Savjeti oko konfiguracije

poruka: 27
|
čitano: 3.706
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozz svima.

Ovako trebam par savjeta oko konfiguracije.Samo komp bez monitora.

Primjena konfiguracije: -Primarna amaterska video obrada...znaci ne montiram svaki dan neki video i slicno...povremeno kad mi zatreba da mogu editirati i smontirati video.      

-Programi  tipa Adobe Premiere elements 9

-Sekundarna primjena sve standardno gledanje filmova,surfanje,eventualno neka igica..ali to je na zadnjem mjestu.

Kriteriji: -Naravno cijena kao uvijek

-Razmisljao za prvu ruku samo Proc,Rame,Maticn i Graficku uzeti,ostalo za prvu ruku imam doma pa bi kasnije nadogradivao konfig samo.

-Napajanje imam kvalitetno 450w ,dva tri sata diska koji sad rade vec taj posao i kuciste s netrebam estetika nije vazna.

-Maticna bi trebala podrzavati USB 3.0

-Graficka bi trebala imati neki izlaz za TV mozda HDMI,na staru graficku trenutno je jos spojen stariji LCD koji ima VGA prikljucak i koji bi ostao i na novoj konfiguraciji.

-CDROM ili DVD mi netrebaju to imam.

Mislim da sam sve vazno naveo ako ne recite pa nadopunim.

-Malo sam guglao i trazio Proc pa sam do sada nasao i dosao do zakljucka da bi mi mozda igrao Intel i5-2400 Sandy Bridge

-Mozda neka Gigabyte Maticna tipa GA-P67

-Rami mozda za prvu ruku nesto 2x2GB pa bi kasnije jos jednom toliko nadogradio nesto mozda tipa ovoga DDR3 4GB (2x2GB) Corsair, 1333MHz.

Eto pa nek mi iskusniji nadopune i savjetuju konfiguraciju.

Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.8.2011 15:14 (Benjamin190).

0 0 hvala 0
14 godina

Koliko novaca tocno imas?

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Savjeti oko konfiguracije

Nije jos nista odredeno...negledam sad na sto dvijesto kuna ako mogu s nadoplatom dobiti bolji komp..

Rekao sam da je za amaterske potrebe tako da nemora biti najbrzi i najjaci...ako mu je malo duze potrebno da obradi to mi je zanemarivo..do sada i sada jos trenutno to isto radim na Pentium 4 dual core 3.0ghz sa 1gb rama...i rijesi to..ali novi s novim adobe mi je postalo tesko...pa bi se bacio malo u trosak..

Sto manje to bolje...mozda ove stvari kaj sam nabrojao za prvu ruku do jedno 2500-3000kn...pa poslje ovo manje vazno nadokupim...

14 godina

Isplati se.Proc se moze clockat,zvijer je,maticna je dobra,rami isto.Grafa je odlicna a na ekran ces ju spojit konvertorom dvi to vga.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kaj nije i5 proc zakljucan na clockanje kolko sam upucen?

14 godina
Benjamin190 kaže...

Kaj nije i5 proc zakljucan na clockanje kolko sam upucen?

K verzije nisu,ove ostale imaju odredeni turbo boost.Taj procesor je zvijer koji sam ti stavia.Ako je previse stavit cu slabiju grafu.

14 godina

Evo za 3000 kuna.Ako mos protegni se na onu konfu ako nemos kupi ovu.Ova ima slabiju grafu.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

A gledam malo to bi bilo to negdje...malo mi je previse...ali nevidim di bi se dalo ustedjeti a da nebi bilo neznam kakvih gubitaka...a i vremenski gledajuci mislim onda jedno vrijeme to opet koristiti ne tak brzo mjenjati pc...

Trenutno ne editiram u HD jos pa mi je i prejaka ali kad udem u HD onda ce mi to neki minimum biti vjerojatno...

Sad jedino neznam dali mi je potreban proc koji mogu clockat buduci da to do sada nisam nikad radio bas..

14 godina
neaktivan

ovaj zadnji kom se odnosio na onu prvu konfiguraciju

14 godina
Benjamin190 kaže...

A gledam malo to bi bilo to negdje...malo mi je previse...ali nevidim di bi se dalo ustedjeti a da nebi bilo neznam kakvih gubitaka...a i vremenski gledajuci mislim onda jedno vrijeme to opet koristiti ne tak brzo mjenjati pc...

Trenutno ne editiram u HD jos pa mi je i prejaka ali kad udem u HD onda ce mi to neki minimum biti vjerojatno...

Sad jedino neznam dali mi je potreban proc koji mogu clockat buduci da to do sada nisam nikad radio bas..

Procesor je medu 3 najjaca na trzistu trenutno,lako se clocka.Za sada ga ne diras jer nema potrebe,prejak je a kad budes tia clockni ga.Maticna ima 2 x usb 3.0 porta.Grafa je dosta dobra.Slozia sam ti drugu jeftiniju opciju.

15 godina
neaktivan
A jeli 2500k puno bolji od 2400k kojeg ja imam?
Intel(R) Core(TM) i5-2400 CPU @ 3.10GHz (4 CPUs), ~3.1GHz,NVIDIA GeForce GTX 460,4096MB RAM,Windows 7 Ultimate 64-bit SP 1
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Gledam i razmisljam..

Uzeo bi ja ovu jacu...samo si razmisljam da bi mozda nesto i rabljeno uzeo...maticnu bi novu..ali proc sam gledao ima rabljeni za 1000kn

14 godina
MR.Boro kaže...
A jeli 2500k puno bolji od 2400k kojeg ja imam?

Nemas 2400k nego 2400,nije puno bolji ali kad se ocne bude dosta bolji.

14 godina
Benjamin190 kaže...

Gledam i razmisljam..

Uzeo bi ja ovu jacu...samo si razmisljam da bi mozda nesto i rabljeno uzeo...maticnu bi novu..ali proc sam gledao ima rabljeni za 1000kn

Onda kupi njega polovnoga,samo pazi na garanciju i to sve.

14 godina
neaktivan

Pise da covijek ima sve racun garanciju kutiju..kolko sam vidio garancija je 3god...on ga ima godinu dana zanci jos jedno 2god bi trebalo imati...

Moram vidjeti...i razmisliti si jos..

Jel ce mi napajanje gurati tu graficku i proc...450w...s dva hladnjaka...do sad nikad problema s njim..

I neznam kak je s ovim novim maticnim p. jel je ovo sa P4 konf napajanje jel pase jos ucijek steker za napajanje 20pin + 4pin ili ide onaj 24+4

I jel mi moze netko objasniti citam al nisam skuzio jos..taj Sandy Bridge pricesor ima u sebi kao graficku nes..umjesto nekadasnjeg chipseta...u kojem pogledu mi je to korisno vazno..

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.8.2011 16:02 (Benjamin190).
14 godina
Benjamin190 kaže...

Pise da covijek ima sve racun garanciju kutiju..kolko sam vidio garancija je 3god...on ga ima godinu dana zanci jos jedno 2god bi trebalo imati...

Moram vidjeti...i razmisliti si jos..

Jel ce mi napajanje gurati tu graficku i proc...450w...s dva hladnjaka...do sad nikad problema s njim..

I neznam kak je s ovim novim maticnim p. jel je ovo sa P4 konf napajanje jel pase jos ucijek steker za napajanje 20pin + 4pin ili ide onaj 24+4

O kojem se napajanju radi?

14 godina
neaktivan

MS PRO 450W ATX P4

I gore sam nadopunio jedno pitanje jos..

14 godina
Benjamin190 kaže...

MS PRO 450W ATX P4

I gore sam nadopunio jedno pitanje jos..

Morat ces minjat napajanje,daleko je to od kvalitetna napajanja.Btw imaju integriranu grafiku s kojom mos odigrat starije igre i reproducirat blue ray filmove.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.8.2011 16:07 (zoharbizo).
14 godina
neaktivan

Skoro pa sam si i mislio...znaci ipak cu premasiti cijenu...

Koje adekvatno napajanje onda?

I ak znas mozda mi pojasniti taj sandy bridge processor cemu sluzi ta integrirana graficka?

14 godina
neaktivan

Ok..a onda kak to sljaka...tipa koristi se grafika procesora a ne koristi se graficka kartica koje je ugradena...ili koristi graficka procesora samo kada imas onboard graficku na maticnoj?

14 godina
Benjamin190 kaže...

Skoro pa sam si i mislio...znaci ipak cu premasiti cijenu...

Koje adekvatno napajanje onda?

I ak znas mozda mi pojasniti taj sandy bridge processor cemu sluzi ta integrirana graficka?

Doda sam napajanje i evo sve je sastavljeno tu.Dostava je besplatna.Novce im moras uplatit u racun.Da,ti procesori imaju integriranu grafiku u sebi,sa njom mozes igrat neke na nizi rezolucijama i detaljima i reproducirat blue ray filmove.Ta integrirana grafika se koristi ako nemas dodatnu graficku karticu,ali ti imas,stavia sam ti hd 6790.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.8.2011 16:12 (zoharbizo).
14 godina
neaktivan

Hvala za sada..

Budem si malo pogledao jos...pa ak me bude jos kaj zanimalo pitam...

16 godina
neaktivan

ja evo zujim ova konfa mi je primamljiva,daj mi reci jel se isplati uzet 2500k ako neplaniram previse nesto ocat ga ?

Vrane nebom šestare
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Ner0 kaže...

ja evo zujim ova konfa mi je primamljiva,daj mi reci jel se isplati uzet 2500k ako neplaniram previse nesto ocat ga ?

Da,ocnes ga za koju godinu kad ti zatriba snage.

16 godina
neaktivan

Imam matičnu ploču http://www.asrock.com/mb/overview.asp?model=p4i65g, procesor Intel Celeron 2400, DDR 400, napajanje MS 400W. Sa najamanje sredstava zamijenio bih MBO sa http://www.asrock.com/mb/overview.asp?model=n68c-s%20ucc, Procesor http://www.klikni.hr/Procesor-AMD-Sempron-LE-145-70885.aspx i 2x1 Gb DDR3 memorije. Dakle sa zamjenom te tri komponente koliko bih osjetio na brzini i općenito mogućnosti računala koje koristim za surfanje, skidanje i konvertiranje videa? Molim savjet.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.11.2011 9:21 (papuk).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
papuk kaže...

Imam matičnu ploču http://www.asrock.com/mb/overview.asp?model=p4i65g, procesor Intel Celeron 2400, DDR 400, napajanje MS 400W. Sa najamanje sredstava zamijenio bih MBO sa http://www.asrock.com/mb/overview.asp?model=n68c-s%20ucc, Procesor http://www.klikni.hr/Procesor-AMD-Sempron-LE-145-70885.aspx i 2x1 Gb DDR3 memorije. Dakle sa zamjenom te tri komponente koliko bih osjetio na brzini i općenito mogućnosti računala koje koristim za surfanje, skidanje i konvertiranje videa? Molim savjet.

Još jednom. "U radno vrijeme".

14 godina
neaktivan

Pozdrav

imam sljedeću konf:

Intel pentium 4 3.06ghz

NVidia Geforce 8600 Turbocache 512 MB

4 GB RAM-a

za matičnu nisam siguran.

Želio bih staviti novi procesor(dual core ako je moguće) i napajanje, kako saznati koji procesor i napajanje bi mi pasalo?

Hvala!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice