Sto se monitora tiche
BENQ G2420HDBE 24"
BENQ G2420HDBL 24"
Koristim ove LED na poslu, odlicni ekrani za vrlo vrlo malo para. 150 eura za led, 110 eura za TFT. Mozda su malo skuplji u HR.
Ni TFT nisu puno losiji, bash sam shefu uvalio jedan :)
Sto se monitora tiche
BENQ G2420HDBE 24"
BENQ G2420HDBL 24"
Koristim ove LED na poslu, odlicni ekrani za vrlo vrlo malo para. 150 eura za led, 110 eura za TFT. Mozda su malo skuplji u HR.
Ni TFT nisu puno losiji, bash sam shefu uvalio jedan :)
I daj si uzmi ssd
treba mi malo vise prostora, tako da je to preskup sport za mene... za sad :)
I daj si uzmi ssd
ma uzmi si neki jeftiniji od 63gb, za podtke koje ne koristiš često stavis na vanjski disk, i to je to, nije to tako skup sport, samo malo prakse
Vidim dosta zanimljiva tema, konfiguracija za programiranje...?!(ovo nije sarkazam)...vidim da se čak i SSD-i spominju(nadam se da nije u svrhu dobivanje većeg broja FPS-?), ispričavam se dobivanja performansi .A vidi mora biti tiha, u tom slučaju moja greška.Ja bih u tom slučaju uzeo neko small form factor kučište i ukomponirao 2.5" HDD(imam nešto slično).
@autor teme, onaj DELL je odličan monitor i ja bih ga osobno preporučio svakome(vi okorjeli The Gejmeri, niste pozvani), ja ga imam namjeru uzeti, no ukoliko te zbunjuju neki nedostatci vezani uz IPS matricu, razmišljaj o nekakvoj uredskoj klasi monitora, oni su najprimjereniji prikazu teksta, naravno ukoliko se usput ne namjeravaš baviti grafičkom obradom.
OFFTOPIC: Da li kakvu ulogu u odabiru kompnenata igra tehnologija i razvojna okruženja koja će autor koristiti?Tipa neznam konfa za VB.NET, konfa za PHP+MySQL, konfa za C++...?Nastavi niz...
I daj si uzmi ssd
ma uzmi si neki jeftiniji od 63gb, za podtke koje ne koristiš često stavis na vanjski disk, i to je to, nije to tako skup sport, samo malo prakse
nije mi bas to prakticno, jer bih onda ionako morao imati jos jedan hdd za projekte (unutarnji bi mi opet bio prakticniji nego vanjski), ssd bi mi eventualno mogao biti za sistem i aplikacije...
kolika je uocpe razlika u brzini, izmedju tog nekog jeftinog ssd-a i npr. ovog samsunga kojeg sam tu stavio?
nije mi bas to prakticno, jer bih onda ionako morao imati jos jedan hdd za projekte (unutarnji bi mi opet bio prakticniji nego vanjski), ssd bi mi eventualno mogao biti za sistem i aplikacije...
kolika je uocpe razlika u brzini, izmedju tog nekog jeftinog ssd-a i npr. ovog samsunga kojeg sam tu stavio?
Razlika je i više nego primjetna, da sad ne ulazimo u prosječne brzine čitanja/pisanja.Po meni još uvijek neisplativa investicija, za večinu potreba, osim ako imaš viška novaca, računalo ti je alat(znači tu investiciju si možeš u kratkom vremenu vratiti) i želiš da ti se vremena bootanja do desktopa smanje.
Vidim dosta zanimljiva tema, konfiguracija za programiranje...?!(ovo nije sarkazam)...vidim da se čak i SSD-i spominju(nadam se da nije u svrhu dobivanje većeg broja FPS-?), ispričavam se dobivanja performansi .A vidi mora biti tiha, u tom slučaju moja greška.Ja bih u tom slučaju uzeo neko small form factor kučište i ukomponirao 2.5" HDD(imam nešto slično).
@autor teme, onaj DELL je odličan monitor i ja bih ga osobno preporučio svakome(vi okorjeli The Gejmeri, niste pozvani), ja ga imam namjeru uzeti, no ukoliko te zbunjuju neki nedostatci vezani uz IPS matricu, razmišljaj o nekakvoj uredskoj klasi monitora, oni su najprimjereniji prikazu teksta, naravno ukoliko se usput ne namjeravaš baviti grafičkom obradom.
OFFTOPIC: Da li kakvu ulogu u odabiru kompnenata igra tehnologija i razvojna okruženja koja će autor koristiti?Tipa neznam konfa za VB.NET, konfa za PHP+MySQL, konfa za C++...?Nastavi niz...
i grafika mi je bitna, ali to mi je na drugom mjestu... otvorio sam temu za monitor: http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/23-24-lcd-text-do-2000kn/76904.aspx
sto se tice programiranja... generalno, koji god IDE (eclipse, netbeans, visual studio...) danas da vrtis, treba ti donekle normalan procesor i cim vise RAM-a... naravno, ako ces kompajlirati ogromne kolicine koda, onda ti je bitan procesor, ako ces kodirati 3d igrice, onda ti je bitna graficka kartica itd.; ali to su detalji koji su specificni za konkretni problem i onaj tko ce si sastavljati konfiguraciju ce to najbolje znati...
Napajanje 380W Seasonic SS-380GB
http://protis.hr/products/details/napajanje-380w-seasonic-ss380gb/28966?service=1
375,42 kn
SCYTHE Katana 3 SCKTN-3000, PWM 300-2500 rpm, samo za AMD
http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_artikl=050.903.181
150,00Kn
ovog dvojeg nema tamo di cu uzimati komponente... preporucite mi neke zamjene... glavni uvjet je da mora biti tiho :)
Ovo mi je ponudjeno kao zamjena:
Thermaltake Contac 29
230kn
Napajanje 430W Corsair CMPSU-430CXEU
335kn
Da uzmem to ili ima netko bolji prijedlog?
Što god da uzmeš bit će ti dobro.Ovako češ pola godine kupovati računalo
nikud mi se ne zuri :) bolje potrositi sad malo vise vremena, nego kasnije imati problema...
Ako ti se ne žuri, odeš fino na adm.hr i izabres sve stvarčice koje hoćeš kupiti i u roka dan-dva dođe čika poštar na vrata, ti mu daš pare plus 45kuna dostave (ovo ti ovisi o regiji gdje živiš, uglavnom je jeftinije) i gotova stvar.
Adm je uglavnom jeftiniji od ostalih, pa ćeš tu dostavu "pravdati u cijeni nekih proizvoda.
Znam da je najbolje kupovati u dučanu, i ja sam dugo vrmena izbgevao ovaj način kupnje, ali kad jednom probaš
imam neke popuste ovdje, a i blizu mi je, sto mi je bitno zbog garancije...
ako ce mi biti preglasan ventilator na ovom Thermaltake-u, to se moze lako zamijeniti?
Kako vam se cini ovo?
Cooler SCYTHE Mugen2 Rev. B SCMG-2100, socket 478/775/1156/1366/754/939/AM2/AM3/940
http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_artikl=050.903.183
315,00 kn
Prema review-ima bi treba biti tisi od Thermaltake-a