Pomoć oko slaganja konfiguracije plz!!!

poruka: 41
|
čitano: 3.274
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Pomoć oko slaganja konfiguracije plz!!!

Ok hvala.Puno ste mi pomogli

17 godina
neaktivan
PC Street Hacker kaže...
Ivanplesh kaže...

potpuno se slažem sa Josom162...to je čista glupost...ja sam složio super komp za 6k kn...kuda bi došao da sam uzeo neko skupo kučište ili tipkovnicu...radije te novce za bolju grafu ili tako nešto...

Aj sad pretvorite ti i joso162 temu u svađu.Ako ima para i oće kupit gamersku konfu i traži savjete šta se vas dvojica imate mješat.
Pito nas je za savjete a ne za vaše ljubomorne ispade.
 ajde se polij sa kantom hladne vode...omam pravo reći svoje mišljenje...tko si ti da ga osporavaš!

EDIT: sta mrzim ovakve "pametnjakovice" koji sa svojim zlobnim komentarima pokusavaju temu pretvoriti u svađu
Intel C2Q q9400, 4*2,66 GHz, 6 Mb, Gigabyte EP45-DS3R, Sapphire HD 4870 512 Mb, 3 GB DDR2 Kingmax, 1066 MHz, HDD Seagate 250 GB, Barracuda 7200.10, 16Mb,OCZ XStream 500W, Genuine Windows Vista Ultimate x64 SP2
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.12.2008 19:04 (Ivanplesh).
17 godina

OT: nitko tebi ne osporava tvoje misljenje, ali shvati da nitko u ovakvoj temi ne zeli citati koliko je to glupo, kako se ne isplati ... covjek je lijepo pitao da mu se pomogne sloziti konfu do 15k kuna... i sam ju je dobro slozio i bit ce mu ta konfa odlicana

isto tako u autoindustriji se proizvodi ogroman broj razlicitih tipova automobila, i iako bi automobil poput renault clia ili chevrolet avea ili stogod od jeftinijih gradskih automobila doista zadovoljilo potrebe 99% privatnih korisnika, jos uvjek se auti poput porchea i bmwa, lexusa, mercedesa, maseratia, ferraria... prodaju i ljudi koji ih kupuju znaju da se ne isplate ali isto tako znaju sto zele, znaju da postoje prednosti koje ti automobili pruzaju, mogu si ih priustit i ne zanima ih misljenje ljudi koji se s time ne slazu

iako vas milion valjda ima teoriju da se ne isplati takva konfa, da je to bacanje novaca... otvorite novu temu i pljujte po high end konfama do mile volje (ako vam to ne pase sad je moderno otvarati hate-grupe na facebooku), iznosenje takvog misljenja i pljuvanje po konfiguraciji ili kolicini utrosenog novca na nju samo potice na raprave, svadje i raznorazne gluposti koje onda umjesto da pomognu covjeku ucine to da nikome nije ugodno uopce pratit tu temu, a kamo li saznat nesto korisno

sa druge strane dobar dio vas koji pljujete po ovakvim konfama trosi pare na gluposti, tipa puse 1-2 kutije cigareta dnevno sto se zbroji na 800njak kuna mjesecno i ne shvacate da ustvari doslovce popusite pola ili vise takve konfe godisnje i doslovce "bacite pare u vjetar" , ali prvi ste kad treba kritizirat skupu konfu, skupi auto, odlazak na skupu veceru, putovanje .... u vecini slucajeva kao ispad ljubomore jer si vi niste nesto takvo priustili pa onda imate potrebu racionalizirati zasto je to ustvari glupo. ne govorim ovo konkretno za tebe, nemam pojma o tebi ama bas nista i na kakve gluposti ti trosis pare, ovo sa cigaretama je samo primjer, ali vjeruj meni svatko ima neku "glupost koja mu bas netreba u zivotu" na koju je spreman potrositi brdo para, pa dajte onda barem pustite i druge da trose pare na svoje "gluposti" u miru Bozjem

ja sam iskreno vec lagano za to da se takvi ispadi i rasprave zabrane na ovom forumu, u svakoj temi koja zapocinje sa slaganjem skupe konfe, kupnjom skupog tv-a ili bilo sta slicno se nadje 2-3 pametnjakovica pocetnika sa cijelih 5 postova na forumu koji moraju u 10 poruka racionalizirati opcu glupost kupovanja istoga, onda krene rasprava oko toga jer se javi 10 ljudi koji ne mogu samo mirno citat i kad ljudi pocnu citat temu i zele vidjet ko mu je kaj savjetovo to se svede na citam prvi post, citam drugi post, ah, eto prve kritike, ah eto 1 glupi odgovor svadje, 2., 3., 4., a, eto jedan odgovor koji je ustvari vezan na temu, 5. glupi, 6. glupi, 7. glupi, ah, eto jos jedan pametan, 8. glupi, 9. glupi....

gubitak vremena i interesa nakon 15ak postova i izlazim s teme a pokretac ostaje bez savjeta

btw. ako dobijem opomenu radi OT-a uopce se necu zalit jer znam da ovim postom radim glupost ali vise mi je dosta da na svaku ovakvu temu moram pola teme preskakat jer netko ima potrebu cijelom svijetu reci koliko je pokretac uopce glup i zasto i onda se umjesto te teme vodi rasprava o isplativosti kupovanja iste

P.S. sto se tice skupog misa ili jeftinog tu se varas, imao sam 3 ili 4 misa tipa genius i slicno koji su bili oko 80-150kn i mislio da sam otkrio ameriku sa svojim prvim geniusovim misem sa ledicom jer nije imo kuglicu koja se trebala cistit svako malo i to je bilo zakon dok nisam probao g5 - isplati se svaka kuna, razlika je nebo i zemlja. tastatura g11 koju je naveo ima velikih prednosti ako koristis programibilne tipke za nekaj pametno, ako si samo stoji na stolu za 420kn da upotpuni logitech kolekciju periferije onda je, istina, bacanje novaca, inace JAKO olaksava neke stvari

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo ovako.....

Kuciste je glupost.....900 kn kuciste===lol

Dva Hdd-a uzmi: jedan od 640 gb a drugi neka ti bude 64 gb SSD

Grafička nvidia 280 gtx

Zvucna je odlicna....

uzmi 4 gb ddr 3 memorije

procesor super

700 w napajanje!!!!!

Sluse ti ove ne preporucavan, ali ako si vec audio fil uzmi skuplje

matičnu uzmi najskuplju koja ima za ovaj proc

Aj objasni mi sto ce ti game pad od 500 kn....niti jedan ne vrijedi toliko ali dobro radi što očeš.....

Miš od 400 kn ti ne treba kao ni tipkovnica od 400 kn.....

Svako ko kaze da je miš vazan za igranje to je tako imbecilno jer ja sam dokaz, mis od 50 kn i prvi sam na svakom cod 2 serveru!

Probao sam i miš od 800 kn!!! i kad sam se navikao igrao sam isto potpuno niti bolje niti lošije......

Jedino sto ima veze s igranjem je podloga i to samo zato da ne minjaš površinu ispod miša (da se navikneš) kad mičeš kompjuter........na lan party.....

ako ga ne misliš micat nemoj to ni uzimat........

Uzmi veliki widescreen monitor od 24' da si ne štetiš oći tražeći ikone na ekranu......

I to je to......

Ako ka normalan covik uzmes za 100 kn i mis i tikovnicu i neko normalno ali dobro kuciste moces uzet bolje komponente.....

Jedino što je na tipkovnicu i mišu važno da brzo vracaju tipke  nkaon sto ih pritisnete, a to svaki kvalitetan miš od 50 -80 kn radi!

Kao i tipkovnica......

Ima likova koji potroše puste pare za kvalitetnu opremu a ne pomaže im....

Tikviči vladaju svijetom!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

sa druge strane dobar dio vas koji pljujete po ovakvim konfama trosi pare na gluposti, tipa puse 1-2 kutije cigareta dnevno sto se zbroji na 800njak kuna mjesecno i ne shvacate da ustvari doslovce popusite pola ili vise takve konfe godisnje i doslovce "bacite pare u vjetar" , ali prvi ste kad treba kritizirat skupu konfu, skupi auto, odlazak na skupu veceru, putovanje .... u vecini slucajeva kao ispad ljubomore jer si vi niste nesto takvo priustili pa onda imate potrebu racionalizirati zasto je to ustvari glupo.

Kao prvo ide mi na živce da me se provlači kroz cijeli forum zbog mečeg što sam napisao.
kao drugo ja mislim da sam dosta postigao u životu, završio sam fax informatike, našao dobar posao, vozim jako jako dobar auto i nemam kredita.
Ja mjesečno samo na izlaske potrošim više od 1000kn, ne mislim na svakodnevno ispijanje kave nego baš izlaske, na gorivo za auto nešto manje od 1500kn i niji mi nikakav problem uzeti računalo od 15000 kn(na 12 rata nebi ni osjetio).
Tu pogrešku sam napravio 2000 godine kada su u modi bili P2 ja sam uzeo P4 1.7GHz i za ono doba strava ostale komponente da ne nabrajam. Čak sam uzeo i skener od 1500kn, ravni monitor LG FLATRON 776FM koji me došao nešto manje od 4000kn. Sve skupa me došlo 15800kn. Tada sam imao računalo ispred vremena, moglo je pokrećati sve moguće. Za neke 2-3 godine  računalo je postalo prosječno računalo i moglo se kupiti za 5000 kn. Znači mogao sam jednostavno uzeti P3 koji bi mi isto sve pokrećao i za 5000kn i za 3 godine uzeti taj. P4 koji sam odmah uzeo i uštedjeti 5000kn što su veliki novci, a na preformansama nebi ništa izgubio.
Zato što sam ja pogriješio savjetujem drugima da ne pogriješe kao ja
16 godina
protjeran

Gigabyte EP45-DS3, s775, intel P45+ICH10 823kn
Procesor Intel Core 2 Duo E8400 , 3GHz, socket 775, 6Mb cache, FSB 1333, box, 3 god. Jamstva, 45nm 1215kn
DDR2 4Gb - 4096Mb (2x2048) PC6400 Corsair,800MHz, TWIN2X4096-6400C5, 5-5-5-18 500kn
Gigabyte Radeon HD 4870 512MB DDR5,256bit, DVI-I / D-sub / HDTV, DirectX 10, PCI-X 2.0, 55nm 1897kn
HDD WD 640Gb, WD6400AAKS, SATA II, Buffer 16Mb, 3Gb/s, 7.200 rpm 508kn
Midi tower ANTEC NSK4000, ATX, bez napajanja, crno-srebrno 305kn
Napajanje CHIEFTEC 550W, EPS, 120mm ventilator, Active PFC 529kn
DVD upisivač Pioneer DVR-216DBK, DVD±RW, 20x DVD±R ,10x DL , 40x CD-R, SATA bulk, black 193kn
  UKUPNO:5667KN Sa PDV-om (Sve iz ADM-a)
Dodatno:MS Vista Ultimate SP1 64 bit Eng 1pk DVD 1548kn

Možeš još (ako hoćeš) uzet jaču grafičku npr.HD4870X2

Intel Core 2 Quad QX9770, 4GB DDR3 RAM 1333Mhz Kingmax, Sapphire Radeon HD4870X2, 2x WD Caviar 640GB RAID 0, Gigabyte EP45-DQ6, Chieftec 700W

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Uzeo sam u adm ali ipak sam uzeo Asus matičnu   ASUS P5Q-E, 775, Intel P45, ICH10R, BUS 1600 MHz, DDR2,

Grafičku sam ostavio za sada a ksnije lako promjenim.

U  utorak stiže računalo koštalo je 5800 na 12 rata amex.

Nego zanima me ovo

ovaj 64 za Window.

Hdd-a uzmi: jedan od 640 gb a drugi neka ti bude 64 gb SSD

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.11.2008 18:32 (Špačo).
16 godina
protjeran
Perica kaže...
Joso162 kaže...

Koja glupost. Ti slažeš comp od 15000 kn i sad ideš nas pitat neke savjete. Ja za upola manje novaca mogu složiti konfiguraciju koja će pokretati sve programe i igre na high detaljima bez ikakvog problema. I šta će ti kućište od 900kn i eksterni hdd i čemu onako skupa tipkovnica i miš, čisto preseravanje!!!

Ćovjek traži savjet a ne nečije ljubomorne ispade.
U vezi konf. ja bi uzeo dva unutarnja diska, jedan za sistem a drugi za podatke plus vanjski za backup.
 nebi reka da se tu radi o nekin ljubomornim ispadime covjek sastavi pre mocnu konfiguraciju pazi za 15,000 kn i onda dođe na blog traziti nekakve savjete ma netrebaju njemu savjeti on se snama ruga bija bi veća faca da je za komp da recimo 7,000 kn a ostatak domu za nezbrinutu djecuCool
17 godina
neaktivan

A tu je znači završila lova za LHC?

Šala, naravno ...

Za te se novce složi konfa do kosti..., bez ikakvih ograničenja.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.11.2008 0:43 (mrgud).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

hvala vam svima na savjetima i mišljenjima pa kakva god ona bila!

da razjasnim malo stvari jer vidim da sam krivo shvaćen od strane nekih članova foruma...

ja za tipkovnicu i miš od kada sam se počeo baviti dizajnom i produkcijom ne štedim nikada novce jer su mi ključni u radu preciznost, učinkovitost i kvaliteta, plus što često radim po noći i volim raditi u mraku pa mi je poželjna osvjetljenost tipkovnice isto kao i neke kratice na njoj radi veće efikasnosti. gaming mi je bio i bit će bitan jer to mi je često ispušni ventil i odmak od grube realnosti, opuštanje mozga i razonoda nakon cijeloga dana isto kao i pretpostavljam većini ovdje, za video obradu imam veliki interes ali ne i toliko velikoga znanja što planiram promijeniti u skorašnje vrijeme. dakle, netko će si uzeti tipkovnicu od 50kn i bit će mu najbolja ikad a netko će uzeti tarantulu čisto za gaming i opet će imati neke primjedbe na nju, korisnici su različiti i koriste kompjutere za različite stvari pa zato mislim da je malo primitivno govoriti da je uzeti ovu tipkovnicu ''glupost'' samo zato jer toj osobi to ne treba u tom trenutku... korisniku koji jednom na dan otvori kompjuter na pola sata da pogleda mail-ove i otiđe na index.hr sigurno ne trebaju dvije hd 4870 x2 od 2gb ddr5 dok će čovjeku koji se bavi montažom videa ili 3d animacijom to biti najbolja investicija koju može napraviti, nije potrebno generalizirati i sve stavljati u isti koš...

slažem se da mi je potrebno bolje grafično rješenje pa se dvoumim između gore navedene grafulje (jedne, ne crossfire) i gtx280, volio bih čuti vaše mišljenje oko toga... kvalitetno kučište mi je također važno radi dobrog smještaja svake komponente, prozračnosti, smanjene bučnosti i zaštite njegove utrobe, ne uzimam zato jer svjetli u mraku i boli me briga zbog toga ali da se neću buniti zato jer uz kvalitetu još ktome lijepo bome neću...

ispričavam se radi dugoga nejavljanja ali bio sam van grada poslovno pa eto me sada nazad i planiram sada biti aktivniji dio rasprave! još jednom hvala svima na prijedlozima, neke komponente će se itekako mijenjati čini mi se...

Car Mrazomor kolo vrti!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Najbrži kaže...

a recimo AMD:
PROCESOR 792,00kn

MATIČNA 729,00kn

u Vemil-u

Sta ce uzet slabiji procesor ,
 kad može jači : INTEL E8400 .
Procesor: Amd athlon 5000+3,0 Ram: Buffalo 2x 1gb Grafička: hd3850 1 gb hdd:500 Gb Matična:ECS GeForce7050M-M
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice