Pomoć Intel konfa

poruka: 7
|
čitano: 1.478
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Pomoć Intel konfa

Pozdrav,

slažem novu konfu...tj intel platformu...budžet je do 3000kn tu otprilike...

uzimao bi i5 2500k i adekvatnu matičnu, za oko mi zapala asrock fatality, grafičku karticu neću kupovati

e sad pošto nisam dugo imao posla s intelom, ja se nekužim u intel chipsete...prvo proc je otključan znam o tome već i ptice pjevaju o snazi tog proca i svim prednostima..

molim da mi objasnite intel chipsete, P, H, Z koji već ima...nešto ide da jedan chipset podržava ovo, drugi ono, a treći najbolje od ta dva...uglavnom valjda mora bit određeni chipset da podržava oc proca, i matična koja bi imala vga izlaz.. znači prioritet je integrirana grafa, tj grafa iz proca, jel neću koristit za gaming...a još bi nadodao ako ako bi kasnije uzimao grafičku, matična nemora podržavat sli,cf...samo bi jednu stavio...

može li matična do 1000-1400kn podržavati sve navedeno? pri tome mislim da je ista sposobna za clock, da ima dosta faza i dobro pasivno hlađenje istih?

hvala unaprijed

samo krupno, ništa sitniš

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pomoć Intel konfa

Evo moja preporuka:

1 x Procesor Intel Core i5-2500K 3.3GHz,1MB/6MB,95W,Socket 1155

1 x Asrock Z68 Extreme3 Gen3 - Intel Z68, ATX, Premium Gold Caps

1 x SCYTHE Mugen3, SCMG-3000, Socket 775/1156/1155/1366/AM2/AM3,AM3+

Ukupno: 2974 kn

Maticna je Z68 sto znaci da podrzava i OC i grafu ima 8+4 faznu regulaciju

A hladnjak je odlican jer zelis OC-ati

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Pomoć Intel konfa

Odličan cooler za clock,također odlična matična sa HD 2100 grafičkom.

Matična ploča Asrock Z68 Extreme3 Gen3 - Intel Z68, ATX, Premium Gold Caps, 4xDDR3 2133MHz, Intel HD

Procesor s1155 Intel Core i5 2500K 3.3GHz (6MB,Cooling Fan) box

2.723,27 kn,Protis

+

COOLER ARCTIC COOLING FREEZER 13 PRO CO, S. 775/1155/1156/754/939/AM2/AM2+/AM3

323,10 kn,Portio

Ukupno 3.046,37 kn,Portio & Protis

xf:donatorbubrega steam:donator_bubrega R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: Pomoć Intel konfa

sviđaju mi se preporuke..

dodao bih da sam skonto donekle da Z68 chipset obuhvaća i mogućnost oc-a i integrirane grafe...što mi se sviđa, a i cijena mi je uredu...nadalje...zagledao sam malo recenzije slike, video te asrokice extreme3 gen 3...i po svemu mi odgovara...

potvrdite mi, na tu matičnu upiknem i5 2500k i spojim monitor na vga ili dvi izlaz na matičnoj (fizički grafičku karticu moram ili nemoram imati) napomenio sam da nemogu si priuštit sad neku grafu onda bolje ni neću...tako da me interesira ovo integrirano od intela? to je klasično za internet, pogledat video, malo listat slike, glazba...općenito rad u winsima tipa word office...kontam si da to može gurat?

kad mal bolje pogledam nekako mi Asrock na Z68 ima najbolja rješenja, uloženo-dobiveno, jel uredu bios na toj ploči? valjd je to novi ovaj UEFI ili kako već..

moja konfa iz potpisa ode na poklon, ostaje napajanje, hdd, i zalman cooler..kojeg mislim montirat na 1555 uz kupnju bracketa za taj socket..ali hvala i za preporuke ovih hladnjaka, ako mi se iskomplicira pa neuspijem tog zalmana montirat onda ću bit prisiljen kupiti novi hladnjak...

što se tiče oc-a, čitah da taj mali otrov intel poteže preko 5ghz...mene odma sada zanima od 3.3-4.0 ghz područje, da na 4 ghz radi 24/7 uredno, da matična to može izdržat i da ga se može hladiti...sve ide u haf-a 912+

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.11.2011 18:07 (oly570).
14 godina
neaktivan
oly570 kaže...

sviđaju mi se preporuke..

dodao bih da sam skonto donekle da Z68 chipset obuhvaća i mogućnost oc-a i integrirane grafe...što mi se sviđa, a i cijena mi je uredu...nadalje...zagledao sam malo recenzije slike, video te asrokice extreme3 gen 3...i po svemu mi odgovara...

potvrdite mi, na tu matičnu upiknem i5 2500k i spojim monitor na vga ili dvi izlaz na matičnoj (fizički grafičku karticu moram ili nemoram imati) napomenio sam da nemogu si priuštit sad neku grafu onda bolje ni neću...tako da me interesira ovo integrirano od intela? to je klasično za internet, pogledat video, malo listat slike, glazba...općenito rad u winsima tipa word office...kontam si da to može gurat?

kad mal bolje pogledam nekako mi Asrock na Z68 ima najbolja rješenja, uloženo-dobiveno, jel uredu bios na toj ploči? valjd je to novi ovaj UEFI ili kako već..

moja konfa iz potpisa ode na poklon, ostaje napajanje, hdd, i zalman cooler..kojeg mislim montirat na 1555 uz kupnju bracketa za taj socket..ali hvala i za preporuke ovih hladnjaka, ako mi se iskomplicira pa neuspijem tog zalmana montirat onda ću bit prisiljen kupiti novi hladnjak...

što se tiče oc-a, čitah da taj mali otrov intel poteže preko 5ghz...mene odma sada zanima od 3.3-4.0 ghz područje, da na 4 ghz radi 24/7 uredno, da matična to može izdržat i da ga se može hladiti...sve ide u haf-a 912+

BIOS je u redu.Poteže 5 ako je vrlo dobar primjerak proca,a bez problema poteže 3.6-3.9 GHz,radit će uredno,jer matična ima odličnu regulaciju (8+4)

xf:donatorbubrega steam:donator_bubrega R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan

ma cilj mi je do 4.0 kad se odlučim al da mi radi 24/7 uredno i stabilno...to je ono što JA očekujem...nisam fan benčeva i sličnoga...

lijepo sam se naigrao na konfi iz potpisa i dosta mi, zato mi je plan koji je naveden u par postova ranije...

pošto se bavim digitalnom fotografijom a kad me traže ovi iz studija odradim i obradu videa i fotografija i nakupi se dosta materijala..tu vidim da intelova integrirana grafa daje jako dobre rezultate u pretvaranju video materijala nasprem kombinacije cpu+normalna gpu..uz to radim u cinemi 4d i njoj sličnim programima...na tom polju očekujem da mi intel za pare koje ću dati da dobre rezultate...kako nemam iskustva sa intelom zato pitam za neki prijedlog ili neki savjet iz prakse...i biti ću zahvalan

moje potrebe su prije bile amd, jeftinije sklepat konfu i lijepo sam se naigrao...sad ću se odreč grafičke kartice i gaminga, ali trebam rad za drugo područje....

iako sam fan gigabyte ploča i imam lijepa iskustva, sa asrockom nisam upoznat, ta extreme3 gen3 mi daje za te novce najviše što sam vidio od konkurencije...

15 godina
neaktivan

uz savjete kolege forumaša, u izbor je došla i ASUS P8Z68-v ploča, evo link: http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8Z68V/

nekako bi mi srce više naginjalo k asusu nego na asrock, no nisam upoznat s novijim serijama...ok asus je ime treba platit sve to, ali misilm da je ploča kompletna i stabilna, dobre mogućnosti ima..može li mi netko dati neki savjet za asusa?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice