Radna stanica sa xeonima

poruka: 12
|
čitano: 4.120
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Radna stanica sa xeonima

Bok,

Sastavljam novu radnu stanicu da mi zamjeni 7 godina staru sa 2 Opterona 275 - za 3D crtanje i rendanje. Komp bi imao Xeone e5-2670w...prvo sam mislio e5-4617 (novija sandy bridge jezgra) ali sam skužio da je taj među rijetkima koji ne podržavaju hyper-threading.

Ima li tko da se razumije u Xeone pa da mi pomogne pri odabiru, htio bi 4-6 jezgara i tvornički takt oko 3Ghz. Cijena oko 12000 po komadu.

Druga stvar je nabava, za sada vidim da lab2000 ima full ponudu Xeona, ali razmišljam možda preko špeditera uvesti izvana, samo ne znam gdje uopće tražiti? Tko se bavi distribuciom Intela za Europu?

Komp bi bio baziran na EVGA SR-X najvjerojatnije.

Ako se nađe koji grafičar da si je slagao nešto slično trebao bi savjete

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.10.2012 14:53 (Crayox).

0 0 hvala 0
15 godina
Radna stanica sa xeonima

Pogledaj u Asbisu

A što se tiče ploče, preporuka Supermicro

Let them taste the triple guns... Aye, Captain
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Radna stanica sa xeonima

Baš sam ih bio gledao nedavno, malo čudan web imaju. Šta oni su kao neki veći uvoznici?

Da Supermicro i Tyan (sad imam Tyan) su opcija, samo teško naći neki pravi review takvih ploča - a da nije plaćeni oglas

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.10.2012 10:12 (Crayox).
17 godina
Crayox kaže...

Baš sam ih bio gledao nedavno, malo čudan web imaju. Šta oni su kao neki veći uvoznici?

Da Supermicro i Tyan (sad imam Tyan) su opcija, samo teško naći neki pravi review takvih ploča - a da nije plaćeni oglas

Teško ćeš naći neke "nezavisne" analize, ploče nisu česte, nabavljive u svakoj trgovini i s njima rijetko kad i ima nekih problema.

17 godina

Ja sam svojoj Tyanki morao zamjeniti 3 kondenzatora :) jedan prsnuo, dva bila napuhnuta i pripremala se to napraviti. Bila je 5 godina stara, i evo sad godinu dana kasnije ipak radi ko da ništa nije bilo :)

17 godina
Crayox kaže...

Ja sam svojoj Tyanki morao zamjeniti 3 kondenzatora :) jedan prsnuo, dva bila napuhnuta i pripremala se to napraviti. Bila je 5 godina stara, i evo sad godinu dana kasnije ipak radi ko da ništa nije bilo :)

Vidiš, to još kod njih nisam vidio. Moja doma je stara jedno 8 godina, ne znam točno. {#}

17 godina
Radna stanica sa xeonima

A nabava već gotove radne stanice nije opcija? Ne znam kako se kreću cijene, jer na poslu imamo samo gotove radne stanice, Fujitsu, Dell, HP.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Crayox kaže...

.. taj među rijetkima koji ne podržavaju hyper-threading.

.., htio bi 4-6 jezgara i tvornički takt oko 3Ghz. Cijena oko 12000 po komadu.

..

-HT je sporedan kriterij.

-u istom rangu cijene 4617 je i 4620 (8/16).

-previše kombinacija, jer je CPU smao jedna komponenta, MBO+RAM također imaju cijenu. Možeš neku MBO za s.1155 ili 2011 ili pravu serversku, može običan RAM ili ECC..

Ono što su nekad mogle samo server-workstation mašine, danas može 'jeftikaner', nema više klasične kategorije workstationa.

Tako da najviše ovisi o tvom konkretnom poslu koju platfomu trebaš odabrati. Serverska nije za 3D.. (cijena) jer nema nikakve konkretne prednosti u odnosu na 'običan' CPU i MBO za taj konkretan posao.

U rangu cijena za Xeon E3-E5-E7 su i3-i5-i7 ali MBO i RAM su daleko povoljniji. Sam izbor kod naših trgovaca za servere ne postoji.. Uzmi 'običan', bitne su ti SIMD instrukcije, SSSE4.2,AVX dok ti je vjerojatno VT-x sporedan, još manje HT (za konkretan job 3D). ČAk je važnije da MBO podržava npr Cros-SLI i iskoristiti CUDA u toj priči.

Složi nešto od s2011, i7, DDR3 (16-32-64GB), 1xVGA-gf630/2GB + 1xVGA-gf6xx-što jača za CUDA i to je to...

(Father, dobro kaže), ProMac, HP-Zxxx i sl. su cijenama 15-20k, zdelanac nije jeftiniji.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.10.2012 12:03 (ihush).
17 godina

CUDA mi nije bitna jer koristim vray, a on ju koristi samo za preview rendere. Za prave mislim da dobro iskorištava HT, al trebat ću još to istražit.

Ha ono, nisam baš bio zadovoljan tim gotovim stanicama, nekako ni jedna nije bila ono što bi ja htio.

Za desktop nekako nisam, komp renda skoro svaku noć, a radi svaki dan, deadlineovi su uvijek oštri i nekako sam sigurniji sa serverskim procovima/MBO/RAMom...makar me Tyan malo izdao :) il sam čak i njega preforsirao

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.10.2012 15:20 (Crayox).
17 godina
Crayox kaže...

CUDA mi nije bitna jer koristim vray, a on ju koristi samo za preview rendere. Za prave mislim da dobro iskorištava HT, al trebat ću još to istražit.

Ha ono, nisam baš bio zadovoljan tim gotovim stanicama, nekako ni jedna nije bila ono što bi ja htio.

Za desktop nekako nisam, komp renda skoro svaku noć, a radi svaki dan, deadlineovi su uvijek oštri i nekako sam sigurniji sa serverskim procovima/MBO/RAMom...makar me Tyan malo izdao :) il sam čak i njega preforsirao

Složi onda nešto sa SuperMicrom, samo znaj da će i to koštati k'o dobra radna stanica.

17 godina

Aha, dobio sam od Lab2000 super konfu baziranu na Supermicru.

12 godina
neaktivan

Ako želiš Supermicro svakako probaj u firmi Martiro, www.martiro.hr . Oni ti imaju u ponudi Supermicro i mislim da su jeftiniji. Mislim da im je mail prodaja@martiro.hr .

Pozz.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice