Pomoć oko tihih komponenti

poruka: 16
|
čitano: 1.391
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Evo ukratko bih vam objasnio gdje mi je potrebna pomoć-

pretplatnik sam NBA-a online,te bih želio sastaviti PC koji bi bio veoma tih.

PC se ne bi koristio za ništa osim gledanja online sadržaja u HD 1080p ,i bio bi spojen na TV-e.

Znači,apsloutno ništa za igranje,niti za bio koje programe.

Želio bih samo napomenuti da sam bio uzeo *stariji PC* samo da probam kako bi to išlo,

međutim stream s NBA site je bio užasno spor,pa pretpostavljam da treba biti nešto bolji

procesor odnosno grafička.

znači tiho a da pokreće bez problema HD sadržaj u 1080p: napajanje,grafička,procesor.

Unaprijed Vam se svima zahvaljujem,jer stvarno neznam puno o ovim stvarima.

S poštovanjem

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

a kakva ti je internet veza ? ako nemaš dovoljno brzu vezu štekat će ti i dalje

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Pomoć oko tihih komponenti

Ako se ne varam NBA strima u flashu tako da za malo novaca možeš kupit grafičku karticu koja ima akceleraciju videa i neće biti štekanja, naravno kao što je gore kolega naveo i brzina neta mora biti zadovoljavajuća.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.5.2012 16:26 (Quiem).
15 godina
Cizo kaže...

Evo ukratko bih vam objasnio gdje mi je potrebna pomoć-

pretplatnik sam NBA-a online,te bih želio sastaviti PC koji bi bio veoma tih.

PC se ne bi koristio za ništa osim gledanja online sadržaja u HD 1080p ,i bio bi spojen na TV-e.

Znači,apsloutno ništa za igranje,niti za bio koje programe.

Želio bih samo napomenuti da sam bio uzeo *stariji PC* samo da probam kako bi to išlo,

međutim stream s NBA site je bio užasno spor,pa pretpostavljam da treba biti nešto bolji

procesor odnosno grafička.

znači tiho a da pokreće bez problema HD sadržaj u 1080p: napajanje,grafička,procesor.

Unaprijed Vam se svima zahvaljujem,jer stvarno neznam puno o ovim stvarima.

S poštovanjem

Ne trebaš nešto moćne komponente, uzmi neki dual procesor, aftermarket cooler za njega da ga utišaš, neku grafičku koja podržava hardware-sku akceleraciju videa, po mogućnosti da bude s pasivnim hladnjakom i neko LC napajanje, ona su trenutno najpovoljnija, samo nemoj uzet office seriju jer su malo bučni.

13 godina
neaktivan

hvala svima,

što se tiče interneta imam maxadsl od 10MB

ja trenutno gledam to preko svog PC,nemam nikakvog problema

ali bi htio samo tišu opciju,jer ovaj moj PC je i star i bučan hehe.

imate koje konkretni naziv proizvoda koji da pogledam,uspio sam po forumima pročitati par

sličnih tema,ali njnovija koju sam našao datira iz 2010.pa neznam da li vrijedi.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Cizo kaže...

Celeron G530 + LC Silent Office 420W + nVidia GT210 Passive

I want to taste you but your lips are venomous poison, you're poison, running through my veins
15 godina

Ako hoćeš novo ovo što je donator preporučio je idealno. Ako hoćeš polovno napiši koji ploču imaš jer ona diktira koji procesor i karticu možeš stavit na nju.

14 godina
neaktivan

ovo povise samo umjesto GT210 uzmi GT520 jer je razlika u cijeni minimalna (60kn) a u performansama, potrosnji, zagrijavanju i podrzanim tehnologijama ogromna. GT520 ima uredno rijesen zvuk preko HDMI-ja dok se sa GT210 moras dobro izmucit da to postignes ili zvuk spajati posebnim kabelom.

0 0 hvala 0
15 godina

Šta kažeš na nešto ovakvo?  Provjereno se čuje komarac u sobi dok računalo radi... {#}

http://www.bug.hr/forum/topic/racunala/procjena-silent-pc-0-db/140809.aspx

To ja imam ali prodajem za dobru cijenu budući da su komponente vrhunske i nečujne.

I još da dodam da navedena konfiguracija troši 35W kod surfanja netom...

lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
TomGun kaže...

Odlična konfa, ne daj ispod 4.000Kn.

I want to taste you but your lips are venomous poison, you're poison, running through my veins
13 godina
neaktivan

izgleda super,ali meni takvo nešto realno niti ne treba,hvala svejedno na ponudi.

mislim da GeForce GT 52o s pasivnim će mi biti sasvim dostatno.

kućište ne igra neku ulogu kad su ovako tihe komponente,zar ne?

i da li se isplati uzimati ona napajanja bez ventilatora?

/cheers

15 godina

Bit će dovoljna ta kartica. Dobro kućište uvijek ima ulogu, sigorno im je bolja zvučna izolacija pa će ti i to utišati cijeli PC.

Pasivno hlađena napajanja su super stvar ali preskupa i mislim da ti se ne isplati, recimo ja imam XFX 450 W i nečujno je, kad nije opterećen ventilator se jedva vrti, a ti gledanjem videa sigurno ga nećeš opteretit da bi malo jače zavrtio ventilator.

Razmisli i o SSD-u jer obični hard diskovi stvaraju popriličnu buku pogotovo u nekvalitetnim kućištima.

15 godina

Istina, imao sam prije Corsair HX seriju napajanja i mehanički disk od 2.5" je bio bučniji od napajanja. Što se tiče grafičke mislim da je GT520 s pasivnim hladnjakom ok.

Ali kad sam stavio SSD onda je bilo čujno napajanje, ne jako, ali primjetna je bila neka niska rezonanca (mislim da su se čuli više lageri od ventilatora nego protok zraka).

Sada je sve nečujno, nekad dok je u stand by modu ga greškom zgasim :-).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

1 x Procesor INTEL Celeron G530 (2.40GHz,2MB,65W,S1155) box

1 x Gigabyte GA-H61M-D2-B3, Socket 1155, CPU: Sandy Bridge

1 x DDR3 4GB (1x4GB) Transcend, 1333MHz, CL9

1 x OCZ SSD Agility 3 60GB , MB 2.5" SATA III, Native TRIM support

1 x DVD upisivač LG GH22NS, DVD±RW, 22x DVD±R ,8x DL , 40x CD-R

1 x Coolermaster Elite 343, RC-343-KKN1, MINI, crno, mATX, bez PS

1 x Napajanje SILVERSTONE Strider Essential ST40F-ES AC 90-264V

1 x Thermaltake Contac 16, 775,AM2,AM2+,AM3,AM3+,FM1,1155,1156

2.373,79Kn @ ADM

Procesor dovoljno jak za HD s ugrađenom grafičkom koja podržava akceleraciju flasha + matična koja ima D-SUB i DVI-D konektore (za povezivanje na monitor ili TV), 4 GB memorije, brz SSD disk (nečujno naspram HDD), DVD uređaj jer može zatrebati za instalaciju windowsa, programa i sličnog, čvrsto mATX kućište (ne prenosi vibracije), kvalitetno napajanje čiji ventilator neće biti glasan jer napajanje neće biti opterećeno ni 50% te aftermarket hladnjak za procesor - puno tiša solucija nego hladnjak koji se dobije uz sam procesor. Ne kažem da će biti nečujno, al bit će jako blizu toga. Dok radi TV (prijenos NBA ili čega već) nema šanse da će se računalo čuti.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

hvala na postu 191x7,

odlično za mene koji  ne poznaje puno toga o računalu.

mislim da cu jedino se ipak odlučiti za procesor+grafička,

čini mi se bolje na duge staze,ne znam možda griješim.

GeForce GT 520 passive, 1GB DDR3, HDMI za 300njak kn mi se ne čini puno

hvala svima

17 godina

Pitanje je odgovaraju li ti te komponente koje se spominu u postojeći PC.

Što imaš, kakvu konfiguraciju (procesor, matična, memorija, napajanje, disk, kućište, ...)?

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice