Nadogradnja

poruka: 29
|
čitano: 1.514
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Nadogradnja

Pozdrav svima. Planiram ubrzo da nadogradim svoj kompjuter sa novim procesorom i novom grafičkom. Za sada mi se kao najbolje opcije čine Athlon 6000+ i GF 8800 GT ali rado bih čuo vaša mišljenja. Imam samo dva uvjeta za ove nove komponente, a to su da nijedna nije skuplja od 2000 kuna te da su od AMDa i Nvidie. (iako sam spreman i na atijev ako ima značajno bolji omjer cijene i snage).

Matična je MSI K9NU Neo-V  (mislim da je dovoljno dobra da je ne moram još mjenjati...) http://www.msicomputer.com/product/p_spec.asp?model=K9NU_Neo-V

Iz nekog čudnog razloga mi everest kaže da ram moduli podržavaju najviše DDR2 667 iako bi trebalo moći do 800...

Napojna je 420 W

Hvala unaprijed :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nadogradnja

Kad vec moras (radi maticne ploce) uzmi si taj Athlon64 X2 6000+ dodje 650 kn i uzmi si neku ATI radeon HD4850(koja je bolja od one GF8800GT koju si naveo) a dodje oko 1200 kn

Smijem se ekipi koja izlazi van s fotićem i slika se za fejs!:)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nadogradnja

A misliš li da mi se isplati ganjati athlon 6400+ black edition radi overclockanja pošto već imam veoma dobar cooler?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nadogradnja

pa sad... dodje oko 1000 kn, znaci 350 kn je skuplji ,a i nemozes ga bas nac po ducanima za kupit. Ako mozes i ako ti nije problem dat 350 kuna više onda uzmi taj.. al ako misliš klokat, ja bi radije onda isona intelovu konfiguraciju... kupio bi si Intel E5200(koji se da jako dobro klokat ) dodje 620 kn i jos bi si uzeo maticnu neku s IP31 chipsetom za 400 kn

CPU Intel E5200 + MBO P31 = 1020 Kn  ili samo CPU Athlon64 X2 6400+ = 1000Kn

sam odluci kaj ti se više isplati... naravno ako si fan AMD-a uzmi tog Athlona... a ako te zanimaju samo performanse uzmi intela.

Smijem se ekipi koja izlazi van s fotićem i slika se za fejs!:)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nadogradnja

Dobro, onda ću najvjerovatnije uzeti 6000+ :)

Znam da sam dosadan :p ali isplati li mi se povezati dva HD4850 u crossfire i je li to moguće sa trenutnom matičnom?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Nadogradnja
Možda bi i bilo moguće, ne preporučljivo, ali moguće, ali ako ćeš već uparivat, možda malo bolja matična.
P.S.
AMD-ovci se ne klokaju dobro koliko i intelovci.
Been there done that
17 godina
neaktivan
Nadogradnja

to ti nije moguće sa tvojom matičnom mora ti podržavati sli uzmi si asus M2N-sli koja je jako dobra matična a nije skupa košta ti svega 550kuna a za grafulju uzmi 4850toxic i procesor athlon +6000X2 3.1ghz sve ukupno oko 2500 kuna ako preferiraš AMD

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
killer of hardware kaže...

to ti nije moguće sa tvojom matičnom mora ti podržavati sli uzmi si asus M2N-sli koja je jako dobra matična a nije skupa košta ti svega 550kuna a za grafulju uzmi 4850toxic i procesor athlon +6000X2 3.1ghz sve ukupno oko 2500 kuna ako preferiraš AMD

Kaj si ti puko? Kakav SLI? Čovjek govori o HD4850. Ja bi mu preporučio HD4870, ako si može priuštiti... O grafičkoj samo najbolje, nema šta ne pokreće... A za proc tog athlona ako ne želiš mjenjati matičnu... Ali ako možeš, ja bi ti preporučio da zamjeniš...
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
17 godina
neaktivan
Gregor847 kaže...

Dobro, onda ću najvjerovatnije uzeti 6000+ :)

Znam da sam dosadan :p ali isplati li mi se povezati dva HD4850 u crossfire i je li to moguće sa trenutnom matičnom?

Za tebe 6000+ i 4850,racunaj da trebas napajanje(reko si da je tvoje 410w,pretpostavljam neko no-name),ako hoces uzmi si phenoma!Namigiva
...Scooter Tuning is not A Crime!!...
17 godina
neaktivan
Nadogradnja

sused ti izgleda ne razumiješ čitati nisu te učili u školi

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nadogradnja

Lion King ti je rekao najbolju soluciju

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

sused ti izgleda ne razumiješ čitati nisu te učili u školi

Ne želim se svađati, pobrat ćemo kartone, samo te želim lijepo upitati što ja ti nisam dobro pročitao... Čovjek je lijepo pitao da li može staviti dvije HD4850 u Crossfire na toj ploči. I ti mu bubneš da mora imati SLI ploču. Jesam li nešto propustio?

Očito si ti jedini koji ovdje nešto ne razumije...  Pa da ti malo pojasnim: SLI je tehnologija koju koristi nVidia za povezivanje više grafičkih kartica... Crossfire je tehnologija koja služi istome tome, ali koju koristi ATi i nema nikakve veze sa nVidiinom... Pošto je HD4850 ATijev, a ne nVidiin proizvod za Crossfire nije potrebno, niti je moguće imati SLI ploču. (Jedino X58 koja ima i SLI i CF na sebi...) SLI ploče koriste nVidijin čipset (osim X58) i po performansama znaju biti dosta lošije od CF ploča iste cijene... Dakle za uparivanje dvije HD4850 nije potrebna SLI nego CF ploča. Jasnije malo?

I nemoj double postat...

EDIT:
BTW, autoru, ploča ti ne podržava ni CF ni SLI. Tako da bi bilo u redu zamjeniti je ako želiš imati mogućnost CF-a. Ukoliko se odlučiš na mjenjanje moja preporuka ti je EP45-DS3.
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.12.2008 23:11 (Sused).
17 godina
neaktivan
Nadogradnja

vidi se da ništa ne znaš

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

vidi se da ništa ne znaš

Ako sam išta krivo rekao u prijašnjem postu, reci. Ako imaš ikakvih argumenata da potkrijepiš ovu izjavu reci. A ako si došao na ovaj forum samo da provociraš ostale, ne uspijeva ti, a i nećeš se dugo tu zadržati. Ukoliko imaš komentara i nekih argumenata reci, ako nemaš rađe šuti. Što ja to nisam znao? Jesam li išta propustio?
17 godina
neaktivan
Nadogradnja

nisam ja njemu govorio da ih spoji nego da koju matičnu kupi i grafičku mislio sam na jednu grafičku 4850toxic

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nadogradnja

ne da ih spaja mi smo se krivo sporazumjeli

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

nisam ja njemu govorio da ih spoji nego da koju matičnu kupi i grafičku mislio sam na jednu grafičku 4850toxic

Za jednu grafičku dobra mu je i njegova ploča. A i zašto bi kupovao SLI ploču za HD4850 Toxic? Bolje neku CF ploču, pa ima u budućnosti mogućnosti nadogradnje. Po meni su SLI ploče neisplative, jer su preskupe za svoje performanse. CF ploča ima boljih po istoj cijeni, odnosno jeftinijih podjednakih performansa... SLI ploču samo ako se odlučuje na SLI...
17 godina
neaktivan
Nadogradnja

ja da sam na njegovom mjestu ako preferira nvidiu uzeo bih 8800GTS ako misli cf onda 4870 ili 3870x2

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nadogradnja

Provjerio sam cijenu za HD4870, koštao bi me 2112 kuna... Nisam još stigao provjeriti kakve su mu perfomanse ali ako mislite da će pokretat sve u narednih 5 godina onda mi se isplati malo više izdvojiti :D

killer of hardware, provjerio sam i 4850 toxic, izgleda veoma fino ali sumnjam da ga mogu naći. Ako uspijem uzimam ga defintivno.

Zahvaljujem se i na preporukama matičnih ploča, kao i napojne ;)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gregor847 kaže...

Provjerio sam cijenu za HD4870, koštao bi me 2112 kuna... Nisam još stigao provjeriti kakve su mu perfomanse ali ako mislite da će pokretat sve u narednih 5 godina onda mi se isplati malo više izdvojiti :D

killer of hardware, provjerio sam i 4850 toxic, izgleda veoma fino ali sumnjam da ga mogu naći. Ako uspijem uzimam ga defintivno.

Onda si vjerojatno gledao 1GB verziju. Uzmi si 512MB verziju. Ona ti košta oko 1700kn. A po performansama ti je u klasi GTX260. Daleko iznad HD4850. Ako možeš uzmi ju bez razmišljanja. Ako ne, onda možeš HD4850 Toxic. Ili običnu HD4850, najbolje Gigabyte koja dolazi sa Zalmanovim coolerom...

EDIT: Evo ti par linkova:
Gigabyte HD4870 1GB  --  1939kn
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.12.2008 8:26 (Sused).
17 godina
neaktivan
Nadogradnja

Na kojoj ti rezoluciji mislis igrat?

Ispadne da ces dati 3000kn za grafu i proc,radije uzmi,za te novce,plocu i procesor od intela,ako ti je 8800gt preslaba,uzmes 4850 na kraju te ispadne 3300kn,performansama puno bolja konfa nego s athlonom 6000+ i 4870Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.12.2008 10:44 (Lion King).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nadogradnja

Ajde ti, autore točno specificiraje koje konponente imaš (posebice RAM i napajanje) i koliki buđet imaš na raspolaganju. Možda bi ti bilo isplativije uzeti E8400, EP45-DS3 i HD4850 za te novce... Koliko novaca misliš dati? Reci to, pa ćemo vidjeti šta dalje. A ako baš inzistiraš na ovoj ploči onda uzmi tog athlona i HD4850 ili HD4870 i miran si...

I točno koje napajanje imaš?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nadogradnja

E8200,ep45-ds3,hd4850 i chiftec 450w..

Odlicna konfa za te novce,rame samo prebacis iz starog kompa,ako si funboy amd-a,samo izvoliViče

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sused kaže...
Gregor847 kaže...

Onda si vjerojatno gledao 1GB verziju. Uzmi si 512MB verziju. Ona ti košta oko 1700kn. A po performansama ti je u klasi GTX260. Daleko iznad HD4850. Ako možeš uzmi ju bez razmišljanja. Ako ne, onda možeš HD4850 Toxic. Ili običnu HD4850, najbolje Gigabyte koja dolazi sa Zalmanovim coolerom...

EDIT: Evo ti par linkova:
Gigabyte HD4870 1GB  --  1939kn
 Nažalost radi se o 512 MB verziji... Evo link, na njemu su prosječne cijene koje mogu očekivati.
Vidi kako ovi deru http://www.imtec.ba/index.php?katid=00000000071
Skupo zar ne? Ali ne bi mi trebao biti problem Hrvatskoj kupiti, zato hvala na linkovima :D

Lion King kaže...

Na kojoj ti rezoluciji mislis igrat?

Ispadne da ces dati 3000kn za grafu i proc,radije uzmi,za te novce,plocu i procesor od intela,ako ti je 8800gt preslaba,uzmes 4850 na kraju te ispadne 3300kn,performansama puno bolja konfa nego s athlonom 6000+ i 4870Namigiva

Nisam nikad išao preko 1024/768, zato mi i ono što kupim i traje dugo :D Tako i sada želim kupiti nešto da nije high end ali da mi potraje.

Sused kaže...

Ajde ti, autore točno specificiraje koje konponente imaš (posebice RAM i napajanje) i koliki buđet imaš na raspolaganju. Možda bi ti bilo isplativije uzeti E8400, EP45-DS3 i HD4850 za te novce... Koliko novaca misliš dati? Reci to, pa ćemo vidjeti šta dalje. A ako baš inzistiraš na ovoj ploči onda uzmi tog athlona i HD4850 ili HD4870 i miran si...

I točno koje napajanje imaš?

Pa buđet je rastezljiv iako nikad ne bih dao 4000 kuna za neku high end grafičku. Planiram dati između 2000 kuna do 4000 kuna.
Ne inzistiram na ovoj ploči samo sam pun dilema trenutno :D
Napajanje je 420 W, ram 1 modul od GB DDR2-667 i jedan modul of 500 MB DDR2-667. Ram sam mislio mjenjat za DDR2-800

Neke dodatne informacije o naponu... možda voltaža? Evo i temperature

Temperatures   
Motherboard    34 °C  (93 °F)
CPU    37 °C  (99 °F)
CPU Diode    41 °C  (106 °F)
Aux    41 °C  (106 °F)
GPU    63 °C  (145 °F)
HDT722520DLAT80    36 °C  (97 °F)

Voltage Values   
CPU Core    1.38 V
+3.3 V    3.38 V
+5 V    5.70 V
+12 V    13.13 V
+5 V Standby    5.14 V
VBAT Battery    3.10 V

Trenutna grafička je asus GF 7300GT sa pasivnim coolerom.
Procesor, Athlon 3500+
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.12.2008 12:10 (Gregor847).
17 godina
neaktivan

Ako možeš izdvojiti 4000kn. Za te novce možeš kupiti cijelu konfu dobro, bolje nego ovako djelomično mjenjati...

Evo ti konfe koju ja predlažem:

MBO: Gigabyte EP45-DS3

CPU: Intel E7300

GPU: Gigabyte HD4850 Zalman

RAM: 2×2GB Kingmax

Napajanje: Corsair VX450

Ukupno: 3700kn (www.adm.hr)

Ne bi trebalo preći 4000kn, a trebalo bi te odlično služiti... Puno bolje nego ona AMD verzija. Pošto igraš na tako malim rezolucijama nema nikakvog smisla davati pare za HD4870, HD4850 će savršeno odraditi svoj posao...

EDIT: Jel znaš možda koji je proizvođač tvog napajanja? Možda bi bilo dovoljno pa ne bi morao kupovati novo...

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.12.2008 12:09 (Sused).
17 godina
neaktivan
Nadogradnja

I da nadodam, cilj mi je da mogu pošteno igrati GTA4 Osmijeh

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sused kaže...

Ako možeš izdvojiti 4000kn. Za te novce možeš kupiti cijelu konfu dobro, bolje nego ovako djelomično mjenjati...

Evo ti konfe koju ja predlažem:

MBO: Gigabyte EP45-DS3

CPU: Intel E7300

GPU: Gigabyte HD4850 Zalman

RAM: 2×2GB Kingmax

Napajanje: Corsair VX450

Ukupno: 3700kn (www.adm.hr)

Ne bi trebalo preći 4000kn, a trebalo bi te odlično služiti... Puno bolje nego ona AMD verzija. Pošto igraš na tako malim rezolucijama nema nikakvog smisla davati pare za HD4870, HD4850 će savršeno odraditi svoj posao...

EDIT: Jel znaš možda koji je proizvođač tvog napajanja? Možda bi bilo dovoljno pa ne bi morao kupovati novo...

Netreba mu 4Gb,2Gb,je sasvim dovoljno,taman novca za uzme e8200,posto je naveo da ima dobar cooler,mozes ljepo OCOsmijeh
Corsair je precjenjen za tu snagu,radije uzmi chifteca od 550w i miran siNamigiva
S ovom konfom gta jednostavno leti!:D
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.12.2008 20:19 (Lion King).
17 godina
neaktivan
Nadogradnja

Hvala svima na pomoći :)

Još ću se provrtiti po radnjama da vidim cijene i šta mi je sve raspoloživo pa ću vam javiti konačnu odluku Smijeh

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nadogradnja

ako ti napajanje nije dobro uzmi si što bolje kvalitetnije tagan430w,chieftec450w ili fortron400w a i coolermaster nije loš ali zavisi do serije

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice