Nova konfa sa starijim kompontentama

poruka: 16
|
čitano: 1.679
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Bok svima, 

imam par pitanja vezana uz slaganje jedne konfe.

Komponente koje imam na raspolaganju su 

Intel Core2Duo E7500 procesor

Asus P5QC maticna

HDD 250GB Seagate 7200 

CoolerMaster napajanje 500W

(do njih sam dosao tako da su dio starog kompa,di je graficka bila 6 godina stara(krepala,tak sam i dobio komp,a to je jedino kaj sam uspio istestirat),one su bile upgrejdi,cd rom nije ni sata bio,a kuciste nedajboze da slikam,hrpa nekog lima,svo se izvinulo).

Sad,volio bi srediti nekako taj komp burazu za igranje.

Pitanja:

1.Kome odnjeti da mi uopce kaze rade li procesor i graficka?...vremena za rastavit svoju konfu fkt nemam trenutno,i vikend je radni

2.Vrijede li te komponente dovoljno da ako ulozim u neki komp da ce se klinac moc na njemu posteno igrat za svoje potrebe,a ne da mi za pol godine nesto pocne stekat na medium postavkama do neigrivosti?

3.Koju graficku uzeti da ove komponente ne zaostaju previse?

4.Maticna ima 4 x ddr2 i 2x ddr3 slota, jel se isplati jednostavno uzeti 2x 2gb ddr?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Re: Nova konfa sa starijim kompontentama

DDR2 memu ne kupuj skupa, plus spora, predji na DDR3 mnogo jeftinija, pokusaj uzeti 2 x 2 gb (provjeri taktove) da ide u dual chanel.Ako je sve ispravno od gornjih komponenti sto da se ne isplati.Sto se tice kome odnijeti, mozes i sam testirati maticnu plocu, ima kupit tester za maticne ploce kod nas u BiH takav jedan tester kosta cca 50 KM ili ti ga 200 Kn sto je malo preveliko ulaganje, a obicno ti to ima neki obliznji servis.Nema puno ulaganja u tu konfu, kupis neko kuciste, ventove, pasta, ram, i grafu i peri deri.Za grafu nemogu da dajem savjete nisam vjest, al ima danas i jeftinijih grafa koje ce ti ici taman na te komponente.

http://game.desert-operations.ba/?recruiter=36e8&world=d29ybGQx
15 godina
neaktivan
b0.0ster kaže...

Bok svima, 

imam par pitanja vezana uz slaganje jedne konfe.

Komponente koje imam na raspolaganju su 

Intel Core2Duo E7500 procesor

Asus P5QC maticna

HDD 250GB Seagate 7200 

CoolerMaster napajanje 500W

(do njih sam dosao tako da su dio starog kompa,di je graficka bila 6 godina stara(krepala,tak sam i dobio komp,a to je jedino kaj sam uspio istestirat),one su bile upgrejdi,cd rom nije ni sata bio,a kuciste nedajboze da slikam,hrpa nekog lima,svo se izvinulo).

Sad,volio bi srediti nekako taj komp burazu za igranje.

Pitanja:

1.Kome odnjeti da mi uopce kaze rade li procesor i graficka?...vremena za rastavit svoju konfu fkt nemam trenutno,i vikend je radni

2.Vrijede li te komponente dovoljno da ako ulozim u neki komp da ce se klinac moc na njemu posteno igrat za svoje potrebe,a ne da mi za pol godine nesto pocne stekat na medium postavkama do neigrivosti?

3.Koju graficku uzeti da ove komponente ne zaostaju previse?

4.Maticna ima 4 x ddr2 i 2x ddr3 slota, jel se isplati jednostavno uzeti 2x 2gb ddr?

Jedna HD 7750 ce jako dobro raditi zajedno s E7500,i uzmi DDR3 RAM

Probaj overclockati procesor sto vise mozes....

http://www.youtube.com/watch?v=DP71Uv40Umk&feature=related
14 godina
neaktivan

okej,fala na savjetima

a sto kazete na 550Ti ili 560 Ti ?  cine mi se ko dobre graficke a ima ih povoljno u nekim ducanima isto,i nisu ko ovaj ati najslabiji dio nove ponude

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
b0.0ster kaže...

okej,fala na savjetima

a sto kazete na 550Ti ili 560 Ti ?  cine mi se ko dobre graficke a ima ih povoljno u nekim ducanima isto,i nisu ko ovaj ati najslabiji dio nove ponude

550 ne,560 da ali 1250 kn ti je 560,imas u protisu 560 smart edišn,na toj grafi su nizi taktovi,ja bi isao na 7750 jer taj proc nemoze tjerati bolje grafe...onda ces morati novi proc,plocu sve,kazem ti uzmi si 7750 i DDR3 4gb ram,radit ce perfektno...

14 godina
neaktivan

okej decki,puno fala na preporukama, 7750 it is ;)

4gb ddr3 rama ce isto pasti

kuciste ce biti coolermaster 335U jer za boljim nema potrebe

sada jos samo da istestiram dal ta maticna i procesor rade bez greske i onda idem u nabavku...

mislim da cu kupit kuciste,slozit sve unutra i stavit svoju graficku,ako sve radi jedan dan samo stanem usput i uzmem graficku ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ni maticna ne radi,moze thread close i delete,pada prica u vodu :) :/

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
b0.0ster kaže...

ni maticna ne radi,moze thread close i delete,pada prica u vodu :) :/

A proc jel radi?Probaj kod nekog frenda...maticna ti je kojih 200 kn za taj socket...

Evo maticna 271 kn....

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.4.2012 21:04 (nbafan).
14 godina
neaktivan

iskreno,danas sam sastavio taj komp i iskoristio svoju graficku,i izgubio ostatak dana da sredim na kraju svoj komp,jer kad sam vratio graficku nista vise nije radilo :D

pa sam izgubio volju xD

ali sve sto sam dobio kad sam stavio graficku u onaj komp je audio signal od biosa,jedan dugi tri kratka - na netu pise faulty graficka RAM,krivo inserted graficka,ugl sve da nes s grafickom ne stima a graficka radi ko urica.....moja ideja je da joj je otisao PCI-E slot :/

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Jesi li nakon toga resetirao bios? probaj testirati sa samo jednom plocicom rama.

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

isprobato prvo s jednom,pa s drugom plocicom rama.

Bios sam resetirao odmah posto komp prije nije bio kod mene da me doceka defaultno sve ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
b0.0ster kaže...

isprobato prvo s jednom,pa s drugom plocicom rama.

Bios sam resetirao odmah posto komp prije nije bio kod mene da me doceka defaultno sve ;)

Ako proc radi uzmi maticnu,grafu i ram

Ako ne baci ga u pod

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.4.2012 23:04 (nbafan).
17 godina

Ako maticna ne radi nema smisla kupovati stari socket, nego jedino proci na novo, na neku am3 platformu, a taj dualac prodati. Jos ti preostaje da posudis rame od nekoga da probas s njima testirati, ili da odneses rame kod nekoga da vidis dali su oni problem. Trebalo bi testirati i napajanje 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ma da,ako maticna ne radi necu se s tim zezat uopce,evo slozio sam kosaricu jednu i mislim da cu samo tako bratu to poklonit ;) 

AMD Phenom x2 Black Edition 

ASUS M5A87L 

G.SKILL 2x2GB RAM DDR3 Ripjaw

Saphire 6790 ili 7750,jos moram odluciti

Coolermaster ELITE 335u

500GB hard WD

Napajanje imam Coolermaster 500w

mislim da je to pametnije nego kupovat sad jos i maticnu ua 3 godine star proc,pa uskoro opet sve na novo

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
b0.0ster kaže...

ma da,ako maticna ne radi necu se s tim zezat uopce,evo slozio sam kosaricu jednu i mislim da cu samo tako bratu to poklonit ;) 

AMD Phenom x2 Black Edition 

ASUS M5A87L 

G.SKILL 2x2GB RAM DDR3 Ripjaw

Saphire 6790 ili 7750,jos moram odluciti

Coolermaster ELITE 335u

500GB hard WD

Napajanje imam Coolermaster 500w

mislim da je to pametnije nego kupovat sad jos i maticnu ua 3 godine star proc,pa uskoro opet sve na novo

Evo moj prijedlog

CPU.....724 kn

MBO....309 kn

GPU....778 kn

RAM...365 kn

HDD...544 kn

Kuciste....122 kn

2842 kn,Protis,jako dobra konfa....{#}

14 godina
neaktivan

eto na kraju se poklopilo uz par akcija i sitnica da za 1300kn komp radi ko urica

uzeta je 4850 1gb za 499kn s garancijom

291kn za maticnu ASrock mATX

200kn ddr3 4GB memorije G.SKILL

kuciste 343 elite mini tower na akciji u linksu 200kn

radi ko urica,unutra je baracuda 7200 okretaja,jos ce se nabacit jedan 40GB SSD samo da stara mozes bezbrizno surfat bespucima interneta ;)

fala svima na pomoci,na kraju je ispalo bas dobro

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice