Nove komponente

poruka: 14
|
čitano: 1.941
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Nove komponente

Pozdrav,

evo nakon 4 godine crkla grafička, nabavio sam neku polovnu i sad mi je crkava napajanje. Kad upalim komp ventilator od napajanja se ne vrti nego ga moram sam zavrtit. Zbog toga bi kupio novo napajanje i novu grafičku te kasnije procesor.

Trenutna konfiguracija mi je:

matična:ova ili ova provjerit cu kad dodem doma

cup: amd athlon 64 3500+

gpu: gf 7600gs

psu: neko nepoznato 400 W

Matičnu bi ostavio, a za sad bi promjenio napajanje i grafičku i za jedno mjesec dana procesor.

Tražim sto jeftinije rješenje, a opet želim da mi komp radi bolje nego prije.

Uglavnom potrošio bi na sve oko 1200 kn max, ako može za jeftinije bilo bi super. I ducan ako može links ili ventex da ne moram naručivat.

hvala

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.10.2010 12:17 (telefon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Nove komponente
telefon kaže...

Pozdrav,

evo nakon 4 godine crkla grafička, nabavio sam neku polovnu i sad mi je crkava napajanje. Kad upalim komp ventilator od napajanja se ne vrti nego ga moram sam zavrtit. Zbog toga bi kupio novo napajanje i novu grafičku te kasnije procesor.

Trenutna konfiguracija mi je:

matična:ova ili ova provjerit cu kad dodem doma

cup: amd athlon 64 3500+

gpu: gf 7600gs

psu: neko nepoznato 400 W

Matičnu bi ostavio, a za sad bi promjenio napajanje i grafičku i za jedno mjesec dana procesor.

Tražim sto jeftinije rješenje, a opet želim da mi komp radi bolje nego prije.

Uglavnom potrošio bi na sve oko 1200 kn max, ako može za jeftinije bilo bi super. I ducan ako može links ili ventex da ne moram naručivat.

hvala

napajanje ti je vjerojatno neko šrot (MS vjerojatno) čim tako "relativno" slabe komponente jedva vuče. ni matična nije bog zna šta (kao ni procesor, ako budeš kupovao novi procesor, kupi i novu matičnu socket AM3) , ali eto. ja ti preporučam novo napajanje ovo ili ovo . A što se tiče grafičke uzmi ovu ili ovu.

the PeRo
15 godina
protjeran
Nove komponente

A ja ti preporucujem ovu:  LINK

Tako slicne a 250 kn razlike  :)

ovi u Linksu stvarno nisu normalni, na Protisovu cijenu sa marzom oni dodaju jos 30%

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nove komponente

Hvala,

znači jedno od ova dva napajanju cu uzet, zanima me kako ce se ponašat ovaj stari procesor i nova graficka. Je bolje da sada kupim neki slabiji procesor i flasham bios ili da pricekam pa da kupim novu maticnu i jaci procesor uzmem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
telefon kaže...

Hvala,

znači jedno od ova dva napajanju cu uzet, zanima me kako ce se ponašat ovaj stari procesor i nova graficka. Je bolje da sada kupim neki slabiji procesor i flasham bios ili da pricekam pa da kupim novu maticnu i jaci procesor uzmem.

pričekaj ti da skupiš lovu i kupiš novu matičnu i procesor

the PeRo
16 godina
neaktivan
Nove komponente

Dobro sada cu samo kupiti napajanje, jedno od ova dva koja su mi preporucena.

Koju maticnu i procesor bi mi preporucili do 1000kn max, te dali ce napajanje biti dovoljno jako za njih?

Evo sad sam malo gledao po oglasima i naletio na ovo napajanje kaze da ima još garanciju dvije i pol godine, se isplati?

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.10.2010 10:41 (telefon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
telefon kaže...

Dobro sada cu samo kupiti napajanje, jedno od ova dva koja su mi preporucena.

Koju maticnu i procesor bi mi preporucili do 1000kn max, te dali ce napajanje biti dovoljno jako za njih?

Evo sad sam malo gledao po oglasima i naletio na ovo napajanje kaze da ima još garanciju dvije i pol godine, se isplati?

isplati se, ako ima garanciju kao što kažeš...a  što se tiče snage ona dva napajanja koja sam ti preporučio sasvim je dovoljna i za jače komponente....

koju memoriju imaš (pretpostavljam DDR2)? 

pa moraš ići na ovu (jeftiniju) ili ovu (bolju) matičnu ploču te na ovaj (jeftiniji) ili ovaj (bolji) procesor....

the PeRo
16 godina
neaktivan
Nove komponente

Imam 2 GB ddr2 memorije. Zanima me mogu li ja na ovu sadašnju matičnu staviti taj dvojezgreni procesor? Jer ako mogu bi za sad kupio taj procesor, napajanje i grafičku, a za godinu dana bi uzeo novu matičnu i jači procesor.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
telefon kaže...

Imam 2 GB ddr2 memorije. Zanima me mogu li ja na ovu sadašnju matičnu staviti taj dvojezgreni procesor? Jer ako mogu bi za sad kupio taj procesor, napajanje i grafičku, a za godinu dana bi uzeo novu matičnu i jači procesor.

da možeš i to ovaj AMD Athlon II X2 250 što sam ti predložio, ali moraš flashat BIOS na verziju F8!

the PeRo
16 godina
neaktivan
Nove komponente

Evo sutra idem u kupnju i imam jos par pitanja.

1. Evo biram između par napajanja do 400 kn:

- prvo napajanje

- drugo napajanje

- trece napajanje

znaci biram između ova tri napajanja, mada sam 100 % siguran da uzimam corsair.

2. Odma bi uzeo i grafitku

- prva

- druga

zanima me ispalati li se dati tih 150kn za ovu drugu ili pak uzeti neku trecu, ali da je iz linksa jer placam pomocu kartice.

To bi uzeo sutra i odmah spojio, a pocetkom slijedeceg tjedna bi otisao po novi procesor.

Jos me zanima da li ce napajanje koje uzmem(jedno od ova tri) izdrzati ako budem poslije nove godine uzeo novu plocu sa AM3 socketom i X4 phenomom?

Je mogu spojiti novu graficku, a da mi to radi iako cu drzati jos par dana ovaj stari procesor.

Eto to bi bilo sve pa ako mi netko moze pomoc jer ujutro idem u kupnju!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
telefon kaže...

Evo sutra idem u kupnju i imam jos par pitanja.

1. Evo biram između par napajanja do 400 kn:

- prvo napajanje

- drugo napajanje

- trece napajanje

znaci biram između ova tri napajanja, mada sam 100 % siguran da uzimam corsair.

2. Odma bi uzeo i grafitku

- prva

- druga

zanima me ispalati li se dati tih 150kn za ovu drugu ili pak uzeti neku trecu, ali da je iz linksa jer placam pomocu kartice.

To bi uzeo sutra i odmah spojio, a pocetkom slijedeceg tjedna bi otisao po novi procesor.

Jos me zanima da li ce napajanje koje uzmem(jedno od ova tri) izdrzati ako budem poslije nove godine uzeo novu plocu sa AM3 socketom i X4 phenomom?

Je mogu spojiti novu graficku, a da mi to radi iako cu drzati jos par dana ovaj stari procesor.

Eto to bi bilo sve pa ako mi netko moze pomoc jer ujutro idem u kupnju!

1. Uzmi Corsair (znači prvo). Odlično je napajanje, kažu može držati i konfiguracije i sa dvije grafičke, pa će SIGURNO držati i AM3 matičnu ploču i četverojezgrenoga Phenoma bez problema....

2. Pa ako možeš uzmi drugu grafičku što sam ti preporučio, jača je od ove prve.....

the PeRo
16 godina
neaktivan
Nove komponente

Dobro znači ide corsair i uzet cu ovu jacu, da uzmem ovu od xfx-a ili od nekog drugog?

Kako ce se ponasati ova graficka i stari procesor dok ne kupim novi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ah, kako će se ponašati pa ne znam, ne bi trebalo biti problema. pa svejedno ti je koji će brend uzmi ti neku HD5670 1 Gb grafičku karticu od bilo koga (možeš gledati po cijeni), ja kažem da je XFX super ili Sapphire....

the PeRo
16 godina
neaktivan
Nove komponente

Hvala na odgovorima, sutra ujutro idem kupiti napajanje i graficku pa se javima kako je proslo sve!

I da zaboravio sam napomenuti da je monitor samsung t200, pa me zanima kako ce raditi igrice s novom grafickom na rezoluciji 1680x1050?

EDIT

Evo bio u kupnji!

Uzeo corsair, xfx hd5670, i athlon x2 550.

Za sada sam promijenio napajanje i stavio graficku, a procesor cu staviti preko vikenda jer moram flashat bios. Malo me je strah s tim moram procitat upute kako napravit to, te ako je netko vec flashao ovu maticnu i voljan mi je napisati neka iskustva dobro ce doci.

Inace sve radi super, dobio sam od frenda jos 2 GB rama pa sad imam 4 GB.

Hvala svima na preporukama pogotovo tebi peroshima91!

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.10.2010 19:36 (telefon).
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice