Savjet oko procesora

poruka: 8
|
čitano: 1.317
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Savjet oko procesora

Znaci ovako, imam racunalo staro jedno 3-4 godine, mjenjao sam graficku jedan put i dodao 2 gb rama, medutim i dalje mi ne rade neke zahtjevnije igre, tj fps je ispod 20, makar mislim da bi trebao biti veci prema mojoj konfiguraciji. Zanima me jel bi mi mozda radilo bolje s boljim procesorom ili je kvaka u necem drugom?

Evo moje konfiguracije

4,00gb RAM

NVIDIA GeForce GTS 450 1GB

Intel Core Duo 2.40ghz

u igrama tipa world of tanks mi je fps 20-30 na low settingsima, a trebao bi biti bar 50-60 koliko je kod nekih mojih kolega koji imaju jos manje rama i malo slabiju grafu, al im je procesor donekle bolji od mog.. mozda bi radilo bolje kad bi kupio neki quad?

[center][img]http://fc03.deviantart.net/fs70/f/2011/148/3/0/carnage_by_slegy-d3heqhu.jpg[/img][/center]
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Savjet oko procesora

quad kupi 
koje je napajanje? 

16 godina
neaktivan
Savjet oko procesora

ne kužim ti se ja baš u računala, isto tako nisam ni znao da napajanje može ometat u igranju i radu na računalu

uglavnom sliko sam ti, trebalo bi se sve vidjet

http://upload.slike.com/slike/6eKg9.jpg

možda bi radilo bolje kada bi samo napajanje uzeo?

[center][img]http://fc03.deviantart.net/fs70/f/2011/148/3/0/carnage_by_slegy-d3heqhu.jpg[/img][/center]
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Savjet oko procesora

Imas vrlodobro napajanje i nemoj ga mijenjat ! Ono ne utjece na performanse u igrama ! Kupi neki cetverojezgreni procesor , al si prvo pogledaj dal ti ga maticna podrzava !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Re: Savjet oko procesora
Nemoj trositi novce, prvo probaj overclockirati procesor. Imas ovdje temu na forumu kako se to radi pa malo prouci, proc ide na 3ghz bez diranja voltaze, a sa malo vise znanja moze raditi barem na 3.4
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
14 godina
neaktivan
Savjet oko procesora

Ako imaš novce idi na quad procesor i bolju grafičku karticu (ispod ove dvije nemoj ići), jer ova tvoja je poprilično slaba.

Ako nemaš novce, onda clockaj tog dualca i grafu i skupljaj novce za bolje komponente.

Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Savjet oko procesora

Nemaš potrebe za mijenjanjem napajanja jer sadašnje ti je odlično. Gledaj da uzmeš nekog Core 2 Quada, ako želiš što jeftinije proći to je Q6600 ili neki iz Q8xxx serije, tipa Q8200/Q8300, a ako novac nije velik problem, mogao bi razmisliti i o prodaji postojeće platforme, naravno na njuškalu za veću lovu te kupnje kakve polovne kombinacije Phenoma II X4 + solidna AM2+/AM3 ploča + 4GB RAM-a ukoliko ćeš na ploču s DDR3 (99.9% da bi na takvu išao jer DDR2 su starije - starijih chipsetova, eventualno s DDR2 neka 770/790X/790GX i sl.).

Grafička, u slučaju da je DDR5 ti nije kritična točka uopće, niti išta drugo, već je to isključivo procesor. Grafičku ćeš nadograditi bolju tek kad središ bolji procesor jer ti ionako niti jedna jača grafa ne bi bila iskorištena u potpunosti na tom C2D-u 2.4GHz. Overclockom postojećeg proca nećeš profitirati mnogo u ovom trenutku. OC-aj jedino ako si iznimno kratak s budžetom, toliko da ne možeš izdvojiti ni petstotinjak Kn za rabljen C2Q proc.

To je to.

Svi problemi čine se rješivima ako se ljudi ne svađaju.
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.9.2012 18:09 (Caesar et Brutus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Savjet oko procesora

Skini Cpuz i gpuz da vidimo koji tocno proc imas i koju graficku karticu. Po meni treba prvo overclockirati procesor pa onda vidjeti koliko bi bio pomak u perfomansama a ne odmah bacati novce ako za to nema potrebe. Malo se prouci tutorijal o overclockingu ui par minuta posla da dignes na 3.4Ghz ako je to e6600. Skini ta 2 programa pa da ti se proba pomoci. Najlakse je reci kupi novi proc i nece biti bottlenecka {#}.

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice