Nova konfa

poruka: 65
|
čitano: 5.176
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
RE: Nova konfa

Zasada mi je sve OK kako sam i rekao. Jedino nisam mjerio temperature baš, za istinu. To ću ti večeras javit na postu kad stignem kući iza 23. Ventilator nisam dirao (modificirao brzinu vrtnje) software-ski. I nisam overclock-ao! Niti mislim overclock-ati! Mogu jedino javiti temperature ovakve grafičke na idle i load-u ako hoćeš večeras.

Intel Core 2 Quad Q6600 , 4x2.4GHz, socket 775, 8Mb, DDR2 4GB (2x2GB kit) PC8000 (1000MHz) OCZ, Platinum XTC, DC kit, VGA Ati Radeon HD 4870, 512Mb GDDR5 256bit, Dual DVI, PCI-E
17 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Zasada mi je sve OK kako sam i rekao. Jedino nisam mjerio temperature baš, za istinu. To ću ti večeras javit na postu kad stignem kući iza 23. Ventilator nisam dirao (modificirao brzinu vrtnje) software-ski. I nisam overclock-ao! Niti mislim overclock-ati! Mogu jedino javiti temperature ovakve grafičke na idle i load-u ako hoćeš večeras.

Ma clockat ju ni ja ne mislim pošto bi i na default taktu ona trebala davat grafiku kakvu u životu nisam vidio. Smijeh
 Aj molim te javi mi temp...
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
17 godina
protjeran

Bok. Evo screenshot sa ATI Tray Tools Beta. Moje temperature su ti oko 79 C u idle te oko 85 u load. Igrao sam Race Driver: GRID. Istina oko 5 minuta, ali to ti je to otprilike... Imam 55-60 FPS sa ovom ATI-com. Pozz

ATI1 ATI1
Intel Core 2 Quad Q6600 , 4x2.4GHz, socket 775, 8Mb, DDR2 4GB (2x2GB kit) PC8000 (1000MHz) OCZ, Platinum XTC, DC kit, VGA Ati Radeon HD 4870, 512Mb GDDR5 256bit, Dual DVI, PCI-E
17 godina
neaktivan

To su ok temperature... Negdje sam vidio da ta Radeonka ide do 105 C na Loadu ak se ne pojača vent. To je mal prevruće. Ajd hvala ti. Onda ide Sapphirica.

Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
17 godina
Nova konfa

Onda ako si već odlučio ja bi na tvojem mjestu promijenio samo matičnu:

Gigabyte P35C-DS3R, s775, intel P35+ICH9R, FSB 1333/1066/800MHz -  podržava i DDR2 i DDR3 memoriju

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jedina ralika između te 2 ploče je što podržava P35C podržava DDR3 i ima 8 SATA utora. EP35 ima taj dynamic energy saver. A P35C je skuplja ravno 100kn. A pošto si DDR3 ne planiram uzeti, sumnjam da ću tu ploču. Kasnije ako i poželim preći na DDR3 ta 2 slota će mi biti premalo... Dali mogu odjednom biti uštekani i DDR2 i DDR3? I da svi rade normalno odjednom... Ako to može, možda dođe ova ploča u obzir... I ovako sam 100 kn prek buđeta tak da još 100 mi je fkt previše...

17 godina
protjeran
Nova konfa

ovu 9800gtx nikako jedino 98002x ali je preskupa

idi na gtx260 ili hd4870 ati je moja preporuka

0 0 hvala 0
17 godina
Nova konfa

Ja mislim da nemogu bit uštekani DDR 2 i DDR 3 u isto vrijeme jer je logično - različiti taktovi

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
madafaker kaže...

ovu 9800gtx nikako jedino 98002x ali je preskupa

idi na gtx260 ili hd4870 ati je moja preporuka

Ma uzimam HD4870 to je več odlučeno. Mislim da je ona i bolja od GTX260, a i jeftinija je. Što drugi misle? Jel bolja GTX260 ili HD4870?

Xbox360 Modder kaže...

Ja mislim da nemogu bit uštekani DDR 2 i DDR 3 u isto vrijeme jer je logično - različiti taktovi

Pa to sam i ja mislio. Zato i neću tu matičnu uzimat... Sad ne planiram uzet DDR3, a za par godina ak odlučim preč bolje onda uzet i matičnu novu. Jel nije tako?
17 godina
neaktivan
Sused kaže...

Ma uzimam HD4870 to je več odlučeno. Mislim da je ona i bolja od GTX260, a i jeftinija je. Što drugi misle? Jel bolja GTX260 ili HD4870?

HD4870 i GTX260 su istog ranga, gotovo jednakih performansi i teško je reći koja je bolja. Isplativija je definitvno HD4870 jer je jeftinija.
#smajli koji koluće očima#
17 godina
Nova konfa

Tak ću i ja zasad imam Athlona 6400 i 4 gb ddr2 rama, a kad će sve prelazit na ddr3 memoriju i ja ću.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Xbox360 Modder kaže...

Tak ću i ja zasad imam Athlona 6400 i 4 gb ddr2 rama, a kad će sve prelazit na ddr3 memoriju i ja ću.

Pa tako je i najbolje. Ove sve matične kaj podržavaju i DDR2 i DDR3 su nikakve. Treba se odlučit ili za jedno ili za drugo. A pošto je DDR3 dns još preskup, izbor pada na DDR2. Jedino sad da imam neznam kolko para, onda da... A 4GB DDR2 RAM-a je za danas sasvim komotno i ne treba više.
17 godina
neaktivan
Nova konfa

Pošto se nešto zakompliciralo, pa tu konfu još nisam kupio. A izgleda da ni neću do Božića...

Ugl, došlo je do nekih promjena u konfiguraciji:

Matična: Gigabyte MBO GA-EP45-DS3 S.775 ATX - 730 kn - nju bi si stavio zbog mogućnosti CF-a, ako poželim nadograditi...

Procesor: Procesor Intel Core 2 Duo E8400 , 3GHz, socket 775, 6Mb cache - 1134kn - on je ostao isti, ali mu je cijena, nažalost, skočila...

RAM: 2 × DDR2 2048Mb ( 2Gb ) PC6400 Kingmax MARS , 800MHz, CL5 - 2× 170kn

Napajanje: CORSAIR 550W, VX Series CMPSU-550VXEU, 12cm vent., ATX - 550kn - on je uletio zbog uštede na cijeni, mislite li da je dovoljno jako? Bi li on mogao pogoniti nekakav budući CF HD4870?

VGA: Gainward VGA ATI HD4870 GS 512MB GDDR5 PCI expres - 1800kn - trenutno već dosta dugo na akciji u Hardveraju, ako je ne bude onda ću uzet običnu Sapphiricu 1775kn (njoj je cijena također skočila..., zašto?)

Optika: DVD upisivač Pioneer DVR-216DBK, DVD±RW, 20x DVD±R ,10x DL - 190kn

Ukupno: 4744kn

Buđet mi je 4500, ali neznam di bi srezo. Već sam srezo na napajanju malo... Od ostalog se ničega baš ne želim odvojiti...

E sad, pošto je ova konfa bila aktualna prije mjesec dana, ima li čega što bi sada trebalo zamjeniti? Nešto što se od ovoga pokazalo kao loša investicija?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ovdje piše za budući crossfire, a za Sapphire ti je cijena porasla zbog prodaje (zarade) u konkurenciji sa 1G verzijom. Mislim...

Q6600 , EX38-DS4, DDR2 4GB, HD4870
17 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Ovdje piše za budući crossfire, a za Sapphire ti je cijena porasla zbog prodaje (zarade) u konkurenciji sa 1G verzijom. Mislim...

Znači piše min 600W. A jel bi mogo Corsair od 550W onda to držat? To je ipak Corsair...

A sad vidim da nema 4 6-pinska konektora... Ali po tome onda tek TX750W to ima... znači ništa od CF-a bez toga?
17 godina
protjeran

Fortron, Corsair... Da, da. Čisto sumnjam da ne bi. Meni su rekli na forumu jučer da je i Coolermaster 460W dovoljan za jednu 4870 pa... 550 će ti biti dosta ako je "kvalitetno" koliko ja znam i čujem!

17 godina
neaktivan

Ma nije stvar u jačini napajanja, podnijelo bi to, nego je problem u tome što ima samo 2 6-pinska konektora, a ti ako već imaš HD4870, znaš da u nju idu 2. Za CF bi ih onda trebao 4 što kod Corsaira ima samo TX750.

17 godina
protjeran

Da, skužio sam nego sam citirao ono snagu. Ja imam Chieftec od 850W za crossfire, overkill, ali eto.

17 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Da, skužio sam nego sam citirao ono snagu. Ja imam Chieftec od 850W za crossfire, overkill, ali eto.

Kolko si ga platio? Imaš 4 6-pinska konektora?
17 godina
protjeran

Da, chieftec turbo series, 2 6-pinska i 2 (6+2)-pinska konektora. Platio sam ga u maju mjesecu u Vemilu 1100 KN, kada sam i slagao konfiguraciju novu! Došlo me 6600 KN sve osim periferije i napajanja u ADM-u.

17 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Da, chieftec turbo series, 2 6-pinska i 2 (6+2)-pinska konektora. Platio sam ga u maju mjesecu u Vemilu 1100 KN, kada sam i slagao konfiguraciju novu! Došlo me 6600 KN sve osim periferije i napajanja u ADM-u.

Sad ima Chieftec Turbo 750W za 780kn.
Ugl, sad sam pričo s frendom, Corsair 550W će mi biti dosta, a za ove konektore postoje adapteri sa molex-a na 6-pinski... Slika u prilogu.
Još vaša mišljenja, jel bi mogo Corsair od 550W izdržat CF HD4870-ki?
17 godina
Nova konfa

ako mislis cekat do Bozica onda vidi kad izadju Nehalemi 17.11 kakvu ces konfu slagat jer bi svasta trebalo pojeftinit onda

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sused kaže...

Još vaša mišljenja, jel bi mogo Corsair od 550W izdržat CF HD4870-ki?
 U kombinaciji s Intelovim procesorom da, ali mislim da za AMD-ove Phenome je ipak malo preslab.
A mi smo ti ljudi tako obični, koji u životu bore se za svaki drugi dan ! Ne prodajemo tijela svoja nikome i još se uvijek čovjek zovem ja JA SAM SLOBODAN !!!
17 godina
neaktivan

U obzir dolaze jedino inteli, i to E8400/Q6600. Možda i E8500, al sumnjam, nije on tolko iznad E8400. Znači s njima bi bilo dosta VX550?

17 godina
neaktivan
Sused kaže...

U obzir dolaze jedino inteli, i to E8400/Q6600. Možda i E8500, al sumnjam, nije on tolko iznad E8400. Znači s njima bi bilo dosta VX550?

Da.
A mi smo ti ljudi tako obični, koji u životu bore se za svaki drugi dan ! Ne prodajemo tijela svoja nikome i još se uvijek čovjek zovem ja JA SAM SLOBODAN !!!
17 godina
neaktivan
Nova konfa

E sada sam našao da imam Zalman ventilator u jednom kompu koji ne koristim. Ne piše koji je ali predpostavljam da je CNPS7000C-AlCu. To je jedini Al-Cu sa crnim ventom na njihovom webu i izgleda mi isto ko moj. Al možda je i neki stariji model, uglavnom nebitno. Stavio sam ga sada na Pentium D 2,8 i skinuo mi je temperaturu za 20oC. I tiše je puuuno od boxa. On bi pasao na E8400? Predpostavljam, tj. znam da da, socket 775 su oba, ali ipak provjeravam... Jel bolje hladi od boxa od E8400, neznam kakav je njegov box. Jel bi se s njim dalo klokat? Nisam neki stručnjak za coolere pa rađe pitati...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sused kaže...

E sada sam našao da imam Zalman ventilator u jednom kompu koji ne koristim. Ne piše koji je ali predpostavljam da je CNPS7000C-AlCu. To je jedini Al-Cu sa crnim ventom na njihovom webu i izgleda mi isto ko moj. Al možda je i neki stariji model, uglavnom nebitno. Stavio sam ga sada na Pentium D 2,8 i skinuo mi je temperaturu za 20oC. I tiše je puuuno od boxa. On bi pasao na E8400? Predpostavljam, tj. znam da da, socket 775 su oba, ali ipak provjeravam... Jel bolje hladi od boxa od E8400, neznam kakav je njegov box. Jel bi se s njim dalo klokat? Nisam neki stručnjak za coolere pa rađe pitati...

Nitko nema navedeni hladnjak? Kakav je box kod E8400?

I da li bi mi bilo bolje uzeti Corsair VX550 ili Ćufteka od 650W? Podjednakih su cijena... Znam da je Corsair puno kvalitetniji samo me strah da bi mi bio preslab za CF. Koja su vaša mišljenja, da li je isplativije uzeti Corsaira ili Chiefteca? Ili bilo koje drugo kvalitetno napajanje do 700kn koje bi bilo u stanju vrtiti gore navedenu konfu. (uz mogućnost CF-a dvaju radeonki HD4870)
17 godina
neaktivan
pod009 kaže...

gdje ovo sve ima kupit??

A u svakom shopu koji prodaje konponente. HGspot, Vemil, ADM, Hardveraj, Techno Max, itd. itd. itd. Ima ih bezbroj danas...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nova konfa

Koji ce ti quratz Crossfire...proguglaj si malo kako se skalira u razlicitim naslovima (zacudo...dobitak u performansama nije "dupli" Osmijeh)...ionako ces za 1 godinu (karikiram) kad ti HD4870 postane preslaba moci ubosti neku vjerojatno duplo jacu grafu za iste pare...tako je barem bilo dosada...

Q6600 G0 @ 3.6GHz | Big Typhoon modded Gigabyte X38-DS5 2GB Crucial Ballistix Seagate 250GB ST3250410AS Gigabyte 8800GTS 512Mb | AC S1 Corsair HX620 Samsung 2232BW
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Rino kaže...

Koji ce ti quratz Crossfire...proguglaj si malo kako se skalira u razlicitim naslovima (zacudo...dobitak u performansama nije "dupli" Osmijeh)...ionako ces za 1 godinu (karikiram) kad ti HD4870 postane preslaba moci ubosti neku vjerojatno duplo jacu grafu za iste pare...tako je barem bilo dosada...

Znam da dobitak nije dupli, gledo sam to već. Ma mislio sam za koju godinu ak ova postane preslaba ubost sam još jednu HD4870, koja bi do tada već trebala biti dosta jeftinija nego sada...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice