Odabir socket 775 komponenata.

poruka: 45
|
čitano: 3.869
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Odabir S775 komponenata.

Pozdrav.

Ubrzo planiram prodati i5 750 i gigabyte p55-ud3 za cca 2000kn, mozda i manje.

Uzimam Q9550 jer je on jedini pravi s775 konkurent (kad ga se oc-a, sto planiram) i5 / i7 seriji.

Pa me zanima, jer planiram zadrzati ddr3 rame, koja od sljedece dvije ploce je bolja za OC, tj. kvalitetnija amo rec.

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_89_94_95&products_id=7983

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_78&products_id=7395

Obe mi se cine prilicno dobre, al mislim da je ipak ova druga bolja?

Hvala puno.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Odabir S775 komponenata.
puls4R kaže...

Pozdrav.

Uzimam Q9550 jer je on jedini pravi s775 konkurent (kad ga se oc-a, sto planiram) i5 / i7 seriji.

Pa me zanima, jer planiram zadrzati ddr3 rame, koja od sljedece dvije ploce je bolja za OC, tj. kvalitetnija amo rec.

Hvala puno.

A zašto prodaješ i5????

17 godina
Odabir S775 komponenata.

Ja dajem glas za Asus - nekako su mi oni najbolji

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
puls4R kaže...

Pozdrav.

Hvala puno.

A zašto prodaješ i5????

Ma evo kakva je stvar:

Ja volim igrat cod2 i cod4, tj. one su mi dvije najdraze i jedine mp igra u kojima se natjecem na lanovima i online.. Kupujuci ovaj proc ja sam zakljucio da bi fps trebo bit normalan, al ja 250 nemogu lockat kako god okrenes, mozda rezolucija 640x, a monitor je full hd :D

Ne znam do cega je, al na novijim igrama je sve u redu (valjda)

Usto, onaj q9550 kupujem za 900-ak kn, nov, garancija 2 i nesto god. u linksu, a taj proc normalno radi na svim igrama i kad ga se kloka na oko 3,6 odlican je konkurent i5-ici.

I kad prodam maticnu+i5 i kupim maticnu+q9550 bit cu u plusu cca 400kn tako da cu te pare ulozit za neki bolji hladnjak za ovaj proc, pa ga kloknem jos vise.

Eto, to bi ti bilo to, nije mi do rasprave, ovaj ima 12mb l2 cachea sto je sasvim dovoljno naprema 8mb l3, i performanse u igrama su tu negdje.

16 godina
Odabir S775 komponenata.

s konja na tovara ni to se ne viđa često

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Odabir S775 komponenata.

Na osnovu čega si ti zaključio da je procesor uzrok tvom manjku FPS-a?

everybody lies

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Core2Duo2 kaže...

Na osnovu čega si ti zaključio da je procesor uzrok tvom manjku FPS-a?

Baš to. Ako imaš HD5xxx seriju rekao bih da te to koči jer često bolje tjeraju nove nego starije igre.

16 godina
neaktivan
puls4R kaže...

Pozdrav.

Hvala puno.

ne budi smiješan,ostavi tu konfu

promjenom prcoesra ne vjerujem da ćeš išta postići osim napraviti glupost

16 godina
neaktivan
na osnovu toga sto sam odnio graficku u frenda na quada i kod susjeda na dualca i sve odlicno radi. frend slovenac s istom konfom ima istih problema, tako da nije stvar u neispravnosti neke komponente.. inace, zasto s konja na magarca? kad se q9550 klokne na 3,6 - 4,0ghz ima odlicne performance, a na stocku se u igrama i ne osjeti neka razlika izmedju i5 i ovog. a meni je komp za igre, multimediju i tu i tamo ps.
16 godina
neaktivan
@patch
Osim sto cu dobiti love za cooler, popravit ce se fps u cod serijalima, a svejedno cu imat snazan quad na cca 3,8ghz sa ddr3 memorijom..
15 godina
neaktivan
Odabir S775 komponenata.
A šta će ti uopće 250 fps-a? Svejedno oko registrira samo do 80 fps-a zbog tromosti
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
puls4R kaže...
@patch
Osim sto cu dobiti love za cooler, popravit ce se fps u cod serijalima, a svejedno cu imat snazan quad na cca 3,8ghz sa ddr3 memorijom..

zahebavati se i ići na slabiju konfiguraciju samo kako bi dobio nekoliko fps-a više i to u cod 2 i 4   pazi:cod 2 i 4

ja te ne mogu shvatiti,evo ako hoćeš dam ti ja svog pentium 4 u zamjenu za i5 pa ćeš tako imati procesor iz godina kao i te igrice LOL

16 godina
neaktivan
puls4R kaže...
ATiGamer kaže...
puls4R kaže...

Pozdrav.

Hvala puno.

A zašto prodaješ i5????

Ma evo kakva je stvar:

Ja volim igrat cod2 i cod4, tj. one su mi dvije najdraze i jedine mp igra u kojima se natjecem na lanovima i online.. Kupujuci ovaj proc ja sam zakljucio da bi fps trebo bit normalan, al ja 250 nemogu lockat kako god okrenes, mozda rezolucija 640x, a monitor je full hd :D

Ne znam do cega je, al na novijim igrama je sve u redu (valjda)

Usto, onaj q9550 kupujem za 900-ak kn, nov, garancija 2 i nesto god. u linksu, a taj proc normalno radi na svim igrama i kad ga se kloka na oko 3,6 odlican je konkurent i5-ici.

I kad prodam maticnu+i5 i kupim maticnu+q9550 bit cu u plusu cca 400kn tako da cu te pare ulozit za neki bolji hladnjak za ovaj proc, pa ga kloknem jos vise.

Eto, to bi ti bilo to, nije mi do rasprave, ovaj ima 12mb l2 cachea sto je sasvim dovoljno naprema 8mb l3, i performanse u igrama su tu negdje.

Bez uvrede al ti nisi čist. Sa i5 na q9550. To nitko ziv nejde. i5 je noviji socket, manje se grije, bolje se clocka i brzi je definitivno od q9550. Ajde reci kolko imas fps-a u COD-u 4?? Prvo si reko da neznas do ceg je to al da u novim igrama je sve u redu(onda si reko valjda,pa jel je ili nije,a i COD 4 nije prastara igra a nije ni procesorski prevec zahtjevna, bez frke igras sa dualcem skroz glatko). NE MJENJAJ i5 sa q9550

17 godina
neaktivan
Odabir S775 komponenata.

pa i nije toliko nelogičan potez, q9550 će ga služiti jako dugo, taman dok ne izađe nova serija procesora koju će onda vjerojatno uzeti zbog zahtjeva budućih igara...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Odabir S775 komponenata.

vidim da u linksu nema Q9550 ali ima u mom kompu, pa taman dobijes to moje ako si za...

potpis :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
da vam pojasnim. sto se tice 80 fps-a u cod2, igraj na 250 i na 80 pa ces itekako vidit razliku.. Vama se 15 puta mora rec da na drugom dualcu ili quadu osim i5, moja konfa ima 500 lock dx9, dok sad na dx7 i bilo kojom rezom nece 250.

Pa neki ljudi se igraju na jednojezgrenim procovima, a to sta je nova tehn. pa bmk ako su performanse tu negdje.
Sad kad je izasla i5/i7 serija, po vama je q9550 sranje, a opet je bolji od phenoma, jos kad ga se clocka..
Kad prodam/kupim bit cu u plusu taman da uzmem dobar cooler i klokam ga.
Ja neigram previse ove novije igre, tako da mi koji fps u krizi nece puno znacit, opet cu imat 30+
15 godina
neaktivan

Neznam kaj se svi bunite ak čovjek oće q9550 umjsto i5. On igra cod2 i 4 i treba mu visok FPS koji očito sa i5 ne može dobiti. A i u novim igrama sam negdje pročitao da je core 2 serija  jednako brza kao i  core i serija, osim kad se upare dvije grafičke u xfire ili sli onda i7 rastura

Mrog
16 godina
neaktivan
mrog 33 kaže...

Neznam kaj se svi bunite ak čovjek oće q9550 umjsto i5. On igra cod2 i 4 i treba mu visok FPS koji očito sa i5 ne može dobiti. A i u novim igrama sam negdje pročitao da je core 2 serija  jednako brza kao i  core i serija, osim kad se upare dvije grafičke u xfire ili sli onda i7 rastura

Da, to sam i ja gledo.. i5 i i7 sa CF unistavaju...

Al neznam zasto se tolko blati po "starijoj" seriji, ovaj proc je opak, 12 MB l2 cachea, 2,8GHz (bit ce od 3,8 - 4,0Ghz) i 4gb ddr3 memorije.. Isti k ko i5 na 3,3 otprilike.. 

Samo neznam dal postoji G0 revizija za ove procove, jer se da jako puno klokat..

Da moram placat nesto vise od 400-500kn tj. da ga novog idem uzet, nebi uzimao neg ostavio ovaj il oso po phenoma. Al ovaj je 990kn sa garancijom 2 i po godine u linksa, pa sam siguran.

Samo trebam plocu odabrat, neznam koja se od one dvije dobro kloka..

16 godina
neaktivan
Odabir S775 komponenata.

Vec si napravio temu o tvom problemu. Ali u necem mora biti problem jer JA sa svojom konfiguracijom (pogledaj moje racunalo) vrtim 333 fpsa cod2 i 250 na cod4. Ako vec zelis mjenjat ja ti dam moje :) (djelovi su 3 mjeseca stari :D)

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.3.2010 11:07 (Zuja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zuja kaže...

Vec si napravio temu o tvom problemu. Ali u necem mora biti problem jer JA sa svojom konfiguracijom (pogledaj moje racunalo) vrtim 333 fpsa cod2 i 250 na cod4. Ako vec zelis mjenjat ja ti dam moje :) (djelovi su 3 mjeseca stari :D)

Pa velim ti da je do procesora ali napominjem SAMO u cod2 i cod4 (bar zasada, druge "starije" igre nisam probavao) a u novim igrama poput crysisa, far cry 2 i dirt 2 imam normalan broj fps-a.

Iskreno ne znam do cega je, samo znam da cu uzet tog q9550 za 990kn, asrock extreme maticnu za 620kn i prodat moju konfu za 1800-1900kn i bit u plusu oko 300kn, taman love za kupit dobar cooler za ovog q9550.

I svi moji problemi ce biti rijeseni, a imat cu odlican komp kao sto sam prije imao, samo bez tih problema.

15 godina
odjavljen
ATiGamer kaže...
A šta će ti uopće 250 fps-a? Svejedno oko registrira samo do 80 fps-a zbog tromosti

Zato jer je to igra na kojoj se osjeti velika razlika izmedu 60fps i 333fps, pa i više od 333. To pravilo nevrjedi za COD nijedan. BTW, vjerovatno si mislio 60FPS, al nema veze.

17 godina
neaktivan
Odabir S775 komponenata.

kolega, imaš još koji q9550 po toj cijeni?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Odabir S775 komponenata.

Ovako, ako ništa od navedenog ne pomogne, onda mijenjaj proc:

-format C

-reset BIOS-a na default postavke

-sve nove drivere nabacit, od chipseta do VGA

-flashaj BIOS matične

-napravi opet reinstalaciju igre

-odvrti 3D Mark 06

I obavezno posudi od nekog drugu grafu, a ne svoju nosti kod nekog.

everybody lies

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Core2Duo2 kaže...

Ovako, ako ništa od navedenog ne pomogne, onda mijenjaj proc:

-format C

-reset BIOS-a na default postavke

-sve nove drivere nabacit, od chipseta do VGA

-flashaj BIOS matične

-napravi opet reinstalaciju igre

-odvrti 3D Mark 06

I obavezno posudi od nekog drugu grafu, a ne svoju nosti kod nekog.

Evo danas sam uzeo Phenom II x4 945 3,0GHz.

I lijepo sam reinstalirao XP, sve friske drivere stavio, upalim i isto s*anje.

Idem se sad lijepo ubit.. BB

No.. neznam vise sta cu, prodao sam onaj procesor i sad imam nesto love viska, ne osjetim preveliku razlike izmedju i5 i ovog procesora.. Neznam stvarno do cega je, jedino sto ostaje je HDD i napajanje da ih nisam mijenjao. Graficku, maticnu, procesor i ram-e sam mijenjao.

Opet isto sve.. Il je stvar u Gigabyte maticnim plocama jer je i ova GB, il je stvar u necem totalno drugom. Siguran sam da nije do procesora, graficke i rama. Dakle ostaju maticna, hdd a napajanje sumnjam..

NENORMALNO, jednostavno nenormalno.

17 godina
neaktivan
Odabir S775 komponenata.

Kakvu pogrešku si napravio zbog običnog CoD-a ..ccc

Sa Phenomom si prošao najgore moguće. uff.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.3.2010 17:32 (Penryn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Kakvu pogrešku si napravio zbog običnog CoD-a ..ccc

Sa Phenomom si prošao najgore moguće. uff.

Ma znam.. pa normalan covjek bi pomislio, aj eto promjenom maticne i proca ce radit. oce k moj

Ne znam do cega je , po*izdio sam kad sam vidio . dal postoji sansa da je do hdd-a il necega drugog.

ako je svaka gigabyte ploca ovakva .... ako je opce do ploce

17 godina
neaktivan
puls4R kaže...

Ma znam.. pa normalan covjek bi pomislio, aj eto promjenom maticne i proca ce radit. oce k moj

Ne znam do cega je , po*izdio sam kad sam vidio . dal postoji sansa da je do hdd-a il necega drugog.

ako je svaka gigabyte ploca ovakva .... ako je opce do ploce

Nevjerujem..disk igra važnu ulogu samo kod učitavanja mapa, a kod fps-a nije (toliko) presudan.

16 godina
neaktivan
puls4R kaže...

Evo danas sam uzeo Phenom II x4 945 3,0GHz.

I lijepo sam reinstalirao XP, sve friske drivere stavio, upalim i isto s*anje.

Idem se sad lijepo ubit.. BB

No.. neznam vise sta cu, prodao sam onaj procesor i sad imam nesto love viska, ne osjetim preveliku razlike izmedju i5 i ovog procesora.. Neznam stvarno do cega je, jedino sto ostaje je HDD i napajanje da ih nisam mijenjao. Graficku, maticnu, procesor i ram-e sam mijenjao.

Opet isto sve.. Il je stvar u Gigabyte maticnim plocama jer je i ova GB, il je stvar u necem totalno drugom. Siguran sam da nije do procesora, graficke i rama. Dakle ostaju maticna, hdd a napajanje sumnjam..

NENORMALNO, jednostavno nenormalno.

ja sam ti lijepo rekao da ne mijenjaš ništa,ti nisi slušao

ja zbog jedne igrice sigurno ne bih mijenjao proc,a posebno ne zbog tako stare igrice

17 godina
neaktivan
patch123 kaže...

ja zbog jedne igrice sigurno ne bih mijenjao proc,a posebno ne zbog tako stare igrice

Da, nabijaj mu sad to pred nos..ajde učit kako OC proc..NamigivaBelji se

puls4R je su li bili isti driveri od grafe kod tebe doma i u prijatelja?

16 godina
neaktivan
Penryn kaže...
patch123 kaže...

Da, nabijaj mu sad to pred nos..ajde učit kako OC proc..NamigivaBelji se

puls4R je su li bili isti driveri od grafe kod tebe doma i u prijatelja?

Da, 10.2 smo oboje imali, on konstantno update-a tako da..

A sumnjam da bi driveri graficke odnijeli 700-ak fps-a :D mislim u dx7 naravno, u dx9 su mi oko 400 odnijeli :((

Poludit cu vise! Al hajd, ovaj proc nije los u igrama, a posto ja ne radim nekakve druge zahtjevne stvari, sasvim dovoljan za igranje :D

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice