Pa i5 750 je best-buy. Sad. Samo u konfu od "7k kn" spada po meni jedino neki i7 ili P II 965. Ili jače ako se ugura unutra u budžet:S Ili opet Jovo-nanovo pa onda neka ultra moderna DX11 grafa za 3000... na uštrp drugih komponenti?
evo opet review pa ćeš vidjeti da i7 vodi u svim testovima osim u igrama
Gledaj, ne trebaju meni nikakvi testovi da vidim ono što znam. Ako je za tebe i7 860 isplativ onda naprijed. Po meni je on pored i5 750 bacanje novaca.
Znači ti bolje znaš od ovih testova?
Neću više o tome jer svejedno će jedan trubiti o ovome, drugi o onome i tako ćemo se vrtiti u krug.
Znači ti bolje znaš od ovih testova?
To nisam nigdje rekao. Ali čovjeće razlika između ta dva procesora nije ni blizu takva da bi se nadoplačivalo još 650kn. Ako ti misliš drukčije, već sam rekao, izvoli.
Evo jedan, po meni najbolji review intela i5 750 i i7 860 za p55 i njihovu usporedbu sa phenomima. http://www.guru3d.com/article/core-i5-750-core-i7-860-870-processor-review-test/2
Ja sam nedavno kupovao komponente i dobro sam odvagnuo što je best buy, i to je definitivno i5 750.
Ne furajte se na foru nadogradnje za koju godinu i to, jer ja sam išao za time kad sam kupio ASUS 5PW-DH Deluxe ploču za C2D e6600 s namjerom kasnije kupovat brži proc (znate onu frazu: "za koju godinu") koja je bila vrhunska svojevremeno,i bila skupa za poludit, a već za godinu dana su došle su jeftinije ploče sa bržom sabirnicom, a da ne spominjem da joj nije ni garancija prošla a već je bila zastarjela jer je izašao socket 1366.
Treba kupit ono što je best buy, jer vjerujte,za 2-3 godine se mijenja matična, procesor i ram u kompletu!
intel i5 je i7 bez hyperthreadinga. Igre ne trebaju hyperthreading! Za igre je i5 brži ili u nekim slučajevima u rangu sa x4 965. U globalu,ako čovjek voli phenom neće pogriješiti ako ga uzme. Ali ne možeš reć da je Phenom bolji u igrama od Lynnfielda
intel i5 je i7 bez hyperthreadinga. Igre ne trebaju hyperthreading! Za igre je i5 brži ili u nekim slučajevima u rangu sa x4 965. U globalu,ako čovjek voli phenom neće pogriješiti ako ga uzme. Ali ne možeš reć da je Phenom bolji u igrama od Lynnfielda
Lynnfield kad se clocka na taktove phenoma 965, phenom više nema šta radit moze ic u mirovinu :DD.
Evo da ne otvaram novu temu , kupujem novu konfiguraciju sad ubrzo i sta vi mislite jel to ovo za 7250 kn ?
-Mislio sam staviti neku USB 3.0 maticnu plocu na primjer ovu
-500Gb HDD mi je dovoljno
-Komp ce sluziti vecinom za igre ali i za 3D (zbog toga sam i odabrao Intel)
-Ne treba mi nista osim kucista
Svaki savjet je dobro dosao 
Hvala
Ovdje stoji ako to uopće jest neki pouzdani izvor informacija što se tiče official benchmarking, stoji da je Intel core i7 870 jači od P II Black Ed.? Možda ono što kaže The Man jest istina pa stoji da je ATI jači u igrama, ali svejedno procesor i7 920 treba biti još jači onda omg
EDIT zaboravio sam na link dodat...
Ovaj autor rewieva je prelos, pa i7 870 je puno skuplji od phenoma 965, a razlike kolko sam tamo vidio u 3d marku su oko 1000 bodova. A autor preporucuje i7 870 WTF .. Pa Nisam budala za i7 870 dat 3500 kn za samo 1000 bodova plus, dok za 1300 kn mogu dobit odlicnog phenoma :) . Kako je on uopce mogao ic usporedivat ta dva procesora.
BTW Naletio sam na neke informacije da je phenom 965 losiji za razliku od ovih nekih starijih modela kao sto su 620 i 945?? Ima tko kakva iskustva vezana za to?
lol!
Ja ko da sam sa stabla pao...! Ispada da se uopće ne razumijem u procesore. Tek sada sam vidio da sam krivo ciljao kada sam postao link na taj review! Za tu cijenu dobiš skoro i7 950. Nis gledao dobro. Sry svima još jednom. P II 965 BE je isplativiji u ovom slučaju bez obzira na performanse ovog prvog. I da, i još je to s.1156:S