Računalo do 6000 kn

poruka: 24
|
čitano: 3.076
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Napokon ... (6000 kn)

Već čekam od proljeća tako da mi nemojte savjetovat "pričekaj još samo ..."
Sve imam osim "kutije". Intel obvezno. Uzeo bi Nvidiu no nema poštene 275 vulgaris
grafičke koliko vidim. 5850 mi je nažalost preskup, iovako kršim limit. Radije sam išao

na i5 + slabiju grafičku. BTW onaj izbornik komponenti-cjenik u ADMu je zbilja grozan.
Sve u ADMu, dakle;

Procesor Intel i5 750, 2.66GHz, 1156MHz, 8Mb cache, socket 1156 [56001] 1409 kn

ASUS P7P55D , socket:1156, Intel P55, DDR3, Broj utora 4, [57004] 1075 kn

DDR3 4GB (2x2GB) Corsair, 1333MHz, 9-9-9-24, TW3X4G1333C9A [06524] 709 kn
E dal je 1333Mhz dosta za ovaj proc i za nešto clockanja?
Alternativa ista stvar samo 1600 Mhz, 100 kn gore.

XFX HD4890 1GB DDR5 850MHz Dual DVI, HDTV out, HDCP ready [08703] 1399 kn
Ista stvar od sapphire-a je alternativa.

HDD Seagate 1TB, Serial ATA II, 7200 rpm, Barracuda 7200.12,32MB [09208] 589 kn

DVD upisivač LG GH22NS, DVD±RW, 22x DVD±R ,8x DL , 40x CD-R 170 kn

Napajanje CORSAIR 450W, VX Series CMPSU-450VXEU, 12cm vent.,ATX2 [18334] 500 kn
Dovoljno za i5 + 4890?

Antec Three Hundred - EU, Midi tower, ATX, 5,25" vanjski utor 3 [18415] 479 kn
Jel dosta veliko? Alternativa je Coolermaster 590, 100 kn skuplje, vrijedi? Ima filtere
za prašinu možda?

UKUPNO 6330 kn, malo više no što sam mislio no to je zbilja najgore što mogu.

Dal je potreban neki bolji cooler za proc, lagano ću clockat na kakvih 3.2-3.4 Ghz bez dizanja voltaže?
Dal je potrebno kupovat kakve dodatne ventilatore za navedeno kućište ili sve dođe s njim?
Zapravo najpotrebini su mi savjeti oko kućišta i frekve memorije jer s nanovijim intelima

nisam baš na ti, (ponosni AMDovac već 4 generacije :-) ako netko ima il je vidio ovog anteca 
il neko slično kvalitetno kućište da ime filtere za prašinu, da ne izgleda ko go*no i da ne košta 
preko 500kn (puno tražim znam ;-)

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.10.2009 19:56 (Thorien Kell).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Napokon ... (6000 kn)

coller ti je potreban ako misliš oc-at(recimo scythe kabuto ili mugen 2), napajanje bi ti trebalo biti sasvim dovoljno, a što se kučišta tiče mislim da dođe sa dva(ili tri) venta pa još možeš sam stavit par komada...

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.10.2009 23:28 (smrad06).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Napokon ... (6000 kn)

Ovo kučište dolazi sa 2 ugrađena venta,jedan na gornjoj stranici i jedan od iza.Gornji je 140mm a ovaj drugi je 120mm.Oba imaju kontroler sa 3 brzine.Ima i filter za prašinu koji možeš skinut.I još ima mjesta za ugradit još 3 venta.Ne znam ako možeš nać kvalitetnije kučište za te pare.

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Napokon ... (6000 kn)

Uzmi corsair 450W HX, modularno je (odnosno bolje i sigurnije),a i bilo bi dobro kad mi mogao uzet sapphire 4890 vapor-x, ima puuno bolji cooler.

Mislio sam na nesto ovako (vidi sliku). Preporucam da uzmes to sto is slozio samo da promjenis grafu i napajanje i uzmes ono sto sam preporucio (sve skupa ce te ispast 6500kn) i onda kloknes proc i ram (ram na 1600-1800 Mhz-a max, a proc sa stock coolerom na 3-3.2 Ghz-a max)

Play hard, go pro!
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.10.2009 10:51 (Fowix).

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
RE: Napokon ... (6000 kn)

Evo jedna vec slozena iz ADMa i evo dvije moje..

AMD konfa AMD konfa
Intel konfa Intel konfa
Samo lutam, drogu gutam, izvana tako fin, a iznutra pucam... Puno lažem i kradem i seksam, to mi je u kostima jer ja sam mali gengsta...xD... filip.grguric@hotmail.com
17 godina

Zašto nepotrebno stavljate skupe RAMome?

Every hole is a goal!
16 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Zašto nepotrebno stavljate skupe RAMome?

Corsair nudi kvalitetu koja nije bez temelja.

Zašto nisi napisao konkretan prijedlog?

16 godina
neaktivan
FiCo_Ri kaže...

Evo jedna vec slozena iz ADMa i evo dvije moje..

Hvala tebi i ostalima ali...

Jel se to meni čini il svi biflaju "standardne" odgovore i ne čitaju pitanja?

Rekao sam fino da neću AMD. Sve komponente koje sam naveo su mi potrebne, uključujući veliki hard,

znam da pokušavate zaštedit gdje možete al mogao sam i ja tako.   Novce za vapor X davat ne mislim,

jer ako ću ulagat dodtno u grafičku isplativije mi je pokušat otić na 5850. Ono što je dobro svima bit

će dobro i meni (standardno hlađenje).

@Regular John 19

Hvala, pomogao si puno. Znam da je riječ o kvalitetnom kućištu a sad znam i da ne moram kupovat

dodatne ventove. Jedino se nadam da nije premalo i preskučeno za grafičku i možebitno CPU cooler.

@smrad06

Jesi li siguran da je dodatni cooler potreban za neko penzionersko clockanje? Radije se ne bi upuštao

u taj trošak ako ne treba, osobno mislim da vjerovatno ne treba al potvrda bi bila lijepa. i5 se afaik

ne griju previše i ako im ne misliš dizat voltažu pri clockanju (a za konzervativnije clockove od 20tak%

posto nije potrebno) onda extra cooler nije neophodan.

@Fowix

Modularno je lijepa fora no ako ću dodatno ulagat u napajanje radije ću uzet jače nego zgodnije.

Što se tiče memorije idemo na 1600 jer vidim da većina upravo nju savjetujete.

Što se tiče napajanja složili smo se da je 450 kvalitetnih wati dosta.

Što se tiče kućišta antec je potvrđen.

I to je sve, sutra ću naručit, hvala svima!

Kad dobijem kućište i konfu napisat ću par riječi o ukupnom dojmu ovdje ili pod odgovarajuće grupe

na forumu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.10.2009 21:42 (Thorien Kell).
16 godina
neaktivan
Napokon ... (6000 kn)

Po mom misljenu mete pod za svim .....

2 x DVD upisivač LG GH22NS, DVD±RW, 22x DVD±R ,8x DL , 40x CD-R

1 x HDD WD 1Tb, 1001FALS , SATA II, 32Mb Cache, WD Caviar Black

1 x Napajanje CORSAIR 550W, VX Series CMPSU-550VXEU, 12cm vent., ATX

1 x Coolermaster CM 690, crno, 213x482x524,5mm (š/v/d) , i/o panel

1 x XFX HD4890 1GB DDR5 850MHz Dual DVI, HDTV out, HDCP ready

1 x Gigabyte MA78GM-UD2H,AMD 780G, S. AM2+ (AM3), 5xSerial ATA II

1 x Procesor AMD Phenom II X4 940 Black Edition, socket AM2+, BOX

1 x DDR2 4GB (2x2GB) PC8500 Corsair, 1066MHz, TWIN2X4096-8500C7, CL7

1 x SCYTHE Kama FLEX, 120mm, 1500rpm, 56.3 CFM = 95 m3/h / 24,7 dBA

6.093,02Kn

Vjeruj mi kod onog I5 placas 50% cijene name a kod amd placas 100% kvalitetu. Moje misljenje i ps nisam amd freak sve jedno mi je ako imas para uzmi sta oces al amd ako nemas ;)

0 3 hvala 0
16 godina
neaktivan
ASU kaže...

Po mom misljenu mete pod za svim .....

6.093,02Kn

Vjeruj mi kod onog I5 placas 50% cijene name a kod amd placas 100% kvalitetu. Moje misljenje i ps nisam amd freak sve jedno mi je ako imas para uzmi sta oces al amd ako nemas ;)

Pa dobro šta je ovo? Upravo napišem da nitko ne čita pitanja i samo nepromišljeno šibaju odgovore

kad evo tebe ko gom iz vedra neba. Reko sam da neću AMD, ne jer sam frik nego jer u kategoriji

koju pokriva i5 AMD jednostavno nema odgovora.   i5 je bitno napredniji, moderniji i brži proc od

bilo čega što AMD trenutno nudi, nažalost ali je tako. Surfaj i prati malo. Besides tvoja konfa je

neznatno jeftinija ali što predlažeš? Gigabyte naspram Asusa za MBo? Cooler master naspram Anteca?

I najvažnije Phenom naspram i5? TRIPLE FAIL.

Hvala ali nebi hvala.

16 godina
neaktivan

gigabyte>ASUS asus brzo crkava :D njubek :) ja imam gigabyte ploču već 7 godina i radi odlično sumnjam da bi tako bilo s asusovom

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.10.2009 23:41 (anX).
16 godina
neaktivan
Thorien Kell kaže...

@smrad06

Jesi li siguran da je dodatni cooler potreban za neko penzionersko clockanje? Radije se ne bi upuštao

u taj trošak ako ne treba, osobno mislim da vjerovatno ne treba al potvrda bi bila lijepa. i5 se afaik

ne griju previše i ako im ne misliš dizat voltažu pri clockanju (a za konzervativnije clockove od 20tak%

posto nije potrebno) onda extra cooler nije neophodan.

pa mislim da može proć sa stock coolerom, al najbolje ga clockni pa vidiš sam dal ti treba ili ne... ako se temp dignu previše onda zemeš a ak ne onda opet zemeš jer kabuto zgleda jbeno... Cool

16 godina
neaktivan
anX kaže...

gigabyte>ASUS asus brzo crkava :D njubek :) ja imam gigabyte ploču već 7 godina i radi odlično sumnjam da bi tako bilo s asusovom

Ma naravno, asus bi ti crko u roku odma! Bolje ne kupuj to sranje od ploča. Zanimljivo kako su uvijek površno

informirane neiskusne neznalice najbahatiji članovi foruma ;-)

16 godina
neaktivan
Thorien Kell kaže...

Već čekam od proljeća tako da mi nemojte savjetovat "pričekaj još samo ..."
Sve imam osim "kutije". Intel obvezno. Uzeo bi Nvidiu no nema poštene 275 vulgaris
grafičke koliko vidim. 5850 mi je nažalost preskup, iovako kršim limit. Radije sam išao

na i5 + slabiju grafičku. BTW onaj izbornik komponenti-cjenik u ADMu je zbilja grozan.
Sve u ADMu, dakle;

...

UKUPNO 6330 kn, malo više no što sam mislio no to je zbilja najgore što mogu.

Dal je potreban neki bolji cooler za proc, lagano ću clockat na kakvih 3.2-3.4 Ghz bez dizanja voltaže?
Dal je potrebno kupovat kakve dodatne ventilatore za navedeno kućište ili sve dođe s njim?
Zapravo najpotrebini su mi savjeti oko kućišta i frekve memorije jer s nanovijim intelima

nisam baš na ti, (ponosni AMDovac već 4 generacije :-) ako netko ima il je vidio ovog anteca 
il neko slično kvalitetno kućište da ime filtere za prašinu, da ne izgleda ko go*no i da ne košta 
preko 500kn (puno tražim znam ;-)

Jesi li probao složiti konfu kod Protisa.. nije da ga preferiram, ali ima malko širi raspon komponenti u web dućanu.

Htio sam ti preporučiti da uzmeš malko jeftiniju matičnu ploču i za razliku (200kn) uzmeš vapor-x grafičku (isto 4890).

Inače, konfiguracija ti je odlična.

btw: zašto bi išao na overclocking prije nego isprobaš sam stroj? Intelovi i5 imaju dosta dobar TurboBoost koji ti podigne takt procesora na jednoj jezgri. Za igranje više nego dovoljno.

Ako se baš "furaš" na overclocking, onda razmisli o zamjeni stock kuulera sa nekim drugim (bilo je dobrih prijedloga gore u postovima).

memorija koju si izabrao je ok.

EDIT: ma sad kad bolje vidim, čak i ne trebaš mijenjati druge komponente, razlika u cijeni je +50kn. vidi sliku košarice iz protisa (proc, matična i vaporx grafa)

Protis Protis
Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.10.2009 0:29 (Zura).
16 godina
neaktivan
Zura kaže...

Jesi li probao složiti konfu kod Protisa.. nije da ga preferiram, ali ima malko širi raspon komponenti u web dućanu.

Htio sam ti preporučiti da uzmeš malko jeftiniju matičnu ploču i za razliku (200kn) uzmeš vapor-x grafičku (isto 4890).

Inače, konfiguracija ti je odlična.

btw: zašto bi išao na overclocking prije nego isprobaš sam stroj? Intelovi i5 imaju dosta dobar TurboBoost koji ti podigne takt procesora na jednoj jezgri. Za igranje više nego dovoljno.

Ako se baš "furaš" na overclocking, onda razmisli o zamjeni stock kuulera sa nekim drugim (bilo je dobrih prijedloga gore u postovima).

memorija koju si izabrao je ok.

EDIT: ma sad kad bolje vidim, čak i ne trebaš mijenjati druge komponente, razlika u cijeni je +50kn. vidi sliku košarice iz protisa (proc, matična i vaporx grafa)

Hvala na odgovoru.

Širi raspon komponenti mi je relativno nebitan, dobio sam uglavnom sve što sam htio, asus basic MBo, XFX grafičku, ostalo je

više manje nebitno. Na OCing bi išao zato jer volim OCing, ne zato jer mi treba :-) I zato jer novi inteli se bez većeg beda clockaju

do cca 4 GHz. Ne bi pretjerivao, ne bi dizao voltažu i ne bi davao nekoliko stotina kuna za cooler, ako ne moram.

16 godina
anX kaže...

LOL. Gigabyte i Asus su tu negdje po kvaliteti , jos bi cak dao prednost asusu , uzeo ti asusovu  ili gigabyte mbo neces se zahebat. Imam ja gigabyte ga-8pemt4 na drugom konpu stara 7 god. i radi ko svicarski sat , pri full loadu 25 CBelji se

16 godina
neaktivan
Računalo do 6000 kn

Lol ti the trool killer il kako vec gigabyte sranje napram asus to je tebi 1 fail , 2 coolermaster govno a antec glavni to ti je 2 fail a sta se tice i5 i amd necu se pacat al po meni amd bolji govoris mi malo da surfam upisi youtube i onda u trazilicu amd vs i5 pa ces vidit malo da i5 itekako nije neznam ni je sta prema amd zato stfu....

0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Računalo do 6000 kn

Pazi, nije sramota bit neupućen no dijelit "savjete" okolo onda možda i nije najpametnije riješenje. Znam da si vidio da to rade

tako i "veliki dečki" pa si pomislio da možeš i ti no nije to tek tako.

16 godina
neaktivan
Računalo do 6000 kn

Ako ti nije preveliko probijanje budžeta zamijeni si samo grafičku sa Vapor-X modelom, jer je razlika 100 kn u ADM-u, ali možeš ju naći i jeftinije.

Uz niže temperature i manju buku imaju i kvalitetnije kondenzatore od referentnog modela pa bi trebale i duže trajati - ili da citiram jednu recenziju: "A major point of difference between the Toxic and the Vapor-X is the fact that the latter card uses all solid capacitors and "Black Diamond" chokes that help reduce operating temperature and increase efficiency by 25%", razlika se jasno vidi na dolje na slikama:

HD 4890 Vapor-X HD 4890 Vapor-X
HD 4890 referentni PCB HD 4890 referentni PCB
A man will rise, a man will fall, from the sheer face of love, like a fly from a wall, it's no secret at all.

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Računalo do 6000 kn

@Thorien Kell, bilo bi ti pametnije dat 100kn vise za vapor x, vjeruj mi. Prijatelj mi ima obicnu xfx 4890 i zuji i grije se ko luda, U CCC je brzinu venta podesio na 80% i jos uvijek nije dobra temperatura, a buka je nepodnosljiva (bar meni)...

BTW, u antec three hundred ce ti stat sve sto treba.

Play hard, go pro!
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.10.2009 17:32 (Fowix).

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
The_Goc kaže...

Ako ti nije preveliko probijanje budžeta zamijeni si samo grafičku sa Vapor-X modelom, jer je razlika 100 kn u ADM-u, ali možeš ju naći i jeftinije.

Uz niže temperature i manju buku imaju i kvalitetnije kondenzatore od referentnog modela pa bi trebale i duže trajati - ili da citiram jednu recenziju: "A major point of difference between the Toxic and the Vapor-X is the fact that the latter card uses all solid capacitors and "Black Diamond" chokes that help reduce operating temperature and increase efficiency by 25%", razlika se jasno vidi na dolje na slikama:

Sve stoji osim što si malko pobrkao stvari: U tekstu spoređuješ Toxic i vapor-x, a u stvari govoriš o referentnom i Vapor-x modelu. Toxic verzija 4890 je također vapor-x samo sa još bolje rješenim hlađenjem i podebljanim overclockingom GPU i memorije.

Google is your friend
16 godina
neaktivan
Računalo do 6000 kn

@zura

malo si se zezno jer toxic ima slabije hlađenje od vapor-x, a jači clock...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Računalo do 6000 kn

Hvala svima

nagovorili ste me na vapor.

Ostalo ostaje isto.

Javim se za koji dan kad posložim sve.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
smrad06 kaže...

@zura

malo si se zezno jer toxic ima slabije hlađenje od vapor-x, a jači clock...

Ajd još jednom (mada mi se sad ne prepire previse):

overclockers

techpowerup

tomshardware

itd.. sve piše na prvim stranicama. A dovoljno je (ako ne vjerujes review-ima) pogledati slike kada rastavljaju hladnjak sa gpu-a.

Google is your friend
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice