Upgrejd cpu ili ne?

poruka: 6
|
čitano: 1.257
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Upgrejd cpu i HDD ili ne?

Konfiguracija koju imam nije optimalna pa bih molio da mi argumentirate opravdanu ili neopravdanu želju za nabavu cpu s 4 jezgre i5 750 ili i7 860 cpu npr. Ja držim i3 na 4,3 GHz ali nema pomaka u igrama jer očito cpu ne može prožvakati dovoljno informacija za HD 4870x2 tako da je br. FPS porastao neznatno (čitaj cc 5) kod ove frekvencije...

Dalje, mislim si ako na ebayu naletim na cpu za cc 1500kn i ovaj prodam za cc 700kn imat ću uravnoteženu konfu za 800kn dodatnih.

HDD, imam WD blue 500GB i WD black 1 TB. Volio bih isprobati RAID 0 čisto zbog znatiželje i testiranja  i ako bude ok, ostavit ću u polju, a ako ne bude imat ću dodatne diskove za prijenos i čuvanje podataka. Da li nabaviti još npr. 2 ista od 500GB pa sva tri u polje ili još jedan black 1TB

pa dva u polje? Ako imam polje od tri po 500GB da li onda da oni budu sistemski za Windowse ili ovaj black 1 TB?

fala i poz

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Upgrejd cpu ili ne?
za tu grafu je ja mislim dovoljan core 2 duo tipa sta ja znam tipa e8600 na 3ghz...iskreno iskustva nemam s i3,tako da neka se netko iskusniji izjasni
Žac

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Upgrejd cpu ili ne?

taj tvoj i3 je i vise nego dovoljan za goniti hd 4870 x2

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Upgrejd cpu ili ne?

I ja mislim problem je grafa iako je jaka!

BTW:Koja to ti igrica šteka pobogu?

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Upgrejd cpu ili ne?

Ti ne možeš očekivati standardni porast FPS-a u igrama ako clockaš grafičku i ako clockaš procesor.

Tih cca 5 što si dobio bi bilo i preko previše sa CPU overclockingom.

Pa ja sam ga digao sa 2400 na 3200 i imam 2+ FPS em trebam cooler novi

Core i3 nije tako loš CPU da ne može gonit tu karticu

Za RAID 0 nisam siguran što da preporučim ali sam siguran da bi kupovinom

brzog SSD diska kao C:\ particije za windowse profitirao

ali samo kažem ako te svrbi džep pa se želiš ikako riješiti tih 1500 kn

trash bin can:S
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Upgrejd cpu ili ne?

Procesor je i više nego dovoljno jak za grafičku, nemoj očekivati da ti procesor rendeira umjesto grafičke (ako bi i rendeirao to bi bilo u software renderu, no to sad nije tema).

Jednostavno procesor je više nego dovoljno brz za tu grafičku.

One death is tragedy, but million deaths is statistics - Joseph Staljin [One to all Units Let's toast some russians - By James Gastovski ] // OFP Fan
Moj PC  
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice