WORKSTATION:DESIGN,WEB,DTP&CODE-Vaša mišljena i pr

poruka: 15
|
čitano: 1.293
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
WORKSTATION:Vaša mišljena i preporuke

Znači naslov govori sve,trebam preporuke za sklapanje računala koje će ne primarno, nego jedino služiti za DTP,Web,...itd...itd...znači govorimo o radu u Adobeovim alatima,o katalozima o par GB...itd...netrebam SSD i takve neke perverzije,MAC ne dolazi u obzir jer je preskup.U konfiguraciju ulaze i monitori,20-24" sa IPS matricam,ne nužno high end modeli,a i kučište treba biti veliko i dobro zvučno izolirano.

EDIT:Molim da se naslov teme preimenuje u naslov poruke,sad vidim da ne stane.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.9.2010 16:03 (alankish).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

koliko para imasBogataš

ghost

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: WORKSTATION:Vaša mišljena i preporuke
alankish kaže...

Znači naslov govori sve,trebam preporuke za sklapanje računala koje će ne primarno, nego jedino služiti za DTP,Web,...itd...itd...znači govorimo o radu u Adobeovim alatima,o katalozima o par GB...itd...netrebam SSD i takve neke perverzije,MAC ne dolazi u obzir jer je preskup.U konfiguraciju ulaze i monitori,20-24" sa IPS matricam,ne nužno high end modeli,a i kučište treba biti veliko i dobro zvučno izolirano.

EDIT:Molim da se naslov teme preimenuje u naslov poruke,sad vidim da ne stane.

Mozda bi ipak trebao razmisliti o Macu. Kad zbrojis dobru konfiguraciju, dobar IPS monitor i operativni sistem Mac i nije puno skuplji.

s koliko novca raspolazes?

btw. SSD za tvoj posao i nije perverzija.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.9.2010 18:41 (Commodore).
16 godina
odjavljen

Ovako,razmišljam o nekakvom optimumu od 10-11k kuna,znam da nije bogzna nešto,toliko me košta i adobe cs5,moram još vidjet koji paket ću  uzeti.MAC mi je preskup,a i platforma je dosta ograničena.I btw.znači to računalo je alat.

Za MAC u ludilu nemam novaca.Još.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.9.2010 18:41 (alankish).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: WORKSTATION:DESIGN,WEB,DTP&CODE-Vaša mišljena
alankish kaže...

Ovako,razmišljam o nekakvom optimumu od 10-11k kuna,znam da nije bogzna nešto,toliko me košta i adobe cs5,moram još vidjet koji paket ću  uzeti.MAC mi je preskup,a i platforma je dosta ograničena.I btw.znači to računalo je alat.

evo dolje 2 konfiguracije koje bi pasale tvojim potrebama. napominjem da ova druga ima punoooo bolji i veci monitor i punooo bolji OS.

u biti prva konfiguracija je isti taj iMac u PC verziji. O izgledu i dojmu koji ostavlja na klijenta nema smisla pricati.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.9.2010 18:56 (Commodore).
16 godina
odjavljen

Sve mi  je to jasno o dojmu na kljenta,i sam bi bio puno sretniji da imam 30" Cinema Display onda imam 1:1 pregled i Mac Pro sa 12 jezgri,ali to bi bilo prvo ozbiljno računalo(za rad),a opet nemogu ići u takve troškove,što se tiće dojma razmišljao o sam o kučištu,rekoh gle Obsidian,a ono 2.5 k kuna,vidio sam negdje mislim da je coolermaster onako je na nožicam od cijevi?i izgleda kao da ima neke rukohvate na vrhu.

EDIT:AMD platforma nije baš za takve zadatke?

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.9.2010 19:16 (alankish).
15 godina
protjeran
alankish kaže...

Sve mi  je to jasno o dojmu na kljenta,i sam bi bio puno sretniji da imam 30" Cinema Display onda imam 1:1 pregled i Mac Pro sa 12 jezgri,ali to bi bilo prvo ozbiljno računalo(za rad),a opet nemogu ići u takve troškove,što se tiće dojma razmišljao o sam o kučištu,rekoh gle Obsidian,a ono 2.5 k kuna,vidio sam negdje mislim da je coolermaster onako je na nožicam od cijevi?i izgleda kao da ima neke rukohvate na vrhu.

Kuciste ces i onako gurnut pod stol. Sa Obsidianom konfiguracija kosta skoro isto ko iMac a ima puno manji ekran. Moze i AMD, ovo sto sam ti sastavio bilo je samo zbog usporedbe sa iMacom. Moze to bolje i jeftinije posto tebi ne treba ovako "jaka" graficka. Sad sam na poslu pa cemo vidjeti popodne. 

Razmisli. 4k kn razlike sto za alat nije puno i neusporedivo bolji monitor koji je tebi najbitnija stavka. 

17 godina
Commodore kaže...

btw. SSD za tvoj posao i nije perverzija.

Pa i je... ako ce koristit Win7 onda mu u igru ulazi prefetch. Vise mu znaci hrpetina memorije nego SSD. U ostalom, ako je radna stanica, netreba je ni gasit. CS paket mu stoji upaljen 0/24

alankish kaže...

10k kn... znas da ti je samo HP-ov IPS cca 3000 - 3500 kn? Znaci jako malo ti ostaje za kantu. Takodjer, uzmi u obzir da ti treba hrpa rama i ogromni diskovi ako vec radis sa tolikim fajlovima. 

I'm going woo woo
16 godina
odjavljen

Osobno sam naviknut na win platformu,nećemo sad u ratove oko pitanja platformi.Znam da je samo monitor cca 3k5 kuna,no bolje da razmišljam o radnoj stanici,nego o gamerskoj konfiguraciji za cca 5k kuna,pa ako vrti igre na high onda će i pdf od 10 gb voziti.Ovo sa ovako velikom datotekom je povremeno,ako se radi o katalogu od štajaznam.I znam da MAC ima dosta slabe grafičke,pa me zanima dali se da napravit konfiguracija bazirana na AMD-u?

17 godina
alankish kaže...

Osobno sam naviknut na win platformu,nećemo sad u ratove oko pitanja platformi.Znam da je samo monitor cca 3k5 kuna,no bolje da razmišljam o radnoj stanici,nego o gamerskoj konfiguraciji za cca 5k kuna,pa ako vrti igre na high onda će i pdf od 10 gb voziti.Ovo sa ovako velikom datotekom je povremeno,ako se radi o katalogu od štajaznam.I znam da MAC ima dosta slabe grafičke,pa me zanima dali se da napravit konfiguracija bazirana na AMD-u?

Ma ne nagovaram te ja na Apple :)))))

Sto se tice AMD-a... ja bi radije otisao na Intel.

I'm going woo woo
16 godina
odjavljen
Commodore kaže...
alankish kaže...

Kuciste ces i onako gurnut pod stol. Sa Obsidianom konfiguracija kosta skoro isto ko iMac a ima puno manji ekran. Moze i AMD, ovo sto sam ti sastavio bilo je samo zbog usporedbe sa iMacom. Moze to bolje i jeftinije posto tebi ne treba ovako "jaka" graficka. Sad sam na poslu pa cemo vidjeti popodne. 

Razmisli. 4k kn razlike sto za alat nije puno i neusporedivo bolji monitor koji je tebi najbitnija stavka. 

Aha,veličina monitora je 24" na Macu ovom za 16k?

15 godina

27"

17 godina
mario.L_hr kaže...

27"

Mislim da postoje verzije i sa 24'' i sa 27''.

I'm going woo woo
16 godina
odjavljen

Gle fakat,ovo za 16k je sa 27",nice,al ne želim mijenjati platformu,znači onda PC,i još da imam novce za dva dell-a

15 godina
alankish kaže...

Gle fakat,ovo za 16k je sa 27",nice,al ne želim mijenjati platformu,znači onda PC,i još da imam novce za dva dell-a

Uvijek možeš gore instalirati i Windoze (boot camp), ti najbolje znaš za što ti treba komp ali prema onome što si napisao na početku, razmisli dva puta prije odluke.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice