TechSpot Enthusiast's PC

poruka: 5
|
čitano: 1.871
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
TechSpot Enthusiast's PC

Čitajući review novog i7 3820 na TechSpotu došao sam do njhovog mišljenja o najoptimalnijem PCu trenutno prema performansama, multitaskingu/computingu i, naravno, gaming zahtjevima. Pošto sam u procesu slaganja nove konfe (proces će potrajati sigurno mjesec-dva), zanima me Vaše mišljenje o ovome:

http://www.techspot.com/guides/buying/page4.html

Cijena od $1.261 (na newegg-u) ispada otprilike ovako kod nas (slagano u ADM-u).

- Napominjem da su i oni napisali kako bi HD 6970 bila još bolja kupnja jer kod njih je razlika $100, a kod nas je cca 1.000 kuna {#}  Također, HD 7850 ulazi u igru kad dođe na tržište pod uvjetom da ne bude precijenjena (naravno da hoće...).

- Iz meni nepoznatog razloga, ADM nema G.Skill Ripjaws... Stavljen Corsair Venegance.

- Pošto Crucial M4 64GB SSD kod nas nema (vjerojatno se može nabaviti, ali nije toliko bitno za ovaj topic), uzeo sam od OCZ-a Vertex 3 60 GB koji se pokazao vrlo zadovoljavajućim u toj kategoriji.

- Zanemario sam njihov Blu-ray burner (privremeno) kao i periferiju.

0 0 hvala 0
14 godina
TechSpot Enthusiast's PC

Ustedio bi pare na kucistu, te ako ti netreba taj Xonar izbacio i njega te ostao na integriranoj zvucnoj, a uzeo bolju graficku.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.3.2012 1:37 (micr0).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: TechSpot Enthusiast's PC

Evo jedna sa svime, nadam se da nisam previše prekoračio, stavio sam čak i zvučnu, pa ako je previše izaci optiku, jer vidim da imaš u planu kasnije uzeti blu-ray. Također, može se uzeti i slabije napajanje, ali mislim da je dobro ostaviti prostora za eventualno još jednu grafiku, pa ako misliš da ne treba upikneš neki cooler za tu razliku, na tebi je.

Portio Portio
heilige
15 godina
neaktivan
Re: TechSpot Enthusiast's PC
Xash kaže...

Evo jedna sa svime, nadam se da nisam previše prekoračio, stavio sam čak i zvučnu, pa ako je previše izaci optiku, jer vidim da imaš u planu kasnije uzeti blu-ray. Također, može se uzeti i slabije napajanje, ali mislim da je dobro ostaviti prostora za eventualno još jednu grafiku, pa ako misliš da ne treba upikneš neki cooler za tu razliku, na tebi je.

Da, ovo je OK konfa, pogotovo zbog G.Skill-a i Mushkinovog SSD-a, ali vidi, ovdje se ne radi o budžetu i onome što se može kupiti za neku cijenu. Ja jednostavno pokušavam ustanoviti koja konfigracija je trenutno best buy pod uvjetom da zadovoljava optimalne performanse u gamingu, svakodnevnom radu, čak i nekom poluprofi graphics worku. Dakle, to može biti i konfa od 4k kuna ako zadovoljava navedene uvjete, ali može biti i ova od 8k...iskreno, ne znam. Zato sam i otvorio topic da malo diskutiramo :)

Evo ima jedna stvar u koju sam 99,99% siguran, a to je i5-2500K procesor koji prema svima kriterijima pruža najviše za tu cijenu (uzmimo za primjer ovaj omjer i5:cijena>955BE:cijena).

Pitanje je sad jesu li i ostale komponente navedene gore u istom pozitivnom omjeru performanse/cijena naspram svojim konkurenata?

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.3.2012 13:47 (buraas).
15 godina
neaktivan
TechSpot Enthusiast's PC

Evo prošlo je više od 3 mjeseca od zadnjeg updatea, a u međuvremenu je izašao Ivy Bridge, nove kartice iz nVidie (doduše ne još kod nas) i nekoliko novih chipsetova od kojih se izdvaja Z77 gdje se Asrock pokazao vrlo dobrim sa svojom Extreme6 pločom (također još nedostupna kod nas).

Uglavnom, ovo je nova optimalna konfiguracija od Techspota namijenjena multitaskingu, gamingu i poluprofi grafičkom dizajnu:

http://www.techspot.com/guides/buying/page4.html

Thoughts?

P.S. Isplati li se kupovati PC preko npr. Newegg-a u slučaju da cijena prelazi recimo 2.000$, a imajući na umu da se oprema može oštetiti prilikom transporta te da je puno teže iskoristiti garanciju u slučaju malfunkcionalnosti?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice