Sklapanje PC konfiguracija zaključana tema

poruka: 38.051
|
čitano: 4.955.586
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Sklapanje PC konfiguracija
Cricket kaže...

Pozdrav ljudi vidim da ima vas koji znate slagat konfe pa me zanima šta mogu dobit za 6500kn.
Neko bolje napajanje jer sam sa time imao puno problema...
Najjeftiniji optički čitač jer ga vjerovatno neću gotovo nikada koristiti. 
Hvala unaprijed :) 

Edit: Ako može komponente iz adm-a :D 

Evo jedna od mene malo prelazi cifru ali je odlicna konfa

13 godina
neaktivan
Sklapanje PC konfiguracija
Pozdrav svima, ovako treba mi konfiguracija do 12000kn sa ili bez monitora (mozda bi se dalo skupit jos oko 200eura extra za monitor ako je bas potrebno) po mogucnosti u linksu ili ako postoji jos neki normalan shop u Rijeci(u prijevodu racionalnih cijena). Prvobitni plan je bio: http://www.ditech.at/artikel/PCDN6V8/PC-System_-_dimotion_Modena_N6V8.html#m=details (imam rodbine tamo pa se da dopremit) ali nekako nisam siguran dali je to najbolja opcija + frend kaze kako je ta micro maticna losa. Dali se moze sklopit sta bolje za te novce ili da ipak to narucim. Help plz I hvala puno unaprijed.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ofc ne mora biti nuzno shop u Rijeci ako imaju dostavu. Sorry za extra thread ali neda mi edit text ;)

0 0 hvala 0
15 godina
LycusXX kaže...
Pozdrav svima, ovako treba mi konfiguracija do 12000kn sa ili bez monitora (mozda bi se dalo skupit jos oko 200eura extra za monitor ako je bas potrebno) po mogucnosti u linksu ili ako postoji jos neki normalan shop u Rijeci(u prijevodu racionalnih cijena). Prvobitni plan je bio: http://www.ditech.at/artikel/PCDN6V8/PC-System_-_dimotion_Modena_N6V8.html#m=details (imam rodbine tamo pa se da dopremit) ali nekako nisam siguran dali je to najbolja opcija + frend kaze kako je ta micro maticna losa. Dali se moze sklopit sta bolje za te novce ili da ipak to narucim. Help plz I hvala puno unaprijed.

i5 3570k.....2099 kn

ASROCK z77 PRO4......1029 kn

7950 XFX....2899 kn x2

G skill ares 8gb......429 kn

HDD 1tb.......749 kn

SSD 60gb......609 kn

HAF 912+.....639 kn

XFX 550w......599 kn

11951 kn

http://www.youtube.com/watch?v=DP71Uv40Umk&feature=related
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.7.2012 21:50 (nbafan).
14 godina
neaktivan

Pogledaj malo bolje, ploča je užasna za CF/SLi.

OutlawZ NiGGa, 2Pac R.I.P (Rap is Pac) ||| Music As A Weapon!
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.7.2012 21:53 (donator_bubrega).
16 godina
neaktivan

Evo Lycusx (nbafan napisao je da ne treba biti nuzno u Rijeci ako shop ima dostavu).

Odlican procesor i5 3570K koji je hladen sa Spire Thermax II, maticna koja ce skoro pa odlicno iskoristiti CFX 7870, 8GB Kingston HyperX memorije, napajanje koje ce bez muke drzati PC, odlicno i prozracno kuciste, 180GB SSD, 1TB caviar green za storage, sada samo nisam siguran za regulaciju napona na ploci, ali mislim da je dobra jer kosta 1350Kn.

BF3 nick: herdjuro
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo jedna sastavljena u Portio i ADM. 

Ukupna cijena je 11107kn.

Imas odlicnu graficku koja je sasvim dovoljna za ovaj monitor koji je takodjer jedan od najboljih i graficka ima odlican hladnjak i vrlo tih sa kojim ces moci vrlo dobro kloakti grafu. Imas solidan hladnjak za proc . Proc je odlican sa solidnom plocom na kojoj ces ga moci klokati. Imas dovoljno RAM-a za sve danasnje igre.

ADM ADM
Portio Portio
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Cricket kaže...

Pozdrav ljudi vidim da ima vas koji znate slagat konfe pa me zanima šta mogu dobit za 6500kn.
Neko bolje napajanje jer sam sa time imao puno problema...
Najjeftiniji optički čitač jer ga vjerovatno neću gotovo nikada koristiti. 
Hvala unaprijed :) 

Edit: Ako može komponente iz adm-a :D 

izvoli...

15 godina
LycusXX kaže...

izvoli.

adm.hr  besplatno slaganje i dostava

13 godina
neaktivan
Master11 kaže...
Jean-Luc Picard kaže...
Mitch kaže...
Sve super!

Nemre bolje, jedino ako mozes protegnut 300 kn do Z77 Extreme4, drugo nista.

Več i sad sam malo prešao budžet, al ako stari pripomogne, onda ću uzet tu...

A kanis li se OC-om baviti???

Da al ne odmah, za sad će bit dovoljno. Vjerojatno pitaš zbog cpu coolera, imam doma Thermaltake Contac 16 tako da mi ne treba cooler

Engage...
13 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...
Jean-Luc Picard kaže...

Pozdrav ljudi. Kupujem novi komp, nešto sam složio no nisam baš neki expert, pa bi volio vaša mišljenja i prijedloge što izmjeniti.

Unaprijed zahvaljujem...

Izvoli:

x1 AsRock Z77 Extreme4 S1155

x1 Intel Core i5-3570K Ivy Bridge

x2 Transcend RAM 1x 4096Mb, 1.333MHz

x1 Sapphire HD 7850 2Gb GDDR5

x1 WD Caviar Green 2Tb, SIII, 64Mb

x1 OCZ Vertex III 60Gb, SIII, Sync NAND

x1 XFX Core 550 PSU

x1 Zalman Z9 Plus Mid Tower Case

x1 Scythe Katana III

7.766,89 Kn, ADM

Ploča sa odličnom multimedijalnom podrškom kao i DIGI VRM 8+4PPD-om, Ivy procesor, 8Gb memorije, vrhunska kartica, OC verzija se ne isplati kad se ova odlično clocka, 2Tb HDD za storage i brz, sinkronin SSD za OS, jako napajanje (možda mali overkill), best-buy kejs i cooler za zavidnu dozu tišine.

Hvala, uzet ću ovo, al bez coolera. A o kučištu sam dvoumio između Z9 i Z11, stavio sam Z11 samo zbog estetskog dojma i usb3...

Engage...
13 godina
neaktivan
Proizvod(i)
DELL U2312HM 23in wide 1920x1080 IPS matrica, crn, 8ms
Zalman Z11 Plus mid tower case. 260(W) x 498(H) x 525(D)mm
Napajanje CORSAIR 650W, TX Series, ATX12V v2.31
DVD upisivač LG GH22NS, DVD±RW, 22x DVD±R ,8x DL , 40x CD-R
Corsair SSD 120GB, Force GT, 555 MB/s sequential read, 515 MB/s
HDD WD 1TB, WD10EARX, SATA III, 64MB Cache, WD Caviar Green, Co
DDR3 8GB (2x4GB) Corsair, 1600Hz, 9-9-9-24, Blue, CMZ8GX3M2A1600
MSi R7970 3GB DDR5 Light. TwinFrozr IV
Procesor Intel Core i5-3570K 3.4GHz,Socket 1155, box
Asrock Z77 Performance - Intel Z77, ATX, Premium Gold Caps

Evo odlucio sam se za ovo,cijena je 12.200 total sa monitorom, mozda naknadno jos hladenje I dodatnu graficku ali za sada ovo bi trebalo biti odlicno. Puno hvala svima, odlicni ste :-)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kupujem  novu konfu za 3700 kn bez hdd i citaca . Imao sam puno prijedloga i puno pitanja . I tako sam od tih svih odgovora dosao da krajnje konfe . Uzimam iz portia i također pitam jeli portio siguran. Slozio sam ovo  :

Cpu: Intel Core i5 2400 box, s. 1155, 3.10 ghz , 7 mb ,QuadCore 

Mbo: Gigabyte GA-H61M-S2PV , IH 6 , S 1155 

Ram : Kingston 4 gb ddr3 

Gpu : XFX AMD Radeon HD 6850 1gb 

Psu : 460W , LC POWER SILENT GIANT , 140 MM VENT 

Kuc : CM Centurion 5 II  

3621 , 94 KN Portio.hr 

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.7.2012 7:39 (XxX-David).
16 godina
neaktivan

da, cuo sam da oni to dobavljaju iz linksa i ima garanciju kod njih.. sad neznam da li je to istina, al mora biti sigurno ;)

[url=http://profile.xfire.com/igorrasic][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/sh/type/2/igorrasic.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

A sto kazete na konfu da uzmem ili ne ? 

16 godina
neaktivan

kolko love, tolko muzike.. bit ce ti dobro za igrice..

[url=http://profile.xfire.com/igorrasic][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/sh/type/2/igorrasic.png[/img][/url]
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.7.2012 8:35 (Rasho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
14 godina
neaktivan
VALVE kaže...

Evo ovako sam ja zamislio konfu, a sad vi provjerite je li napajanje uredu itd, ali bi volio da Corsair:

• GPU ATI Radeon HD 7970 GDDR5
  • SSD Corsair Force III 120GB S-ATA III
  • Corsair Graphite White Editon 600T
  • CPU Intel i5 3750K 3.4 GHz quad core
  • WD Caviar Blue 500GB-1GB
  • PSU Corsair TX550M
  • RAM DDR3 Corsair Vengeance 4GBx2 1866MHz CMZ8GX3M2A1866C9
  • MBO AsRock Z68 EXTREME3 GEN3
  • CPU hladnjak TherMAx Spire III

Može li umjesto ovog napajanja ići  AX650, jer želim radi cable menagmenta, a bojim se da nije previše snage da ne sprži komponente.

Tražim starije BUG-ove...na PP...Inače gledam samo nedjeljom u kristalnu kuglu(xxx-man ne radi tada), i vidim vaše komponente :D
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.7.2012 12:56 (VALVE).
14 godina
neaktivan

Može li mi netko reći koje sve tvrtke u Hrvatskoj nude uz dostavu i spajanje konfiguracije?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
miško95 kaže...

Može li mi netko reći koje sve tvrtke u Hrvatskoj nude uz dostavu i spajanje konfiguracije?

ADM.hr

Kalko1212 ingame
16 godina
VALVE kaže...

Može li umjesto ovog napajanja ići  AX650, jer želim radi cable menagmenta, a bojim se da nije previše snage da ne sprži komponente.

Mozes uzet i AX650 , a prejako napajanje nemoze nikakvu stetu napravit komponentama !

Music As A Weapon !!
16 godina
neaktivan
Osim ako je, naravno loše, ali nemaš brige s tim Corsairom
14 godina
neaktivan
Filemona kaže...
Osim ako je, naravno loše, ali nemaš brige s tim Corsairom

Baš nešto čitao user reviewe na neweggu i mnogima je napajanje došlo DOA i nekome se ni fan nije vrtio no valjda je to bio loš batch iz kojeg su ljudi dobili jedino me brine to što su ti reviewi par dana stari.O napajanju najveće pohvale i sve,osobito 80 gold koji nije samo naljepnica samo pazite da ne dobijete loš primjerak.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
15 godina
neaktivan

Zdravo,

Imam zamolbu za sklapanjem konfiguracije.

Dakle, ideje su:

• Kompletna konfiguracija, zajedno sa periferijom (monitor, tipkovnica, miš, zvučnici)
  • Dva monitora, veličina dijagonale nije toliko bitna, nešto kvalitetno s IPS matricom, pretpostavljam (bilo bi lijepo da imaju mogucnost mounta na držaće)
  • Bežični tipkovnica i miš, nešto u stilu Logitechovog MX Revolutiona
  • Zvučnici samo da sviraju, budu lijepi i traju
  • Kučište čistih linija, prozračno i s dovoljno mjesta, recimo u stilu Fractalovog Definea XL
  • Možete po želji uključiti dodatne hladnjake, ventilatore itd.
  • Po mogućnosti, modularno napajanje, da to i iznutra liči na nešto :P (edit)

Namjena konfiguracije je uglavnom grafički i web dizajn (dakle, Adobe-evi alati, Photoshop, Illustrator i slično) te povremeno igranje.

Okvirna suma koju sam u mogućnosti izdvojiti je oko 15.000 kn, ali nije zapisana u kamenu (u gotovini, tj. virmanom).

Hvala unaprijed =)

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.7.2012 15:38 (tripl3).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
tripl3 kaže...

Zdravo,

Hvala unaprijed =)

izvoli...

adm.hr

13 godina
neaktivan

Pozdrav,

htio bih sklepati konfiguraciju za cca. 4500kn bez monitora.

Računalo će koristiti za malo intenzivniju upotrebu Photoshopa i Lightrooma (rad sa RAW fajlovima), multimediju i surfanje.

Igrice ne igram.

Razmišljao sam o AMD Phenom II 960T + ASRock 970 Extreme 3, 2x4 GB RAM Corsair 1600, 1TB Seagate Baracuda 7200rpm 64MB i SSD 120 GB OCZ Agility 3.

Za grafičku bih uzeo nešto poput Asus GeForce GT 430 1 GB. 

Neki mi predlažu da uzmem i3 2120 s H61M pločom i bolju grafičku?

Što mislite o konfiguraciji? Kakve su mi mogućnosti kasnije nadogradnje pojedine konfe?

Koje kućište mi preporučate i koje napajanje?

Monitor ću uzeti 27" Samsung T27A300.

Hvala na odgovorima.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
tripl3 kaže...

Zdravo,

Imam zamolbu za sklapanjem konfiguracije.

Dakle, ideje su:

• Kompletna konfiguracija, zajedno sa periferijom (monitor, tipkovnica, miš, zvučnici)
  • Dva monitora, veličina dijagonale nije toliko bitna, nešto kvalitetno s IPS matricom, pretpostavljam (bilo bi lijepo da imaju mogucnost mounta na držaće)
  • Bežični tipkovnica i miš, nešto u stilu Logitechovog MX Revolutiona
  • Zvučnici samo da sviraju, budu lijepi i traju
  • Kučište čistih linija, prozračno i s dovoljno mjesta, recimo u stilu Fractalovog Definea XL
  • Možete po želji uključiti dodatne hladnjake, ventilatore itd.
  • Po mogućnosti, modularno napajanje, da to i iznutra liči na nešto :P (edit)

Namjena konfiguracije je uglavnom grafički i web dizajn (dakle, Adobe-evi alati, Photoshop, Illustrator i slično) te povremeno igranje.

Okvirna suma koju sam u mogućnosti izdvojiti je oko 15.000 kn, ali nije zapisana u kamenu (u gotovini, tj. virmanom).

Hvala unaprijed =)

Evo...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice