brodo!

\o/\o/

AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
4 godine
BlueMax kaže...
Doma ovako kukavički odigrati, to je potpis trenera.

To je ponekad istina, a uglavnom igraš onoliko koliko ti protivnik dozvoli, što je mislim sinoć bio slučaj.

No, Dinamo će opet jedini ostati u Europi, makar i u toj Europskoj konferencijskoj ligi.

合氣道 Ponekad se osjećam kao da nisam navijač Dinama, nego da sam ja Dinamo. @ PzKpfw
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.8.2023 5:48 (Zaporožac).
15 godina
neaktivan
Hajduk ima dobru šansu. Rijeka još nije dobila pravi ispit a i Dinamo ništa još nije izgubio, iako će im zbog ovih događaja biti vrlo teško u gostima. Baš zato su u ovoj utakmici trebali igrati sa stavom "Ajmo ih dobiti 5:2" a ne ići na 1:0 kako su igrali. I taj jedan gol su dali na sposobnost pojedinca a ne sustava.
I zašto je vadio Ivanušeca?? Da se ne ozlijedi zbog prodaje?
Pomoćni trener na poluvremenu govori kako je sve super? Pa nije bilo super. Bila je impotentna dominacija ko prvo poluvrijeme protiv Hajduka, pa su onda ponovili i drugo poluvrijeme te iste utakmice. Tu bi mogao biti veliki problem jer je Dinamo proteklih godina rastao kako bi utakmica odmicala i mnoge je riješio na samom kraju. Sad pada u 60. minuti. To je alarmantno.
15 godina
GNK Dinamo Zagreb

Dinamo je ostao bez Ademija i Oršića na zimu, sada vidimo koliko su oni značili.

Ono što ja stavljam na dušu Bišćana je da igrači energetski padaju u drugom poluvremenu.

Očito pripreme nisu odrađene kako treba. Neki igrači su se kasnije priključili pripremama, ali nisam siuguran da to može biti opravdanje.

4 godine
BlueMax kaže...
 Baš zato su u ovoj utakmici trebali igrati sa stavom "Ajmo ih dobiti 5:2" a ne ići na 1:0 kako su igrali. I taj jedan gol su dali na sposobnost pojedinca a ne sustava.
I zašto je vadio Ivanušeca?? Da se ne ozlijedi zbog prodaje?

Čudno mi je tvoje razmišljanje, jer postoje stručne osobe koje točno znaju koji igrač protivničke ekipe na kojemu mjestu kako igra, u kojoj je formi, što se može očekivati ako napadnemo..što ti reče; "ajmo ih pokušati dobiti 5:2".

Ne ide to tako u sportu, u nogometu, a ni u bilo kojem sportskome natjecanju.

Ne ide to tako ni u borilačkim sportovima; "E, idem ja napasti 100% u MMA Francis-a Ngannou-a", budimo hrabri i ludi, pa dobijemo batina.

合氣道 Ponekad se osjećam kao da nisam navijač Dinama, nego da sam ja Dinamo. @ PzKpfw
10 godina
neaktivan
Zaporožac kaže...

To je ponekad istina, a uglavnom igraš onoliko koliko ti protivnik dozvoli, što je mislim sinoć bio slučaj.

No, Dinamo će opet jedini ostati u Europi, makar i u toj Europskoj konferencijskoj ligi.

Upravo to, grci (nijedan u početnoj postavi ) su im prepustili igru, jer nije sila u gostima napadat, i jedino zato je Dinamo i igrao prvo poluvrijeme.

A kad su ovi stisnuli, onda se vidjela ogromna razlika u klasi, jer ipak je to ekipa prekaljenih profesionalaca koji su svi od reda igrali u najjačim ligama (čim ih se ja sjećam 80% a patim od Alzheimera sve ti je jasno).

Uglavnom, nemoguća misija, samo da se previše ne osramote tamo, ispod 5 komada sve prihvatljivo.

A to kod grčkih ekipa ide tak da moraš prvih 20 minuta igrat bunker i imat najboljeg golmana na svijetu da bi izdržao, a onda dalje se može izdržat.

P.S. zapravo i bolje da je ovak (znam da je malo neprikladno u ovoj situaciji, ali...),  jer vidi se i na AEK-ovim igračima strah za život, jer znaju da ak ispadnu gazda kluba opet dolazi s gunom i postrelja ih sve ko zečeve  

umjereno intelektualno oštećen i ponosim se time
15 godina
neaktivan
Ide upravo tako. Ako ćeš igrati napadački budi spreman da ćeš i primiti kojeg. Ako ćeš igrati catenaccio onda je cilj ne primiti gol a vrebati svoju jednu do dvije prilike po utakmici. Naravno da protivnik definira taktiku pa se nema što prigovoriti kad Dinamo protiv Chelsea odigra zatvorenu utakmicu ali kad igra protiv AEK-a, pogotovo doma, onda Dinamo treba igrati svoju igru cijelu utakmicu a ne se povući nakon 1:0. Čak i da je ovo bila druga utakmica a prva je završila neriješeno. Ovako kad prvu igraš doma (hvala debilima) onda se ide na što veću pobjedu. Kod Dinama se nakon 1:0 nije vidjela ta želja a i izmjene su bile u tom duhu.
15 godina
Miro kaže...

Treba jednom probati i tu konferencijsku ligu, moglo bi biti zabavno.

Možemo još dohvatiti Uefa ligu.

Nadam se da si u pravu što se tiče zabave.

Ali ako ne dovedemo pojačanja i ne podigne se fizička sprema, moglo bi biti frustritajuće.

Sada je jasno da Ivanušeca ne smijemo pustiti barem do zime

13 godina
GNK Dinamo Zagreb

Nisam ovo htio ranije pisati ali bojim se da je ovo kraj jedne ere (pogotovo kada odu Šutalo, Ivanušec i Livaković).

S Bjelicom je sve krenulo i išlo uzlaznom putanjom je još sa Čačićem krenulo silaznom putanjom. Meni se osobno Bišćan kao trener ne sviđa, on je za ekipe koje igraju defenzivan nogomet a to Dinamo nije. Imam filing da on čim povede 1:0 već razmišlja kako da zatvara tekmu. AEK je jučer bio zrel da popije 3-4 komada i da se tekma riješi već u ZG a na kraju se dovedeš do toga da ideš na pakleno gostovanje sa -1. 

12 godina
protjeran
GNK Dinamo Zagreb

Ma joj, frende...mir...calm down..Dinamo je svjetski klub. Veliki klub. Prebroditi ćemo sve.

Nema razloga paniku, pesimizam, tuga, žalost ili pak strah. Nađi igrači u subotu izlaze na AEKov stadion, te će odigrati maestralnu tekmu.
Igramo sa onime što imamo. Kaj je, tu je.

U slučaju bilo kakvog rezultata, mi smo tu. Za naš Dinamo. To vam je život, to vam je sport.
Nekada dobijete, nekada izgubite. Bitna je borba i htjenje. Jedna bitka, ne znači izgubljen rat.

U sportu ne dobivaš uvijek. Nekada igraš remi, nekada dobiješ, nekada izgubiš. Neka pobjedi bolji.

Ste gledali Pekay Blinderse? Eh, i tamo ima svega. Nekada ovoga, nekada onoga. Bitan proces. Dugogodišnji proces.

Dinamovci, navijači našega Dinama, ljubitelji Dinama u ovim teški trenucima za naš klub, budite uz svoj klub.
Koliko i kako god možete.

Imamo je Dinamo još ovakvih tekmi i nalazio se u svojoj povijesti u raznim situacijama.
Npr. tekme sa Ludogrecom..kada smo debelo u sudačkoj nadoknadi, zabili gol...to je bilo svjetksi. Ljudi su tada pucali i vatrenog oružja, slaveći veliku pobjedu Dinama...

Sjetite se one tekme sa Ajaxom...tu smo zgubili sa sa golom razlike, kao i sada..i kaj je bilo...pa bilo je obraćanje novinarima sa strane Uprave, te je to diglo veliku prašinu, svi su nas pokopali, htjeli kraj Dinama, a kada ono frende, 3:2 za nas...i legendarno slavlje na aerodromu, uz narodnu muziku.."Ako je ljubav pesma, ajde da pevamo, ako je ljubav igra, ajde da igramo, ako je ljubav vino..."

Peace&love, bro!!

Samo ljubav!!

dzg
8 godina
GNK Dinamo Zagreb

Ne mogu vjerovat da panzer piše igramo sa onim što imamo. Ne mogu vjerovat da Bišćan govori kako klupa nije dovoljno široka. Ovaj kadar mora bit dominantan u HNLu. Mora bit ravnopravan klubu poput AEKa. Za ovakav početak sezone je isključivo kriv trener, sa stručnim stožerom. Kačavenda i Stojković su trebali odavno doć za duplo manji iznos, u puno boljem fizičkom stanju. Međutim nisu. Usput, oni nisu igrači prevage u Europi, zasad.

AMD,........is that baba Su trying to sell us dog sh*t or what?
15 godina
GNK Dinamo Zagreb

Malo duži osvrt, pa ću ga podijeliti u cjeline.

Prvi dojmovi:
Nema napretka u odnosu na početak sezone. Igramo loše. Isti problemi se vuku kao i u prošlim utakmicama. Dobro prvo poluvrijeme i onda neshavtljiv pad igre, kondicije i individualne greške koje u ovoj fazi natjecanja su pogubne. Sve je funkcioniralo fino u prvom poluvremenu. AEK se uopće nije pokazao kao neka momčad od koje bi trebali strahovati. Ovo je već uzorak i događa se prečesto da bi se ganjali neki rezultati, a upitan će izleda biti i naslov. Kako će to sve izgledati ako odu Šutalo, Ivanušec, Livaković, ne mogu ni zamisliti.

Trener:
Bišćan pokazuje da nje fit za ovu momčad, nešto tu ne štima. Jedna je stvar imati kvalitetu za trenera, a druga je stvar voditi momčad. Trener koji sjedi na klupi, pokriva usta, pa gleda u pod, pa malo gleda u prazno. Tako se momčad ne vodi. Čak i Čačić, Kopić, Krznar su uvijek bili uz crtu kad je bilo teško i kad se nije igralo dobro iako su imali neke svoje bubice. Trener na suprotnoj strani, sasvim druga priča. To su možda nekome nebitne stvari. No kad igrač vidi trenera i njegovu energiju, gestikulacije, nekad je dovoljno samo to da se momčad trgne. Nekad je dovoljna i samo smirenost uz crtu, ali kod Bišćana ne vidim ni to. Ni vruće ni hladno. Plus, još jedan veliki problem je medijski nastup. Zamislite trenera koji nakon utakmice, za medije, izjavi "borimo se sa onim čime imamo". Kakvu poruku šalješ svojim igračima. Pa daj čovječe, razmišljaj svojom glavom. Ako želiš neke promjene u momčadi i nisi zadovoljan, brinu te pojačanja, to se riješava iza zatvorenih vrata. Jesi imao muda i otišao na vrata uprave po tom pitanju ili si samo klimao glavom.

Kondicijska priprema:
I onda dolazimo na čuvenu kondiciju. 10 dana nisu igrali utakmicu. Dolaze nakon poluvremena, dišu na škrge. Tko je taj vrsni kondicijski trener. Zar se tako pripremaju igrači za ozbiljnu europsku utakmicu. Nije ovo prvi puta da Dinamo ima ozbiljnih problema sa kondicijom, ovo već traje neko vrijeme i prošlo je već nekoliko stožera. No da je ovako loše, nije mi jasno. I jedan Bišćanova izjava na pitanje zašto se momčad raspala: "Nemamo širinu rostera da bismo držali taj nivo svih 90 minuta, to nas prati od priprema, kad je već to bilo evidetno". Zaključite sami.

Vratar:
Realno, rezultat je još i ok što je sve na kraju Livaković morao izvlačiti. Podsjetilo je na utakmicu gdje je Kelava spašavo protiv Malmoa.

Vezni red:
Po meni, mišićeva najlošija tekma ove sezone. Cijelo vrijeme sam ga hvalio kako je možda i jedini igrač koji drži formu kako prošle tako i ove sezone. Jučer je odigrao daleko ispod svoje razine. Jadan Ljubo trči za trojicu u veznom redu. Malo mi i žao momka jer mora slušati onog baletana ispred sebe, Petkovića.

Crni Petko:
Fantastičan igrač kad igra do max 2 dodira sa loptom. Već se ponavljam po ne znam koji puta. Zalaganje, trka, toliko nepotrebnog prtljanja sa loptom. Nekad je to moglo funkcionirati dok je bilo Oršića. Sada, Petkovića uopće ne vidim da je kompatibilan u ovome sastavu. Svi ga hvalimo kad napravi neki majstorski potez. No je li vrijedno toga da momčad trpi i muči se tijekom utakmice? Isto tako, nije Dinamo kao Hajduk koji podređuje sustav igre Livaji. U ovom slučaju Petkoviću, nemamo profil igrača za takav sustav igre. Držimo onog Drmića na klupi, nije da se nadam da će najedanput proigrati. I gdje je nestao Topić? Uigravali smo ga prošle sezone, za što. Riješili smo se Kulenovića, Čužea, a ne znamo koga bi stavili u napad kad Petkovića ne ide.

Huligani, nasilje, neredi:
Nisam komentirao ništa na ovu temu ovih dana, već mi ide na živce to dokazivanje tko je jači navijač. I onda se dogode sranja i tragedije, kakva su se dogodile u Grčkoj. U potpunosti sam protiv takvog načina navijanja. Svi okreću glavu, a ovo je već problem u Europi godinama. Dogodi se sranje i onda se stavlja pod tepih. Nek si ograniziraju neke susrete navijača u kavezu, boks golim šakama je popularan u zadnje vrijeme, a ne raditi nerede na javnim mjestima.

Za kraj:
Imam dojam kao da smo pali 2 ljestvice ispod, a ne jednu. Čak i da nekim čudom prođemo u Ateni i dalje ostajem kod svega, jer nas čeka ozbiljan ispit u HNL-u. Možda je stvarno vrijeme da padnemo ovu sezonu, prodamo sve što se može prodati i da krenemo iznova. I dalje sam uz Dinamo kako god ovaj period završio. Nadajmo se drugačijim pristupom u Ateni i možda nekim čudom grč. božica sreće "Tihe" bude na našoj strani.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.8.2023 13:32 (fighterZu).
12 godina
GNK Dinamo Zagreb

trebat će Dinamu i dobre psihičke pripreme za uzvrat, ono tamo će vjerojatno biti grotlo nakon svega...

ugl. sretno

11 godina
neaktivan
GNK Dinamo Zagreb

Sjećam se kada je Zoran Mamić preuzeo Dinamo da je Dinamo isto igrao jako loše na početku , ali je kroz koje vrijeme Dinamo se digao i postao ozbiljna momčad , postali smo čak rekorderi skoro cijelu grupnu fazu nismo dobili gol , ali nekako mi se čini da takva situacija kod Bišćana neće biti , mislim da on nije pravi trener za Dinamo , istina je da je Dinamova uprava trebala odraditi kvalitetniji prijelazni rok , nije mi jasno zašto još Kačavenda i Stojković nisu još potpisali za Dinamo , pa baš bi nam dobro došli za utakmicu protiv AEK-a . 

https://www.youtube.com/watch?v=1EAHz5PgHa0
14 godina
GNK Dinamo Zagreb

Ma Bišćan jednostavno nema autoritet, sjedi na toj klupi ko panj i hvata se za glavu, bolje da ga se riješe što prije jer ovo je katastrofa što on radi.
Evo spomenut je i Livaja ovdje, realno mislim da bi Dinamo rasturao kada bi Livaja bio u špici, a Petko iza gola skupljao lopte.
Petković je krumpir kakav sve ne viđa često, on odigra 2 utakmice odlično 10 katastrofa, to vam je gospodo goli k...c od igraća.
Nije da on nema "skill", nego on se po terenu vuče, jednostavno ne da mu se potrčati. Protiv AEK-a me je baš naživcirao, 60-ta minuta on sporim hodom šetka oko centra.
Hebo ga onaj koji ga forsira a Drmića drži na klupi!

Tek kada ti komarac sleti na jaja,shvatiš da se problemi ne rješavaju nasiljem!
12 godina
protjeran
GNK Dinamo Zagreb

Alen Lesički je napisao zanimljivi text vezano za Dinamo stanje uma.

Svojevremeno je radio u klubu, te uvijek ima neke zanimljive insajderske informacije.

Samo mi je malo bed, kaj ne daje previše optimizma vezano za Dinamo.

Za Dinamo se mora umirati, onak' za pravo, onak' muški.

Okejić, reza je takva, kakva je, rezultati su takvi, kakvi jesu, al'...

...zakaj niko ne priča o novome stadionu, novome statutu, novom sazivu Skupštine, ono 1č-1g, zakaj nema više Bobana na našim tekmama, gradonačelnika...?

Okay, ne konkretno ovdje na Formu, nego u medijima, među navijačima, na Sjeveru....

dzg
17 godina

Shvatiti će većina što znači Petković kada ga ne bude a netko malo pritisne Dinamo.  Pogledaj koliko lopti je čovjek spustio na onog antitalenta Emerelia a ovome se sve odbija ko da je od gume napravljen.

Dinamo se protiv Aeka raspao ong trenutka kada je Špikić izvađen koji je držao njihove bočne igraće skupa sa Petkovićem i Ivanušecom visoko. Kda je ušao Emereli ovaj bočni se oslobodio i imali su odjenom višak po čitavom terenu.

Iritira svojim igrama samo zato jer imaš dojam kada hoće da može razvaliti cijelu protivničku ekipu. Može rejšiti cijelu tekmu jednim potezom (dokazao na najvišem nivou više puta).

Odigra on koju lošu tekmu, al prije 2 od 10 nego obrnuto.  Al da od te 2 bar je jedna da bi ga steral u onu stvar.

13 godina
GNK Dinamo Zagreb

Slažem se sa postom iznad. Petković je u prvom poluvremenu odigrao vrhunski. Toliko duela osvojio protiv one mrcine, razigravao, stvarao prostor. U drugom je pao kao i cijeli Dinamo, ali baš iz razloga  jer je došlo do izmjena i to više nije štimalo kao u prvom dijelu.

12 godina
protjeran
GNK Dinamo Zagreb

Biščan veli da je vezano za AEK sada jasno o kakvoj se momčadi radi.

Hm, pa ste vi u klubu, u stručnom štabu napravili valjanu analizu njihove igre. Te stvari ste već unaprijed trebali znati.

Klub bi se treba odreći huligana, tj. BBB-a.  I takvi im ne trebaju davati podršku.

Zbog takvih smo i tu gdje jesmo.

Livi je odašilje prema plavome puku, jako lijepe i dobre vibre.

dzg
18 godina
moderator
GNK Dinamo Zagreb

Uopće nemam problema s tim da se ove godine igra KL, zašto krvariti za nacionalni koeficijent, kada je to ionako uz samo jedan klub (svaka čast Rijeci i Osijeku, oni su barem malo pomogli u tome, Rijeka je čak što vise i dalje u igri, ali uz jako težak ždrijeb) u startu izgubljena bitka?

Grci nam ne leže, i prije svih sranja koja su se dogodila nisam bio optimist, a kamoli sada. Čak i ova situacija, da su prvu utakmicu dobili, možda je i neka šansa jer bi domaćini mogli biti nešto opušteniji zbog komotne situacije, ali to je tek tračak nade (koji se trenutno raspline kada se sjetim koliko Dinamu igra pada pod kraj utakmice).

Zato sutra ležerno gledanje, bez nerviranja. Čekam da Uprava napokon dovede neka pojačanja, da pokažu da im je doista stalo do nekog rezultata (bilo u HNL-u ili Europi). Do sada to nisu pokazali.

...
15 godina
GNK Dinamo Zagreb

Miro, blago tebi kada možeš gledati laganini tekme.

Mene znaju iznervirati i prijateljske utakmice na pripremama.

Valjda će konačno zgotoviti transfere sa Stojkovićem i Kačavendom

Iako ja na početku i nemam velika očekivanja od njih. Oni su samo zalog za budučnost.

Male su šanse da će oni odmah raditi prevagu. A i ne treba raditi veliki pritisak na njih. To može biti samo kontaproduktivno

16 godina
GNK Dinamo Zagreb

Najpametnije je gledat laganini, pogotovo sad. Kako god ispadne dobro je. Ako ispadnu i u konferencijsku imaju šansu napraviti neki rezultat i pobrati dosta bodova za koeficijent.  Ali niti tamo ne mogu ništa s ovakvom igrom, stvarno moraju bolje. Bar ovu utakmicu sutra se može gledat bez očekivanja. Ako se nešto dogodi bit će to čudo, ako izgube svejedno je, čak i ako bude potop. Nekako slutim da bi moglo bit dramatično i glupo ispadanje zbog penala u zadnjoj minuti ili tako nešto. Već smo to viđali od Dinama. Nadajmo se dobroj utakmici.
Kačavenda i Stojković bi mogli za nekoliko godina vrijediti po 10-15-20 milijuna ako bude sve u redu. Sad vjerojatno nisu ni za prvih 11, a kamo li da bi bili oni koji bi donijeli dodatnu kvalitetu. Uz pravo vodstvo za sezonu-dvije bi mogli postat ključni igrači.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice