Nadogradnja?

poruka: 28
|
čitano: 2.526
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Nadogradnja?

Pozdrav!

Evo, razmisljao sam o nadogradnj svog PC-a, mislio sam nabaviti novi procesor i graficku karticu (SLI mozda, ako nebi bilo preskupo)

Znaci ovo je sto sada imam, i trebalo bi mi nesto kompatibilno sa tom amticnom plocom:

M2N SLI Deluxe maticna

2x Nvidia 9600 GT (SLI, isto bi uzeo nesto takvo, samo da su bolje performanse, znaci sto veci FPS za recimo COD4)

AMD Athlon 64 x2 5200

Znaci to je ono sto bhtio zamijeniti, cijena za sada nije bitno toliko, zanima me sto bi najbole pasalo na tu maticnu i davalo najbolje performanse

Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Nadogradnja?
Erco21 kaže...

Pozdrav!

Evo, razmisljao sam o nadogradnj svog PC-a, mislio sam nabaviti novi procesor i graficku karticu (SLI mozda, ako nebi bilo preskupo)

Znaci ovo je sto sada imam, i trebalo bi mi nesto kompatibilno sa tom amticnom plocom:

M2N SLI Deluxe maticna

2x Nvidia 9600 GT (SLI, isto bi uzeo nesto takvo, samo da su bolje performanse, znaci sto veci FPS za recimo COD4)

AMD Athlon 64 x2 5200

Znaci to je ono sto bhtio zamijeniti, cijena za sada nije bitno toliko, zanima me sto bi najbole pasalo na tu maticnu i davalo najbolje performanse

Hvala unaprijed!

pa koliko love imaš na raspolaganju.....ne mogu ovako bez smjernice za lovu... e da stavit ću i novu matičnu jer ova je dosta stara.....naravno Intel jer kažu da bolje ide s Nvidinim grafičkama tak da.....

ovo ti je iz ADM-a....ako se ne slažeš odgovori pa budem skombinirao.....

eto! eto!
the PeRo
16 godina
neaktivan
Nadogradnja?

to sto si predlozio bilo bi cist ok, samo za procesor, mozda neki quad bi bio bolji

oko novaca, imam na raspolaganju od 4000-7000 kn (nebi bio problem dodat jos, ali kao neka smjernica samo)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Erco21 kaže...

to sto si predlozio bilo bi cist ok, samo za procesor, mozda neki quad bi bio bolji

oko novaca, imam na raspolaganju od 4000-7000 kn (nebi bio problem dodat jos, ali kao neka smjernica samo)

ok sad budem ti služio Intel i5 to će ti parati!!!!!!!!!!!! i nisi rekao trebas li jos ta hard ili napajanje ili kućište

the PeRo
16 godina
neaktivan
perosima91 kaže...
Erco21 kaže...

ok sad budem ti služio Intel i5 to će ti parati!!!!!!!!!!!! i nisi rekao trebas li jos ta hard ili napajanje ili kućište

evo ti i sa napajanjem.....bolje hlađenje procesora nisam našao u ADM-u mislim da imaš u Linksu......ako želiš OC-ati

sa napajanjem sa napajanjem
the PeRo
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.9.2009 20:08 (perosima91).
16 godina
neaktivan
Nadogradnja?

napajanje imam chieftec 650 (to bi bilo sasvim dovoljno, barem mi se cini tako) hard disk netrebam trenutno (makar sam planiro mozda WD Caviar black 1TB, ili neki koj se vrti na oko 10000rpm, al sada mi netreba jos)a mozda bi i dobro doslo neko vodeno hlađenje (posto bi najvjerojatnije overclockiro vecinu komponenta) ali da nije pre skupo (isto tako, nije prijeko potrebno)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nadogradnja?

Ma ne treba ti vodeno hlađenje ako ne misliš neki ekstremniji oc radit. Kupi si dobar cooler za proc i eventualno za grafu i to će ti bit dosta.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Erco21 kaže...

napajanje imam chieftec 650 (to bi bilo sasvim dovoljno, barem mi se cini tako) hard disk netrebam trenutno (makar sam planiro mozda WD Caviar black 1TB, ili neki koj se vrti na oko 10000rpm, al sada mi netreba jos)a mozda bi i dobro doslo neko vodeno hlađenje (posto bi najvjerojatnije overclockiro vecinu komponenta) ali da nije pre skupo (isto tako, nije prijeko potrebno)

ok izgleda da je napajanje dobro iako je bolje Corsair......za Oc-anje ti je dovoljno i zračno hlađenje kao npr: 

http://www.links.hr/index.php?naziv=Cooler+ZALMAN+CNPS10X+Quiet,+socket+1156/1366/939/754/775/940/AM2/AM3&option=artikl&id_kategorija=05090307&id_artikl=050.903.178

ali ako baš želiš vodeno hlađenje imaš ga u LInksu i to dosta dobro, ali je trenutno nedostupno (sigurno ga se treba naručiti):

http://www.links.hr/index.php?naziv=Vodeno+hla%F0enje+CORSAIR+Cooling+Hydro+H50%2C+CPU+hla%F0enje%2C+s.+775%2F1366%2F1156%2FAM2%2FAM3&option=artikl&id_kategorija=05100325&id_artikl=051.003.023

the PeRo
16 godina
neaktivan
Nadogradnja?

pa, najvjerojatnije bi radio ekstremnije OC, za sada bi onda bilo dobro air cooling, a onda mozda neko vodeno, ali samo mozda

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nadogradnja?

Ok onda ako ćeš vodeno znam jedino da se ne isplati baš kupovat gotove komplete nego posebno djelove.

Iako ono corsair hlađenje što je kolega iznad postao dobro hladi ali samo procesor...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nadogradnja?

ok, havala vam na savjetima, samo sam htio pitati jos: dal bi sa ovim grafickim karticama mogo na rezoluciji 768x1024  333fps na cod4 (naravno ako znate :D)

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nadogradnja?

hmmm, nesto sma jos malo gledo za graf. kartice, nasao sam Sapphire HD 4870, 1GB GDDR5256bit, TOXIC, pa me sada zanimalo, dali se mogu spojiti u CrossFire na toj maticnoj (ASUS P7P55D PRO) posto vidim da utor pase PCIe 16x?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Samo lutam, drogu gutam, izvana tako fin, a iznutra pucam... Puno lažem i kradem i seksam, to mi je u kostima jer ja sam mali gengsta...xD
16 godina
neaktivan
Erco21 kaže...

hmmm, nesto sma jos malo gledo za graf. kartice, nasao sam Sapphire HD 4870, 1GB GDDR5256bit, TOXIC, pa me sada zanimalo, dali se mogu spojiti u CrossFire na toj maticnoj (ASUS P7P55D PRO) posto vidim da utor pase PCIe 16x?

Mislim da ide samo Sli nisam siguran.

EDIT:Zezno sam se maloIzlanuo se

Punk's not dead!!!!
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.9.2009 21:17 (doctor_crash).
16 godina
neaktivan
Erco21 kaže...

nezz bas dal ide u crossfire.. evo sad cu ti ja slozit s mbo,cpu,ram i vga..

MBO: ASUS P7P55D , socket:1156, Intel P55, DDR3, Broj utora 4

CPU: Procesor Intel i7 860, 2.8GHz, 1156MHz, 8Mb cache, socket 1156

RAM: DDR3 4GB (2x2GB) Corsair, 1600MHz, 9-9-9-24, COR-TW3X4G1600C9DHX

VGA: Sapphire HD 4870, 1 GB GDDR5 256bit, TOXIC x2

Ukupno: 6 567,77kn

Sve iz ADMa..Belji se

Samo lutam, drogu gutam, izvana tako fin, a iznutra pucam... Puno lažem i kradem i seksam, to mi je u kostima jer ja sam mali gengsta...xD
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.9.2009 21:06 (FiCo_Ri).
16 godina
neaktivan
Erco21 kaže...

Ta ploča podržava Quad gpu crossfire, dakle možeš stavit i npr. dvije HD4870X2

16 godina
neaktivan

e, ovo mi se vec vise svidja, samo da podrzava crossfire, jer bez toga ocito nebi bilo sasvim normalno kupovat dvije graficke koje nemogu spojit...

16 godina
neaktivan
Erco21 kaže...

e, ovo mi se vec vise svidja, samo da podrzava crossfire, jer bez toga ocito nebi bilo sasvim normalno kupovat dvije graficke koje nemogu spojit...

ja mislim da podrzava cf...

16 godina
neaktivan
Nadogradnja?

Si vidio moj post gore????

To sam pročitao na stranici od navedene matične tako da nemaš frke!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nadogradnja?

ok, vidio sam, hvala na informaciji :D

najvjerojatnije cu uzeti ovu zdanju konfiguraciju (poprilicno dobre komponente a cijena nije pre visoka, barem za mene)

Ljudi hvala na pomoci, ako jos sto budem trebao, javim se tu :D

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nadogradnja?

evo, jso sam razmisljao da uzmem neki hdd, ali nemogu se bas odlucit, pa ako iamte za preporucit neki sa dobrim omjerom cijena/kvaliteta i da je od 1TB minimalno

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nadogradnja?

Ploča prema specifikacijama podržava ATI CrossFire, no treba imati na umu da je drugi utor za grafičku karticu zapravo PCIe x4, a ne x16 utor što će uroditi dosta smanjenim performansama zbog smanjene propusnosti u iznosu od 1/4 maksimalne. Uglavnom, ja na toj ploci ne bi radio CF jer se ne isplati...

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.9.2009 0:42 (Los Sam).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nadogradnja?

aha, a dal bi bilo isplativije na ovu maticnu (ima dva utora kako vidim PCIe 2.0 16x)

http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=j02KziJq95KbCQNm&templete=2

Sada me zanima kakve bi performanse bile ako bi islo na toj maticnoj

a ako nebi bilo dobro, predlozite neku maticnu koja bi to poptuno podrzavala :D

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nadogradnja?

pronaso sam neku koja bi sigurno dobro funkcionirala sa CF:

http://www.giga-byte.co.uk/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2958&ProductName=GA-EX58-UD5

ali kako vidim ne podrzava i7 860 procesor, tako da neznam dali bit to bilo izvedivo sa CF

i ova jos, http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=3158&ProductName=GA-P55-UD6

neznam dali bi bilo to isplativo, ako imate kakve prijedloge, cobro su dosli :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.9.2009 10:03 (Erco21).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nadogradnja?

Uzmi ovu prvu koju si nasao ASUS P7P55D PRO, 1156, Intel P55, DDR3  , radit ce na x8 pri cemu neces osjetit neki gubitak performansi.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nadogradnja?

a da imam recimo 2 koji bi radili na 16x koliko bi (od prilike) performanse bile bolej od ovih na 8x?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Erco21 kaže...

a da imam recimo 2 koji bi radili na 16x koliko bi (od prilike) performanse bile bolej od ovih na 8x?

pa bile bi boljeza 20 % mislim tak nekak....

the PeRo
17 godina
neaktivan
Nadogradnja?

Ma što će ti SLI/CF?

Ubodi jednu normalnu grafu i budi sretan.

everybody lies

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice