Savjet oko slaganja racunala zaključana tema

poruka: 3
|
čitano: 2.365
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Savjet oko slaganja racunala

Pozdrav!

Dakle, dulje vrijeme planiram lagani upgrade racunala, ali sa ogranicenim ˝studentskim˝ resursima to nije moguce bas kako bi htio..

Gledao sam da uzmem novo kuciste posto ovo staro nema neke mogucnosti postavljanja adekvatnog hladjenja, naime neko ˝default˝ kuciste koje je doslo u kompletu da tako kazem, RAM memoriju te neku bolju graficku karticu.

Sada, posto nisam previse upoznat sa hardverom osim sto mi kaze google pretraga pojedine komponente koju uzimam u obzir, zamolio bih vas za savjet.

Dakle, gledao sam kuciste Coolermaster Elite 360,  ili Coolermaster Elite 334U, uglavnom na istu shemu, prvo mi se cini bolje zbog 3 bocna i jednog krovnog slota za ventilator, a i cijena mi je prihvatljiva, 220kn.

Zatim RAM memoriju uzeo bih jos 4GB (imam 2), sada neznam koju ne razumijem se u DDR memorije pretjerano. {#}

Sto se graficke kartice tice, bacio sam oko da se tako izracim na novu GTX 560, iako sa spomenutim studentskim resursima kupnja te kartice nece biti moguca. Kolega mi nudi Ati Radeon HD 4850 karticu za 350 kuna, sad nisam previse siguran koliki je to upgrade od moje trenutne i koliko se isplati..

Dakle, trebao bi mi prijedlog najvise za graficku karticu i ram memoriju prihvatljive cijene. Racunalo mi sluzi uglavnom za gaming, ali nisam previse zahtjevan da bi zelio vrtiti Crysis na ultra high ili slicno, bitno mi je da mi pokrece vecinu igara na medium, uz stabilan fps i temperaturu.

Evo moje trenutne konfiguracije:

Processor:Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E7300 @ 2.66GHz (2 CPUs), ~2.7GHz
Memory:2 GB RAM

Video Card:NVIDIA GeForce 9600 GSO

Napajanje: nisam uz PC do kasnije veceras a ne mogu sa sigurnoscu tvrditi od koliko je W, ali namjeravam upgrade i njega

Ako imate vremena otvoren sam za sve prijedloge, hvala unaprijed {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.11.2012 16:36 (Tegla).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Savjet oko slaganja racunala

pa do 1500 :/

nije neka svota ali nisam previse zahtjevan

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Savjet oko slaganja racunala
TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice