Što uzeti

poruka: 11
|
čitano: 984
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Što uzeti

ma vec neko vrijeme nisam upoznat sa svijetom komponanata i što je bolje uzeti, jeftinije isplatljivije itd.

pa vas pitam koju bi ste mi grafičku preporucili do 1300 kn? i kod kupnje novog rama dal se mora uzeti ista vrsta(tvrka tip) ko i prijašnje ili je to samo optimalno?

i sad trenutno imam nvidijinu grafu GF8800GTS

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.8.2009 21:31 (mojopack).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Što uzeti

za rame je bitno da su na istoj frekvenciji

proizvođac nebitan

ATI rješenje

nVIDIA rješenje

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy, http://doxyzagorec.mybrute.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Što uzeti
mojopack kaže...

ma vec neko vrijeme nisam upoznat sa svijetom komponanata i što je bolje uzeti, jeftinije isplatljivije itd.

pa vas pitam koju bi ste mi grafičku preporucili do 1300 kn? i kod kupnje novog rama dal se mora uzeti ista vrsta(tvrka tip) ko i prijašnje ili je to samo optimalno?

Kod RAM-a tip mora biti isti, a bilo bi dobro da bude i od istog proizvođača kao i stari moduli.Također bi bilo dobro da ne miješaš jednostrane i dvostrane module.A za grafičku karticu - reci koji imaš procesor i napajanje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.8.2009 21:26 (Izzy).
17 godina
mojopack kaže...

Do 1300 kn možeš uzeti ATi Radeon HD4870.

Kod kupnje rama je optimalno da su isti moduli za dual channel (dakle ista tvrtka, brzina i veličina).

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock i metal glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
Izzy kaže...
mojopack kaže...

Kod RAM-a tip mora biti isti, a bilo bi dobro da bude i od istog proizvođača kao i stari moduli.Također bi bilo dobro da ne miješaš jednostrane i dvostrane module.A za grafičku karticu - reci koji imaš procesor i napajanje.

procesor Intel Quad q6600 2,4 ghz po jezgri a napajanje 500w

16 godina
mojopack kaže...

procesor Intel Quad q6600 2,4 ghz po jezgri a napajanje 500w

Koja je marka napajanja?Ovo je po meni najbolji izbor, iako je malo skuplja.Eventualno bi mogao malo OC-ati procesor, zaokružiš na 3 GHz (ako hoćeš i znaš).

17 godina
neaktivan

bio sam cuo da mjenjanje cipove moze dos s*ebati komp ak sam prije imo nvidiju a sad cu imat problema sa kompom?

i jeli ovo dobar izbor za hard http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=5911

17 godina
mojopack kaže...

bio sam cuo da mjenjanje cipove moze dos s*ebati komp ak sam prije imo nvidiju a sad cu imat problema sa kompom?

i jeli ovo dobar izbor za hard http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=5911

Dobar je hard. WD je pouzdana marka.

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock i metal glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan

bio sam cuo da mjenjanje cipove moze dos s*ebati komp ak sam prije imo nvidiju a sad cu imat problema sa kompom? na to me dost upozoravaju i to me dost brine i jos pitanje stavim novu grafu upalim komp i šta prvo zbrisem stare nvidia drivere pa onda instaliram nove atijeve il?

16 godina
mojopack kaže...

bio sam cuo da mjenjanje cipove moze dos s*ebati komp ak sam prije imo nvidiju a sad cu imat problema sa kompom? na to me dost upozoravaju i to me dost brine i jos pitanje stavim novu grafu upalim komp i šta prvo zbrisem stare nvidia drivere pa onda instaliram nove atijeve il?

Kakvi čipovi?Pojasni malo.

Ako si prije imao nVidijinu karticu i zamijeniš je sa Atijevom i obratno, nećeš imati nikakve probleme.Najbolje ti je dok još imaš staru grafičku, upali računalo i izbriši stare drivere i resetiraj računalo.Nakon toga ugradi novu karticu i instaliraj nove drivere i resetiraj računalo.A za temeljitije brisanje drivera možeš iskoristiti ovaj program.Ima ih još, pa ih potraži, ako te zanima.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.8.2009 22:16 (Izzy).
17 godina
neaktivan

ja se odlucio na hd4890 valjda sam dobro izabrao hvala na pomoci

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice