Nova konfa

poruka: 10
|
čitano: 823
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Nova konfa

Evo uskoro sam gotov sa slaganjem nove konfiguracije (čitaj fali još koji dio :))

Konfiguracija je :

Monitor : Samsung 206BW (kupio polovno,odlično očuvan) - 600kn

Matična: sAM3 MSI 870A FUZION, DDR3, USB3, Hydra,CF (novo) - 885,55kn

Procesor: AMD 1055T 2.8ghz - 1220kn

Grafika: Sapphire Radeon 5870 1GB (polovno, jos 1god garancije) - 1500kn

RAM: Kingmax 8GB, 2X4GB modula, DDRIII 1600 non-ECC, CL9.0, 128Mx8, FLGF - 696kn

HDD: WD Caviar Blue 320GB, WD3200AAKX x2 - 602kn

CPU cooler: Hydro H50 - 578kn

Napajanje: 650W Corsair CMPSU-650TXEU - 641kn

-----------

U totalu: 6722kn

Ovo su cijene iz webshopa (protis) no tamo ću kupiti samo neke djelove, što bi znacilo da ce cijena ici za 200-300kn dolje u totalu.

Uglavnom, kada izbace BF3 budem piknuo još jednu 5870 i amen.

Molim kritike na konfiguraciju, hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Nova konfa

na taj monitor ti ne treba 1 5870, a kamo li 2. bolje ti je ajde na HD6850/6870, nova grafa, bolji prikaz slike, a jacina dovoljna za taj monitor

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.2.2011 8:56 (Mitsuoka).
15 godina
neaktivan
Nova konfa

Ako ti ne treba veci hard odlicno slozeno :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.2.2011 8:56 (Intelovac123).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Nova konfa

Cemu H50? za toliko novca se kupi duplo bolji zracni hladnjak. i cemu uopce toliko novca za cooler?

ako bas inzistiras na vodenom hladjenju onda se rastegni do H70 iako mislim da je to nepotrebno. za 300tinjak kuna kupis cooler koji ce dobro i tiho hladiti na nekom normalnom clocku.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Commodore kaže...

Cemu H50? za toliko novca se kupi duplo bolji zracni hladnjak. i cemu uopce toliko novca za cooler?

ako bas inzistiras na vodenom hladjenju onda se rastegni do H70 iako mislim da je to nepotrebno. za 300tinjak kuna kupis cooler koji ce dobro i tiho hladiti na nekom normalnom clocku.

Jako sam živčan na puno prašine u hladnjacima , puno mi je lakše skinuti taj hladnjak i dobro ga propuhati nego skidati cjeli hladnjak sa cpu-a.

@Mitsuoka - Znam no planiram spojiti još jedan monitor uskoro, istina da 6870 ima bolju teselaciju nego 5870, ali je 5870 još uvijek bomba :)
@intelovac - Netreba, imam jos jedan externi za backup / filmove itd.

16 godina
neaktivan
*LN* gogi kaže...
Commodore kaže...

@Mitsuoka - Znam no planiram spojiti još jedan monitor uskoro, istina da 6870 ima bolju teselaciju nego 5870, ali je 5870 još uvijek bomba :)

a nije samo teselacija, i manja je i bolji je opcenito prikaz slike, a i godinu dana je novija tehnologija ipak, znaci puna garancija za 100-tinjak kuna vise.... Takoder ako uzimas jos jednu bolje ce bit sa 6870 jer je unaprijeden CF koliko sam shvatio i puno bolje rade 2 6870 nego 2 5870

15 godina
protjeran
Nova konfa

prasinu iz kucista svakako treba cistiti. graficka i maticna ce ti svakako biti prasnjave pa kad vec cistis onda nije problem ocistit sve. ako comp drzis na nekom normalnom mjestu (da se u toj sobi ne kuha) cpu cooler ocistis kompresorom bez da ga skidas. tvoj novac, znas sta ti treba, ja samo kazem da osobno H50 nikad ne bi uzeo.

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...
*LN* gogi kaže...
Commodore kaže...

a nije samo teselacija, i manja je i bolji je opcenito prikaz slike, a i godinu dana je novija tehnologija ipak, znaci puna garancija za 100-tinjak kuna vise.... Takoder ako uzimas jos jednu bolje ce bit sa 6870 jer je unaprijeden CF koliko sam shvatio i puno bolje rade 2 6870 nego 2 5870

Dobro zboriš moram ti reći :), neka sada stoji 5870 kada je već doma spakirana i čeka na instalaciju. Kada dođe vrijeme za upgrade budem uzeo nešto na novijoj tehnologiji!
Hvala na info!

15 godina
protjeran
*LN* gogi kaže...

5870 je bolja kartica od 6870 u svakom pogledu osim u CF skaliranju. SLI i CF su stvari o kojima skoro svak vodi racuna kad kupuje i to masno plati a na kraju 99% ljudi ostane na single GPU.

U svakom slucaju, a pogotovo ako ce ici jos jedan monitor, uzeo bi 5870.

16 godina
neaktivan
Commodore kaže...
*LN* gogi kaže...

5870 je bolja kartica od 6870 u svakom pogledu osim u CF skaliranju. SLI i CF su stvari o kojima skoro svak vodi racuna kad kupuje i to masno plati a na kraju 99% ljudi ostane na single GPU.

U svakom slucaju, a pogotovo ako ce ici jos jedan monitor, uzeo bi 5870.

Pogledaj malo po netu, ima par nekih stvari, neki posebni AA zaboravio sam kako se zove i kao ima bolji prikaz slike, to da je malo slabija je, ali ja sa 4890 na FullHD koja je i podosta slabija igram sve na very high osim GTA IV i Metro2033

EDIT: ako je vec kupljena to je druga stvar. Daleko da je to losa kartica, dapace nauzivat ces se u igranju sa njom.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.2.2011 9:31 (Mitsuoka).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice