Pomognite curi u odabiru kompa

poruka: 55
|
čitano: 4.667
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav svima ,eto da odma budem iskrena ne kuzim se previse u kompjutere ,al mi vasi savjeti dosta pomacu pri problemima s kompom.

Ubiti trazim kompjuter za sestru,nema muskih koji bi nam pomogli pa moramo same ..

Zamoila bih vas da mi kazete na sto da pazim pri odabiru kompa ,potrebe su virtualne igrice (farmville,treasure i ostale) ,znaci nesto sto ce podrzavat njih 

jer ovaj kopjuter koji ima je uzasno spor i igre se po 20 min ucitavaju ...sada jel mi treba komp s jacim procesorom ,il cim vec neznam ...

zato vas molim da mi napisete sto mi treba ili ako se netko bavi slaganjem kopjutera ...cijena koju moze izdvojit je do 4500kn ...hvala i nadam se da cete mi pomoci .

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Pomognite curi u odabiru kompa

S monitorom, mišem, zvučnicima, tipkovnicom? Ili ide samo kućište?

** Live 4 Music **
15 godina
protjeran
pecika69 kaže...

Pozdrav svima ,eto da odma budem iskrena ne kuzim se previse u kompjutere ,al mi vasi savjeti dosta pomacu pri problemima s kompom.

Ubiti trazim kompjuter za sestru,nema muskih koji bi nam pomogli pa moramo same ..

Zamoila bih vas da mi kazete na sto da pazim pri odabiru kompa ,potrebe su virtualne igrice (farmville,treasure i ostale) ,znaci nesto sto ce podrzavat njih 

jer ovaj kopjuter koji ima je uzasno spor i igre se po 20 min ucitavaju ...sada jel mi treba komp s jacim procesorom ,il cim vec neznam ...

zato vas molim da mi napisete sto mi treba ili ako se netko bavi slaganjem kopjutera ...cijena koju moze izdvojit je do 4500kn ...hvala i nadam se da cete mi pomoci .

Sa tim si novcem mozete uzet kompjuter koji pokrece ovakve igre xD 

MasterOdisasteR
16 godina
neaktivan
Da li je to stolni ili prijenosnik?
Kolko san skuzia bit je da bude brz,a sluzit ce za uredske pislive,surfanje,media i sl..nista prezahtjevno?I posto radimi za curu ono najbitnije,izgled,kakav preferiras?;)
RazorNapster
15 godina
neaktivan

Iako mislim da ti je sporo zbog net veze, jer koliko znam te se igre na netu igraju, evo ti konfe, iako mislim da ti netreba..:)

EDIT: Zaboravih HDD - 500GB nekih 300-350kn

Izgled Izgled
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.3.2011 22:47 (brane47).
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
protjeran
brane47 kaže...

Iako mislim da ti je sporo zbog net veze, jer koliko znam te se igre na netu igraju, evo ti konfe, iako mislim da ti netreba..:)

A jesi lupnio grafu sine xD pa nece crysis igrat xD  da se uzme radje intel i 5 2500 k ? za vise novaca a malo slabija grafa i druga ploca a nek si kuciste odabere sama po izgledu mada ja za njega ne bih dao ispod 400 za tu konfu ...ali nije ni  rekla sto joj tocno treba tako da ... 

MasterOdisasteR
15 godina
neaktivan

Zato sam i rekao mislim da ti ne treba, al mozda se ufura, pa pocne.. :D

A za i5 onda moze i 1090T, il 1100..

Kad se kupuje, nek se kupuje.. :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.3.2011 22:41 (brane47).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

1 x Asrock 790GX Pro - AMD 790GX, AMD SB750, ATX, FSB 2600

1 x DDR3 4GB (2x2GB) Corsair, 1600MHz, 9-9-9-24,CMX4GX3M2A1600C9

1 x HDD WD 1Tb, 1002FAEX , SATA 6 Gb/s, 64MB Cache, WD Caviar Black

1 x Procesor AMD Phenom II X4 955 Black Editon, socket AM3, BOX,C3

1 x Napajanje Coolermaster 550W GX, RS-550-ACAA-E3, ATX 12V V2.31

1 x XFX HD6850 775M 1GB DDR5, DisplayPort x2 v1.2, DVD x2, HDMI 1.4a

4.488,98Kn

bez kućišta, ali pretpostavljam da bi uzele i novo kućište, stoga izbaciti ovu grafičku i eventualno jeftiniju matičnu i staviti neko kućište do 400-450 kn

EDIT: i ja sam precijenio zahtjeve :) ali s nekim jačim, mirne su opet 3-5 godina

** Live 4 Music **
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.3.2011 22:44 (sudy_freak).
15 godina
protjeran
pecika69 kaže...

Sto namjeravate uzet laptop ili stolni k .  ? uglavnom s tim novcem se mogu cuda radit cak si sastaviti i takozvani gamerski kompjuter ako me razumjete sto hocu reci ( Mada ne mislim da da xD )

MasterOdisasteR
16 godina
neaktivan
Mislim da bi za cure bio dobar jedan od onih prethodnih hp all in one kompjutera?
RazorNapster
16 godina
protjeran

Ako je brzina presudna a ne zahtjevnost onda se tu mora ubaciti neki jeftini SSD...to sam i uradio samo uzmes optiku iz starog kompa ili se protegnes 160kn it's your choice. Kasnije stavis jos 2GB rama mada je to nepotrebno u tvom slucaju ova ti konfa moze pokrenuti sve jednu novu igru na High 1440x900 pa i u dosta slucajeva na vise.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
SpyGi kaže...

Ako je brzina presudna a ne zahtjevnost onda se tu mora ubaciti neki jeftini SSD...to sam i uradio samo uzmes optiku iz starog kompa ili se protegnes 160kn it's your choice. Kasnije stavis jos 2GB rama mada je to nepotrebno u tvom slucaju ova ti konfa moze pokrenuti sve jednu novu igru na High 1440x900 pa i u dosta slucajeva na vise.

Ma sto ce im SSD, i ovako ce im komp letit.. :D

15 godina

lol ssd u konfi od 4500kn to jos nisam vidio :-)

Moje najdraze stranice:http://adf.ly/Then i http://adf.ly/ThfF
16 godina
neaktivan
brzina im je nitna,al ne bas da im treba ssd
RazorNapster
14 godina
neaktivan
Doista ste brzi ,ovako vidim da se moze kupit dobra stvar za te novce al ako nije potrebno nebi ni izdvajale toliko novca ...znaci problem je u tom kad ona igra farmu i takve igre sve je usporeno, dugo se ucitava , kompjuter cesto zablokira , npr instaliran je avg komp odma pocinje stekat ...znaci vjerojatno nam treba nesto jace ...
Neznam sto da jos napisem ,da vam pomognem ...pitajte pa cu odgovorit ,jer doista blage veze nemam

sudy freak samo kuciste ,sve ostalo imamo
barnie zgled je najmanje bitan ,ali da treba za surfanje ,igre na netu (naglasavam farmu i takve jer to se najvise i igra ) ,a skuzila sam da za njih treba nesto jace u kucistu bit ne samo internet
maharaja- stolni kopjuter, hehe ne shvacam ali eto to je makismalna cijena ,jer neznamo kako se krece danas sve to ,al ako se moze manje ,slobodno recite jer ipak recesija je hehe

0 0 hvala 0
15 godina

ja bi ipak stavio x4 nece morati duze vremena ulagti nista u njega...ostalo je super za navedene potrebe

15 godina
neaktivan
15 godina
neaktivan
pecika69 kaže...

a koliko je star taj komp sto sada imas? Te "browser based" igre i nisu nesto zahtjevne, pa je mozda neki problem u windowsima (virusi) ili internet vezom...

14 godina
neaktivan

uf jako je star ...kupljen prije 3 god u oglasniku za 500kn , ja sam ga par puta formatirala al ni to nijed bas pomoglo a windowsi su valjani ,nije do njih ...

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
pecika69 kaže...
Doista ste brzi ,ovako vidim da se moze kupit dobra stvar za te novce al ako nije potrebno nebi ni izdvajale toliko novca ...znaci problem je u tom kad ona igra farmu i takve igre sve je usporeno, dugo se ucitava , kompjuter cesto zablokira , npr instaliran je avg komp odma pocinje stekat ...znaci vjerojatno nam treba nesto jace ...
Neznam sto da jos napisem ,da vam pomognem ...pitajte pa cu odgovorit ,jer doista blage veze nemam

sudy freak samo kuciste ,sve ostalo imamo
barnie zgled je najmanje bitan ,ali da treba za surfanje ,igre na netu (naglasavam farmu i takve jer to se najvise i igra ) ,a skuzila sam da za njih treba nesto jace u kucistu bit ne samo internet
maharaja- stolni kopjuter, hehe ne shvacam ali eto to je makismalna cijena ,jer neznamo kako se krece danas sve to ,al ako se moze manje ,slobodno recite jer ipak recesija je hehe

za te potrebe glupo je trositi 4000kn 

2000kn je cisto dovoljno 

naravno,ako se nakon nekog vremena ne predomisli pa poce nest zahtjevnije radit

http://protocol4.animehr.com/
16 godina
neaktivan

Jestel razmisljale o laptopu??A PC za takve stvari uz muziku,internet,filmove...se moze uzeti za 3500kn

1 1 hvala 0
16 godina
protjeran
Quilombo23 kaže...

Jestel razmisljale o laptopu??A PC za takve stvari uz muziku,internet,filmove...se moze uzeti za 3500kn

lol jel znas ti kakav komp mozes uzet za 3500kn ?

----------------------------------

uzmes neki disk od 500gb za 300kn 

napajanje 400w 300kn 

maticna sa integriranom grafom do 500kn 

procesor x2 je dovoljan 500kn 

ram 200kn (2gb je dosta )

przilica 150kn 

i neko kuciste si uzme po zelji to je to

17 godina

Uzmite laptop. Npr. Dell N5010, trenutno najbolja ponuda za tu cijenu

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_254_202&products_id=9812
4.439,00 Kn

4 1 hvala 0
15 godina
Stolni komp je bolji nego laptop uvjek...nemoras se brinuti o prasini toliko i pregrijavnju...da nespominjem bolje performanse...x4 proc,4gb rama,5670,420Wseasonic,500gb hard,maticna obicna ali kvalitetna,i kuciste po izboru...moj prijedlog...
16 godina
protjeran
CroVandal kaže...
Stolni komp je bolji nego laptop uvjek...nemoras se brinuti o prasini toliko i pregrijavnju...da nespominjem bolje performanse...x4 proc,4gb rama,5670,420Wseasonic,500gb hard,maticna obicna ali kvalitetna,i kuciste po izboru...moj prijedlog...

a sta ce joj to ?

neka stedi novce dok ima 

15 godina
Bit ce mirna barem 5god ako dalje bude radila na njemu sto radi sada...a ako bude trebala nesto zahtjevnije opet moze
16 godina
neaktivan
hrvatskafarkasevec kaže...
Quilombo23 kaže...

napajanje 400w 300kn

przilica 150kn

Monitor si zaboravio,ma otprilike to je to mozda jedino neku maticnu 350ak kn i graficku neku 4670 ili slicno.

Sto je cudno ali farma od alaware zna zatrzat na integriranoj grafici

Nesto kao na slici dodje oko 3500kn (glupo cropa,ostado bez cijene{#})

16 godina
protjeran
Quilombo23 kaže...
hrvatskafarkasevec kaže...
Quilombo23 kaže...

napajanje 400w 300kn

przilica 150kn

Monitor si zaboravio,ma otprilike to je to mozda jedino neku maticnu 350ak kn i graficku neku 4670 ili slicno.

Sto je cudno ali farma od alaware zna zatrzat na integriranoj grafici

Nesto kao na slici dodje oko 3500kn (glupo cropa,ostado bez cijene{#})

aha ja mislio na neku drugu farmu 

sry :D

i da zaboravio na monitor 

17 godina

po meni je ovo i više nego dovoljno, neka štedi novce recesija je. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2011 1:37 (Balvan8).
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice