Zamjena 6800 GT

poruka: 62
|
čitano: 6.047
|
moderatori: pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
RE: Zamjena 6800 GT
makaweli kaže...

Kao što i sam već znaš Corsair HX520 je vrh ponude u tom snagovnom rangu, no ipak je to Fortron 350 W, držat će on to komotno.

OK, a što se tiče prodaje ovih komponenti koje sad imam? Da li je cijena previsoka ili sam pogodio?

18 godina
Zamjena 6800 GT

Što se tiće prodaje, sam proc + grafa + ram + matična bi ti bili nekih 500Kn. Ak uspiješ prodaj za 600Kn.

To je tak neka cijena.

Ako te novce dodaš na cijenu, recimo 2500Kn da bude, onda se već može dobra zvjer složit.

Za Fortrona 350W nema brige; iz vlastitog iskustva znam da Fortron 350W tjera HD4850 u kombinaciji s Dual Core E2160, 3GB DDR2, ...

No skill, just 191x7!
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

K, onda bi to na kraju ovako izgledalo:

U ADM-u:

2x     DDR2 1024MB ( 1GB ) PC8500 Kingmax, 1066MHz, KLED48F-B8KO6 -> 200 kn

Procesor Intel Pentium Dual-Core E5200 , 2.5GHz, socket 775, 2Mb -> 490 kn

Gigabyte EP43-DS3, s775, intel P43+ICH10, FSB 1600OC/1333/1066/8 -> 550 kn

Gigabyte Radeon HD 4850 512MB DDR3 Zalman -> 830 kn

Accelero Twin Turbo -> 290 kn

U Hardveraju:

Thermalright High-Riser HR-01 PLUS -> 330 kn

Noctua NF-P12 120 mm  -> 160 kn

Sve skupa = 2850 kn.

Umjesto XFX 4850 kartice sam stavio Gigabyte čisto iz razloga što mi se čini da će Accelero daleko lakše biti instalirati na tu karticu sa stock coolerom, nego na XFX-ove komplikacije (za koje reviewovi vele da su ionako bučni).

Da li je to to ili imamo još nekih ideja/prijedloga? Osobno sam zbilja iznenađen kakvu konfiguraciju je moguće složiti za relativno malo novaca. Prije 5 godina samo sam svoju GeForce 6800GT platio 2500 kn.....šokantno.

EDIT: Upravo vidim ovo!

XFX HD4870 512Mb DDR5 750MHz -> 900 kn?? Jel to neka greška? Ako nije, kupujem :)

Što se tiče, napajanja, ovdje vele da je to 300 W potrošnje.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.6.2009 12:04 (Quantum).
18 godina
neaktivan

Hm, ni ova gigabyteica ti nije referentna nego je na njoj gore zalman. Koji to u redu hladi i nema potrebe stavljat accelero gore... Radije uzmi HD4870 za 900kn nego ova HD4850 + accelero... Jeftinije prođeš a bolje dobiješ =)

18 godina
Sused kaže...

Hm, ni ova gigabyteica ti nije referentna nego je na njoj gore zalman. Koji to u redu hladi i nema potrebe stavljat accelero gore... Radije uzmi HD4870 za 900kn nego ova HD4850 + accelero... Jeftinije prođeš a bolje dobiješ =)

Nije toliko to do hlađenja, koliko je to buke....accelero može postići isto hlađenje sa manjim RPM, a meni je tišina dosta važna.

18 godina
neaktivan
Zamjena 6800 GT

Ne nije pogreška, XFX 4870 ti sada košta 900 kn u ADM-u! No grije se dosta i bučna je, montiraj na nju Musashi ili Accelero i imat ćeš mašinu i po :)

Music is my life :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
makaweli kaže...

Ne nije pogreška, XFX 4870 ti sada košta 900 kn u ADM-u! No grije se dosta i bučna je, montiraj na nju Musashi ili Accelero i imat ćeš mašinu i po :)

E pa...dobro smo zamijenili tu GF6800GT Smijeh

18 godina
neaktivan
Zamjena 6800 GT

Lijepo sve komponente naručiš u ADM-u, imaš besplatnu dostavu, montiraš sve i et :)

Ali ako već uzimaš 4870 koja dosta jede struje, možda bi bilo bolje da uzmeš odma i napajanje, neko HX450 bi bilo dovoljno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
makaweli kaže...

Lijepo sve komponente naručiš u ADM-u, imaš besplatnu dostavu, montiraš sve i et :)

Ali ako već uzimaš 4870 koja dosta jede struje, možda bi bilo bolje da uzmeš odma i napajanje, neko HX450 bi bilo dovoljno.

Nije problem sa dostavom, iz Zagreba sam, pa ću lagano se prošetat. Nažalost, cooler i fan nemaju u ADM-u, pa ću morat skočit do Samobora po to.

Slažem se, i mene brine malo napajanje. Idealno je da opterećenje napajanja bude 65-75%, a moj Fortron bi prebacio i 85% snage sa svim ovim.

Vidjet ćemo. Ako bih uzimao, uzeo bih ovaj HX 520 koji je 100 kn skuplji od HX 450, a zicer je, plus 70 W nije za bacit.

18 godina
neaktivan
Zamjena 6800 GT

HX450 ili VX450 bi držali tu konfu bez po muke, no ako kasnije planiraš crossfire uzmi HX520 :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Još nešto - vidim ovdje Corsair memoriju PC6400 koja je skuplja od ove Kingmax PC8500 memorije.

Ako me sjećanje služi, taj PC* index je oznaka brzine memorije - koja je tu bolja zapravo? Pošto ipak planiram overclockirati računalo, da li je ovo ipak bolji izbor?

DDR2 4GB (2x2GB) PC8500 Corsair, 1066MHz -> 490 kn

18 godina
neaktivan
Zamjena 6800 GT

PC6400 je memorija koja radi na 800 MHz, a PC8500 na 1066 MHz. U pravilu bi trebala 800 MHz bit jeftinija, no ugl memorija na 800 MHz koja dolazi u kitovima (2x1Gb ili 2x2GB) je skuplja od jedne pločice od 2GB odnosno 4GB na 1066 MHz, jer kitovi rade na Dual_channel principu što daje bolje performanse.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Pretpostavljam onda da će ovaj Corsair biti OK za dual-channel mod rada?

Mislim, nije se ništa promijenilo - još uvijek treba biti popunjen parni broj memorijskih utora (recimo utor 0 i 2)?

Da li se taj Corsair lakše overclockira od Kingmaxa ili tu više nema pravila, pa se plaća samo ime?

18 godina
neaktivan
Zamjena 6800 GT

Corsair je jači brand od Kingmaxa, samim time i skuplji. Taj kit radi u dual-chanell modu i odličan je za OC. Uzimaj ako imaš para :P

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
makaweli kaže...

Corsair je jači brand od Kingmaxa, samim time i skuplji. Taj kit radi u dual-chanell modu i odličan je za OC. Uzimaj ako imaš para :P

Sve mi se čini da ću nakon ovog threada lagano u bankrot... ;)

18 godina
neaktivan
Quantum kaže...
makaweli kaže...

Sve mi se čini da ću nakon ovog threada lagano u bankrot... ;)

Hehe, počeo prvo s AGP grafom, pa prešli na matičnu,proc i grafu da bi na kraju cijelu konfu složili :D

18 godina

Znao sam da će se to desiti :)

Čuj, zadnji upgrade na računalu sam napravio 2004. Zavrijedio je da ga malo obnovim....a i banka se neće bunit na moj minus. Svi sretni i zadovoljni.

18 godina
neaktivan
Quantum kaže...

Čuj, zadnji upgrade na računalu sam napravio 2004. Zavrijedio je da ga malo obnovim....a i banka se neće bunit na moj minus. Svi sretni i zadovoljni.

I kolikim budgetom raspolažeš na kraju i koje komponente uzimaš da složim nešto :P

18 godina
makaweli kaže...
Quantum kaže...

I kolikim budgetom raspolažeš na kraju i koje komponente uzimaš da složim nešto :P

Ažurirao sam Moj PC sa strane pa si vidi.

Budget bi bio oko 3800, s time da sam većim dijelom uspio zbrisat od PDV-a preko firme, pa će to izaći sve skupa oko 3100.

Ako uspijem utrapiti svoje sadašnje komponente, uzeo bih još Antec P182 na koji slinim već par godina.

Da mi je netko rekao prije par godina da je naskuplja komponenta koju uzimam kućište, rekao bih mu da je lud :)

EDIT: upravo vidim da je po istoj cijeni izašao Antec P183, no izgleda da ga u ADM-u nemaju na lageru . Jao, jao....

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.6.2009 21:58 (Quantum).
18 godina
neaktivan
Zamjena 6800 GT

Uzmi Antec 3-Hundred, i neki cooler za procesor, Scythe Mugen 2 recimo i imat ćeš zvijer.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Stari moj, taj 3-Hundred nije ni sluga ovom P182 ili P183.

Ovaj kuler koji sam ja odabrao je poništio Mugena....check it out. Čak razmišljam da uzmem ovog Megahalema :D

P183

SPCR Cooler List

18 godina
neaktivan
Quantum kaže...

Stari moj, taj 3-Hundred nije ni sluga ovom P182 ili P183.

Ovaj kuler koji sam ja odabrao je poništio Mugena....check it out. Čak razmišljam da uzmem ovog Megahalema :D

P183

SPCR Cooler List

Pa zato i košta toliko! Pogledaj si malo Antec Nine Hundred ili Twelve Hundred pa uspoređuj s tim kučištem! Uzmi ti Scythe Mugen 2, većina na forumu ga koriste i odličan je!

18 godina

A što si ti odlučio - što upgradaš, koliki budžet? :)

18 godina
neaktivan
Quantum kaže...

Tko ja? Ja niš ne upgradam. Nemam para xD

Sad moram dat 250 kn za rukavice i 300 kn za vreću, počinju mi treninzi (Mixed Martial Arts; JiuJitsu,Muay Thai, Kickboxing) UFC spika :P

18 godina
makaweli kaže...
Quantum kaže...

Sad moram dat 250 kn za rukavice i 300 kn za vreću, počinju mi treninzi (Mixed Martial Arts; JiuJitsu,Muay Thai, Kickboxing) UFC spika :P

OK, ako ne budem zadovoljan komponentama, znam koga ću povest sa sobom da malo.....uvjerimo trgovca da vrati pare + 10% zato jer smo se udostojali kupovat u njegovoj trgovini.

18 godina
neaktivan
Quantum kaže...
makaweli kaže...
Quantum kaže...

OK, ako ne budem zadovoljan komponentama, znam koga ću povest sa sobom da malo.....uvjerimo trgovca da vrati pare + 10% zato jer smo se udostojali kupovat u njegovoj trgovini.

LOL. Mislim da se nemoraš sekirat za uslugu u ADM-u, ona je uvijek na razini! Uostalom za svaku komponentu ćeš dobiti pripadajuću garanciju tako da se nemoraš sekirati ;)

18 godina
makaweli kaže...
Quantum kaže...
makaweli kaže...
Quantum kaže...

LOL. Mislim da se nemoraš sekirat za uslugu u ADM-u, ona je uvijek na razini! Uostalom za svaku komponentu ćeš dobiti pripadajuću garanciju tako da se nemoraš sekirati ;)

I bolje im je. Stvarno bi mi bilo žao da nekog momka tamo natjeramo da pojede jedan Core i7 ili da mu u žaru diskusije razbijemo subwoofer od Z5500 na glavi.

Često tamo kupuješ ili samo prenosiš tuđe dojmove?

18 godina
neaktivan
Zamjena 6800 GT

Iskreno nikad nisam kupovao u ADM-u, ali svi ga toliko hvala da sam i ja počeo :P

Nikad nisam ni kupovao ni mijenjao hardware! Imo sam 2 konfe dosad, oboje mi je stari donijeo s posla -.-

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.6.2009 0:14 (makaweli).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

O sunac ti.....pa odakle ti onda svi ovi savjeti o komponentama??

Ja reko da imam posla s prekaljenim hardverašem, kad ono, čovjek ide sirotinju navući na tanak led.

E, pa zar tako...

18 godina
neaktivan
Quantum kaže...

O sunac ti.....pa odakle ti onda svi ovi savjeti o komponentama??

Ja reko da imam posla s prekaljenim hardverašem, kad ono, čovjek ide sirotinju navući na tanak led.

E, pa zar tako...

Haha, recimo da puno čitam i visim na forumu. No radim i s hardwareom, samo ne sa svojim. Složio sam 10-ak konfi frendovima i niko se ne žali, većinu sam i sam pospajao! Ne moraš se bojat, brzo učim, a još brže to stavljam u praksu Cool

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.6.2009 0:19 (makaweli).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice