SLI konfiguracija

poruka: 20
|
čitano: 2.351
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
SLI konfiguracija

bok

imam 2 grafičke: Asus En7300GT silent/htd/256m/a i Sparkle 9800GT 512DR3-HPL

obje su SLI ready

zanima me dal bi mogo ubost ovu matičnu Asus M3N-HD/HDMI i dal bi na njoj ove 2 grafičke radile kak spada u SLI modu.. tj. dal neko zna neke poznate probleme?

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2009 13:22 (Brduclek).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: SLI konfiguracija
Brduclek kaže...

bok

imam 2 grafičke: [url=http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=vMirt9ip8gLs73AZ&templete=2]Asus En7300GT silent/htd/256m/a[/url] i [url=http://www.sparkle.com.tw/product_detail.asp?id=71&sub_id=212]Sparkle 9800GT 512DR3-HPL[/url]

obje su SLI ready

zanima me dal bi mogo ubost ovu matičnu [url=http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=izFQDwwPZxUK0wcU] Asus M3N-HD/HDMI[/url] i dal bi na njoj ove 2 grafičke radile kak spada u SLI modu.. tj. dal neko zna neke poznate probleme?

Hahaha pa nemožeš spojit 7300gt sa 9800gt, a da i možeš dobit dobio bi manje fps-a nego sa 9800gt samom.

EDIT: više o sli-u kroz SLI FAQ kojeg je napravio naš član foruma.

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2009 13:16 (Hyperion).
16 godina
neaktivan
SLI konfiguracija

aha... a 2 ove sparkleove bi išle na toj matičnoj?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
Brduclek kaže...

bok

imam 2 grafičke: [url=http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=vMirt9ip8gLs73AZ&templete=2]Asus En7300GT silent/htd/256m/a[/url] i [url=http://www.sparkle.com.tw/product_detail.asp?id=71&sub_id=212]Sparkle 9800GT 512DR3-HPL[/url]

obje su SLI ready

zanima me dal bi mogo ubost ovu matičnu [url=http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=izFQDwwPZxUK0wcU] Asus M3N-HD/HDMI[/url] i dal bi na njoj ove 2 grafičke radile kak spada u SLI modu.. tj. dal neko zna neke poznate probleme?

Hahaha pa nemožeš spojit 7300gt sa 9800gt, a da i možeš dobit dobio bi manje fps-a nego sa 9800gt samom.

Pa nije smiješno ako čovjek nezna,pametan pita,glup šuti:)

Moljac
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2009 13:14 (warhed).
17 godina
Brduclek kaže...

Kod nvidia-e možeš spojiti samo dvije iste grafičke, ali mogu biti od različitih proizvođača.

Znači 2x sparkle 9800gt ili 9800gt sparkle + 9800gt gainward isto može.

EDIT: oprosti,ali stvarno je smiješno. I malo logički razmišljaj low end kartica stara par godina + mainstream kartica par puta jača od ove nikako neidu zajedno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2009 13:19 (Hyperion).
16 godina
neaktivan
SLI konfiguracija

a ono... nisam baš jako u ovome pa mi to nije predstavljalo neku prepreku...

ok, sad još pitanje dal je ta matična dobra za takvu kombinaciju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Brduclek kaže...

a ono... nisam baš jako u ovome pa mi to nije predstavljalo neku prepreku...

ok, sad još pitanje dal je ta matična dobra za takvu kombinaciju?

Je,ali nvidia-ine matične i to iz ove 7**-e serije su dosta bugovite osim ako se to neradi o 790i sli koja košta 2000kn.

Važnije je dali ti imaš dovoljno jako napajanje i dovoljno jak procesor da iskoristi grafičke.

Ako imaš athlona to ti je full neisplativo jer neiskoristi ni jednu 9800gt do kraja.

16 godina
neaktivan
SLI konfiguracija

imam athlona 64 x2 dualcore 5400+ BE

znači, onda ne druga 9800...

može onda neki prijedlog kak da najbolje iskoristim ovu koju imam?

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2009 13:41 (Brduclek).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Brduclek kaže...

imam athlona 64 x2 dualcore 5400+ BE

znači, onda ne druga 9800...

može onda neki prijedlog kak da najbolje iskoristim ovu koju imam?

imao sam ja 5000+ BE, isti vrag kao tvoj ,ali u paru sa hd4870(nešto jača od tvoje). U igricama sam imao dosta framedropova(zastajkivanje slike,štekanje), samo je veći takt procesora pomogao. Sa tvorničkih 2,6GHz(tvoj je 2,8) sam ga digao na 3,1GHz i tada je bilo malo bolje, no tek sam na 3,3GHz primjetio dosta poboljšanja, ali na tom taktu nije bio stabilan.

Znači probaj clockat procesor što više možeš i to je to. Rađe si kupi phenom-a II. Preporučujem ti X3 720 ili X2 550.

Otkako sam kupio X3 720(3 jezgre na 2,8GHz i clockan je na 3,6GHz) preporodio sam se, dobio sam više fps-a(sličica u sekundi) i framerate je puno stabilniji.

EDIT: Phenom II u kombinaciji sa jednom 9800gt dobije više fps-a nego athlon x2 u kombinaciji sa dvije 9800gt garantirano.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2009 13:54 (Hyperion).
16 godina
neaktivan
SLI konfiguracija

digo sam na 3,2

i radim dosta 3D modele, ne igram tak puno pa mi malo slabije vuče dok je puno poligona..

al problem je grafičke kaj se grije malo pretjerano... skoči do 85 stupnjeva pa se onda komp smrzne -.-

trebam neki dodatni cooler nabavit... mislio sam ovaj Accelero twin turbo

bi to bilo ok?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Brduclek kaže...

digo sam na 3,2

i radim dosta 3D modele, ne igram tak puno pa mi malo slabije vuče dok je puno poligona..

al problem je grafičke kaj se grije malo pretjerano... skoči do 85 stupnjeva pa se onda komp smrzne -.-

trebam neki dodatni cooler nabavit... mislio sam ovaj Accelero twin turbo

bi to bilo ok?

Bolje ti je uzet scythe musashi.

16 godina
neaktivan
SLI konfiguracija

ok, nije puno skuplji...

kolko je glasan/tih i kolko jak?

tj. dal neko ima iskustva s njim

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Brduclek kaže...

ok, nije puno skuplji...

kolko je glasan/tih i kolko jak?

tj. dal neko ima iskustva s njim

Ja ga imam, vjeruj mi neće ti on stvarat buku.

Ništa se nečuje, samo strujanje zraka i to tek pri najvišim okretajima.

16 godina
neaktivan
SLI konfiguracija

ok, puno fala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Brduclek kaže...

Tvoja izabrana matična (ASUS...) ima  na sebi "Integrated NVIDIA GeForce® 8 Series GPU" i u suradnji sa 9800 može raditi samo u Hybrid power režimu (u principu ugasi ti grafičku dok si na desktopu i pali je kada pokreneš 3D). To štedi struju i smanjuje zagrijavanje.

Ploča je sasvim ok, stigneš promijeniti i proc i dodati novu (još jednu) grafičku kada god budeš htio. Zaboravi na onu staru 7xxx

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2009 15:24 (Zura).
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
Brduclek kaže...

. mislio sam ovaj Accelero twin turbo

bi to bilo ok?

Bolje ti je uzet scythe musashi.

Ja bih ostao na Acceleru.. mrak kuleri i imaju bolje karakteristike od scyte mušašija. (pogledaj protok zraka kroz jedan i kroz drugi uz istu brzinu vrtnje ventilatora pa usporedi)

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2009 15:27 (Zura).
16 godina
neaktivan
SLI konfiguracija

za matičnu budem vidio... ipak iziskuje više para ak ću mjenjat proc i dodavat grafičku...

a za cooler stvarno, mushasi je na 28cfm, a accelero na 40... možda onda ipak bolje to uzet

samo, piše da se mushasi ugrađuje tak da se miče stock cooler, al kolko sam skužio accelero ide na njega... il sam krivo skužio?

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2009 15:51 (Brduclek).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Brduclek kaže...

samo, piše da se mushasi ugrađuje tak da se miče stock cooler, al kolko sam skužio accelero ide na njega... il sam krivo skužio?

Kod accelera je ista procedura: skinuti ventilator i hladnjak sa grafičke i staviti mrcinu (accelero) gore.. Pripazi, jer ako to radiš na novoj grafi onda gubiš garanciju.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2009 16:54 (Zura).
16 godina
neaktivan
Brduclek kaže...

za matičnu budem vidio... ipak iziskuje više para ak ću mjenjat proc i dodavat grafičku...

Gle.. tvoj proc je AM2? zar ne? Ta matična ga podržava. Grafičku pikneš onu 9800GT i to je to.

Kad se odlučiš za dalje imaš opcije:

- novi proc (AM2+)

- kuler za grafičku ako ti baš smeta ovaj stock kuler

- još jedna grafička (mada ovu opciju je bolje izabrati najzadnju kad već pikneš bolji proc)

16 godina
neaktivan
SLI konfiguracija

da, znam, al velim, novi procesor košta ipak malo više, ak oću kupit nekaj kak spada...

budem radio kroz ljeto pa se nadam onda od toga ubost neki jači

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice