GNK Dinamo Zagreb izdvojena tema

poruka: 5.005
|
čitano: 1.361.893
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
moderator
GNK Dinamo Zagreb

Glede priče oko stadiona - spin se naglo zaustavio:

http://sportske.jutarnji.hr/nogomet/hnl/velike-najave-pretvorile-se-u-sutnju-io-dinama-omertom-odgovorio-na-najavu-gradnje-stadiona/4652816/

Čak i bolje tako - ako bi se davala olaka obećanja, onda bi bilo jasno da je sve magla, a ovako još postoji (mala) nada da netko s nekim (a taj ima inicijale M.B.) ipak prije pokuša uskladiti pristup rješenju tog vječnog problema.

Btw - objavljen je i ovaj zanimljivi tekst danas, prijedlog nekoga tko nema veze sa strukturama koji odlučuju, ali daj jedan drugačiji (vrlo konstruktivan) pristup cijelom problemu, doista je zanimljiv za pročitati:

http://www.poslovni.hr/hrvatska/plan-poduzetnika-i-bivseg-bbb-a-kako-za-50-milijuna-eura-obnoviti-dinamov-stadion-317119

...
15 godina
Re: GNK Dinamo Zagreb
Miro kaže...

Glede priče oko stadiona - spin se naglo zaustavio:

http://sportske.jutarnji.hr/nogomet/hnl/velike-najave-pretvorile-se-u-sutnju-io-dinama-omertom-odgovorio-na-najavu-gradnje-stadiona/4652816/

Čak i bolje tako - ako bi se davala olaka obećanja, onda bi bilo jasno da je sve magla, a ovako još postoji (mala) nada da netko s nekim (a taj ima inicijale M.B.) ipak prije pokuša uskladiti pristup rješenju tog vječnog problema.

Btw - objavljen je i ovaj zanimljivi tekst danas, prijedlog nekoga tko nema veze sa strukturama koji odlučuju, ali daj jedan drugačiji (vrlo konstruktivan) pristup cijelom problemu, doista je zanimljiv za pročitati:

http://www.poslovni.hr/hrvatska/plan-poduzetnika-i-bivseg-bbb-a-kako-za-50-milijuna-eura-obnoviti-dinamov-stadion-317119

Kod rješavanja pitanja stadiona trebalo bi se držati dva osnovna principa:

1. Arhitektonsko rješenje koje se uklapa u Zagreb i unosi moderan dizajn (ali nepretenciozna i lišen monumentalnosti i kiča) i funkcionalan stadion koji se može koristiti što više dana uz puni komfor i usluge kojih sada nema (restorani, kupnja suvenira,...)
    2. Održivost samog projekta i mogućnost da se otplata krediuta financira samim korištenjem istoga (utakmice, koncerti i slična događanja).

Temeljem ova dva principa/uvjeta bi se trebalo pristupiti analizi gradnje stadiona. Mislim da uz takav pristup Maksimir nema nikakvu šansu. Previše novaca treba potrošiti a rezultat je upitan.

Stručnjak za odmaganje...
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.8.2016 21:43 (mario.L_hr).
15 godina
GNK Dinamo Zagreb

Glavna pretpostavka je da bi se ljudi vratili na stadion i onda bi to moglo funkcionirati. Jer šta je da je, Zagreb je milijunski grad i u normalnim okolnostima Dinamo bi bez frke imao 10k ljudi na skoro svakoj tekmi.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
12 godina
protjeran
GNK Dinamo Zagreb

Kaj se tiče Akcije stadion....

-ne mora naš stadion ostati u Maksimiru, može dobiti novi stadion i na nekoj drugoj lokaciji. Nema problema sa tim, vremena se mijenjaju.

-Dinamo mora imati manji stadion sa više komfora. Megalomanski projekti su stvar prošlosti.

-nisam ekonomist, al' kaj se tiče savjeta da bi se novi trebao zvati po D.Jerković. Njet. Nemere. Najveći igrač Dinama po meni je Štef Lamza. Najveća legenda je on.

- i da imamo bolji stadion, sa više komfora, moderniji, kaj ti sve zna, neće to vratiti gledatelje. Sve su to puste tlapnje. 

Mislim i držim da je srž, inače glavnog problema našeg kluba, to kaj nismo narodi klub. Klub navijača.

Kada to eventualno, postanemo, onda će navijači koji dolaze i prate klub stalno, moći imati glavnu riječ.

Svi ostali problemi ovoga kluba su po meni sekundarni. Glavni je taj koji sam naveo.

Al' to nije sada tema, al' ako se riješi glavni problem, lako će se riješiti oni manji.

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.8.2016 22:33 (PzKpfw).
12 godina
protjeran
GNK Dinamo Zagreb

E, dinamova kronika bilježi da smo na današnji dan remizirali sa Leedsom, te smo na taj način osvojili Kup velesajamskih gradova, jer smo u prvo tekmi u Zagrebu, dobili Engleze sa 2:0.

Povijest bilježi da je tada naš Dinamo bio pet klub Europe, te je taj Kup jedini nogometni klupski trofej u našoj nogometnoj povijesti.

Ovo je taj slavni naraštaj dinamovih igrača:Zambata, Škorić, Gračanin, Blašković, Belin, Pirić, Rora, Čerček, Brnčić, Ramljak, Gucmirtl, Lamza.

Mogu reći da sam imao čast i sreću osobno upoznati Zambatu, Škorića, Gračanina, Blaškovića, Roru, Čerčeka i Lamzu.

Najveća faca je Lamza, a osim njega največi utisak su na mene ostavili Škorić i Čerček.

Eh, da bar Lamza nije toliko pio i doživio nesreću sa onim padom, bio bi svjetska klasa...

Danas se osjećam posebno ponosno, jer sam dinamovac.

Dinamo Zagreb ! ! !

18 godina

Gucmirtl..  obozavam ta purgerska njemacka prilagodjena prezimena. :)

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
18 godina
moderator
GNK Dinamo Zagreb

Sutra Lyon...

Kaže Cico da nisu u konkurenciji ni Antolić ni Matel...

Dobro je što ne igra Antolić, protiv Osijeka je opet bio loš, puno krivih predaja. No ovo s Matelom ne znam kako će razriješiti? Naime, Stojanovič ima žute (kao i Sigali) i on ne bi smio biti u konkurenciji (iako je otputovao s ekipom)...

Hm, možda stavi Šituma na mjesto desnog beka? Kratko je igrao protiv Osijeka (prvi nastup) i bio odličan, čak je uputio i ponajbolji udarac izvan 16m na cijeloj utakmici. To bi doista bio potez iznenađenja, ako je on u stanju izdržati 90 minuta (bio je par mjeseci ozlijeđen).

...
15 godina
Miro kaže...

Sutra Lyon...

Kaže Cico da nisu u konkurenciji ni Antolić ni Matel...

Dobro je što ne igra Antolić, protiv Osijeka je opet bio loš, puno krivih predaja. No ovo s Matelom ne znam kako će razriješiti? Naime, Stojanovič ima žute (kao i Sigali) i on ne bi smio biti u konkurenciji (iako je otputovao s ekipom)...

Hm, možda stavi Šituma na mjesto desnog beka? Kratko je igrao protiv Osijeka (prvi nastup) i bio odličan, čak je uputio i ponajbolji udarac izvan 16m na cijeloj utakmici. To bi doista bio potez iznenađenja, ako je on u stanju izdržati 90 minuta (bio je par mjeseci ozlijeđen).

Nisam siguran, ali moguće da se kartoni iz kvalifikacija brišu prilikom ulaska u grupnu fazu. Ima mi smisla da svi "krenu od nule".

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
18 godina
moderator

Na žalost ne brišu se - mislim da možemo vjerovati ovoj stranici:

http://www.transfermarkt.co.uk/uefa-champions-league/sperrenAusfaelle/pokalwettbewerb/CL

...
18 godina
moderator
GNK Dinamo Zagreb

Prema SN ovo je sastav za večeras:

DINAMO: Šemper - Stojanović, Schildenfeld, Benković, Pivarić - Machado, Jonas - Soudani, Pavičić, Fiolić - Jr. Fernandes.

Sudeći po tome - brišu se kartoni iz prednatjecanja - valjda?!

btw ovog sastava, nadam se da nije točan. Staviti Fiolića u prvih 11, a da nije još ni minute odigrao s ovom ekipom (plus bio na poštedi zbog manje ozljede), djeluje mi kao suludi eksperiment...

U zadnjih nekoliko utakmica Lokomotive odigrao je vrlo blijedo (sve te utakmice su izgubili), pa sad baš da će u ovakvoj utakmici proigrati, ne znam... Istina, on zna imati jedan do dva vanserijska poteza po utakmici i to ga je lansiralo među zvijezde, ali muka mi je gledati koliko puta zna izgubiti loptu ili krivi pas poslati. Možda sam prestrog vidjet ćemo...

Osobno bih prednost dao Šitumu, osobito ako će igrati na krilu (btw - ovo je nadam se pogrešno napisano u SN, jer Fiolić je klasična desetka, ako bi on bio na krilu - jadna majka Pivariću). Ma čak bih prije ubacio Olma ili Gojaka...

Protiv Osijeka, uz Antolića i očajnog Šifu (on je izravni krivac za gol, a ne Sigali, kako pišu neki novinari), dosta je slabo igrao i Machado. Valjda zbog pauze koju je imao.

Tako da sve u svemu nije Dinamo baš u nekoj top formi, nema tu više Eduarda koji je bio temelj svih uspjeha u pretkolima, bit će ovo jako neizvjesna utakmica, nadam se samo da se neće pretvoriti u debakl. Naime, jako često se događalo da Dinamo igra s nekim klubom koji je u teškoj krizi, nikako im ne ide i onda - puf, dođe im Dinamo kao melem na ranu, savršena žrtva ta vidanje rana i vraćanje samopouzdanja. A na sve se strane trubi kako je Lyon u raspadu i kako je to priika za Dinamo! Adje baš da vidimo...

Čujemo se poslije tekme!

...
15 godina
GNK Dinamo Zagreb

Nisam još siguran da li ću gledati Dinamo ili Real, ali sastav izgleda ok na prvu. Nisam upoznat s tim Fiolićem, ali nisu ni skauti Lyona pa bi mogao biti iznenađenje, u teoriji.

Odmah mi je bilo čudno da se prenose kartoni u group stage. Ima smisla da je ovako.

U najmanju ruku očekujem častan poraz, a ne sramotu u režiji Krune "kontrolirani nogomet" Jurčića. 

15 godina
neaktivan
GNK Dinamo Zagreb

veceras lagano uz real i dinamo...

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
18 godina
moderator
GNK Dinamo Zagreb

Evo i službenog sastava, ovo je ipak realnije i očekivanije - igra se bez špice (koje su nam trenutno i onako jalove do bola):

Dinamo: Šemper, Stojanović, Benković, Schildenfeld, Pivarić, Pavičić, Jonas, Machado, Soudani, Ćorić, Fernandes

...
18 godina
moderator
GNK Dinamo Zagreb

Ovo je bilo toliko loše da se i nema što komentirati... A uz to nije bilo čak ni sreće da barem jedan gol daju, a bilo je dobrih prilika, da se barem malo popravi dojam.

UEFA bi mogla razmisliti pa Dinamu dati u buduće izravan plasman u grupnu fazu LP, jer toliko terapetskog djelovanje kojeg Dinamo imao na protivnike, ne mogu dobiti ni u jednoj medicinskoj ustanovi! Prvi sljedeći kojem treba vratiti samopouzdanje je Juventus, koji je nezasluženo ostao večeras na jednom bodu. Srećom po njih u sljedećem kolu gostuju na Maksimiru i mogu biti sigurni da će dobit novi podstreka za dalje

...
15 godina
GNK Dinamo Zagreb

Dinamo bezidejan, taktički neorganiziran, trkački nepripremljen. Nisam komentirao ništa u vezi Dinama za vrijeme kvalifikacija jer sam želio vidjeti kako će to završiti do kraja. Naravno bio sam iznenađen prolaskom u Ligu Prvaka. Realno sreća je pratila Cicu kroz cijele kvalifikacije, ali daleko je on od trenera za ovakve utakmice. Pa on se u ligi muči više od svojih prethodnika. Imao sam osjećaj da ćemo žaliti za Zoranom Mamićem, koji je po meni odmah po kvaliteti iza Slavena Bilića što se hrvatskih trenera tiče. Bojim se da se ovakvim vođenjem ruši sve što se gradilo zadnjih par godina. Iskreno nisam bio baš oduševljen izborom njega za novoga trenera.
Što se tiče utakmice, trener je glavni krivac što su igrači odigrali ispodprosječno (nepripremljena momčad u svakom pogledu). Komentar nakon utakmice koji je dao, jel on pije prije utakmice ili što. Govori o nekakvim šansama koje su došle nakon što je Lyon stao sa gasom. Jedino što je valjalo danas je Benković, Jonas i Soudani koji se trudio barem dati gol. Naravno Dinamo više nema ni veznu liniju (playmaker nam je užasno potreban) jer smo rasprodali sve što valja, a pojačanja nema nigdje. A da ne govorim o napadačima, treba nam jedan pravi napadač koji zna dati gol. Postavljanje i kretanje vezne linije, kao izgubljeni u prostoru. Čorić, igrač tipa Badelj, nekad odigra sjajno, nekad odigra toliko očajno da je bolje ne komentirati. Ne znam kako ćemo dalje, ali sa ovakvom igrom teško možemo bilo kome parirati. Treba pod hitno mijenjati pristup, igrati agresivnije i tražiti loptu, a ne bježati od nje, jer Dinamo ne može ovako igrati. To jednostavno nije njegov stil igre. Ipak, još uvijek se nadam da možemo nekoga iznenaditi u ovoj grupi i kojim čudom osiguramo proljeće u Europi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2016 23:46 (fighterZu).
17 godina
GNK Dinamo Zagreb

Sredina nam je za k...., s takvom sredinom nemamo što radit u LP.

Trebalo se nešto kvalitetno kupit jer ovo nema smisla.

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/ http://www.mcsi-design.net/
15 godina
GNK Dinamo Zagreb

Što se trebalo kupiti, otkud pare? Slaba je bila zarada na izlaznim transferima. Da se prodalo igrača za npr. 200 mil. € onda bi se i našla pokoja milja za neko kvalitetnije pojačanje. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.9.2016 8:40 (vrinho).
15 godina
GNK Dinamo Zagreb

Dinamo je pukom srećom završio u LP pa nije ovo neko iznenađenje. Lyon je ipak preozbiljna ekipa da doma ne uzme 3 boda protiv autsajdera. S ovim kadrom teško da će i do boda. Najbolji igrači su prodani, a nitko nije doveden. Prave špice nema već godinu i pol, a sad je i lijevi bok problem jer Pivarić treba vremena da se vrati u formu. 

Nemam dojam da je Kranjčar puno lošiji od Mamića, jedino što je skupina ove godine puno jača nego prošle, a ni HNL više nije samo šetnja. Rijeka i Osijek su jako ozbiljni ove sezone.

17 godina
vrinho kaže...

Što se trebalo kupiti, otkud pare? Slaba je bila zarada na izlaznim transferima. Da se prodalo igrača za npr. 200 mil. € onda bi se i našla pokoja milja za neko kvalitetnije pojačanje. 

Nisu problem pare, problem je koga ćeš ti nagovoriti da se dođe šetati po hnl-u godinu dana da bi igrao 6 utakmica europe?

Danas svi ozbiljniji klubovi imaju barem 200ak igrača pod ugovorm, od mladih, to ovih po svojim flijalama, i malo tko će ti doći igrati u Dinamo.

Pogtovo te "važne" pozicije, gdje je jako teško naći kvalitetnog igrača čak i večim klubovima od Dinama.

Pa jedan Real madrid bi ubio za kvalitetnog zadnjeg veznog, gdje će ga dinamo naći ako oni ne mogu.

A da ne kažem kakva je potražnja za stoperima i bekovima. Naći dva stopera za ligu prvaka ispod 30 godina, je problem za top 5 klubove u ligama petice, gdje će neki doći u Dinamo?

Druga problem koji ima Dinamo je HNL. Pa proteklih godina oni su se šetali HNL-om, i onda nemaju gdje uigrati obramnbenu igru.

A ni napad na bolje postavljene obrane. Pa napad na jedan Lyon sigurno nije isto kao i napad na Cibaliu.

Ali ono, nije baš da smo se i osramotili kako neki pišu, pogledajte kako su drugi razmontirali male klubove, barca i Dortmund baš nisu imali milosti 

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
12 godina
protjeran
GNK Dinamo Zagreb

Nema veze ako gube, 

zasvirat' će naše trube,

oj, Dinamo, oj Dinamo...

Dinamo gubi kontra Rijeke sa četiri gola u svojoj mreži, odoše oni na 4 boda prednosti u odnosu na nas.

A, i Cico će uskoro otići....

17 godina
GNK Dinamo Zagreb

Kvaliteta igrača me razočarala koju imamo  trenutno, a tek onda cico.....

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/ http://www.mcsi-design.net/
18 godina
moderator
GNK Dinamo Zagreb

Cico dao ostavku (pametno i gospodski), što mislite tko će biti sljedeći trener Dinama:

3 Nenad Bjelica
3 Željko Kopić
5 Marijan Vlak
0 Samir Toplak
2 Tomislav Ivković
0 Ante Čačić
7 netko drugi
...
12 godina
protjeran
GNK Dinamo Zagreb

Eh, ode Cico...pritisnuli ga. Bez obzira na to kaj on kaže, al' ne želi se on nikome zamjerati. Ovdje treneri traju kraće nego jedno polugodište školske godine.

Glasovao sam u anketi od gospona Mire, za M.Vlak, jer mi se on čini nekako najlogičnijim izborom. Samo se napravi prekomanda. Neće više ići raditi polukrug oko stadion da bi došao do svojeg radnog mjesta u nogometnoj školi, nego će se parkirati sada ipak nešto bliže, kod južne trbine.

N.Bjelica se ne bi dobro proveo  Dinamu, ipak je on ima nešto više samopoštovanja, te ne bi baš samo tako dao da mu netko se drugi mješa u posao, te još pritome mu psuje kao sindikat kočijaša.

T.I Ivković ima obiteljskih problema, A. Čačić je u zauzet sa repkom, mada ne stanuje daleko od stadiona (), a Toplak i Kopić mi se ne čine kao izgledni kandidati, tako da mi jedino nekako M. Vlak bode oči. A, i on je kao Cico, stari dinamovac.

Žao mi je Cice, nije on toliko kriv koliko neki drugi odnosi u našem klubu...

Baš, sam nekako počeo vjerovati u ovaj klub, nešto se budilo u gradu, BBB su najavili povratak, opet se nešto počelo osjećati u zraku, te onda opet obični dinamovac bude probuđen iz svojega navijačkog sna, kada se sjeti kako stoje stvari u realnosti...

Nego, ajmo Prosinečkog dovesti u klub za trenera.

15 godina
GNK Dinamo Zagreb

Ovi normalni tipa Bjelica i Prosinečki teško da će htjeti ići blizu ovog krša.

Baš da bi netko drugi mogao više s ovom momčadi od Cice u ova 3 mjeseca, ne vjerujem. Svaka čast svemu, ali prodati 2 daleko najbolja igrača, a dovesti nikoga i očekivati da se ne osjeti je stvarno naivno od uprave. 

9 godina
protjeran
GNK Dinamo Zagreb

Za HNL i hrvatski nogomet dobro je da Rijeka vodi trku. Dinamo apsolutno razbijen, a tek trebamo vidjeti jel ovo početak neke veće krize, jer 3 poraza u nizu Dinamu se jako rijetko događaju.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
9 godina
protjeran
Miro kaže...

Cico dao ostavku (pametno i gospodski), što mislite tko će biti sljedeći trener Dinama:

Molio bih te da dodaš Krunu Jurčića u anketu Šalu na stranu niti jedan navedeni mi se ne čini boljim izborom od Cice, nisam pobornik mijenjanja trenera 1-2 puta godišnje kako to Dinamo radi.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
9 godina
neaktivan
GNK Dinamo Zagreb

Daj nam kontrolirani nogomet nazad u stilu romba, samo kombinatorika. 

11 godina
neaktivan
GNK Dinamo Zagreb

Kopić definitivno ,prošle sezone je Slaven igro odlićan nogomet i izbacili su Rijeku iz kupa.

https://www.youtube.com/watch?v=1EAHz5PgHa0
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2016 22:42 (morbida).
14 godina
Ovo je vec stvarno komedija koliko se imena povezuje sa mjestom novom trenere...
Koliko vidim cak i Bilic upada u kombinaciju dobije li otkaz u westhamu, makar mi to nekAko ne drzi vodu, sumnjam da bi se on petljao tu.
a i 4-5 talijana se spominje, cak i Prandelli, ali sve mi se cini da to novinari izmisljaju clickbaitove i da ce na kraju Kopic biti taj.
Steam: Dalthor85 Xfire: Dalthor85 Raptr: Dalthor
15 godina
GNK Dinamo Zagreb

Krajnje je vrijeme da Zdravkec sjedne na klupu i svima pokaže kako se to radi.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice