Pozdrav svima. Kao što naslov teme kaže, potebno mi je uredsko računalo. Da su "dobra stara vremena" kada su postojala 2 procesora i 3 MBO vjerojatno bih se upustio u tu avanturu sam, ali kad sam se počeo raspitivati među kolegama, i kada su me zasipali sa 14 vrsta chipseta, 28 modela procesora itd... odlučio sam potražiti savjet ljudi "koji se u to kuže".
Dakle ovako: trebao bih računalo + monitor + periferija za oko 3000 kuna. Monitor ne treba biti pre velik (meni je 19" dovoljan, jasno, ako se u cifru može ugurati 22"...).
Od komponenti, do sada sam koristio Pentium IV na 2GHz, 512 MB rama (SD 133), nvidia GeForce2 MX400 karticu (64 MB) i 160 GB disk (ATA). Računalo ima 9 godina i meni je tek sada postalo presporo.
[Na poslu imamo celerone e3500, integrirana grafika, 2 GB DDR3 i meni je to ekstremno dobar komp].
Koristim Win XP (ne namjeravam u skoroj budućnosti koristiti 7), MS Office (naglasak na MS Office - od njega živim i u pozadini je neki od alata otvoren cijelo vrijeme rada računala), eventualno pogledam neki film (VLC) Foobar2000 je otvoren stalno + jasno, web brawser i mail cient.
Hint: meni su celeroni i semproni skroz prihvatljivi, (znam da se neki zgražaju nad njima, ali ja sa njima imam fina iskustva) a integrirana grafika standard
Iz Zagreba sam, pa mogu računala iz ADMa i sl.
Unaprijed hvala