Slaganje Silent PC-a zaključana tema

poruka: 9
|
čitano: 3.475
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Slaganje Silent PC-a

Trenutno sam u fazi slaganja radnog/home PC-a za CAD, 3ds Max kao i audio obradu...
Potrebno je da bude tih i da ne zuji.

Od komponenata imam:

Intel Core i7-3770K 4x3.5GHz 8MB-L3 Turbo/HT/IntelHD Sock1155 (IvyBridge)

8 GB RAM - Samsung DIMM 2x4GB, DDR3-1600, CL11

Seagate Desktop HDD ST1000DM003 - 1TB 7200rpm 64MB 3.5" SATA600

Planiram nabaviti jos plocu, kuciste, napajanja, monitor, graficka, cpu cooler... 

1. Ploca 

http://www.asus.com/Motherboards/Z77A/ 

http://www.eteknix.com/asus-z77-a-z77-motherboard-review/

Za cca 80e solidna ploca, moze po potrebi i proc solidno da se overclocka. Ako ima bolja moze prijedlog

2. Kuciste

Fractal Design Define R4 ili 

Nanoxia Deep Silence 2 Midi Tower ATX ili ???

3. Napajanje

Koliko snažno da bude? 520W ili vise ?

Razmišljao sam o Seasonic Platinum-520 Fanless 520W ATX modular passiv

ili BE QUIET Dark Power Pro BQT P10 (650W, 750W,...) ili prijedlog?
Bitno da je tiho i da ne zuji !

4. Cooler za proc. - Noctua NH-D14 ?

5.  Monitor - Dell UltraSharp U2713HM, 27", AH-IPS Panel, 2560x1440 ?

6. Graficka -  nesto sa pasivnim hladjenjem
Gainward GeForce GTX 760 Phantom 2GB GDDR5 PCIe 2xDVI/HDMI/DP Retail

ili  EVGA GeForce GTX 650 Ti Boost Superclocked 2GB GDDR5 2xDVI/HDMI/DP PCIe,

EVGA GeForce GTX 660 SuperClocked 2GB GDDR5 2xDVI/HDMI/DP PCIe - Retail

7.  Logitech Wireless Combo MK520 Desktop Set ili Lenovo Ultraslim Plus ?

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.11.2013 16:11 (Intel-i7).

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Slaganje Silent PC-a
Na tvom mjestu bi odabrao za sistemski disk SSD (kapacitet odaberi prema raspoloživim sredstvima). Za navedene radnje bi uzeo 16 GB RAM-a, mada ni 8 nije premalo.
Stručnjak za odmaganje...
12 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
Na tvom mjestu bi odabrao za sistemski disk SSD (kapacitet odaberi prema raspoloživim sredstvima). Za navedene radnje bi uzeo 16 GB RAM-a, mada ni 8 nije premalo.

Da, razmisljao sam i o SSD disku, Samsung SSD 840 EVO Series 120GB 2.5" MLC SATA600 - oko 90€

Do sada nisam koristio SSD, pa ne znam kakva je stvarna razlika... dali se toliko osjeti u radu, tj. vrijedi li jos ulozeni 90e.

15 godina
Itekako da se osjeti. Tek sa SSD-om računalo poleti. Jako puno koristim CAD (više koristim 2D ali radim i u 3D) i promjena HDD-a za SSD mi je preporodila računalo.
17 godina
Slaganje Silent PC-a

I oprezno s forsiranjem pasivnih komponenti, i dalje ti je potreban ventilator (bolje dva), koji će tjerati zrak kroz kućište. i7 za rad u ovim programima će se grijati, grafika i napajanje možda, ovisno što i kako radiš. Kao što je mario rekao, SSD, osim toga, sve pet.

Gledam te!

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

I oprezno s forsiranjem pasivnih komponenti, i dalje ti je potreban ventilator (bolje dva), koji će tjerati zrak kroz kućište. i7 za rad u ovim programima će se grijati, grafika i napajanje možda, ovisno što i kako radiš. Kao što je mario rekao, SSD, osim toga, sve pet.

OK, nabavim onda SSD kao sistemski disk a ovaj upakovani od 1TB za podatke.

Sto se tice pasivni komponenti (napajanje i graficka) mislim da oba kucista fractal/nanoxia imaju ventilatore i time je protok zraka ukljucen.
Cijenovno su tu, izolacija isto... sad koji odabrati?

17 godina

Iskreno, nemam pojma. Baci oko i na

http://www.silentpcreview.com/article75-page5.html

Koliko vidim, nemaju testirana ova tvoja dva, ali imaju prethodne verzije. Možda Antec P183?

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.11.2013 17:16 (Veliki Brat).
15 godina
Slaganje Silent PC-a

Što se buke tiče, ukoliko odabereš ovaj hladnjak za procesor i neku od navedenih grafičkih kartica rješio si veliki dio problema s bukom. Često puta se korisnici zeznu pa nakrcaju svu silu ventilatora po kućištu, to je dobro za temperaturu ali loše za buku (buka od više izvora se zbraja pa na kraju imaš veću buku od one koja je deklarirana na najbučnijem ventilatoru). Odaberi neko od boljih napajanja, ima deklariranu buku koja je stvarno takva kako je dekalarirana. Kod odabira kućišta odaberi ono koje ti omogućava ugradnju 120 ili 140 mm ventilatora (sprijeda i otraga). Prema kućištu nabavi dva ventilatora (120 ili 140 mm) i ugradi jednog sprijeda i jednog otraga i to bi trebalo biti to. Ne očekuj grobnu tišinu ali računalo ti neće biti bučno. Ukoliko želiš stvarnu tišinu i dobro hlađenje, razmisli o kvalitetnijem vodenom hlađenju.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Slaganje Silent PC-a

Iskoristi jednu od sticky tema u ovom podforumu.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | PSN - Danny_HR85

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice