PC od 7k kn

poruka: 70
|
čitano: 5.020
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: PC od 7k kn
ATiGamer kaže...
NizZy kaže...

hehe :D Mislim da cu promjenit kuciste, no definitivno cu ostat na phenomu. Znate mozda neko dobro kuciste do 500 kn.
Vidim da je njih dvoje predlozilo

Matična ploča Asrock 890GX EXTREME3 - AMD 890GX, AMD SB850, ATX, FSB2600, Dual Channel 4xDDR3 - 1800

umjesto one moje.

Sta vi drugi mislite o toj zamjeni? Ako je ova Asrock bolja onda bi mi se isplatilo jer je ova dosta jeftinija, oko 900 kn :) No ako je ova moja bolje nije problem dat te novce za nju, jer maticna i napajanje su mi najvazniji elementi...

Nemoj phenom za te novce. Intel i5 je jači, manje troši, hladniji je, bolje se overclocka i općenito je kvalitetniji od phenoma. Za te novce se ide na Intela, ozbiljno ti kažem. Nemojte sad misliti da sam neki zagriženi intel fan, jer nisam. I sam imam AMD procesor, ali kad bih imao novaca, ne bih uopće razmišljao, nego bih odmah intel uzeo. Toliko od mene.

Sad si me opet razapeo izmedu phenoma i i5 :)
Ajd ako uspijes nac neke testove o njima, pls postaj. Ja sam nesto vec trazio. Ispada mi da je phenom bolji, bar na stocku.

Hmmm!!
16 godina
neaktivan
NizZy kaže...
ATiGamer kaže...
NizZy kaže...

hehe :D Mislim da cu promjenit kuciste, no definitivno cu ostat na phenomu. Znate mozda neko dobro kuciste do 500 kn.

Matična ploča Asrock 890GX EXTREME3 - AMD 890GX, AMD SB850, ATX, FSB2600, Dual Channel 4xDDR3 - 1800

umjesto one moje.

Sta vi drugi mislite o toj zamjeni? Ako je ova Asrock bolja onda bi mi se isplatilo jer je ova dosta jeftinija, oko 900 kn :) No ako je ova moja bolje nije problem dat te novce za nju, jer maticna i napajanje su mi najvazniji elementi...

Nemoj phenom za te novce. Intel i5 je jači, manje troši, hladniji je, bolje se overclocka i općenito je kvalitetniji od phenoma. Za te novce se ide na Intela, ozbiljno ti kažem. Nemojte sad misliti da sam neki zagriženi intel fan, jer nisam. I sam imam AMD procesor, ali kad bih imao novaca, ne bih uopće razmišljao, nego bih odmah intel uzeo. Toliko od mene.

Ajd ako uspijes nac neke testove o njima, pls postaj. Ja sam nesto vec trazio. Ispada mi da je phenom bolji, bar na stocku.

a nisi neki stravstveni overclocker slobodno uzmi phenoma

Što imaš više sira, imaš više rupa. Što imaš više rupa, imaš manje sira. ?????????????
15 godina
neaktivan
NizZy kaže...
ATiGamer kaže...
NizZy kaže...

umjesto one moje.

pa gle, na stocku su tu negdje, jedan je bolji tu, jedan tamo itd, ali shvati da je to ipak više od 700MHz razlike u taktovima. Razmisli malo koliko bi i5 bio jači kad bi se OC-ao na razinu phenoma 965, a na 4GHz ide bez problema. K tome je hladniji i važno je da troši manje struje od phenoma

edit:evo testa s OC-anim i5 750. vidjet ćeš da je u svim programima osim u igrama prednost debelo na strani OC-anog Intela, a i u igrama je mala prednost. da mi se ne bi javio netko poput radioaktivnog da je to zato jer je i5 OC-an, još jednom napominjem da je razlika u stock taktovima veća od 700 mhz. Dok igre počnu koristiti više od 4 jezgre proći će još barem 3-4 godine, a tada će se morati mijenjati cijeli komp. A tu je i i7 8xx rješenje koji ima 8 threadova i paše na socket 1156. Još jednom napaminjem, intel je jači, hladniji i troši manje struje od phenoma.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.4.2010 14:16 (ATiGamer).
15 godina
protjeran
ATiGamer kaže...
NizZy kaže...

umjesto one moje.

jesi jesi jesi ogroman si fan intela !!!

PA 1156 NIJE NADOGRADIV OOOO ALOOOO ČUJEŠ TI MENE ?!?!?! ZEMLJA ZOVE ATI GAMERA ALO ALO PRIJEM,ZA AM3 JE VEĆ IZAŠAO PHENOM II X6 1000 A ZA 1156 NEĆE IZLAZITI HEX COREOVI (6 JEZGRENI) !!!!Ž

JARANE JA UOPŠTE NISAM FAN AMD-A ALI OPŠTE JE POZNATO DA JE PHE II 965 U RANGU SA I7 940 !!! A NE SA NEKAKVOM OSAKAĆENOM VERZIJOM I7-ice pod nazivom i5 !!!

phenom je bolji za igre !!! te je am3 nadogradiv dok 1156 nijeeee !!

17 godina
protjeran
sticky boredom with a book:S
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.4.2010 14:31 (stoncin3).
16 godina
neaktivan
PC od 7k kn

Komp je za igranje. Viče

Puno stvari u životu nije sigurno, no tvrda stolica uvijek je sranje.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ja nisam bio siguran u tog Intela, ali sam stavio na temu ovaj post jer ja nezz ako je to čudovište kad se OC jako kao neki PII 965BE? Što je on stavio. A zašto se ne bi igrao na Intelu? Jedino ako dobije jače performanse sa AMD:S konf. btw ja imam Intela Q6600 i igram sve i do pred par mjes čak i na 2.4 GHz sad na 3.0! AMD slovi kao jeftiniji i isplativiji za igre, a da li je i bolji...?

16 godina
ATiGamer kaže...

i5 je hladniji, manje troši i jači je od phenoma i na stock taktu, a pogotovo OC-an. i da, nemam link jer mi se ne da tražit, ali ako te zanima pronađi sam

gle na da mi se svađati, ja sam dao svoj prijedlog ii to je po meni najbolje što se da za te novce.

pogledaj sliku mog phenom II 955

napominjem da imam codegen brizu u kojoj ventilacija skoro pa nije živa

ATiGamer"Dok igre počnu koristiti više od 4 jezgre proći će još barem 3-4 godine"

daj nemoj kenjat

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.4.2010 15:15 (Kill Frenzy).
16 godina
neaktivan
PC od 7k kn

Konfa slagana u ADM-u ispadne te 7567kn

AMD Phenom II 965 BE 1370kn

Gigabyte MA790FXTA-UD5 1305kn

WD Caviar Black 450kn

Corsair VX550 597,5kn

LG GH22NS DVD+RW 155kn

Sapphire HD5850 1GB 2050kn

Coolermaster Storm Scout 690kn

i još u linksu uzmeš rame za 950kn i to je to http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_artikl=051.210.044

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
PC od 7k kn

jA nebi gskill na amd stavio...cujem da imaju problema

SAMI PROTIV SVIH!!!! ARMADA RIJEKA!!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
danas u 14:29
Intel core i7 720
HDD
Napajanje corsair vx450
DVD
MBO gigabyte x58 ud3
RAM kingston DDR3 1333MHz
grafa sapphire 5850 1g
adm zg 6900kuna
:S

Ja bi na ovo stavio još rama
16 godina
neaktivan
PC od 7k kn

RAM bi bilo najbolje uzeti ili Corsair ili Crucial. Ako se pitate zašto, odgovor je zbog 60 mjeseci tj. 5 godina garancije. Nije G.Skill loš, dapače, ali uz Corsiar ili Crucial koji daju 24 mjeseca tj. 2 godine dulju garanciju jednostavno se ne isplati. Da je 40% jeftiniji onda da, ali trenutno definitivno ne. Uz grafičke kartice RAM je druga komponenta koja se najčešće kvari i zbog toga je duga garancija jednostavno must have.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
radioactivE kaže...

joooj zemljo otvori se,pa jel ti znaš da su 955 i 965 i rangu sa i7 920 i i7 930 !?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!,aj poklopi se molim te (bez uvrede) sckt 1156 ne bi podržao 6 jezgri zbog P55 čipseta koji nema dovoljno snage !!! čak i ploče sa X58 imaju problema sa i7 980X zbog bios-a,a ovaj moj phenom i ova ploča su jako pogodni za klokovanje i ova ploča ima nooov chipset na koji je već testiran AMD Pheonom II X6 1000 koji radi odlično na ovoj ploči !!!

E Bosanac ev ovako da ti ja objasnim core i5 750 je i na stock taktu od 2.6 ghz brži od phenomena 965 koji radi na 3.4 ghz to ces vidit i u svakom reviewu a zamisli sta bi bilo da clockas i5 na 3.4 ghz pa ubio bi sve b... u phenomenu.I kako si samo mogo ispalit najvecu glupost na cijelom svijetu da je phenom 965 u rangu sa core i7 940 pa jadni phenom 965 je jedva u rangu sa osakacenom verzijom core i5 750.

When converting a full-length movie from a DVD (MPEG2) to DivX format Core i5-750 was 16% faster than Phenom II X4 965 and 20% faster than Phenom II X4 955; rendering a sample project on After Effects CS4 Core i5-750 was 22% faster than Phenom II X4 965 and 26% faster than Phenom II 955; and compressing files with WinRAR Core i5-750 was 19% faster than Phenom II X4 965 and 22% faster than Phenom II X4 955.Vidiš kolko je core i5 bolji i to na stock taktu od 2.6 ghz zato malo pogledaj na googlu testove pa onda piši na forumu a ne lupetat gluposti i sramotit svoju zemlju.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.4.2010 16:03 (Cvjetko).
16 godina
neaktivan
PC od 7k kn

onda Core i5 i MSI P55-GD65 :D

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
PC od 7k kn

Kako vi ne kužite da se to "Intel je bolji" ne odnosi na IGRE. Jeste ludi ili koji vam je vrag?

Moj PC  
1 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
PC od 7k kn
evo ti konfe, uzmi ovo i miran si dugo vremena:

1 x Gigabyte P55A-UD3, s1156, Intel® P55, 4x DDR3 2200/1333/1066 (ma
1 x Procesor Intel i7 860, 2.8GHz, 8MB cache, socket 1156
1 x DDR3 4GB (2x2GB) Corsair, 1333MHz, 9-9-9-24, TW3X4G1333C9A
1 x Sapphire HD 5850, 1GB GDDR5 256bit, Dual DVI + HDMI, PCI Ex
1 x HDD SAMSUNG 500GB 7200rpm 16MB cache Serial ATA II-300, F3
1 x Napajanje CORSAIR 450W, VX Series CMPSU-450VXEU, 12cm vent.,ATX2
1 x DVD upisivač LG GH22NS, DVD±RW, 22x DVD±R ,8x DL , 40x CD-R
1 x Antec Three Hundred - EU, Midi tower, ATX, 5,25" vanjski utor 3
7.634,72Kn

@the man: ne kenjaj i prihvati činjenicu da je i5 jači od bilo kojeg AMD-a. I koliko ja znam, komp nije samo za igre
Moj PC  
0 4 hvala 0
17 godina
neaktivan
PC od 7k kn

Tako je atigamer intel je bolji i ti likovi koji seru po njemu su ljubomorni i sigurno plaču  jer nisu uzeli intel nego jadni amd ;).

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.4.2010 19:45 (Cvjetko).
Moj PC  
1 2 hvala 0
16 godina
PC od 7k kn

Pa ako se već ide na intel, zašto davat 650kn više za i7 860, kad je tu i5 750 koji je daleko (čitaj DALEKO) isplativiji od ovoga.

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
PC od 7k kn

Nemate pojma njubare. Odite si po šubare! Smijeh

Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
The Man kaže...

Da da vidim i ti imaš amd pa sad plačeš ;).

15 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...

Pa ako se već ide na intel, zašto davat 650kn više za i7 860, kad je tu i5 750 koji je daleko (čitaj DALEKO) isplativiji od ovoga.

Pa i nije baš jer pofržava hyperthreading što znači da ima 8 logičkih jezgri. Za gaming je sigurno neisplativ, ali za ostalo je bolji od i5 750

edit: zašto mi svi ove palčeve dolje stavljate, a konfa odlična??

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.4.2010 20:08 (ATiGamer).
15 godina
neaktivan
Cvjetko kaže...
The Man kaže...

imam ga i ja Smijeh, ali da imam novca odmah uzeo i5 750

17 godina
protjeran

Ovdje stoji ako to uopće jest neki pouzdani izvor informacija što se tiče official benchmarking, stoji da je Intel core i7 870 jači od P II Black Ed.? Možda ono što kaže The Man jest istina pa stoji da je ATI jači u igrama, ali svejedno procesor i7 920 treba biti još jači onda omg

EDIT zaboravio sam na link dodat...Sramim se

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.4.2010 20:12 (stoncin3).
15 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Ovdje stoji ako to uopće jest neki pouzdani izvor informacija što se tiče official benchmarking, stoji da je Intel core i7 870 jači od P II Black Ed.? Možda ono što kaže The Man jest istina pa stoji da je ATI jači u igrama, ali svejedno procesor i7 920 treba biti još jači onda omg

ne kužim

edit: kužim sad nije ti link radio

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.4.2010 20:11 (ATiGamer).
17 godina
neaktivan
PC od 7k kn

kako ne kuzis da je amd isplativiji?

nemaju svi novca na bacanje...nek uzme amd platformu,890gx i ljepo ce za neko vrijeme x6 1000 uzet...a ne sada ce i5 a onda kad bude htio 980x ce morat i proc i mbo i ram mjenjat

ja imam novaca pa opet idem na amd

SAMI PROTIV SVIH!!!! ARMADA RIJEKA!!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
šiloman kaže...

kako ne kuzis da je amd isplativiji?

nemaju svi novca na bacanje...nek uzme amd platformu,890gx i ljepo ce za neko vrijeme x6 1000 uzet...a ne sada ce i5 a onda kad bude htio 980x ce morat i proc i mbo i ram mjenjat

ja imam novaca pa opet idem na amd

a šta će mu molim te 980x?

16 godina
ATiGamer kaže...

Pa i nije baš jer pofržava hyperthreading

I dalje nisi uvjerljiv. To što ima hyperthreading ne čini ga isplativijim s obzirom kolko košta. Performanse također nisu ni približno tolke kolko košta. Dakle i dalje tvrdim totalno neisplativ s obzirom da je nekih 650kn skuplji. To je da se mene pita. Naravno da ima vas koji bi dali te novce.

15 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...
ATiGamer kaže...

Pa i nije baš jer pofržava hyperthreading

I dalje nisi uvjerljiv. To što ima hyperthreading ne čini ga isplativijim s obzirom kolko košta. Performanse također nisu ni približno tolke kolko košta. Dakle i dalje tvrdim totalno neisplativ s obzirom da je nekih 650kn skuplji. To je da se mene pita. Naravno da ima vas koji bi dali te novce.

evo opet review pa ćeš vidjeti da i7 vodi u svim testovima osim u igrama

16 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
Cvjetko kaže...
The Man kaže...

imam ga i ja Smijeh, ali da imam novca odmah uzeo i5 750

Zašto bi plakao. Imam taj proc već skoro godinu dana i nema te igre ni programa koji ga mogu 100% iskoristiti. Intel ne planiram uzimati, jer ima preskupe matične koje meni ne trebaju. Mogao sam si kupiti Core i7 920 u vrijeme kada je izišao, ali čemu da ga kupujem kada mi to ne treba. Nije poanta imati najbolje i najskuplje, nego treba uzeti ono što ti je dovoljno dobro. Ionako će se za par mjeseci situacija na tržištu vjerojatno promijeniti i mnogi će ljudi shvatiti da su bezveze bacili novac, ali to je ipak njihov problem, a ne moj...

16 godina
ATiGamer kaže...

evo opet review pa ćeš vidjeti da i7 vodi u svim testovima osim u igrama

Gledaj, ne trebaju meni nikakvi testovi da vidim ono što znam. Ako je za tebe i7 860 isplativ onda naprijed. Po meni je on pored i5 750 bacanje novaca.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice