Pozdrav ljudi
Neki dan se mom vjernom kompu desio eksident, pa trebam pomoc pri odabiru komponenti.
Uglavnom skurilo mi napajanje i maticna i to pretpostavljam zbog prekidača na letvi produžnog kabela. Stvarno si moram nabavit UPS
Posto sam mislio (i nadao se) da je otislo samo napajanje, kupio sam novo - Corsair VS 550W i onda skuzio da je otisla i maticna
Trenutna konfiguracija - stara 5 godina:
Proc: AMD Phenom II x4 9550 (ili 9850) Black edition socket AM2/AM2+
MB: DFI Lanparty DK 790FX-M2RS (socket AM2) - nazalost otisla na nebeske pasnjake :(
RAM: Mushkin 2x 2GB DDR2 800
Napajanje: Corsair VS 550W (Chieftec 400W - to je ovo koje mi je skurilo)
Graficka: Gainward ATI HD4850 Godlen Sample
Jos se nisam odlucio da li da si kupim samo maticnu sa socketom AM2 ili da kupim novu maticnu i procesor. Iako sam tako i tako mislio kroz cca godinu dana upgredat pilu, pa me nekako poteze ova druga solucija.
Uglavnom trebao bi mi prijedlog sto da kupim ako se odlucim na ovu soluciju sa novom maticnom i procesorom. Morao bi kupit i novo kuciste jer ovo moje ima cca 12 godina i stvarno mu je vrijeme da ode u penziju. Malo je nezgodno ne imat usb i audio konektore ispred :) Moze prijedlog i za kuciste.
Komp je namjenjen gejmingu i budjet je cca 2000 kn (maticna, proc i kuciste).
Ram i graficku bi za sad zadrzao jer nemam vise para, a jos sluze svrsi. To cu naknadno upgredat. Problem je sto je ram DDR2 sto znaci da bi maticna trebala imat dva DDR2 slota. Pretpostavljam da ce ovo biti problem. Ajde dajte neki prijedlog i za RAM, nek se nadje. Ocito cu morat povisit budjet :)
Odavno sam prestao pratiti tehnologiju tako da sam malo izasao iz stosa.
Hvala unaprijed