Nova konfiguracija

poruka: 39
|
čitano: 4.284
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Nova konfiguracija
mile_st kaže...

slažem se s ekipom da za autocad ne treba neka bijesna mašina. stoga, evo nešto što će dugo držati, a ako se zaželiš igara ova ti je odlična i ne treba ti trenutno jača. za 3-5 godina ti trenutno nijedna koja postoji neće biti bog zna što. tada prodaš ovu grafičku i kupiš novu...trenutno je slaba ponuda SSD-ova (previsoke cijene)...možeš to malo pričekati pa kupiti odličan kada naleti neka prilika. napajanje je ovo u slučaju da kasnije kupiš neku jaku grafičku i OC-aš procesor.

HDDD je SATA3 a M3A770DE ima sata2 utore!

Loše složeno!

"The war is in your blood.Don't fight it!"-John Rambo
16 godina
ekoraca kaže...

Pozdrav,

uzima se novo računalo, pa treba mala pomoć.

računalo bi služilo vecinom za rad u AutoCadu, surfanje, igrice ne pretjerano, možda jedanput na mjesec.

Ekran NE treba bit veliki, 20-22" al mora biti kvalitetan.

Cijena do 10000-12000kn, i bilo bi poželjno da ga ne treba nadograđivati sljedecih 3-5 godina, tj nece se ga nadograđivati u tom vremenu.

Po mogučnosti SSD radi bržeg rada, a sekundarni hdd ne mora bit iznad 600gb, samo da je brzi.

Grafička neznam dal da se stavi neka nvidia quadro, ili obična, vama na izbor i volju.

Na kučiste ne treba izdvajat preko 400kn, tipkovnicu i miš do 350kn.,bez zvučnika.

zahvaljujem unaprijed

ja sam slozio ovo AMD konfiguraciju, ako mislite da je bolje intel nema problema. Slušam sugestije i prijedloge

1. Asrock 890FX DELUXE3 - AMD 890FX, AMD SB850, ATX, FSB2600, Dual

2. Procesor AMD Phenom II X6 1055T , socket AM3, 2.8Ghz, 9MB c

3. DDR3 2048MB ( 2GB ) Kingmax, 1333MHz, CL9, FLFE85F-B8EE9  x3

4. GAINWARD GTX460 1GB GDDR5 256bit "GS", PCI-X 2.0 x16, Core : 700

5. Corsair SSD 64GB Nova Series, 270MB/s Read 130MB/s Write

6. HDD WD 1TB, WD10EARS , SATA II, 64MB Cache, WD Caviar Green

7. Napajanje CORSAIR 550W, VX Series CMPSU-550VXEU, 12cm vent., ATX

8. DVD upisivač NEC AD 7241S, 24x, LightScribe, crn,SATA

9. Thermaltake V4 Black Edition, VM30001W2Z, Middle Tower, 4,5 kg

10.Logitech MK300, Bežična Tipkovnica + Miš , Miš : Senzor optički

11.Samsung B2230H, 21,5", 16:9, 1920x1080, 300 cd/m2, DC 70000:1

u ADM-u ukupno 9954kn

Ova ti je konfa dobro složena, ali mislim da ti je Intel ipak nešto bolji  izbor, jer malo aplikacija koristi šest jezgri, neznam kako je sa AutoCAD-om.

ekoraca kaže...
ćema kaže...

kupi to sta si slozio... meni se cini vise nego ok

cekan da jos neko procita, pogleda.. ako ime neku ideju, dal se više isplati neki i7 procesor, druga grafička i slično.

Po meni i7 930, te neka Quadro grafička. Uglavnom MAC je jako dobar sa 3d modeliranjem, ali je problem cijena.

ekoraca kaže...
mystik kaže...

Evo Intel solucije.

Intel i7 950

AsRock X58 Extreme3

Corsair DDR3 6GB(3x2GB) 1600MHz, XMS3

Seasonic SS-620GM

WD Caviar Black 640GB, 64MB cache, SATA III

Intel X25-M 80GB

POV GTX460 1GB

HP ZR22w

cca 11,1k kn

Kućište, optički, tipkovnicu i miš ostavljam tebi na izbor.

btw. ako ćeš AMD soluciju, onda uzimaš ili 2 ili 4 modula. Samo Intel i7 9xx serije podržavaju triple channel.

A koja se više isplati? AMD ima 6 jezgra, to ce taman za godinu-tri bit iskorišteno..

Intel ima 4 jezgre, i ali on stalno mjenja socket..

Ovo je dobra konfa, ali i7 950 je neisplativ. Naspram i7 930 je duplo skuplji a nudi 5%, ako nudi uopće 5% bolje performanse.

Ni sada nisu svi programi dobili podršku za 4 jezger, a za šest će potrajat, ali za 5 god, će izač nove arhitekture sa 6 jezgreneim procevima.

ekoraca kaže...

Ona moja pocetna konfiguracija, ima 3 puta po 2gb memorije, nije triple, nego obicni slot.. ukupno 6gb. na kraju krajeva, stavim jos dva, i imam 8gb, za vjeke vjekova ako si mislio na to dual chanal.

Zato sam i trazio savjete, ako treba nesto promjeniti, jer ne treba mi za gaming, nego za cad

EDIT: nije za mene, nego prijateljicu, a ona je navikla na 19", i zato ne zeli preveliki ekran.

Stavi 8 gb, jer od viška glava ne boli. Netko je napomeno da ćeš teško opteretit 8 gb sa CAD-om, ali ako se istodobno surfa, sluša glazba, pa mogo bi se  iskoristit veći dio ram-a.

Znam kako je kad se navikneš na 19", ali lakše je preć s mannjeg na veće nego s većeg na manje. Kada se privikneš na 22" više ne možeš bez tih dodatnih ".

ekoraca kaže...

Kuzim sta je single i dual, , a 4gb vise manje ne igra mi ulogu u cijeni, tako da se mogu osigurat i sa 8gb.

Po tebi jel se onda vise isplati uzet ovu graficku?

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_244&products_id=4552

Za monitor, treba vidit sa njom, da ode u trgovinu pa vidi koliko joj znaci tih 22-24", tj koliko je veliko, mozda se predomisli.

Ta grafa je zastarjela. Ako želiš uzimat quadro grafu uzmi minimum FX1800.

Ovo je dobro, ali ja bi stavio neku Quadro grafu.

http://www.speedtest.net/result/917164172.png
15 godina
protjeran
Nova konfiguracija

Problem s MACom i Autocadom je sto je tek prije mjesec dan izasla prva beta autocada za MAC-a i puna je bugova. Najavljen je sluzbeni izlazak za 10. mjesec, ali sumnjam.

99,5% ljudi koristi autocad iskljucivo za 2d i tu mu je dovoljna onboard grafika. onaj ko se profesionalno bavi 3d modeliranjem koristi druge aplikacije.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
pandza94 kaže...
mile_st kaže...

slažem se s ekipom da za autocad ne treba neka bijesna mašina. stoga, evo nešto što će dugo držati, a ako se zaželiš igara ova ti je odlična i ne treba ti trenutno jača. za 3-5 godina ti trenutno nijedna koja postoji neće biti bog zna što. tada prodaš ovu grafičku i kupiš novu...trenutno je slaba ponuda SSD-ova (previsoke cijene)...možeš to malo pričekati pa kupiti odličan kada naleti neka prilika. napajanje je ovo u slučaju da kasnije kupiš neku jaku grafičku i OC-aš procesor.

HDDD je SATA3 a M3A770DE ima sata2 utore!

Loše složeno!

u redu...disk sam na brzake...ali ostalo nije nimalo loše.

16 godina
Commodore kaže...

Problem s MACom i Autocadom je sto je tek prije mjesec dan izasla prva beta autocada za MAC-a i puna je bugova. Najavljen je sluzbeni izlazak za 10. mjesec, ali sumnjam.

99,5% ljudi koristi autocad iskljucivo za 2d i tu mu je dovoljna onboard grafika. onaj ko se profesionalno bavi 3d modeliranjem koristi druge aplikacije.

Slažem se  više ljudi koristi 3dsmax nego AutoCAD za 3d modeliranje, ali ako se neko naučio na CAD, zašto prelazit na 3dsmax

15 godina
protjeran
EVO kaže...
Commodore kaže...

Slažem se  više ljudi koristi 3dsmax nego AutoCAD za 3d modeliranje, ali ako se neko naučio na CAD, zašto prelazit na 3dsmax

Zato sto je to kao da si navikao zabijati cavle glavom i onda vidis nekoga ko ih zabija cekicem i kazes zasto bi ih ja zabijao cekicem kad sam ih navikao zabijati glavom. Da ti pojednostavnim, sve sto mozes nacrtati u ilustratoru ili corelu mozes nacrtati i u paintu, pa ti izaberi.

16 godina
Commodore kaže...
EVO kaže...
Commodore kaže...

Zato sto je to kao da si navikao zabijati cavle glavom i onda vidis nekoga ko ih zabija cekicem i kazes zasto bi ih ja zabijao cekicem kad sam ih navikao zabijati glavom. Da ti pojednostavnim, sve sto mozes nacrtati u ilustratoru ili corelu mozes nacrtati i u paintu, pa ti izaberi.

Koja usporedba. U paintu možeš sve isto, ali dok bi trebo barem tisuću nijansi, lakše je u paint.NET-u.

15 godina
protjeran
EVO kaže...
Commodore kaže...
EVO kaže...
Commodore kaže...

Koja usporedba. U paintu možeš sve isto, ali dok bi trebo barem tisuću nijansi, lakše je u paint.NET-u.

bas zato i je dobra usporedba. za ono za sto ti u 3dsmaxu, mayi, rhinu, solidworksu, archicadu  treba 10 minuta u Autocadu ti treba 3 dana.

16 godina
Nova konfiguracija

Hebiga život je okrutan.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice