Australski nogomet

poruka: 10
|
čitano: 1.971
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Australski nogomet

Ili tako zvani aussie rulles, sport koji se poceo igrati davne 1853.g. u Melburneu.Kod nas totalna enigma,u svjetu ekspanzija i ogroman interes za ovim sportom.Ne biste vjerovali ali 4. najgledanija liga na svjetu je AFL, 33000 ljudi po tekmi. Mjesavina nogometa i rugbya , adrenalinski sport pun kontakta,bez opreme,rukava i straha.
Postoji i u hrvatskoj od 2005. i od tad hrvatska reprezentacija je najuspjesnija reprezentacija na Euro cup-u s osvojenih 7 medalja iz 8 natjecanja (1 zlato, 2 srebra, 4 bronce). Hrvatska liga trenutno broji 5 klubova, a od sljedece sezone nam se pridruzuju jos 2 (Velika gorica i klub iz Ploca). Takoder, hrvatski klubovi igraju i CEAFL (srednjeeuropska liga) koju je, do sad, uz hrvatske klubove cinio i jedan klub iz Graza dok se od sljedece sezone pridruzuju jos klubovi iz Praga i Budimpeste.
Ako je netko zainteresiran, treninzi kluba Zagreb Hawks se odrzavaju srijedom i petkom na nasipu na savi i subotom i nedjeljom na rugby terenu Mladost (iza KIF-a)

https://www.facebook.com/zagrebhawks/?fref=ts

Video sa proslogodisnje Lige prvaka u Amsterdamu. Mene mozete vidjeti negdje na 30. sekundi (broj 83)

Sto je AFL?

Eto, nadam se da ce se nekome svidjeti i da se vidimo na nekom od treninga 

10 godina
Australski nogomet

Niko nista? 
Klub i ove godine igra Ligu prvaka koja se opet odrzava u Amsterdamu pa vam je to mozda prilika da zaigrate footy protiv ekipa iz cijele europe, zabavite se i vidite malo svijeta 
A prica se po Red Light Districtu da su crnkinje po 8 eura, mozda to nekoga vise zanima nego australski nogomet 

9 godina
neaktivan
Re: Australski nogomet
Prijatelj mi zapravo igra za Veliku Goricu, ne znam kako se tocno zovu ali znam da je bio i kod vas koliko mi je pricao, rado bi probao to ali ipak najdraza lopta mi je nogometna, okrugla :D imate moju punu podrsku sto se tice sporta!
9 godina
neaktivan
Australski nogomet

Koja je razlika između australskog nog. i ragbija? Pratim povremeno NFL i stvarno je uzbudljiv sport, ragbi sam gledao par puta i uopće mi se nije svidio.

10 godina
non pasara kaže...

Koja je razlika između australskog nog. i ragbija? Pratim povremeno NFL i stvarno je uzbudljiv sport, ragbi sam gledao par puta i uopće mi se nije svidio.

Najveca razlika izmedu ragbija,americkog i australskog nogometa je sto ne postoji touchdown(ili "try" u ragbiju) nego se gol postize iskljucivo nogom i to pogotkom kroz srednje vratnice i to vrijedi 6 bodova dok pogodak kroz vanjske vratnice vrijedi 1 bod.

Za razliku od americkog gdje dodavanje ide uvijek prema naprijed i ragbija gdje dodavanje mora biti uvijek unatrag u australskom nogometu se moze dodavati u svim smjerovima i to rukom i/ili nogom s tim da, u slucaju dodavanja rukom, lopta se mora izbiti sakom iz ruke koja je drzi.

I recimo jos da u am. i ragbiju igrac koji ima loptu moze trcati sve dok ne postigne gol ili ga protivnik obori dok u australskom nogometu mora svakih 15m potvrditi loptu tako da je udari o pod. Ovo sve mozda malo zvuci zbunjujuce ali nakon par treninga se vec brzo pohvata sto se smije, a sto ne smije.

Eto, ne znam sto da kazem jos osim da ste svi pozvani da probate (treninzi su besplatni). A i lijepa je prilika da uz sport malo i proputujuete. U nekih 2 ipo godine igranja bio sam u londonu, amsterdamu, grazu, umagu i slavonskom brodu. Nije puno ali covjeka veseli, a sljedece sezone (koja pocinje u 4. mjesecu) ce biti i jos vise putovanja :)

16 godina
Australski nogomet

a to nije profesionalno bavljenje sportom? mislim jesu to profi klubovi i natjecanja ili je to sve amatersko? kazes treninzi su besplatni, a sto se placa, jel vi dobijete kakvu lovu, jel se ta putovanja placaju? ko rukovodi tom ligom itd. daj malo vise info.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.1.2016 11:55 (mar123).
10 godina
mar123 kaže...

a to nije profesionalno bavljenje sportom? mislim jesu to profi klubovi i natjecanja ili je to sve amatersko? kazes treninzi su besplatni, a sto se placa, jel vi dobijete kakvu lovu, jel se ta putovanja placaju? ko rukovodi tom ligom itd. daj malo vise info.

Na zalost sve je to amaterski i nitko ne dobiva nikakve novce za to. Iako, s ponosom mogi reci da imamo jednog igraca iz hrvatske koji je otisao igrati profesionalno u australiju.

Treninzi jesu besplatni dok putovanja na zalost nisu hehe to se odnosi samo na putovanja s klubom. Kad putuje reprezentacija onda placa savez (www.sanh.hr)

10 godina
Australski nogomet

Evo momci, sutra i prekosutra će biti treninzi u dvorani na velesajmu od 15-17h.
Pa ako ima zainteresiranih slobodno dođite i probajte. Ništa vas ne košta, a možda vam se svidi.

Ako vam je neugodno dolaziti sam jer ne znate ekipu slobodno mi se javite na broj mobitela(može i porukom) ili me dodajte na facebook pa ćemo se dogovorit da idemo zajedno. Iako, ekipa je stvarno super i nemate se čega sramiti 

mob: 095 504 26 83

facebook: https://www.facebook.com/jure.prtenjaca.90

10 godina
Australski nogomet

Ako nekog i dalje zanima treninzi se održavaju:

*SRIJEDA - 19h - trčanje na nasipu (početak kod teretane HAVK Mladost)

SUBOTA i NEDJELJA - 15h - na rugby terenu iza kineziološkog fakulteta

Nadam se da će netko doći barem pokušati 

*kad se produži dan trening srijedom ce se također prebaciti na rugby teren

10 godina
Australski nogomet

Pozivam sve zainteresirane da 24.4.2016. dođu na rugby teren Mladost (iza KIF-a) i da pogledaju utakmice 2. kola HLAN-a. 
Dođite, popijte pivo, pojedite ćevape i pogledajte kako se igra footy u hrvata. Također, imat ćete priliku svjedočiti prvoj povijesnoj utakmici između dva ženska kluba.
Pivo i ćevapi su po pristojnim i pristupacnim cijenama od 10kn. Osim u slučaju ako se toči ALL-IN pivo onda je 12kn. S čim se ja baš ne slažem ali nemoš protiv saveza 

RASPORED:

Giants- Eagles 13:00
Dockers- Bombers 15:30
Hawks- Tigers 17:00
Lionesess vs Mamabas 18: 15
Sesvete Double Blues - slobodan u 2. kolu

REZULTATI 1. KOLA I LJESTVICA:

Zagreb Cvjetno DOCKERS – Zagreb HAWKS 122:68
Ploče EAGLES – Velika Gorica BOMBERS 82:54
Zapruđe GIANTS – Sesvete DOUBLE BLUES 102:85
Slavonski Brod Tigers - slobodan u 1. kolu

1. Dockers  1-0 122:68  4