Vaša mišjenja o ovoj konfiguraciji

poruka: 20
|
čitano: 1.850
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Procesor : Intel Core 2 Duo E8400 BOX, 2×3.0GHz, 1333MHz, 775-pin, 6MB

Motherboard : MB Gigabyte X48-DQ6, s775, iX48, DDR II, SATA II, FW, dual GLAN

Grafička kartica : Sapphire Radeon HD4870 512MB DDR5, PCIE, TVout, DVI

Memorja : Corsair DDR2-1066 TWIN2X4096-8500C5D 4GB KIT (2x2GB)

Hard disk : HDD HITACHI HDS721010KLA330 1TB SATA-300 7200rpm 32MB

Napajanje : Corsair 650TXEU ATX 2.2 650W

Kučište : Silverstone kućište Precision SST-PS01B srebrno/crno

Optički pogon : Blu-ray HD-DVD ROM drive LG GGC-H20L, DVD RW, Lightscribe, SATA, black, bulk   
                         DVD+RW/-RW Pioneer DVR-212DBK, SATA, Dual Layer, 18x, black, bulk

CPU Cooler : Zalman 9700

Tipkovnica : Logitech Wawe

Miš : Logitech MX revolution

Samo mi nemojte mijenjat kučište (jedino jeftinije od Silverstonea).

Audi R8 - born of powerful ideas
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.11.2008 23:02 (Batista).

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Vaša mišjenja o ovoj konfiguraciji

Pošto vidim da ćeš u nekoj budućnosti planirati CF (barem predpostavljam zbog X48 čipseta) preporučio bih ti HD4870 1Gb jer sa ovom od 512 ako i kupiš još jednu od 1GB nećeš moć koristiti 1Gb nego 512MB. Ako kojim slučajem kupiše HD4870X2 nećeš moći koristiti 2 nego samo 1 GB. Za CF je isplativije uzimati HD4870 1GB.

Drugo sve mi se čini u redu, i ne bih ti ništa mjenjao.

Eventualno da razmisliš o nekom jačem quadu (Q9400, Q9550)...

Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
17 godina
neaktivan

Isto ti preporučam da rađe uzmeš 4870 1GB nego ovu s 512MB ostalo je sve u redu samo bih ja uzeo rađe E8500 nego E8400 iako da i nema neke veće razlike među ta dva procesora.

ASUS P5Q DELUXE INTEL CORE 2 DUO E8500 NVIDIA 9800 GX2 SEAGATE BARRACUDA 320GB CORSAIR TWIN2X2048-6400C4 CORSAIR HX 620W Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tešku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.11.2008 6:27 (Razer_Copperhead).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Isto što ti i čovjek gore reče, nemoj kupovati dual, kupi neki quad iz serije 9xxx.

Može ekipa tupiti da ga ne možeš iskoristiti u cijelosti, ali to su gluposti, više procesorske snage je uvijek bolje, svakog quada možeš overclockat za otprilike 25% na 3 Ghz, bez da ga opteretiš, jer i tako moraš kupiti neko pasivno aktivno hlađenje (zaboravi tvornički propeler od intela, to je isto kao kad kupiš auto, pa imaš čelićne felge a ne alu felge, auto ide, ali ne koristiš puni potencijal izgleda automobila).

Phalanx One
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.11.2008 7:55 (Baotica).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Baotica kaže...

Isto što ti i čovjek gore reče, nemoj kupovati dual, kupi neki quad iz serije 9xxx.

Može ekipa tupiti da ga ne možeš iskoristiti u cijelosti, ali to su gluposti, više procesorske snage je uvijek bolje, svakog quada možeš overclockat za otprilike 25% na 3 Ghz, bez da ga opteretiš, jer i tako moraš kupiti neko pasivno aktivno hlađenje (zaboravi tvornički propeler od intela, to je isto kao kad kupiš auto, pa imaš čelićne felge a ne alu felge, auto ide, ali ne koristiš puni potencijal izgleda automobila).

pasivno aktivno hlađenje?Smijeh
92% tinejdžera sluša turbo folk. Ako si u onih 8% koji slušaju pravu glazbu, kopiraj ovo u potpis.
17 godina

Pa pasivno-aktivno. Dakle sa heatsinkovima, onim percima (pasivni dio) i ventilatorom (aktivni dio hlađenja).

Što se tiče onog komentara za E8500, to se ne isplati. E8500 je skuplji od E8400, a to je u biti isti procesor na mrvicu višem taktu. E8400 se da pristojno clockati na 4-4,2GHz i to je sasvim dovoljno pa nema nikakve potrebe davati više za E8500.

Ako si možeš uzeti jedan od navedenih quadova, to bih ti preporučio, ako ne onda E8400 i miran si...

Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
17 godina

Iskreno, nisam znao ovo sa crossfire-om, onda cu zamijeniti 512 sa 1024 mb, hvala decki

Audi R8 - born of powerful ideas

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kompatibilnost i PSU

Dva pitanja:

1) Jesu li ove komponente kompatibilne? Ako nisu, recite što..

2) Jel napajanje ok?

Procesor:

Intel® Core(TM) 2 Duo E7300 2.66 GHz, 3MB Cache, LGA775, BUS 1066MHz, Wolfdale, BOX

Matična:

MBO ABIT, s. 775, AB9, iP965, BUS 1066 MHz, serial ATA II, RAID, 7.1 zvuk, DDR 2, 1Gbps, FireWire, ATX 2

Grafička:

VGA PCI-E BFG, 9800 GTX+ OC, GeForce 9800 GTX Plus, 512 MB, Dual DVI, HDTV

RAM:

RAM, 4 GB (4 x 1GB), DDR 2, PC-6400, 800 MHz, GEIL BLACK DRAGON

Napajanje:

Napajanje 700 W ATX 2, FORTRON, Epsilon, ATX 2

P.S. Baš ovu konfiguraciju sam ovako složio, jer živim blizu HG SPOTA - stoga uzimam komponente koje trenutno imaju i iz njih izvlačim "solidnu srednju klasu".

Lijep pozdrav i unaprijed hvala!

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.11.2008 17:21 (Cro1).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mjenjaj matičnu u svakom slucaju, ta koju si naveo ima zastarjeli chipset, radje uzmi ovu u hgspotu : mbo DFI Lan party DK P35-T2RS, Intel P35, BUS 1333 Mhz...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Komponente i PSU

Puno hvala na sugestiji, no tu trenutno nemaju..

:-(

Baš gledam u cjeniku njihovom na webu.

Imaš li neki alternativni prijedlog?

Neku matičnu da je ok s obzirom na navedene komponente, a da je trenutno imaju.

Hvala!

17 godina
neaktivan
RE: Kompatibilnost i PSU
Cro1 kaže...

...

Uh...

Procesor -> E7200
Matična -> bilo što s P35/P45 čipsetom.
Grafička -> ok
RAM -> Kingmax 800MHz
PSU -> Fortron PNF 400W.
Ču-ču
17 godina
Cro1 kaže...

...

Proc: Ok
Matična: nemoj taj čipset ni pod razno. Uzmi P35/P45. Oni su najbolji u srednjoj klasi...
Grafa: Ok, ali da razmisliš i o HD4850?
RAM: Ok
Napajanje: E tu si ga pretjero. 700W ???  Tebi je dosta neko kvalitetnije 400 ili 450 W napajanje.
16 godina
neaktivan

Hvala ti na savjetima!

Jel bi ova matična bila solidna:

MBO DFI, s. 775, LAN PARTY DK P45-T2RS PLUS, Intel P45, BUS 1600+ MHz, serial ATA II, RAID, 7.1 zvuk, DDR 2, 1Gbps, ATX 2

Ma imam sada napajanje od 500 W i imam problema s njim..

Vjerojatno zato što imam 3 hard diska.. Isto tako, kada stavim u dvd čitač - ponekad (vrlo rijetko) kada jače "povuče" (onak kada ide očitati neki izgrebani cd) mi se komp restarta..

Ne znam jel to vezano uz to, ali općenito mi komp ima neke simptome da mu je PSU slab, pa sam zato nagazio na ovaj od 700 W..

Hvala vam svima na savjetima. Dosta sam se opekao na nestručnost ljudi u tim servisima i stvarno sada pazim što biram. Čak i kada ih pitam za savjet (i kada novac nije problem) znaju mi uvaliti neke nekompatibilne šitove..

Ako imate još nekih savjeta, samo recite.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.11.2008 22:13 (Cro1).
17 godina
Cro1 kaže...

Hvala ti na savjetima!

Jel bi ova matična bila solidna:

MBO DFI, s. 775, LAN PARTY DK P45-T2RS PLUS, Intel P45, BUS 1600+ MHz, serial ATA II, RAID, 7.1 zvuk, DDR 2, 1Gbps, ATX 2

Ma imam sada napajanje od 500 W i imam problema s njim..

Vjerojatno zato što imam 3 hard diska.. Isto tako, kada stavim u dvd čitač - ponekad (vrlo rijetko) kada jače "povuče" (onak kada ide očitati neki izgrebani cd) mi se komp restarta..

Ne znam jel to vezano uz to, ali općenito mi komp ima neke simptome da mu je PSU slab, pa sam zato nagazio na ovaj od 700 W..

Hvala vam svima na savjetima. Dosta sam se opekao na nestručnost ljudi u tim servisima i stvarno sada pazim što biram. Čak i kada ih pitam za savjet (i kada novac nije problem) znaju mi uvaliti neke nekompatibilne šitove..

Ako imate još nekih savjeta, samo recite.

Ta matična je super. Cijenom dosta iznad Gigabytovih verzija, ali njih nem u HGSpotu koliko se sjećam...
Ali koje napajanje od 500W imaš? Neko no name? Velika ti je razlika 400W no-name (Kineza) koje ti ne bude vrtilo navedenu konfu i 400W kvalitetnog (npr. Fortron PNF400 il Corsair CX400) koje pokreću i jače konfe... Nije sve u Wattima. Pogledaj sticky pod napajanjima ak te zanima...
Inače ja imam 3 HDD-a na kinezu od 300W i sve radi kak spada (bar zasad... Smijeh). Al bar ostatak konfe nije zahtjevan nimalo...
17 godina
Batista kaže...

Procesor : Intel Core 2 Duo E8400 BOX, 2×3.0GHz, 1333MHz, 775-pin, 6MB

Motherboard : MB Gigabyte X48-DQ6, s775, iX48, DDR II, SATA II, FW, dual GLAN

Grafička kartica : Sapphire Radeon HD4870 512MB DDR5, PCIE, TVout, DVI

Memorja : Corsair DDR2-1066 TWIN2X4096-8500C5D 4GB KIT (2x2GB)

Hard disk : HDD HITACHI HDS721010KLA330 1TB SATA-300 7200rpm 32MB

Napajanje : Corsair 650TXEU ATX 2.2 650W

Kučište : Silverstone kućište Precision SST-PS01B srebrno/crno

Optički pogon : Blu-ray HD-DVD ROM drive LG GGC-H20L, DVD RW, Lightscribe, SATA, black, bulk   
                         DVD+RW/-RW Pioneer DVR-212DBK, SATA, Dual Layer, 18x, black, bulk

CPU Cooler : Zalman 9700

Tipkovnica : Logitech Wawe

Miš : Logitech MX revolution

Samo mi nemojte mijenjat kučište (jedino jeftinije od Silverstonea).

Gigabyte X48? Kao MBO? Ma to je ok, samo ne znam zašto tako mnogo ljudi preferira Gigabyte. Da sam na tvom mjestu uzeo bi si ASUS.

Mount Vision Pro
17 godina

A zašto bi uzeo Asus? Dobiješ istu ili vrlo sličnu matičnu, teško da je išta bolja, za dosta više novaca... Koja je prednost Asusove ploče nad Gigabyteovom? (osim imena)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo da te ne pilam čisto neodređeno.. Gle u čemu je problem.. Oni su meni prije godinu dana složili ovu konfu u HG spotu (tj. preporučili mi) i s njom imam dosta problema i u manje zahtjevnim igrama (tipa World of Warcraft - što je sranje jer WOW plaćam, pa mi to treba ići savršeno).. Sranja u smislu da se zamrzne, pa se komp restarta ili u trenutcima grafika puca, ili nakon par sati igre se zamrzne.. Tada sam bio probao sve, formatirao hard, reinstalirao windows, očistio registar i stavio nove drivere, sve sam softverski probao, tako da je sada prst uprt na hardware..

Očito tu ništa nije kompatibilno (u ovih godinu dana sam se dosta informirao na tom polju, pa sam i sam zaključio da niš ne valja).

Evo da vidiš, pa komentiraj kaj bi trebao mijenjati, a kaj ostaviti (da uštedim love, ak mogu).

Stanje (sranje) Smijeh:

Matična - MBO ASROCK, s. AM2, ALIVENF5SLI - 1394, NVIDIA nFORCE, 560 SLI, BUS 2000 MHZ, serial ATA II, RAID, 7.1 zvuk, DDR 2, 1Gbps, FireWIre, ATX 2

Procesor - AMD Athlon 64 X2 4400 +, 2300 Mhz, 1 Mb.c, socket AM2, BUS 2000 Mhz, 65 nm, BOX (Brisbane Dual Core)

Grafička - VGA AGP CLUB 3 D ATI Radeon x1950 pro, 256 mb, tv-out, Dual DVI

Ram - 2 x 1 gb kingmaxov ddr2, pc-6400, 800 mhz

Napajanje - 500 W ATX 2 CHIEFTEC, GPS-500AB-A

Kaj bacam, kaj ostavljam?

Hvala ti unaprijed.

17 godina
Cro1 kaže...
...

Jedino kaj bi ja ostavio od navedenog bio bi ovaj RAM i nadokupiš još 2 identične pločice i to ti je onda ok...
A i napajanje bi trebalo sve to držat, ipak je 500W, a nije no-name. Istina, nije neko prekvalitetno, ali ipak nije no-name...
A sve ostalo ja bi novo, ova grafa je preslaba za išta konkretnije, a ni proc nije neki da bi zadovoljio novije grafe...
Matična ti je živi užas, neznam odkud ti ideja to kupovat, osim ako nisi planiro SLI...
16 godina
neaktivan

Hvala ti puno!

Cool

17 godina
Cro1 kaže...

Hvala ti puno!

Cool

Nema na čemu. Ako još nešto trebaš, samo pitaj. Tome forum i služi...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice