RAM - moguć dual channel ili ne?

poruka: 45
|
čitano: 4.677
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RAM? Pomoc

hha,aj nemojte se prepirat,nek mi neko odg na pitanje,ako nije problem ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RAM? Pomoc

itko?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

a koje je zadnje pitanje?

ako je "koju memoriju kupiti za sto manje novca" posto ne znam na koju platformu to sve planiras onda:

http://www.protis.hr/products/details/memorija-ddr3-1333mhz-4gb-2x2gb-kingmax--cl90-128mx8-flfe/38008

najjeftinija (4GB=388kn) je i nista joj ne fali ako neces ici na OC.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.11.2010 8:23 (Commodore).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: RAM? Pomoc
311008 kaže...

Malo si se zavezao za XP 32 bitni, iskreno prije sveg zasto XP i zasto 32 bitni, ako uzimas novu konfu, ubaci 7 micu i to 64 bitnu, ako ti ne trebaju neke stvari iz 7 mice uzmes samo basic platformu i miran si.Na Xp 32 bitnom, kroz nekoliko racunara na kojim sam radio koji su imali 4 gige rama pojavljivao se problem oko prikaza memorije tj prikazuje samo 3.75 ili tu negdje Rama.Mislim shvatam da mozda sad cijepidlacim za 300 mb ali ako vec placas onda mozes barem da to iskoristis do kraja.

Mali EDIT: I da ako vec koliko vidim uzimas pojaku konfu pripazi dobro na proc i na napajanje u sustini predlazem da dobro utvrdis sta uzimas, jaka grafulja trazi jak proc, jake komponente traze mnogo struje, stoga napajanje neko kvaliteno i pojako :)

To nije problem vec je to tako na 32bitnim windowsima. Skroz ste napravili pometnju sa tim ramom. Neko je gore pitao sta ako ima 4 gb rama i graficku od 1 gb rama. Na 32bitnim windowsima prikzaivace ti 3 gb rama jer nije problem u kolicini rama vec u adresnom prostoru. 32 bitni windowsi mogu adresirati max 4 gb rama a tu ulaze i adrese za ram na grafickoj. i prelazak sa 32 bitnih na 64 bitne nije samo povecanje u kolicini rama vec izmedju ostalog i u kolicini rama koji jedan program moze koristiti. Ako imas 3 gb rama na win 32 bitnim jedan program ti moze koristiti samo 2.

:)
15 godina
neaktivan
RE: RAM - moguć dual channel ili ne?
Commodore kaže...

a koje je zadnje pitanje?

ako je "koju memoriju kupiti za sto manje novca" posto ne znam na koju platformu to sve planiras onda:

http://www.protis.hr/products/details/memorija-ddr3-1333mhz-4gb-2x2gb-kingmax--cl90-128mx8-flfe/38008

najjeftinija (4GB=388kn) je i nista joj ne fali ako neces ici na OC.

uzeo sam jedan Seasonic 520GB...

Jeli Athlon II X4 630 2.8 GhZ

Dobar za VAPOR-X HD5770

BTW,onda bi mi ispalo 4500 Kuna,ja se nadao za nekih,3500 (Bez windowsa je 3500- sa windows 7 je 4500)

Neko je reka da za jaku grafu triba dobar proc....za napajanje se ne brinem...samo jesu li graf i proc ok zajedno?

15 godina
protjeran

Procesor ti je sasvim dovoljno jak za iskoristavanje 5770 u gaming svrhe.

Sto se tice cijene sa windowsima i bez, napisao bi ti nesto, ali nije red :), a ti shvati.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ma napisi,ako nista u PM lol,jer sam malo naglup pa ne kontam xDD

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

postoje nacini za besplatno doci do windowsa ali nisu legalni. velika vecina windowsa za kucnu upotrebu u hrvata je piratska, tj. skinuta sa torrenta ili presnimljena od drugih.

eto, u rukavicama

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ae,nisi direktno na nista upira prsom ;)

Kolko je to pametno,s obzirom na to da imam origigi microshaft winblows xp

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Pametno je ako znaš kako i koje win7 instalirat.

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

I nikad ali nikad ne instalirati modifikovane windowse tipa gamers edition, last i sl. Samo nedirnute, identicne originalima.

15 godina
protjeran

Koliko vidim par postova povise u cijenu si uracunao kupovinu windowsa 7. windows 7 je u tvom slucaju puno bolja opcija. gdje ces ga kupiti - tvoja stvar.

ljudi kojima racunalo sluzi za posao, tj. koriste ga u uredima, biroima, poslovnim prostorima... podlozni su kontrolama financijske inspekcije i najbolje im je da imaju legalan soft.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ma ovo je kucni gejmerski/skolski/internetski komp...

U HGspota (Di sam narucia sve osim RAM-a koji cu uzt iz protisa) je win 7 home premium x64 1129 kuna... ja i majka smo se dogovorili da cemo ih uzet dogodine,jer (dok ja ne naucim malo sredjivat sranja i probleme koji se nekad desavaju) ocemo origigi,sa CD-om da imamo dat onom tipu koi ga popravlja lol...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Taj tip koji ga popravlja 99,99% ima dvd od windowsa pa ga ne moras kupovati ako je samo zato ;)

15 godina
neaktivan

Al trazit ce key ili neki racku?

Imam ovaj od XP zalijepljen na kompu

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.11.2010 16:11 (insomniac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice