Odabir procesora i7 ili i5. zaključana tema

poruka: 5
|
čitano: 1.230
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Odabir procesora i7(4770,4771) ili i5(4670).

Pozdrav ljudi!

Dakle kao što naslov imam dvojbu oko ove dvije vrste proca, pa bih molio savjete.

Moj trenutni Phenom 2 x4 955BE je bottleneck za Radeon 7870. A i u standardnom radu racunala(autocad, word, excel, chrome sa miliun tabova) volio bih kada bi mi se sve desavalo malo brze.

Takodjer je bitno da radi perfektno za emulaciju wii igara u programu Dolphin, citao sam da savjetuju sto bolji procesor i na mom laptopu neki i7 na 2.4 ghz nisam siguran koji mozda ovaj (i7-2840QM) mi postize 40 FPS pri emulaciji.

Ne zanima me overkolkanje proca, jedino da mi uspije postici dobru emulaciju wii igara i da nije vise bottleneck za grafu.

I ako mozete savjetovati neku maticnu, da ima 4 memorijska slota i cijenovno sto niža, a da je u redu za staviti ovakav procesor.

Uzmite u obzir da procesor koji kupim nemam namjeru mjenjati sljedecih 5 godina.

Hvala na čitanju.

Ispričavam se što je tema već slična nekim, čitao sam i ostale, ali bih ipak volio savjete za moj slucaj.

Lijep pozdrav

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Odabir procesora i7 ili i5.

Savjetujem i7 4770 procesor. E, sad ovaj procesor zahtjeva bolju ploču. Ja preferiram Asus pa bih ti predložio Z87 PRO ili Z87 A. RAM je ionako jeftin, može bilo koji, kompatibilan sa pločom.

Moj PC  
3 2 hvala 1
13 godina
protjeran
Re: Odabir procesora i7 ili i5.
phoenix2003 kaže...

Savjetujem i7 4770 procesor. E, sad ovaj procesor zahtjeva bolju ploču. Ja preferiram Asus pa bih ti predložio Z87 PRO ili Z87 A. RAM je ionako jeftin, može bilo koji, kompatibilan sa pločom.

kako mislis zahtjeva bolju plocu? skoro svi cipseti podrzavaju i7,najnormalnije ce raditi i na ploci od 280kn!

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
14 godina
neaktivan
Odabir procesora i7 ili i5.

Mozda glupo pitanje, ali:

1. imas solidan desktop

2. imas odlican laptop

3. trazis jeftinu maticnu, znaci ne mozes ili ne zelis se razbacivati novcem

Da li ti je palo na pamet da kupis - Wii?

(i podpitanje, zasto maticna sa 4 RAM slota? Zar 16GB (2x8) nije dovoljno?)

2 1 hvala 0
17 godina
Re: Odabir procesora i7(4770,4771) ili i5(4670).

Azdaja89,

Jesi li clockao tog Phenoma II x4? Podigni mu množitelj na 17.5 ili 18 (da bude 3.5-3.6 GHz radni takt) i smanjiti ćeš bottleneck.

Zapravo, kažeš da nisi OC-ao, zašto? jednostavno je, promijeniš samo 1 vrijednost u biosu i nema rizika.

Zapravo, taj Phenom II x4 ti bottlenecka HD 7870 samo u nekoliko naslova (nabrojivo na prste jedne ruke) a koje možda ni ne igraš.

Radi se o multiplayeru Battlefielda 3, Battlefielda 4 i još tu i tamo koje igre. U BF4 čak i ne ako koristiš Mantle.

Što se emulacije tiče, nije PIIx4 ništa slabiji od mobilnog i7 ako je taj mobilni i7 ima 2jezgre + HT.

Od onoga s 4 jezgre + HT naravno jest, i to primjereno.

Što se standardnog rada računala tiče, tu se razlika Phneom II x4 ili neki i7 od 2000+ Kn NE OSJETI.

Ono što bi ti ubrzalo Autocad i ostalo (i to drastično) je SSD disk na kojem bi držao OS i te programe koje želiš.

Ako baš nužno želiš neki brutala procesor za emulaciju, preporuka je AMD FX 8320 i neka ploča za njega, npr Asus M5A97 R2.0.

Izađe te jeftinije nego i7+ploča, po snazi je to-to, a ostane ti još taman za SSD od 120 GB.

Twitter: @191x7
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.5.2014 2:51 (191x7).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice