Savjeti za konfu

poruka: 13
|
čitano: 2.115
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Savjeti za konfu

Matična: Gigabyte GA-MA770-DS3
Procesor: AMD Athlon X2 dualcore 5400+ @ 2.8GHz
Grafička: Sparkle 9800GT 512DDR3
RAM: 3GB DDR2 - 1 pločica Kingmax od 1Gb/1066MHz

1 pločica Kingmax od 2Gb/1066MHz

Napajanje: Xilence XP550

e ovako, molio vas koji znate da mi date neke savjete kak izvuć maximum iz ovog u svrhu pokretanja programa za 3D modeliranje (znači, puno poligona, znači maximalni grafički performance) i eventualno igranje nečeg novijeg...

bilokakvi savjeti tipa: kak i kolko overclockat procesor jer je ipak black edition (voltaže za north-south, množitelji i te stvari... ne brinite se za temperature, na procu je scythe koji ga hladi i više neg dobro), kak konfigurirat rame (dok sam imal 2 pločice od po 1Gb, radile su u dual channelu na 800MHz; sad su u singleu također na 800, al kolko znam to je radi procesora), možda ak se da kaj napravit s grafičkom da vuče bolje (u pon idem po accelero twin turbo cooler za nju pa isto temperatura neće bit problem) i takve stvari... zahvalan sam na svemu

ako treba još koja karakteristika, recite pa dopišem...

generalno mislim da je napajanje ok jer mi je prije koji mjesec roknulo staro pa sam stavio ovo od 550W, znači novo je i dosta jako

10x

p.s. i da, može i neki prijedlozi kaj bi trebalo mjenjat da bolje funkcionira sve skupa. čim manje izmjene, to bolje :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.6.2009 19:59 (Brduclek).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Savjeti za konfu

imaš 2 izbora:OC-ati procesor,RAM i grafičku ili zamjeniti neku komponentu,pošto je grafička zasad dobra,po meni bi trebao eventualno zamjeniti procesor i zamjeniti pločicu RAM-a

Kingmax DDR2 2GB 1066 mhz + AMD Athlon 7850 BE = 675 kn ili možda da staviš procesor AMD Phenom 2 X2 550 i RAM koštaju 970 kn

90% forumaša ima u potpisu nešto sa 90% ovoga i 10% onoga,ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis.Ko zna da ne zna - najveći je

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Savjeti za konfu

stavit 4 gb makar je 32-bitni sistem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Savjeti za konfu
Brduclek kaže...

ne brini,ako imaš Vistu SP1 ili SP2 prepoznat će ti svih 4GB (XP prepoznaje oko 3.5GB),ali sistem će moći koristiti nekih 3.2-3.6 GB,znači većina RAM-a će biti iskorištena,a i radit će u Dual channelu

90% forumaša ima u potpisu nešto sa 90% ovoga i 10% onoga,ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis.Ko zna da ne zna - najveći je
16 godina
neaktivan
Savjeti za konfu

pa super onda

imam win7... valjda i na njima šljaka to

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
pod009 kaže...
Brduclek kaže...

ne brini,ako imaš Vistu SP1 ili SP2 prepoznat će ti svih 4GB (XP prepoznaje oko 3.5GB),ali sistem će moći koristiti nekih 3.2-3.6 GB,znači većina RAM-a će biti iskorištena,a i radit će u Dual channelu

A hoće ti prepoznat i napisat da imaš 4GB, ali koristit će isto... Ne možeš nikako iskoristit sava 4GB na 32-bitnom OS...

16 godina
neaktivan
Savjeti za konfu

niko više nema nikakav savjet? :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Brduclek kaže...

Sve je ostalo u redu.....samo stavi te rame i to je to PoljubacBelji se

16 godina
neaktivan
Razer Mamba kaže...
Brduclek kaže...

Sve je ostalo u redu.....samo stavi te rame i to je to PoljubacBelji se

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.6.2009 11:12 (Brduclek).
16 godina
neaktivan
Savjeti za konfu

pa mislil sam da mi neko veli kak oc-at procesor (množitelji, voltaže i to) jer nisam neki expert pa da ne smrdam nešt

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Savjeti za konfu

Nemoze ti to nitko u par recenica napisat, imas po netu pa i na ovom forumu tutoriale kako, sto i zasto samo se treba malo potruditi i procitati. Vjerovatno postoji i neki specijalizirani za tvoj proc, pa cak i mozda u kombinaciji sa tom maticnom...vidio sam da ima za 5000/5200...ako bas oces direktne savjete odi u odgovarajuci overclocking pdf...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Brduclek kaže...

pa mislil sam da mi neko veli kak oc-at procesor (množitelji, voltaže i to) jer nisam neki expert pa da ne smrdam nešt

imas puste tutorijale kako overclockati procesor i ja sam skuzio...sad znas kako je to lako Smijeh a imas li koji cooler za procesor da bih mogao sto vise overclockati??

16 godina
neaktivan
Razer Mamba kaže...
Brduclek kaže...

imas puste tutorijale kako overclockati procesor i ja sam skuzio...sad znas kako je to lako Smijeh a imas li koji cooler za procesor da bih mogao sto vise overclockati??

scythe shuriken je na njemu tak da to nije problem

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice