Poz, imam maticnu ASrock AM1H-M , za koju treba procesor s hladnjakom jaci nego trenutno imam Athlon 5150 , koji mi preporucate i gdje ga nabaviti ? hvala
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ajoj pa u konzuma na blagajni su bolje konfiguracije... primjera radi nedavno sam uzeo ryzen 5 3600 za nekih 50 eura i matičnu za 40-ak eura.SSD isto možeš jako jeftino nabaviti 1Tb za 40-ak eura. Pričam o polovnim stvarima naravno. Starije stvari su još jeftinije pogotovo AM3 procesori i matične...
AMD Athlon 5370, imas ih po oglasnicima ili Amazonu
Ispada da je moj jaci od navedenog
https://versus.com/en/amd-athlon-5150-vs-amd-athlon-5370
kako sam gore napiso ja trenutno imam 5150
ili ipak ne sad vidim po benchmarku da je 5370 nesto jaci ali to je nedovoljno tj neiplativo mjenjat, kolko sam shvatio ni nema jaci proc od 5370 za tu plocu jel ? To je malo cudno jer je ta ploca tj AM1 izaso 2014 god a ja sam npr imo komp iz 2010 s intel procom koji je bio brzi od ovog smeca radenog 4 god kasnije hmh
Ajoj pa u konzuma na blagajni su bolje konfiguracije... primjera radi nedavno sam uzeo ryzen 5 3600 za nekih 50 eura i matičnu za 40-ak eura.SSD isto možeš jako jeftino nabaviti 1Tb za 40-ak eura. Pričam o polovnim stvarima naravno. Starije stvari su još jeftinije pogotovo AM3 procesori i matične...
Ja se slažem s kolegom, ako uzmeš tog prastarog Athlona, mislim da se može očekivati i štekanje youtubea i slične p...rije.
Bolje mijenjati cijelu platformu, ako već kućište misliš zadržati.
I ovi polovni Zen 2, pa čak i Zen 3 modeli, su i jeftini i "ne"usporedivo brži od Athlona, a i Bulldozer like (FX) procesora, koji su izašli poslije Athlona.
A za tu mizernu cijenu se isplati i riskirati polovno i sve....
Ne bih ništa ispod AM4 ploče i Ryzen platforme.