Hey ekipa, trebam pomoć!
Cura mi radi diplomski iz arhitekture i njen laptop umire pod stresom, tako da bi trebala nekakav novi PC koji će bez problema moći podnjeti napore projektiranja, 3D modeliranja itd. Koristi AutoCAD 2011. i Artlantis, SketchUp, 3DMAX & Photoshop, radi cijele projekte (znači zgrada, okoliš, interijer, pa 3D model svega toga) što guši trenutni sustav koji je nažalost laptop pa se ne može nadograditi. Za monitor sam joj predlagao da uzme neki sa IPS matricom (tipa onaj 22" od LG-a, vidio sam da ga se spominje po forumima), ali me ispravite ako griješim.
E sad, ono što bi vas molio je ako možete predložiti neku konfiguraciju koja bi to sve mogla vrtit bez problema, kako bi omogućila nesmetan rad. Ja sam nešto prtljao ali bi volio drugo mišljenje za svaki slučaj.
Što se cijene tiče, bilo bi dobro da je neka pristojna. Najradije je ne bih ni spominjao, više me zanima što bi predložili kao odlično rješenje, a da nije pretjerivanje ili overkill, jer mislim da će se već nekako naći love. Ako bih baš morao lupiti neku cifru, neka bude tipa 7-8k kuna, ali može i više (ili manje) ako je opravdano. Stoga ponavljam - zanima me optimalno rješenje bez obzira na cijenu, ali da se ne radi o pretjerivanju i bacanju novaca.
Ako ima nekakvih dodatnih pitanja, samo pucajte.
Unaprijed hvala,
T