Bok ljudi, trebo bi neki oblik workstationa pa trazim neku kombinaciju procesora, brzih rama, harda i dobre maticne koje nebi usporavala sve to zajedno. Koristim CPU i ram intensive programe tak da je focus na tome.
Grafika mi nije vazna, imam "staru" HD 5770 ati pa je jedino vazno da maticna podrzava ati da kasnije mogu dokupit jos jednu takvu or w/e
Od procesora cu vjerovatno morat uzeti neki od 7x intelovih modela, iako sam gledo malo benchmarks, mi trenutno dost zaostajemo za ponudom na zapadu pa mislim da nemrem ni bolje od 920..
Rame bi vjerovatno uzimao oko 8gb, to b valjdai trebalo biti dovoljno uz ovaj procesor bez da utjece na performanse cijele konfe.
Sad sto se tice harda, posto se vec par godina ne pratim hardware vise nisam siguran sto je tu najbolje, gledo sam velocityraptora od WD posto je on valjda jedini od 10k rpm u hrv(nisam bas nasao dobre benchmarkse za HD na netu). Znaci prednost dajem brzini tako da mi prostor nije toliko vazan (imam vec externe i sporije diskove za storage) a trebam brzi hard za OS i vaznije programe. Takoder neznam kolika je prednost RAID 0 i 2 harda nad samo 1 brzim hardom poput raptora
Maticnu nisam siguran koju bih tako da bi to ostavio vama na izbor(po mogucnosti da je dovoljno kvalitetna da moze pratit ostatak sustava
Periferiju vec imam tako da bih trebao mozda novo kuciste/napajanje i dvd przilicu.
Cjenovni rang je negdje oko 8000-15000, nisam ni sam siguran sto je sve u ponudi pa nemogu definirat. Bilo bi mi malo glupo placat dupli iznos za bas absolutni high end za samo 10-20% povecanja u perfomansi(ono 8000 vs 15000 konfa)
Hvala :)