Pomoć oko slaganja konfiguracije plz!!!

poruka: 41
|
čitano: 3.269
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Dakle, imam cijenovnu granicu od 15000kn no prije nego vam kažem što sam ja imao otprilike u glavi (što nije naravno konačno već sam i došao ovdje da mi neki stručniji i informiraniji ljudi daju pokoji savjet kako bi što bolje prošao) htio bih vam reći za šta će se taj isto kompjuter i koristiti:

1. Produkcija znači to uključuje rad u Nuendu, Reasonu, Fruity Loopsu, SoundForge-u i inim programima sa velikom bazom zvukovnih sample-ova, vst plug-inova i sličnih elemenata (ne snimanje! ne mislim napraviti recording studio)

2. Grafički i web dizajn koji već neko vrijeme radim i nadograđujem znanje glede toga, pošto su takvi programi danas rašireni isto kao i windows operativni sustavi mislim da ih nije ni potrebno navoditi (izuzev Illustratora u kojem znam i mislim nastaviti raditi, photoshop i flash mi je standard kao i ostatku koji se time bavi fkors)

3. Video obrada, za to sam se tek nadavno počeo zanimati i imam kombinaciju za jednu sony hd kameru po dosta jeftinijoj cijeni ali bih prije takve investicije volio naučiti raditi i u prikladnim programima

4. Gaming naravno također :D Igram PC i konzolske igre još od dana wolfenstein 3d-a, space questa, commander keena i jetpacka pa i dan danas i to valjda nikada neću prestati pa sam zato i možda malo zahtjevniji oko tipkovnice i miša ali dobro, svatko ima svoje fetiše ;)

dakle ono što sam ja imao u glavi nakon mnogo informiranja je sljedeće:

Kučište ANTEC NINE HUNDRED-EU (Gamer case, bez PSU) = 870,40Kn
Memorija DDR3 2048Mb ( 2Gb ) Kingmax, 1333MHz, CL9, FLFE85F-B8EE9 x 3 = 510,52x3 = 1531,56Kn
Interni HDD WD 640Gb, WD64001AALS, SATA II, Buffer 32Mb, 3Gb/s, 7.200 rp  = 579,87Kn
Eksterni HDD WD 500GB H1U5000E, My Book , USB2.0, 16MB cache = 699,06Kn
Napajanje ANTEC TP-TRIO 650W (2xPCI-E, EPS12V za 1 ili 2 CPU  = 824,96Kn
Procesor Intel i7 920, 4x2.66GHz, 1333MHz, 8Mb cache,socket 1366 = 2.427,79Kn
Matična Gigabyte EX58-UD5, s1366, Intel® X58 + ICH10R Chipset, 6x DDR3 = 2.102,07Kn
Zvučna M-AUDIO Revolution 5.1 high-definition 24-bit/192kHz playback on up to 6 channels = 732,00Kn
Grafička VGA Ati Radeon HD 4870, 1Gb GDDR5 256bit, Heatpipe-black,DualDVI  = 2.369,67Kn
Pioneer BDC-202, BD rom, black, BD-Rom 5x, DVD-R/+R 12x , BOX = 899,09Kn
Miš RAZER DeathAdder = 498,81Kn ili Miš Logitech G5 Laser Mouse = 530,85Kn
Tipkovnica Logitech G11 = 467,48Kn
Joystick Logitech GAMEPAD Dual action , za PC, 963292-0914 x 2 = 164,99 x 2 = 329.98Kn
Slušalice Audio-Technica ATH-M30 = 571,00Kn

UKUPNO: 14.935,78Kn

Monitor Samsung SM T220P 22'' Full HD 50000:1 (njega kupujem mimo ostatka kompa, ne ulazi
u cijenovnu granicu za komp)

većina će biti kupljena preko adm store-a jer su im cijene malo povoljnije i jer imaju veliki izbor onoga što mene i zanima pa uz vaša osobna mišljenja i stavove koje bih vas jaaako zamolio da iznesete ja također imam par pitanja vezana za stvari oko kojih nisam pretjerano siguran:

1. dali je napajanje dovoljno jako za navedene komponente? znam da je ''samo'' 650W ali je aztecovo pa mislim da bi čak i trebalo proći, neki od vas će sigurno znati bolje!

2. dali određena komponenta zahtjeva direktan cooler na njoj ili mi se više isplati uzeti nadogradnju 900 kučišta sa još 2 coolera na bočnoj plohi (jedan za grafičku i jedan za procesor)? ili je pak vodeno hlađenje najbolji izbor i ako da gdje bi se moglo nabaviti kvalitetno koje nije neke preastronomske cijene? (malo sam skeptičan oko tih vodenih hlađenja pa zato i pitam)

3. koji je bolji miš od ova 2 navedena (ili možda neki treći?) i koji ima kraći/bolji odaziv?

4. dali mi se više isplati uzeti novi intelov i7 920 ili q9550 quad na 2.83?

5. dali se više isplati uzeti ovu radeonku koja je navedena ili verziju x2 i koliko je razlika u cijeni?

6. dali mi se više isplati uzeti neki količinski manji ali kvalitetom i brzinom veći hdd čisto za operativni sustav i još jedan veći za sve ostalo ili je ovaj navedeni dovoljno dobar? ili postoji neki otprilike te veličine ali bolje kvalitete i brzine da nije mnogo skuplji?

7. dali je kingmax memorija dovoljno kvalitetna i dali mi je zaista potrebno 6gb (to sam uglavnom uzeo zbog ovoga procesora) ili mi se više isplati uzeti neku od gigabyte?

znam da sam možda zamoran i tražim puno ali ako neka dobra duša ima malo vremena i volje posvetiti je meni i ovoj u mom životu najvećoj investiciji do sada bio bih mu/joj zahvalan do kraja života!!!

unaprijed puno hvala svima, pozdrav pa se nadam se čitamo ;)

Car Mrazomor kolo vrti!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

1.Moglo bi i 800 W

2.Sve je u redu.Vodeno hlađenje se najviše koristi za clockanje.

3.Težak odabir.Oba dva su dobra.

4.q9550 quad na 2.83

5.Ja bi rađe 280 GTX.

6.Diskovi su u redu.

7.Za RAM ne znam.Uglavnom ako već daješ puno para uzmi DDR3.

400 post jeeeeOsmijeh

Hakiranje je umjetnost a ne zločin.
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.11.2008 13:16 (PC Street Hacker).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Koja glupost. Ti slažeš comp od 15000 kn i sad ideš nas pitat neke savjete. Ja za upola manje novaca mogu složiti konfiguraciju koja će pokretati sve programe i igre na high detaljima bez ikakvog problema. I šta će ti kućište od 900kn i eksterni hdd i čemu onako skupa tipkovnica i miš, čisto preseravanje!!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Pomoć oko slaganja konfiguracije plz!!!
Joso162 kaže...

Koja glupost. Ti slažeš comp od 15000 kn i sad ideš nas pitat neke savjete. Ja za upola manje novaca mogu složiti konfiguraciju koja će pokretati sve programe i igre na high detaljima bez ikakvog problema. I šta će ti kućište od 900kn i eksterni hdd i čemu onako skupa tipkovnica i miš, čisto preseravanje!!!

Ćovjek traži savjet a ne nečije ljubomorne ispade.
U vezi konf. ja bi uzeo dva unutarnja diska, jedan za sistem a drugi za podatke plus vanjski za backup.
16 godina
neaktivan
Perica kaže...
U vezi konf. ja bi uzeo dva unutarnja diska, jedan za sistem a drugi za podatke plus vanjski za backup.

Nisu to nikakvi ljubomorni ispadi. Samo kažem da je glupost uzimati neke stvari koje je on tamo naveo.
Bolje neka uzme jeftiniju periferiju, a za razliku novaca uzme još rednu grafičku karticu tako da ima dvi ukomponirane jer bi mu ta jedna mogla biti preslaba za programe koje će koristiti.
17 godina
neaktivan
Joso162 kaže...
Perica kaže...

Nisu to nikakvi ljubomorni ispadi. Samo kažem da je glupost uzimati neke stvari koje je on tamo naveo.
Bolje neka uzme jeftiniju periferiju, a za razliku novaca uzme još rednu grafičku karticu tako da ima dvi ukomponirane jer bi mu ta jedna mogla biti preslaba za programe koje će koristiti.
 Eto to je savjet.
17 godina
neaktivan

potpuno se slažem sa Josom162...to je čista glupost...ja sam složio super komp za 6k kn...kuda bi došao da sam uzeo neko skupo kučište ili tipkovnicu...radije te novce za bolju grafu ili tako nešto...

Intel C2Q q9400, 4*2,66 GHz, 6 Mb, Gigabyte EP45-DS3R, Sapphire HD 4870 512 Mb, 3 GB DDR2 Kingmax, 1066 MHz, HDD Seagate 250 GB, Barracuda 7200.10, 16Mb,OCZ XStream 500W

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ivanplesh kaže...

potpuno se slažem sa Josom162...to je čista glupost...ja sam složio super komp za 6k kn...kuda bi došao da sam uzeo neko skupo kučište ili tipkovnicu...radije te novce za bolju grafu ili tako nešto...

Aj sad pretvorite ti i joso162 temu u svađu.Ako ima para i oće kupit gamersku konfu i traži savjete šta se vas dvojica imate mješat.
Pito nas je za savjete a ne za vaše ljubomorne ispade.
17 godina

G5 je odlican mis i preporodio sam se odkad ga imam u absolutno svemu sto stavite pred njega, precizan rad, igra, sve, ne znam zasto bi stedio na tome, cak i u feniks komjutori dobijes na tog misa za nesto manje para 5 godina garancije tako da ti preporucam tamo uzimat.

imam i g11 i iskreno ako ne koristis one programibilne tipke onda uzmi jeftiniju, meni su zakon jer se mogu slagati makroi na njih i to je predobro... ovisno koliko si zadovoljan korisnik

a sve ostalo sto se tice konfiguraije je odlicno, jedino ako ides na 24" monitor uzmi za 500kn vise gtx 280 u hardveraju

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

isto kuciste imam i ja hehe, a i grafu sam sta je moja 512..

uzmi si corsair tx 750 mrcina od napajanja.. meni je riknilo antecovo 550(a mjenjali ga u servisu stavili novo novcato, riknulo za 3-4 tjedna)

a i kad poželiš metnut još jednu, imat ćeš kablova

ostalo je ok..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ma napajanje mu je ovo od 650 W uvrh glave, konfa je super.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
16 godina
neaktivan

Pozdrav.

Jel će ovo šta valjati.

Procesor -INTEL E8400
Matična -Asus- P5Q PRO 775
Hdd - Seagate 500GB 32Mb
Grafika ATI HD 4670
Memorija ddr2 Corsair 2 * 2gb Twin
DWDRW Pioneer DVR 216 DBK
Napajanje CORSAIR 450W
Kućište Aplus CS-3010 Qubic

oko 5400 na 12 rata.

jel bi trebalo šta izmjeniti.Hvala

17 godina

Nisam siguran da li je dovoljno jako napajanje (mislim da nije), a ovo ostalo ok Cool

̿ ̿'\̵͇̿̿\з==(•̪●)==ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ Mess with the best, die like the rest!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ovo je od napajanja:

Corsair VX450W Specifications: Model CMPSU-450VX
AC Input Rating 90 - 264VAC
DC Output +3.3V +5V +12V -12V +5VSB
Max Load 20A 20A 33A 0.8A 2.5A
Max Output 130W 396W 9.6W 12.5W
TOTAL POWER: 450W

17 godina

Da, ali mislim da je premalo W (vata), ali neka netko drugi kaže svoje mišljenje...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Špačo kaže...

Pozdrav.

Jel će ovo šta valjati.

Procesor -INTEL E8400
Hdd - Seagate 500GB 32Mb
Grafika ATI HD 4670
Napajanje CORSAIR 450W

oko 5400 na 12 rata.

tako prosječnu grafu na taj proc.. hmm?

Intel Q6600, Asus P5K Pro, GeCube 4870 512 mb, Corsair TX 750, Antec Nine Hundred
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.11.2008 22:06 (avaSt).
17 godina
Špačo kaže...

Pozdrav.

Jel će ovo šta valjati.

Procesor -INTEL E8400
Hdd - Seagate 500GB 32Mb
Grafika ATI HD 4670
Napajanje CORSAIR 450W

oko 5400 na 12 rata.

Matičnu bi ja rađe Gigabyte EP45-DS3, ili EP35-DS3 ako hoćeš uštediti, ali onda gubiš podršku za CF
HDD - imaš WD 640GB za 500kn, tog bi ja ubo...
Memorija - ako ne klokaš 2×2GB Kingmax 800MHz, ako clockaš ostavi ove...
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
16 godina
neaktivan

napajanje ti je dobro netriba ti jače.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sused kaže...
Špačo kaže...

Pozdrav.

Jel će ovo šta valjati.

Procesor -INTEL E8400
Hdd - Seagate 500GB 32Mb
Grafika ATI HD 4670
Napajanje CORSAIR 450W

oko 5400 na 12 rata.

Matičnu bi ja rađe Gigabyte EP45-DS3, ili EP35-DS3 ako hoćeš uštediti, ali onda gubiš podršku za CF
HDD - imaš WD 640GB za 500kn, tog bi ja ubo...
Memorija - ako ne klokaš 2×2GB Kingmax 800MHz, ako clockaš ostavi ove...
 S ovim se ja slažem ovo će 100 persenti valjat.Samo neznam kako si mogo stavit Asusuovu P5Q na takvu konfiguraciju.
16 godina
neaktivan

Jel ova ploča što sam naveo dobra ili je od Gigabytea bolja.

jel ovo napajanje onda malo ili ne.

Razmišljao sam i o ovoj ploči.E sad koja bi bila bolja

Gigabyte EP45-DS4, s775, intel P45+ICH10R, FSB 1600OC

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.11.2008 22:15 (Špačo).
17 godina

a recimo AMD:
PROCESOR 792,00kn

MATIČNA 729,00kn

u Vemil-u

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Najbrži kaže...

Da, ali mislim da je premalo W (vata), ali neka netko drugi kaže svoje mišljenje...

Ne pričaj gluposti. Kao prvo to je Corsair. Kao drugo to je 450W Corsair. To mora biti dovoljno... Uostalom tu bi konfu vjerojatno (sigurno) vrtio i Fortron PNF 400, tako da sa ovim Corsairom nemaš beda... Samo njega uzmi, sve najbolje o njemu
Špačo kaže...

Jel ova ploča što sam naveo dobra ili je od Gigabytea bolja.

jel ovo napajanje onda malo ili ne.

Ploča je ok, ali ako uzmeš u obzir da je gigabyte 200kn jeftinija, a ništa lošija izvedi zaključak...
Napajanje je dovoljno.
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
16 godina
neaktivan

ASUS P5Q PRO, 775, Intel P45, ICH10R, BUS 1600 MHz, DDR2   

ASUS  je malo jeftinija

Koju bolje uzeti.

Hdd mi je i ovaj previše a grafičku ću uzet bolju kada pojeftine ali mislim da je i ova ok.Nisam neki preveliki ljubitelj igara.

AMD sam imao do sada sad bi malo intel da vidim.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.11.2008 22:28 (Špačo).
17 godina
Špačo kaže...

ASUS P5Q PRO, 775, Intel P45, ICH10R, BUS 1600 MHz, DDR2   

ASUS  je malo jeftinija

Koju bolje uzeti.

Gigabyte EP45-DS4 definitivno... Asusova bi bila negdje u rangu EP45-DS3R, ne?
Ali za tvoje potrebe ne bi li i EP45-DS3 bila dovoljna? Treba li ti RAID polje?
Ja bi preporučio jeftiniju matičnu i jaču grafu... Jesi razmišljo o jačoj grafi? HD4850 bi bila moj prijedlog...
16 godina
neaktivan

Razmišljao sam ali mislim da je bolje uzet bolju matičnu a grafička kada bude jeftinija.

17 godina
Špačo kaže...

Razmišljao sam ali mislim da je bolje uzet bolju matičnu a grafička kada bude jeftinija.

Ali što ćeš dobiti jačom matičnom?
Misliš li overclockati? Treba li ti RAID polje?
Ako je odgovor na ta 2 pitanja nema smisli kupovati išta iznad EP45-DS3. Sve preko je bacanje novaca... Ako je pak odgovor na jedno ili oba od tih pitanja da onda već nešto možeš dobiti boljom matičnom...

EDIT: I zaspamali smo čovjeku temu... Zašto nisi otvorio novu?
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.11.2008 22:35 (Sused).
16 godina
neaktivan

Sad jedino neznam koja ima koliko garancije.

17 godina
Špačo kaže...

Gigabyteice 2 godine, za Asus neznam, mislim isto 2...

Misliš li overclockati i treba li ti RAID?
16 godina
neaktivan

Možda RAID, overclock ne.

Hvala na odgovorima ako budem imao još pitanja sutra ću otvoriti novu temu.Hvala svima

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.11.2008 22:39 (Špačo).
17 godina
Špačo kaže...

Možda RAID, overclock ne.

Hvala na odgovorima ako budem imao još pitanja sutra ću otvoriti novu temu.Hvala svima

Onda EP45-DS3R ako baš hoćeš RAID. A i ova se da i previše clockati, a pošto nećeš uopće nema smisla davati 1000kn za P5Q Pro ili DS4...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice