Novi komp.

poruka: 6
|
čitano: 728
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Novi komp.

E ovako imam namjru kupiti novi komp. iskljucivo za nove igre..

Odabrao sam neke vaznije komponente pa me zanima vase mišljenje..

PROCESOR:    -Procesor Intel Core 2 Quad Q6600                                 
MATIČNA :      -ASUS P5Q PRO, 775, Intel P45, ICH10R, BUS 1600 MHz, DDR2         
GRAFIČKA:      -VGA Ati Radeon HD 4870, 512Mb GDDR5 256bit, Dual DVI, PCI-E      
RAM:               -Kingmaxe DDR2 4Gb (2x2Gb)
NAPAJANJE:    -CORSAIR 650W, TX Series CMPSU-650TXEU, 12cm vent,ATX2
HDD:              -WD 640Gb, WD6400AAKS, SATA II, Buffer 16Mb, 3Gb/s, 7.200 rpm     
KUČIŠTE:       -Thermaltake VI1000BNS mid tower M9, bez PS, crno, 9x 5.25 drive
DVD ROM:      -Pioneer DVR-215DBK, DVD±RW, 20x DVD±R ,12x DL                    

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Novi komp.
sportline kaže...

E ovako imam namjru kupiti novi komp. iskljucivo za nove igre..

Odabrao sam neke vaznije komponente pa me zanima vase mišljenje..

PROCESOR:    -Procesor Intel Core 2 Quad Q6600                                 
MATIČNA :      -ASUS P5Q PRO, 775, Intel P45, ICH10R, BUS 1600 MHz, DDR2         
GRAFIČKA:      -VGA Ati Radeon HD 4870, 512Mb GDDR5 256bit, Dual DVI, PCI-E      
RAM:               -Kingmaxe DDR2 4Gb (2x2Gb)
NAPAJANJE:    -CORSAIR 650W, TX Series CMPSU-650TXEU, 12cm vent,ATX2
HDD:              -WD 640Gb, WD6400AAKS, SATA II, Buffer 16Mb, 3Gb/s, 7.200 rpm     
KUČIŠTE:       -Thermaltake VI1000BNS mid tower M9, bez PS, crno, 9x 5.25 drive
DVD ROM:      -Pioneer DVR-215DBK, DVD±RW, 20x DVD±R ,12x DL

Ovo je ok složeno. Ako ne želi da ti komp traje ekstra dugo (2-3+ godina) rađe si uzmi E8400 jer ti je bolji i brži za današnje igre. Matičnu bi ti preporučio Gigabyte EP45-DS3. Iz jednog razloga. Manje novaca, podjednake performanse. Jedina razlika je ukoliko misliš clockati... Misliš li? Po RAM-ima mi se čini da ne misliš... Sve ostalo ti je ok.
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
17 godina
Novi komp.

dobro slozeno, quad je ok, ali strpi se jos koji tjedan, izlaze nehalemi uskoro, svemu ce padati cijena, pa bi tako u istom cijenovnom rangu mogo dobiti vjerojatno q9550 ili nesto.... strpi se ako ti nije za glavu jos tih 3 tjedna pa vidi kako ce se cijene kretat. naime i7 koristi samo ploce sa novim chipsetom i ddr3 ram pa ddr2 i ploce za ddr2 odlaze u povijest polako i moram im pocet padat cijena a i procesorima

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ne mislim mjenjat komp. duže vrijeme.. Je li može na ovu matičnu dvi grafičke, ne znam koja oznaka ide za to..pa bi za nekih pola godine kupio jos jednu 4870..i da li graficke moraju biti iste ako se uparivaju? Ako cu ga clockati koji ram trebam i kakav kuler.. Da li ovaj standardni dolazi u kompletu sa procesorom ili ga mogu odmah zamjeniti?
Imam dosta pitanja, a sta cu nisam odavno kupovao pa sam malo ispao iz svega...
17 godina
protjeran

Možeš imati CF (crossfire), matična ti ima 2 PCIe utora za kartice koje koristi HD4870. Pa uzmi si 4870 sa 1G? Zašto ne? Preporučljivo je imati iste, dakle identične kartice u crossfire polju, istog proizvođača. Pogledaj malo tablicu pa odluči... Uglavnom moraju biti iste serije ili identične pa pretpostavljam i proizvođača! Drugo za sad ne bih znao više-manje. Vjerujem da će ti trebati i cooler za procesor ako clockaš mašinu. Obično proc. dolazi sa ugrađenim coolerom. Q6600 sigurno, imam ga samo ne clockam pa eto!

Q6600 , EX38-DS4, DDR2 4GB, HD4870
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.10.2008 15:41 (stoncin3).
17 godina
neaktivan
sportline kaže...
Ne mislim mjenjat komp. duže vrijeme.. Je li može na ovu matičnu dvi grafičke, ne znam koja oznaka ide za to..pa bi za nekih pola godine kupio jos jednu 4870..i da li graficke moraju biti iste ako se uparivaju? Ako cu ga clockati koji ram trebam i kakav kuler.. Da li ovaj standardni dolazi u kompletu sa procesorom ili ga mogu odmah zamjeniti?
Imam dosta pitanja, a sta cu nisam odavno kupovao pa sam malo ispao iz svega...

Ako ne misliš mjenjat duže vrijeme, onda si uzmi tog quada.
Dvije grafičke (ali samo ATi) mogu i na ovu matičnu koju si ti predložio, i na ovu koju sam ti ja predložio(EP45-DS3). Trebale bi biti iste, tj. nemoraju biti identične, ali preporučljivo je da jesu. Nemoraju biti od istog proizvođača, ali moraju raditi na istim taktovima. Nemoraju imati isto memorije, ali onda će i ona s više memorije raditi sa samo onoliko memorije koliko ima ova druga. Zbog toga si rađe uzmi HD4870 od 1GB.
Ako ćeš clockati trebaš neki 1066MHz RAM (najbolje Corsair ili OCZ) i stock kuler definitivno mjenjaj.
Pitaj još šta te zanima...

Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.10.2008 15:47 (Sused).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice