Pomoć oko konfiguracije

poruka: 6
|
čitano: 1.698
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Pomoć oko konfiguracije (nadogradnje)

Napravio sam par testova (vidi slike) sa kompom i mislim da mi je procesor slaba karika. Pošto igram većinom Battlefield Bad Company 2 u multiplayeru imam sljedeća pitanja:

1. Da li bih trebao mijenjati procesor i koji (ili nešto drugo)?
2. Jel bi se mijenjanje procesora išta odrazilo na navedenu igru?
3. Da li bih trebao mijenjati napajanje kod promjene procesora? (Iako nemam nikakvih problema sa napajanjem kod ove konfiguracije ipak mislim da mu je ovo max. i da treba jače napajanje)

Konfiguracija je sljedeća:
Intel Core2Duo E6750 2,66 GHz - radi sada na 3,20 GHz (8x400)
XFX GTX 285 XXX 1 GB 720/1350/1620 MHz
Kingmax 4x1 GB DDR2 800 MHz (5-5-5-18)
Gigabyte P43-ES3G F13
Chieftec GPS-400AA 400W
WD Caviar Black 750 GB

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.4.2011 18:41 (Scorp21).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Pomoć oko konfiguracije (nadogradnje)
Scorp21 kaže...
Napravio sam par testova (vidi slike) sa kompom i mislim da mi je procesor slaba karika. Pošto igram većinom Battlefield Bad Company 2 u multiplayeru imam sljedeća pitanja:

1. Da li bih trebao mijenjati procesor i koji (ili nešto drugo)?
2. Jel bi se mijenjanje procesora išta odrazilo na navedenu igru?
3. Da li bih trebao mijenjati napajanje kod promjene procesora? (Iako nemam nikakvih problema sa napajanjem kod ove konfiguracije ipak mislim da mu je ovo max. i da treba jače napajanje)

Konfiguracija je sljedeća:
Intel Core2Duo E6750 2,66 GHz - radi sada na 3,30 GHz (8x413)
XFX GTX 285 XXX 1 GB 720/1350/1620 MHz
Kingmax 4x1 GB DDR2 800 MHz - radi sada na 826 MHz (5-5-5-18)
Gigabyte P43-ES3G F13
Chieftec GPS-400AA 400W
WD Caviar Black 750 GB

Procesor ti je definitivno slaba karika. Mislim da je promjena procesora nuzna u skorasnje vrijeme, jer dualci polako dolaze u povijest. Uzmi nesto tipa Q9400/9450/9550. Mijenjanje procesora ce se jako mnogo odraziti na ovu igru. Ne bi morao mijenjati napajanje jer nema potrebe, Chieftec je na glasu kao vrlo solidno, pouzdano i izdrzljivo napajanje. EDIT: slažem se da bi bilo najbolje prvo nabaviti neki bolji, quad-core procesor.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.4.2011 20:03 (Caesar et Brutus).
17 godina
Re: Pomoć oko konfiguracije (nadogradnje)
Mislim da GTX 560 nije nešto puno jača nego ova (znam ima DX11 i ostalo...). Nekako imam dojam da mi baš procesor odstupa, pogotovo kada pogledam na slikama od benchmarka i kada vidim rezultat za grafu i za procesor posebno.
17 godina
Pomoć oko konfiguracije
Jel bi moglo ovo napajanje tjerati i neki Q9xxx?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Pomoć oko konfiguracije
Scorp21 kaže...
Jel bi moglo ovo napajanje tjerati i neki Q9xxx?

Da, moglo bi.

17 godina
Re: Pomoć oko konfiguracije
Nisam mogao vjerovati da će pokrenuti komp kada sam stavio GTX 285 XXX ali da još može Q9xxx to mi se nekako činilo previše jer je to sam 400 W bez obzira što je Chieftec. Našao sam na net-u neke kalkulatore za potrošnju i kod svih mi je ispalo da moje komponente trebaju barem napajanje od 500 W i više. Ali ako može pokrenuti još i Q9xxx onda mi je to velika ušteda što neću morati mijenjati napajanje ako uzmem quad. Hvala! :))
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice