Biciklima kroz Evropu i USA ?

poruka: 24
|
čitano: 1.913
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran

Pitanje ce zvucati glupo ali stvarno ovo ozbiljno mislim. Sad imam 15 godina i kad budem imao 18-19 godina ja i drustvo se planiramo provozati iz BiH kroz Evropu cijelu do zapadne obale Franscuske i onda trajektom do New Yorka i onda voziti kroz cijelu USA do finalnog odredista Los Angelesa. Ovo sad zvuci suludo i smijacete mi se ali ja bi molio one ljude koji imaju iskustva sa biciklizmom na duze staze da mi kazu sta mi je sve potrebno za taj pothvat-kondicija,mape,pare,pasosi sta jos ?

HVALA UNAPRIJED !

14 godina
neaktivan

Ostavio si napisao kao da ideš na izlet sa školom a ne na put oko svjeta za biciklom...

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.6.2011 13:21 (Izbjeglica_02).
14 godina
neaktivan
Hahaha epic!
http://www.bug.hr/forum/topic/komponente-oprema/prodaja-anti-static-rukavice/103005.aspx
15 godina
protjeran
Re: Biciklima kroz Evropu i USA ?
Izbjeglica_02 kaže...

Ostavio si napisao kao da ideš na izlet sa školom a ne na put oko svjeta za biciklom...

Ja sam fino rekao da cete mi se smijati,ali ako neko se konta u ovo neka mi samo napise spisak stvari koje trebaju za taj put ? 

14 godina
neaktivan
SpyGi kaže...
Izbjeglica_02 kaže...

Ja sam fino rekao da cete mi se smijati,ali ako neko se konta u ovo neka mi samo napise spisak stvari koje trebaju za taj put ? 

Sendvici, fotoaparat... 

16 godina
neaktivan

fino si isplanirao al to ti kosta, novac za hranu,motele... avionsku kartu do NY(4k kn) ... (trejkt)

kao proba idite se vozat u hrvatskoj , nemos odma pocet...

karamba!
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.6.2011 13:27 (Omega_vu).
15 godina
protjeran
Omega_vu kaže...

fino si isplanirao al to ti kosta, novac za hranu,motele... avionsku kartu do NY(4k kn) ...

Necemo mi ici avionom u NY nego sam fino napisao trajektom :)

16 godina
neaktivan
SpyGi kaže...
Omega_vu kaže...

fino si isplanirao al to ti kosta, novac za hranu,motele... avionsku kartu do NY(4k kn) ...

znm tak sam i ja razmisljao, al trebas imat iskustva , najbolje polako po hrvatskoj,pa po balkanu da vidis kako je to, to sve lijepo izgleda samo se vozikas al nije tak,

karamba!
17 godina
SpyGi kaže...
Omega_vu kaže...

Iz Europe u SAD baš i nema tako puno trajekata, postoje linijski brodski prijevoznici, no taj prijevoz je bitno skuplji nego avionom.

Isto tako, po SAD baš i nije lako biciklom, oni baš i nisu navikli na njih. {#}

16 godina
protjeran

Pasoš, karticu (sa ovecom kolicinom novca), mobitel, rucni sat, fotoaparat, biciklo.

Koliko planiras ici, oko 10-12 mjeseci? 10300km, nista strasno. 15km po satu to je 687 sati ciste voznje, sto je 29 dana ciste voznje.

Ako je jedini zivot koji imam onaj na BUG-u, da li to znaci da ja nemam zivota?
15 godina
protjeran
Mentalist kaže...

Pasoš, karticu (sa ovecom kolicinom novca), mobitel, rucni sat, fotoaparat, biciklo.

Koliko planiras ici, oko 10-12 mjeseci? 10300km, nista strasno. 15km po satu to je 687 sati ciste voznje, sto je 29 dana ciste voznje.

Hvala ti puno na detaljima. Mozda pocenmo sad s manjim turama po Balkanu oko 200-300km dugih.

17 godina
neaktivan

Pripremi par kutija aspirina za upale. 

I jako mekan sic.

Jer znam bicikliste koji su išli na more. 300 kilometara u jednom danu. Jedan je dobil upalu mišića. 

Bitna je dobra priprema. To ti je više od pol posla. 

16 godina
neaktivan

znači još se nisi ni počeo bavit biciklizmom a već bi vozio u pic*u materinu {#}{#}

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
17 godina
neaktivan

Prvo ti odvozi 50km u komadu pa onda razmišljaj dalje. Odi do susjednog grada i slično.

Planiranje za ovakav put traje mjesecima, od planiranja točne rute, rezerviranja mjesta za spavanje, gledanja gdje se može putem jesti i sl...

Da ne velim da ti treba dobar bicikl, ne bicikl od 3000 kn. Isto tako trebaš razumjeti bicikl i znati ga popravljati, apsolutno svaki dio.

Velim ti, odi ti prvo do susjednog kvarta, pa do susjednog grada. A onda kud koji mili moji.

P.S. Sa 18-19 godina nećeš imati love za višemjesečni pothvat poput toga. Zaboravi na to.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.6.2011 14:53 (Danny_HR).
17 godina
neaktivan
Sve je to lijepo... ali racunaj da ces trebati cca 100 000 eura ako ne nadjes sponzore...
Marija Antoaneta je intelektualni Mount Everest za Jadranku Kosor...
16 godina
neaktivan

sta kad dodjete u LA? kako ce te nazad?

ovakve ludosti rade ljudi u 30-im koji su u krizi ili nemaju pametnijeg... sa 18-19 nece vam bit na pameti bicikl nego eventualno 1000 kubika i dobra teta  na njemu hehehehe.

al onako kad bi i isa jednog dana.... nekih 10K$ minimum onako iz oka... jednogodisnje pripreme... zdravlje na 100%, makina od bicikle... izplanirana ruta... i j*beno dobra volja

mozda "đir" do njemacke/francuske za pocetak nebi bilo lose

16 godina
protjeran
Abomb kaže...

ovakve ludosti rade ljudi u 30-im koji su u krizi ili nemaju pametnijeg...

Razlika izmedju ljudi u 30-tim i ljudi od 18 godina je 3 godine.

16 godina
neaktivan
Mentalist kaže...
Abomb kaže...

Razlika izmedju ljudi u 30-tim i ljudi od 18 godina je 3 godine.

nadam se da te nisam uvridija?... nisi valjda i ti upa u krizu srednjih godina pa zelis vratit godine? {#}

ako ti je dusi lakse, rec ce mo sluzbeno da i nema neke razlike....{#}

14 godina
neaktivan

- Kao prvo, treba ti nekih 5 000€ za potrosnju na putovanju najmanje.

- Kao drugo, treba ti par mjeseci planiranja rute, nabavka svih karti i mapa, pregled cesta, odmaralista, hotela, prenocista, odmaralista, prodavnica i sl. , kako u Europi tako i u Americi.

- Kao trece, treba ti extremna fizicka sprema, moras imati snage i izdrzljivosti kao 3 rekreativna biciklista.

- Kao cetvrto, treba ti vrhunsko biciklo i vrhunska oprema, pocevsi od ruksaka, raznoraznih torbi i odjece do potrosnih dijelova bicikla (gume, zracnice, pakne itd...)

Kad bi sad to poceo vjerovatno ne bi dogurao ni do susjedne drzave, zato prvo treniraj krace rute koje su ti rekli kolege iznad pa onda nekad u buducnosti kad budes finansijski, fizicki i psihicki spremniji, pocni razmisljati o tome.

I da, Americka viza je neophodna, i neki fotic da sve to zabiljezis.

15 godina
neaktivan
Abomb kaže...

Sta se to pametnijeg ima za radit u danasnjem svijetu?

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=773925 http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=887951
15 godina
neaktivan

Kolumbo na biciklu ...

xFire: rebelsy | steam: rebelsycro | bfbc2: rebels1e
16 godina
protjeran

zast si ne uzmete neki gumenjak i odveslate do SAD-a kad vec tolko daleko idete biciklom malo je glupo da se vozite na vozilu koje nejde na snagu

16 godina
neaktivan
hrvatskafarkasevec kaže...

zast si ne uzmete neki gumenjak i odveslate do SAD-a kad vec tolko daleko idete biciklom malo je glupo da se vozite na vozilu koje nejde na snagu

ili pedalinom

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
16 godina
protjeran

Preporucujem ovu knjigu.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice