evo kao sto sam naslov govori kupujem konfu od nekih 10k.. neman bas vremena za detaljnu analizu pa cu vas malo upilat... prvo narucia bi to iz ADM-a pa me zanima jeli neko vec ima iskustva s narudjbama... kolko je sigurno da ce onaj city express ili overseas dostavit komponente u jednom komadu?
maticna ploca... Gigabyte P55-UD6...1790 kn...
kod nje su me privukle ove visoke frekvencije memorije kad buden nadogradjiva da imam mista... samo nisam kod nje nigdi vidia USB 3.0... osim ako ovo nije to "3x USB power delivery for greater compatibility and extra power for USB device" i kolko mi je potreban uopce 3.0?
procesor..... Intel i5 750...1560 kn.. tu nema neke mudrolije...
memorija....DDR3 4GB (2x2GB) Kingston, 1600MHz, CL9, Hyper X... 999 kn... eh tu neman blage veze sta da uzmem pa sam odokativno stavia ovu... savjeti?
grafulja.....Sapphire HD 5850... 2149 kn... nekako mi se cini da je ona trenutacno najisplativija...
HDD WD 1TB....610 kn... tu isto nisam zna sta da uzmem pa sam otisa na WD jer sam njega vec prije ima i nije bilo nekih problema.. mozda kasnije uzmem jos jedan pa u raid 0 slozim...
Napajanje CORSAIR 750W, TX... 860kn... eto planiram u buducnosti uzet jos jedan hd (manje vazno) i jos jednu 5850 pa u crossfire x... jeli mi dovoljno 750? ili da uzmem manje/vise?
DVD upisivač NEC..180 kn (nebitno)
kuciste.....CoolerMaster Elite ... 319 kn... kolko mi je uopce vazno ovo cudo? ako je samo zbog ventilacije mogu lako skinit jednu stranicu :D
monitor... SM P2270HD... 2 000 kn... jedan od jeftinijih HD-ova...
eto to bi bilo to.. znaci konfa ce sluzit za igranje i nekakve simulacije (malo rama ima za to al to ce se nadogradit)... e samo molia bi jos savjete za hladjenje... jel treba za procesor biti neko bjesno hladjenje i kad buden spaja ove dvi grafulje oce li trebat neko hladjenje? eto ova konfa gore je dosla do 10.5k... mislin da ne mogu preko toga...