Windows 7 - boot preko SSD-a

poruka: 7
|
čitano: 1.736
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav,

složio bih na računalo raid 0 polje sa SSD diskovima a u svrhu formiranja boot particije za gore navedene windoze.

E sad, pošto matična ploča nema integrirani raid kontroler uzeo bih "Intelov SASUC8I Union Creek" i za početak dva diska.

S obzirom na ukupnu cijenu kontrolera i samih diskova nije baš isplativo kupti pa vidjeti da iz nekog razloga ne radi pa eto ako netko ima iskustva tj.več je pokušao bio bih zahvalan na odgovorima.

Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Neznam, jeli ti potrebno raid 0 polje s SSD-ovima.

Oni su i ovako brzi, pogotovo ako uzmes neki s Intel-ovim kontrolerom.Cool

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mislim uzeti 2x Super Talent UltraDrive ME 32 GB umjeto jednog od 64 GB u cijeni je malo skuplje ali je zato brzina dva u raid polju daleko veća od samo jednog diska.

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Windows 7 - boot preko SSD-a

-ta kombinacija je poželjna, ali mislim da ti intelov SAS kontroler (isključivo zbog cijene) za to nije potreban, osim ako ga kasnije namjeravaš iskoristiti..

-Zapravo ti je najjeftinije/najsigurnije, kupiti MBO s RAIDom, jer jeftikaner kontroleri za 100-400 kn, zapravo nemaju dobre perfomanse, često nemožeš bootati jer ih BIOS ne vidi... - tako da je jednostavnije kupiti ploču, nego dati te novce samo za kontroler.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

Gore navedeni kontroler baš i nije 100-400kn već 1.600kn tako da nisam baš siguran da ga bilo koji kontroler na ploči može pratiti po kvaliteti.

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Windows 7 - boot preko SSD-a
DrAdels kaže...

Gore navedeni kontroler baš i nije 100-400kn već 1.600kn tako da nisam baš siguran da ga bilo koji kontroler na ploči može pratiti po kvaliteti.

-vjerojatno si me krivo 'pročitao'... ne kažem da je tak kontroler jeftin ili loš... samo preskup, jer ploča s RAIDom košta manje. (ova cifra je za jeftikanere)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

Na taj kontroler bi još išla dva standardna diska u mirroringu radi back-upa, a što seploče tiče moja nije loša tj. radi stabilno jedino nema raid, tako da mi je bezveze kupovati novu ploču a više imam povjerenja u pravi raid kontroler nego neki jeftikaner na ploči.

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice